- 10 Ocak 2019
- 1.221
- 1.140
- 83
- Konu Sahibi ChocolateCookie
-
Seve seve yaparim ..Çok derinden etkilendim ya.. Tanışıp ellerinden öpmeyi, sımsıkı sarılmayı o kadar çok istedim ki şuan, yerime siz yapın lütfen..
Allah bagislasin yavrularinizi acilarini göstermesin ..Bir anne olarak evladını bir kenara kaldırıp atabilen insanları ölene kadar anlayamayacağım. 2 evladım var hata da yapsalar yanlış da yapsalar ölmediğim sürece arkalarındayım. Hani erkekler yani babalar tabi biranne gibi olamaz ama kaldırıp da bir köşeye de atamaz ya ne acı. İnsan sokaktaki kadın bebeğine süt istese ona bile kıyamaz verir. Savaşta olsak düşmanımız bebeğine süt istese ona dahi veririz biz böyle bir toplumuz. Ben anneannenin ailesinin insan olduğuna inanmıyorum.
Eski insanlar o kadar dirayetli ki .. cok cekmisler yaAhhh eski insanlar ne kadar dayanıklı ne kadar güçlü ne kadar eli öpülesi ...
Ben dahil bu zamanda bu kadar acıya katlanabilcek insan sayısı nadirdir bence.
Benim anneannem de kaçmış evlenmiş başka bir şehire gitmiş dedemle
annesi ölmüş anneannemin eee telefon yok birşey yok bir gün memleketine gitmiş annesini görememiş meğer 6 ay önce ölmüş mezarına gidebilmiş
Amin InsAllah.. Allah rahmet eylesin mekani cennet olsun anneannenizin .. onca aciya o kadar katlanmislar ki .. bir kere isyan etmemislerdir eminim ..Allah kalan ömründe sağlık ve huzur versin anneanneciğinize.
Kendi anneannem aklıma geldi, o da çok çile çekmiş. Babasız büyümüş 12 yaşında sokakta ip atlarken istemeye gelmişler haberi yok. 13 ünde evlenmiş ufacık tefecikmiş düğünde dedemin boyuna yetişsin diye sandalyeye çıkarmışlar. 14 yaşında anne olmuş. 21 yaşında anneme hamileyken yalnız kalmış, dedem tarlada iş makinesine bacağını kaptırıp kan kaybından vefat etmiş. Toplam 4 çocuğu olmuş biri 8 aylıkken diğeri de 20 yaşındayken vefat etmiş. Ailesinin yanına gitmiş ama bu arada annesi felç olmuş. Bir fabrikada çalışmaya başlamış kalan iki çocuğuna ve annesine bakmış. Çok çile çekmiş ama her şeyin üstesinden tek başına gelmiş. Pamuğum çok iyi kapliydi birini üzecek kıracak diye ödü kopardı. 66 yaşındayken biz ona doyamadan ayrıldı aramızdan. İnşallah ahirette çok mutlu olur❤
6. bebeginide kendi basina topraga vermis .. Amin InsAllah Allah razi olsun .. yasadiklari bir Film olur gercektenOf 6 evlat acisi.. ozellikle bir anne kucağında bebegini kaybetse aklini kaubetmedigine şükretmeli. Rabbim cennetle mufakatlandirsin insaAllah
Allah razi olsun ..aynen öyle zaten pamuk gibidir kendisi görseniz .. dilinden duasi güzel sözleri hic eksik olmaz nur yüzlümünoy mıs kokuyordur şimdi elleri pamukdur o.kıyamam .çok duygulandım ve üzüldüm.rabbim muvaffak kılsın.
İnancım gereği cehennemin varlığına yürekten inanıyorum iyiki var ve bu kötü insanlar orda inşallah cezalarını çekeceklerIyi aksamlar Hanimlar ..
Sizinle Anneannemin Hayat Hikayesini paylasmak istiyorum .. gercekten Hikaye degil roman resmen ..
17 yasinda sevdigiyle evlenmis, orda burda baskalarinin isinde calistirmislar .. kendi Annesinin cenazesine bile gidememis cünkü Annesi defnedildikten sonra haber vermisler hemde neden tarlada isi gücü birakir da Annesinin yanina gider diye haber vermemisler ..
6 cocugu olmus hepsi arka arkaya Melek olmus göcmüs gitmis .. Esini 10 yillik bir evlilikten sonra kaybetmis üzerine traktör devrilmesiyle vefat etmis ... ve kayinvalidesi kendisini kücük kayiniyla evlendirmek istemis eger evlenmezse 6. cocuguyla evden cekip gitmesini söylemis .. anneannem evlenmemis daha cocuk olan kayniyla ve evden atilmis ..
Babasina siginmis kucaginda bebegiyle Babasi kizini eve almamis evde üvey anne istememis Anneannemi .. bari demis bebege biraz süt verseniz ac sütümde yok demis .. ve oradan ayrilmis bi kulübe gibi biryere siginmis .. kucaginda Bebegi uykusunda ölmüs .. 6. bebeginide böyle kaybetmis
Gidecek sadece bir ablasi varmis ondada uzun süre kalamamis .. kimin isinde calisarak anca karnini doyururmus .. bir kis günü kulübede üsümüs ve kücük kibrit parcasi gibi bisey bulmus sunu yakayimda isinayim diye düsünmüs oda dinamitmis ve yakmasiyla patlamasi bir olmus .. elleri yüzü dagilmis oraciga bayilmis .. biraz zaman sonra ayilmis ve yardim istemis ameliyatlar olmus .. gel zaman git zaman 3 sene böyle idare edebilmis hayatini canim Anneannem .. dedem o aralar ilk esini kaybetmis .. dedeme Anneannem tavsiye edilmis „itle köpekle gecinir bu kadin“ demisler ve Anneannem mecburen kabul edip evlenmis .. iki üvey evlatla karsilasmis onlara bakmis Annelik etmis ve sonra kendi cocuklari olmus .. Dedemde cok aksidir onuda yillarca cekmis halada cekiyor ..
Bilmiyorum bunu neden sizinle paylasmak istedigimi ama gercekten bazen halimize sükretmemiz gerektigini düsünüyorum .. Insanlar neler neler yasiyormus ve yasamis .. tam ibretlik bir Hayat ..
InsAllah kesinlikle .. bir Insan bir insanin hayatimi anca bu kadar cehenneme cevirebilir .İnancım gereği cehennemin varlığına yürekten inanıyorum iyiki var ve bu kötü insanlar orda inşallah cezalarını çekecekler
Allah razi olsun InsAllahcanım anneanne Allah sağlık sıhhat huzur versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?