Yaşımdan utanıyorum ve kimse bilmesin istiyorum...

GunhesH

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2006
3.433
10
0
Ankara
merhaba arkadaşlar..ben farkettim ki şu anki yaşımdan utanıyorum...yaşım şu an 29...
sorunumu şöyle açıklayayım...ben dış görünüş olarak minyon yapılıyım ve yüzüm falan da olduğundan genç gösteriyor..bir de spor giyimli olmamı ve yer yer çabuk heyecanlanan pek olgun davranamayan cool olamayan biri olduğum da düşünülürse... şu an insanlar tarafından 18-20 arası zannediliyorum ve bu durumu da hiç bozmak istemiyorum...çünkü birçok açıdan işime geliyor...çünkü herçekten ruhum ve aklım hala o yaşlarda...gençliğimi doya doya yaşayamamış olmanında büyük etkisi var..birçok hevesim içimde kaldı...

kendimden genç olan insanlarla da kendimden büyük olan insanlarla da rahatça konuşabiliyorum..ta ki yaşım veya eğitim durumum sorulana kadar...ama bir noktadan sonra illa ki bu tür sorular soruluyor engelleyemezsin ki...sonra kişi yaşımın büyük olduğunu öğrenince bana karşı görüşü davranışları falan benim istemediğim doğrultuda değişiyor...

örneğin genç delikanlılar beni yaşıdı sanarak sıcak bir şekilde arkadaşca sohbet ederken yaşımı duyduktan sonra ise kendimi yaşıma göre geliştiremediğimi anlıyorlar veya bana abla muamelesi yapıp benden uzaklaşıyorlar ve yakınlık ve sıcaklık bir anda mesafeli bir saygıya bırakıyor kendini...ki ben ikisini de istemiyorum...

bu yaşıma kadar eğitimimi tamamlayamamış olmam ve kendi hayatımı kuramamış olmam beni utandırıyor..biraz da bu yüzden yaşım kimseler tarafından bilinmesin istiyorum ve genç görünmek işime geliyor...lise öğrencisi sanıldığım sürece benim için pek problem olmuyor...yetişkinler nazımı çekiyor..genç insanlar ise yaşıdı sanarak yakınlık gösteriyor..bu durum çok hoşuma gidiyor...ama soranlara da yalan söylemek istemiyorum..söylersem de huzursuz oluyorum...lütfen yardım edin ben bu durumlarda ne yapmalıyım ? yaşım veya eğitim durumum sorulduğunda ne demeliyim sizce ? doğru söylesem olmuyor..yalan söylesem olmuyor... söyleme o zaman diyebilirsiniz...söylememeyi tercih etsem o da saçma olmazmı ?
yazdıklarımdan belki akıl olarak olgun olmadığımı düşünenler olabilir ama aksine hiç öyle birisi değilimdir..küçüklüğümden beri hep yaşıtlarımdan daha terbiyeli ve olgun davranışlara sahiptim ve öğretmenlerinin hepsi de öyle derlerdi benim hakkımda...yani şımarık tiplerden zıp zıp zıplayan tiplerden değilim

Son düzenleme:
tatlım kendine güvenini asla kaybetme! olduğun gibi görünemiyosun dış görünüşünden dolayı. e sende göründüğün gibi oluyorsun haliyle. kendini farklı gösterdiğin bi durumda yok. bırak yanında olmayanlarda olmasın. kendini geliştirmen için de geç kaldığını düşünmüyorum. kurslara git bunun cok yararı oluyor. web tasarım kursuna gidip şuan güzel bi gazetede çalışan insanlar tanıyorum. şuna emin ol ki şanslısın minyon olmak güzeldir :) hiçbişiy için geç değildir sen içinden geleni yaşa elalem zaten çok biliyor!

Aynen katılıyorum hem her yaşın ayrı güzelliği yaşanmışlığı var ayrıca bir sürü kursa gidip kendini geliştirebilirsin...Hem genç hissediyorum diyorsun hem hayattan vazgeçmiş gibisin yaşın sanki 90 daha 29 şurada

madem eğitiminizden utanıyorsunuz, neden eğitiminize devam etmiyorsunuz? hiçbir şey için geç kalmış sayılmazsınız. benim annem 40 yaşından sonra liseyi bitirdi, şimdi açıktan üniversite okuyor... eğitim için hiçbir zaman geç değildir. madem utanıyorsunuz, o zaman bir şeyler yapın derim ben. ki bunda utanılacak bir şey yok, okumayıp da ne başarılar elde eden insanlar, kendini geliştiren insanlar tanıyorum ben...

