yaşım geçiyo asalak gibi yaşayıp gitmekten yoruldum

Ya ben çok kötüyüm ya.Buraya yazmak istedim bana bişeyler deyin nolur...yaşım ilerliyo ben lise yıllarımda yaptığım aptallığın (bu aptallık ders derdine düşmemek üniversite derdine düşmemek) cezasını çekiyorum. Geçim derdine düştüm işe girdim yılladır boş boş bi hayat sürdüm hayallerimin peşinden koşmak çok geç aklıma düştü ve şimdi de sadece aklımda hayallerim var. 5 YILlık ilişkim var sevgilim tutturmuş nişanlanalım evlenelim artık diye...Beni çok seviyo çok yanımda oldu iki senedir okul kararı verdiğimden beri zerre istemesem de sen çok istiyosun diye sana destek olmaya çalıştım diyo. Ve artık yeter vazgeç diyo.Ama ben vazgeçmek istemiyorum bende istediğim okulu okumak bende istediğim işi yapmak bende her genç gibi derdim ev geçimi değil derslerim olsun istiyorum.Evlenip çoluk çocuğa karışmak borç içinde yüzmek yada içimde ukdeler kalsın istemiyorum.Karşımda ya okul ya ben diyen 5 senedir beraber olduğum, onu okul için terketmenin ona çok büyük haksızlık olacağını bildiğim ve bana hakkını helal de etmeyeceğini bildiğim bi sevgili var.Ben ne yapacammmm


Hem okuyan hem evli kadınlar var diyebilirsiniz ama benim istediğim okul yatılı sadece hafta sonu evci izni olan iki senelik bi eğitim.Bu yüzden evliyken asla seni göndermem diyo.
Neden yatılı hangi bölümki?
 
Evet çok haklısınız.Ben ayrıntıya girmediğimden yazmadım şimdi yazayım.Benim yaşım gereği istediğim okula girebilmem için yani lise mezunları düzeyinden girebilmem için son bir hakkım kaldı yani 2017 de de deneyebilirim okadar.Ama bir de 4 yıllık üniv. mezunları alınıyor o okula onunda yaş sınırı 30. Bende dedim ki 2017 de de denicem yine olmaz ise 4 senelik herhangi bi açıköğretimden lisans mezunu olup 4 sene sonra 30 olmadan tekrar bu okul için sınava girecem.Oda bana diyo ki he 4 4 buçuk senede öyle beklicem yani seni diyo
Pilotluk için mi?
 
Evliyken yatılı okulda okumak evet saçma gelebilir ama bence buna ikna edersen tüm sorun çözülür.Kesinlikle okumalısın çünkü eminim sende kendi ayakları üstünde durabilen bir birey olmak istiyorsundur.Bunu başarmak çok iyi hissettirecek.Ayrıcq sevgilini iknaya çalış bencr bu sebepten ayrılmak da olmaz çünkü
 
Ben olsam eğer o meslek benim hayalimse o yoldan giderdim. Çünkü evlenince işler çok değişiyor, okumak istesen de erteleniyor hep. Ben de senin gireceğin sınava lisans düzeyinden giricem, iki senedir giriyorum olmuyor ve evliyim. Evlendikten iki sene sonra anladım bana uygun mesleği. Astsubaylık da denedim, bu sene subaylığa da giricem şartlar uyarsa. Ben artık son şanslarımı deniyorum. Fırsatın varken sakın pes etme.
 
Ben olsam eğer o meslek benim hayalimse o yoldan giderdim. Çünkü evlenince işler çok değişiyor, okumak istesen de erteleniyor hep. Ben de senin gireceğin sınava lisans düzeyinden giricem, iki senedir giriyorum olmuyor ve evliyim. Evlendikten iki sene sonra anladım bana uygun mesleği. Astsubaylık da denedim, bu sene subaylığa da giricem şartlar uyarsa. Ben artık son şanslarımı deniyorum. Fırsatın varken sakın pes etme.


evliyken yatılı okumanıza bişe demiyor yani eşiniz?
 
