16 yasindayim annemi kaybedeki 6 ay oldu... hic bi sekilde acim sonmuyo :'(( cok canim yaniyoSorun ne tam olarak ne oldu?
16 yasindayim annemi kaybedeki 6 ay oldu... hic bi sekilde acim sonmuyo :'(( cok canim yaniyo
Anlattim .. cok anlattim nu sitede biiir suru konu actim actigim konulara atilan yorumlarla iyi oldum umudumu kazandim ama yine kaybettim inanmiyorum gelecege felan:'(( annemsiz geleck de istemiyorum :'(Allah rahmet eylesin canım benim. Haklısın çok küçük yaşta çok büyük bir acı yaşıyorsun. Ne desem boş. Elbetteki kalbin acıyacak ama anlat. Anlatmadan rahatlayamazsın zaten.
Çok haklısın. Ben de babamı kaybettim 4yıl önce. Ben de 16 yaşındaydım. Nasıl birşey yaşadığını az çok biliyorum. Zaman acını hafifleticek. İlk zamanlar hep aklındayken zamanla alışacaksın. Hergün evde gördüğün her anını paylaştığın kişinin canının kanının birdenbire hayatından yok olması tarifsiz bir acı veriyor insana. Hafifliyor, alışıyorsun ama acısı yine de kalıyor. Aklına geldiğinde boğazın düğümleniyor. Bir daha hiç gelmeyecek olmasının verdiği çaresizlik canını çok yakıyor. İnsanlara daha çok bağlanıyorsun. Hep bi şefkat bekliyorsun. Seni onun kadar çok sevebilecek insanları arıyorsun hep. Biriyle en ufak bir tartışmaya girdiğinde dahi ben bunu kaldıramam diyorsun. Kendini daha güçlüymüş gibi hissediyorsun, bunu bile yaşadım ben bana birşey olmaz artık herşeyi kaldırırım diyorsun ama en ufak birşeyde hayat üstüne üstüne geliyormuş gibi oluyor. Zaman hafifletiyor ama acısı hep orada kalıyor.
Canim benim
Boyle bir durumda ne desek bos. Allah sana sabir versin insallah.
Ben senden çok daha küçükken babamı kaybettim. Seni o kadar iyi anlıyorum ki,canının nasıl acıdığını..
Biliyorum öyle zor ki,ama dayanmalısın. Dimdik ayakta durmalısın,annen senin intiharı düşündüğünü duysa ne kadar kızar,üzülürdü değil mi? Daha genceciksin,güzeller güzelisin. Bu hayatta hepimizin başına türlü türlü şeyler geliyor,öyle acı çekiyoruz ki "yeter artık dayanamıyorum" diyoruz. Ama dayanmalıyız,yaşamalıyız dimdik ayakta durarak.. Bundan sonra güzel işler yap,kariyer edin hepsini annen için yap mesela. Elbet buluşacaksınız annenle,bu hayat geçici bu hayat imtihan dünyası.. Yaşamın son bulduğunda,annene gururla sarılırsın. Bu dünya kalıcı değil biliyorsun. Kendini toparlamalısın,çok acın var gerçekten anlıyorum seni.. Kardeşimle aynı yaştasınız,kardeşimde babasızlığı yaşıyor ama onunla konuşsan kendini nasıl güçlü tutuyor gör bak.. Bunları senin iyi hissetmen için yazmıyorum sadece,gerçekleri yazıyorum.. Rabbim seni korusun,inşallah güçlü bir şekilde devam edersin hayatına.. Anneciğinin mekanı da cennet olsun,bol bol dua et..için de ferahlar güzelim benim. Sakın bırakma kendini,lütfen..
Canının çok yandığını biliyorum. Ama hepimiz birgün bir şekilde bu tarifsiz acıları yaşayacağız. Zaman içinde hafifleyecek. İlk günkü gibi kalmayacak hiçbir zaman. Alışacaksın. Benim sana tavsiyem ağladıkça acını çektikçe rahatlayacaksın. Duygularını erteleme. Sonuna kadar ağla, yaşa acını. İnsanların yas tutma süreleri vardır. Sen eğer o sürede mutlu görünmeye çalışırsan, acınla yüzleşmezsen daha büyük yıkımlar yaşarsın. Ama eğer acını çeker, ağlaman gerektiğinde ağlarsan acın her geçen gün hafiflemeye başlar. Zaman herşeyin ilacı. Eğer tüm acılar ilk günkü gibi kalıyor olsaydı, hiçbir insan hayatta kalamazdı. Ayrıca psikolojik destek almanı da öneririm. Psikiyatra gidersen daha iyi sonuçlar alabilirsin. Böyle bir süreci 16 yaşındaki bir genç kızın tedavisiz atlatması biraz zor. Psikolojik destek ve belli antidepresan takviyeleriyle daha kısa sürede daha iyi hissetmeye başlayabilirsin.
Şu an babanlada aranız pek iyi değil sanırım. Ama sen yine de psikolog konusunu bi konuşmalısın.
Bak ayrıca şunu söylemeliyim sana, hani üvey annen ve babanla sıkıntılar yaşıyorsun ya, bunlar işte hep hayatta başka türlü dertlerin varolmasıyla kafanın tamamen annenin acısıyla meşgul olmaması için.
Eğer baban psikolog konusuna sıcak bakmazsa, devlet hastanelerinde de psikologlar var, onlardan da kendin randevu alabilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?