Yani tamam "insan hissettiği yaştadır" derler ama sen biraz fazla abartmışsın sanki.
Ne kadar genç gözüksen de ortada kaçınılmaz bir gerçek var.Seninki 30 lara yaklaşma telaşı değil anladığım kadarıyla.Genç hissetmen güzel fakat öyleymiş gibi davranman sağlıklı değil.Artık gerçek yaşını saklama aşamasına gelmişsin.Oysa normalde yaşınla şaşırtıp gurur duyman gerekirdi.Gençlerle birarada olma isteğin de düşündürücü geldi açıkçası.
Her yaşın ayrı bir güzelliği var.Gençlikteki sorumsuzluğu ve tasasızlığı hepimiz özleriz.Ama öyleymiş gibi davranarak yaşanmışlıklarını gözardı edemezsin.Genç gibi düşünemezsin çünkü onca yıl yaşadıkların var.Sen bir çeşit kaçış-saklanma olarak kullanıyorsun sanırım.Belki yardım alman faydalı olur.
Eğitimimi tamamlayamadım diyorsun.Telafi etmen imkansız mı ?

yorum için teşekkür ederim..hani toplumun bazı dayattığı şeyler var ya..o yaşa gelen insan mutlaka eğitimini bitirmiş olması gerekir..çalışıyor olması gerekir evlenmesi veya en azından nişanlı olması gerekir vesaire gibi...bu vasıfların hiçbirisi bende yok.. kendimi sıfır gibi hissediyorum...
ama genç görünüşümü kullanarak kendimi lise öğrencisi gibi zannettirdiğim zaman hiç sorun olmuyor...hep yalan söylemedim tabi insanlara...daha doğrusu onlar yaşımı sormadıkları sürece söylemedim ve beni genç zannetmelerine izin verdim...gerçek yaşımı duyup şaşırdıklarında e sormadın ki dedim sonra da malum neden çalışmıyorsun neden evlenmedim..nere mezusun gibi hoşuma gitmeyen sorular başlıyor ve istedikleri cevapları alamadıklarında bana saygı duymuyorlar..mecbur kalıyorum biryerde..

milleti hoşnut etmek niye bu kadar önemli ki?

EVLİLİK nişan bunlar kader kısmet işi eğitim de balki zamanında imkanların yoktu...Şimdi ufakta olsa bir işin varsa yoksa da bulabilirsin maaşı az olsun önemli değil..Çalışman bile saygı duyulman için yeterlidir...Dediğim gibi kursa gidip kendini geliştir.Dışardan eğitimini tamamla herkes evlenecek diye bi kural yok herşeyin zamanı var....Sen kendi ayakların üzerinde durup kendi alın terinle paranı kazandıktan sonra sana herkes saygı duyar...Duymayana da güle güle

yo aslında tam aksine yaşım ilerlediği için korku ve telaştayım...gençlerle birada olmayı özellikle ben istemiyorum ama onlar beni kendine yakın görüp diyalog kuruyorlar..ben de gençliğimde geçmişte çekingen ve asosyal yetiştiğim için bu gibi şeylerden mahrum kaldığımdan ötürü hoşuma gidiyor diyebilirim....yanlış anlaşılmasın bunun arkasında bir art niyet yok.. o kişilerle sohbetim sadece arkadaşlık çerçevesi içinde..daha fazlasını ben de istemem zaten...haklı olabilirsiniz..annemi kaybetmek ve evi çevirmek evişlerini yapmak zorunda olmak emekli olan babamla ilgilenmek ona gözkulak olmak gibi büyük sorumluluklarım var eğtimim de bundan aksadı zaten...gençken de sorumsuz birisi değildim ama şimdi şartlarım biraz rahatladı ve sorumsuz olma lüksünü kullanmak istiyorum belki sadece...

Son düzenleme:
yasıtın olan ınsanlarla gorus;bu sekılde yalana da gerek kalmaz.

yanlış anlaşılmışım ben sadece genç insanlarla görüşmüyorum..tabi ki yetişkinlerle büyüklerle de sohbet ediyorum...yani yaş ayırtetmeden her tip insanla konuşurum ben....ancak yaşıma göre şu anki durumumu kıyasladıklarında utanıyorum..sorun da bu zaten...

Fazla sorun ediyorsun.30 una gelmiş herkes dört dörtlük,her şeye sahip ve başarılı değil.
Sen de geç kalmış sayılmazsın.Bir yerden başlaman lazım.Farkı kapatmak senin elinde.
Yakala hayatı.İlelebet genç görünmeyeceksin.

şimdiden böyle demeye başlarsan 35 ine geldiğinde iyice karamsar olursun bu yüzden bunları düşünmekten vazgeç.

Ayrıca sana gerçekten değer veren bir insan yaşın ve ya statün yüzünden sana tavır almaz seni seven insan bunu önemsemez. Seni sevmeyen gerçekte değer vermeyen insanlar yüzeysel şeylere bakar ki böyle insandan da hiçbir yarar gelmez.