Hayır, çünkü öyle bir lüksü yok. Hem ne kadar istediğimi biliyor, hem de o da garanti bi işim olsun istiyor kendisi özel sektörde çalıştığı için.


lisanstan alımlar yine daha çok olduğu halde iki senedir olmadı demek..benimkin de de alım çok daha az biliyosunuzdur. önümüzdeki sene olmazsa benimde yaş doluyo zaten
 
Erkek arkadaşınıza katılıyorum bencillik yapıyorsunuz k bakmayın.hedefiniz okumaksa ayrılın adamdan.çok uzun bir süreden bahsediyorsunuz.yeterince beklemissiniz zaten evlilik için
 
Ohooo ben de yaş 30 falan sandım ya... 24'müş daha. Benim yurttaki oda arkadaşım 24 yaşındaydı, İşletme'ye başlamıştı, 1. sınıf. Ben ve diğer iki oda arkadaşım 4. sınıftık, mezun olduk. Sana okul ya da ben diyen adamı da bırak. Ve oku elbette. Ne okumak istiyorsun? Hedefin memurluk falansa AÖF'ten oku, memurluk için örgün okumaya çok da gerek yok sanırım.
 
lisanstan alımlar yine daha çok olduğu halde iki senedir olmadı demek..benimkin de de alım çok daha az biliyosunuzdur. önümüzdeki sene olmazsa benimde yaş doluyo zaten
İlk girdiğimde alım düşüktü, 280. Geçen sene 1100 e çıktı ama puanım düşüktü, parkura da çalışamadım. Bu sene kpssden en az 80 bekliyorum, parkuru da halledersem geriye sözlü kalıyor. İnşallah bu sene olur, çok istiyorum.
Senin de puanın iyi aslında. Sen içini ferah tut, gir sınavına kimseyi dinleme.
 
İlk girdiğimde alım düşüktü, 280. Geçen sene 1100 e çıktı ama puanım düşüktü, parkura da çalışamadım. Bu sene kpssden en az 80 bekliyorum, parkuru da halledersem geriye sözlü kalıyor. İnşallah bu sene olur, çok istiyorum.
Senin de puanın iyi aslında. Sen içini ferah tut, gir sınavına kimseyi dinleme.


puanım iyi diye sevinmiştim ama sözlü mülakatım kötü geçti.Spordan da 90 aldım zaten...bu yıldan ümidim yok
 
Oku kesinlikle Bende geç girdim fakülteye 26 yaşındayım hukuk mezunuyum.1.sınıfta okuyan 28 yaşında arkadaşım var.
Okulu seç illa seçim yap diyorsa
 
Yaşın geçmiyor, merak etme. Benim kaynım 29 yaşındaki kız arkadaşını bekliyor yıllardır. Hatta okulunu uzattı kız yine. Bunlar 14 senedir birlikteler bu arada.
 
Tek bildigim o koca gelir ama o gelecek bir daha gelmez. 5 yillik sevgilin degil isterse 100 yillik kocan olsun... kimse icin hayalleronden vaz gecme. Seviyorsa bekler. Seviyorsa katlanir. Bencillik etmesin. Hayallerinden vazgecme. Yatili da olsa git oku.
Ben evliyken ve de cocugum varken doktorami bitirdim. Oyle cok zor oluyor. Evliyken sorumluluk cok arttigindan bekarkenki gibi olmuyor. kendi ayaklarinin uzerinde durmadan evlenme. Evlilik o kadar matah birsey degil. Simdi o senin pesinden kosan sevgilin evlwnince iki gun sonra da oyle olmayacak. O yuzden ona cok da guvenme. Simdiden daha onun evine girmeden gelecegine karismaya hakki yok. O senin annen degil baban degil. oku. Git ve oku.
 
28 yasindayim 2 cocugum var hala egitimimi yarida birakmanin pismanligindayim. Cocuklarim ilkokula basladiginda egitimimi tamamlamayi dusunuyorum. Vazgecmeyin. Degmez erkek icin.
 
Back
X