• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaşarken ölmek...

abla suç sende değil ki anlatamamış.
Ben de erkek olma düşüncesine neden kapıldım:
1. berdel olan yerde kızlara üniversite mi okutacaklar?
2. 20 yaşında evlenecek diye üzülüyor. Normalde oralarda 20 kızlar için normal bir yaş..
bu nedenlerden dolayı erkektir dedim.
20 yasinda kucaklarinda iki cocuk oluyo genelde.

inanmıyorum demedim ki .
Çok enteresan buldum sadece bu kadar eski adetlerin bu çağda hala olmasına .
yo vardır hala da, berdel olmuyor ki bu durum. Bunu isteyen kişi kız kaçırmış buna rağmen kardeşini kaçıran kişinin kardeşiyle zorla nişanlamışlar.
Böyle olmaz ki. Ancak bunu biri kaçıracaktı da o evden bir kızı bunun erkek kardeşine zorla vereceklerdi.

abla suç sende değil ki anlatamamış.
Ben de erkek olma düşüncesine neden kapıldım:
1. berdel olan yerde kızlara üniversite mi okutacaklar?
2. 20 yaşında evlenecek diye üzülüyor. Normalde oralarda 20 kızlar için normal bir yaş..
bu nedenlerden dolayı erkektir dedim.

Kızların üniversite okuması mucize olur orakarda herhalde..
Çok karışık şeyler bunlar..

Nerelisiniz çok merak ettim

oo geldik mi gene bir doğu kültürünün hezimetli konusuna ,konu sahibi ne anlatıyor ben ısrarla anlayamıyorum algılayamadım konuyu ,kimin kimle nerede ne zaman berdellendiği muamma ortada berdel göremedim ne oldu algılayamadım bi nefes alsa sakin sakin yazsa..arkadaşlar melez bir evlat olarak istisnalar dışında doğuda sandığınız mapusluk yaşamlar yok..küçük gelin gibi havai güneydoğu doğuz dizisi izleyenler kendilerini fazla kaptırıyor..en iyi cevabı kadim dostum adlı dizi vermiştir zaten..

oo geldik mi gene bir doğu kültürünün hezimetli konusuna ,konu sahibi ne anlatıyor ben ısrarla anlayamıyorum algılayamadım konuyu ,kimin kimle nerede ne zaman berdellendiği muamma ortada berdel göremedim ne oldu algılayamadım bi nefes alsa sakin sakin yazsa..arkadaşlar melez bir evlat olarak istisnalar dışında doğuda sandığınız mapusluk yaşamlar yok..küçük gelin gibi havai güneydoğu doğuz dizisi izleyenler kendilerini fazla kaptırıyor..en iyi cevabı kadim dostum adlı dizi vermiştir zaten..
bu kadim dostum dediğiniz dizi hangi kanalda ve neyi anlatıyor ilgimi çekti

yo vardır hala da, berdel olmuyor ki bu durum. Bunu isteyen kişi kız kaçırmış buna rağmen kardeşini kaçıran kişinin kardeşiyle zorla nişanlamışlar.
Böyle olmaz ki. Ancak bunu biri kaçıracaktı da o evden bir kızı bunun erkek kardeşine zorla vereceklerdi.
Bunu ??

Kızlar çok sinirliyim çok öfkelim benim yüzümden kardeşimin hayatı mahvoldu nasılmı; bizim buralarda berdel çok yaygın önce büyük abimle beni berdel etmek istediler hemen abimi istediğiyle evlendirdik bize etmediği küfür hakaret kalmadı şimdi de güya benim iyiliğim için 20 yaşındaki üniversite öğrencisi kardeşime göz diktiler ellerim titriyor içim yanıyor kardeşimin aklına girmişler sevmediği istemediği kendinden 5 yaş büyük ilişkisi olan biriyle nişanladılar pazar akşamı yangından mal kaçırır gibi yetmiyor Muş gibi kızın abisi de kız kaçırdı şimdi ne olacak kendimi geçtim kardeşim için ölüyorum resmen:KK61::KK61:Kardeşim ke birlikte açık öğretim kaydını yaptık herşey yoluna girmişti ben ne yapacam
Kardeşin 20 yaşında bir erkek ve onu zorla 25 yaşında doğulu ve başka birisiyle ilişkisi olan bir kadınla mı nişanladılar?

Baba yok mu başınız da? İstemiyorsa kardeşine attırsın nişanı. O kız da kendi sevdiğine kaçsın, deli midir nedir 20 yaşında işsiz güçsüz çocukla evlenip napacak?

Arkadaşlar öncelikle özür dilerim doğru anlatamadığım için inanmayan arkadaşlar olabilir saygı duyarım ama diğer konularımda olduğu gibi yalan yazmadım yazmam

Kardeşin 20 yaşında bir erkek ve onu zorla 25 yaşında doğulu ve başka birisiyle ilişkisi olan bir kadınla mı nişanladılar?

Baba yok mu başınız da? İstemiyorsa kardeşine attırsın nişanı. O kız da kendi sevdiğine kaçsın, deli midir nedir 20 yaşında işsiz güçsüz çocukla evlenip napacak?
Benim bildiğim gerçek berdelin olduğu yerde berdelden kaçış ancak ölümle olur ya da resmen şehri kurtulursan terk edeceksin.
Ama ortada berdel yapacak bir şey yok ki.

Bir de bu konularda konu açmak bana acayip geliyor .Devlete sığınsınlar zorla tehditle yaptırılan bir şey varsa .
Evet bu da var tabi. buraya konu açacak, elinde akıllı telefon bulunan rahatlıkta biri en yakın karakola gidebilir. Aslında gerçekten çaresizlik diye bir şey yok. Devlet ailesinin bakamadığına misler gibi bakar.

Benim bildiğim gerçek berdelin olduğu yerde berdelden kaçış ancak ölümle olur ya da resmen şehri kurtulursan terk edeceksin.
Ama ortada berdel yapacak bir şey yok ki.
Aynen öyle, Ahu'nu ve oğlanın ailesi neden sessiz? Anlatılmayan bir durum mu var? Hayır çocuğu kandırıp nasıl nişanlamışlar ki? Erkek tarafı olmadan gizli bir nişan mı yapılmış? 20 yaşında oğlan, ablam razı ise ailem nerde dememiş mi?

berdel in saçmalığını geçiyorum,sizi vercekleri adam başka kız kaçırdıysa berdel bozulmuş demektir..
sorun ne şu an anlamadım.siz kuma mı olacaksınız,yoksa erkek kardeşin nişanı mı bozamıyor? yani ikinci şıksa eğer;maedm o lkadar gelenekçisiniz kardeş yüzüğü rahatça atabilir..
ancak bu aile olmazsa sizi başkasına mutlaka veririler,berdel merdel birşekilde..siz aile ile çözün sorunlarınızı öncelikle..

Back
X