En iyisi sen zamanı yaşını unut, bende senin gibiyim genç gösteririm ruhum gençtir.. bana da olmadık yerde yaşımı sorarlar beni genç kız zannederler evlenince kilo alırsın derler gülerim.. bilmezler ki ben evlendim boşandım ohoo neler yaşadım.. ama hiç bozmam durumu, yaşımı da söylerim ama ne yaşadığımı söylemem sen de böyle ol kendinden küçüklerde giderse gitsin zaten duygusal anlamda senin dengin bir insan senden yaşça büyük olmalı :)

haklısın tabi ki sonsuza dek aynı görünümde olmayacağım bu gerçeğin ben de farkındayım...
aslında bana kalsa ben şu anki konumumu o kadar sorun etmem ancak insanlar benim yerime..hatta benden bile fazla bunları sorun ettikleri ve bana karşı davranışlarını da ona göre yönlendirdikleri için malesef benim için de sorun olmaya başlıyor..çünkü ben yaşıma eğitimime medeni durumuma veya çalışıp çalışmıyor olmama göre değerlendirilmek istemiyorum ama maalesef ki bunlar bir insanın temel künyesi olarak görülüyor...ve saygısız davranışlara maruz kalıyorum bunları da haketmediğimi düşünüyorum...sanırım anlatabildim derdimi...

29 yaş büyük bir yaş değil,insanlara bunu söylemekten utanmamalısın.İnsanlar yaşını duyunca neden değişsin sana öyle geliyor herhalde.Hem insanlar genelde yaşından küçük gözükmek isterler Allah da sana doğuştan bu özelliği vermiş.Bu tür bir konu için yalan söylemeye,kendinizi sıkmaya hiç gerek yok.Ayrıca herkes eğitimli olmak zorunda değil.Kendinizi bu yönden eksik hissetmeyin.

canım söylediklerinde yerden göğe kadar haklısın ne diyebilirim ki...ama yaşantımdan bir kesit veriyim de neden kötü hissettiğimi anla....mesela biyerde gayet de iyi görünümlü 19-20 yaşında bir delikanlıyla karşılaşıyorum ve gayet de arkadaşca güzelce davranıp kibar davranıp konuşuyor arkadaş olmak istiyor..gayet güzel sohbet ediyoruz...ben öyle tepeden bakan biri de değilimdir abla tavrı takınmam hiç..herkesi eşit görürüm...ve derken yaşım soruluyor ve ben dürüst olmak adına gerçeği söylediğimde ise ve o an hayatımda birisinin de olmadığına bakarak bana yaşımdan dolayı evde mi kaldın diyecek kadar kabalaşabiliyor insanlar...yaşımın bilinmesinden sonra hoşsohbete limon sıkılıyor tabiri caizse...

Son düzenleme:
Şu an nasıl bir hayatın olsun isterdin mesela ?
Böyle memnun musun ? Neyi değiştirmek isterdin ?

aslında hayatımdan memnunum diyebilirim..diğer insanların yaptıklarını yapmak zorunda hissetmiyorum kendimi..yolumu kendim çizmek ve istediğim zaman yapmak istiyorum...beni üzen tek şey insanların bunu yaşa bağlayarak bu yaşa kadar o şeyleri yapmamış olmamdan dolayı beni yargılamaları...
yoksa bana kalsa çalışmak zorunda da değilim evlenmek zorunda da değilim...eğitim de ise zaten son sınıftayım ama biyere yetişmeyeceğim için bir sebebim olmadığı için acele etmiyorum..başka sorunlarımı düzeltmeye çalışıyorum çünkü o benim için diplomadan daha önemli...diplomayı isteyen de babam zaten...ama tabi ki bir diploma sahibi olmak beni de mutlu eder ama olmazsa olmaz demiyorum...

Son düzenleme:
Gözönünde olmak bu gibi Celiskileri de beraberinde getiriyor.Benim de cevremde 30-36 yas civari bayan bekar arkadaslarim hayli fazla...Bunlardan Birisi var daima onun bunun kalbini kirar,insanlari kullanir.Fakat Baska bir digeri cok tatli bir kisilige sahip.Bilgisayarini yanindan ayirmaz,bir bakmissiniz tenhalarda dua ediyor,kitap okuyor,kimseyle yarismaz.Inan ben bu arkadasimin haberi olmadan ona cok dua ediyorum.Fakat itici davranislar icine giren arkadasa mesafe koydum kirilmamak icin uzagim.Insanin sevilme katsayisi yasiyla, evlenip evlenmemesiyle alakali degil ki!Kariyer, evlenme,aile,cinsiyet,fizik,irk,dil v.s.insanin elinde olan durumlar degildir.Acizligini hissedip Hakka SIGINMAK en kuvvetli kaynaktir be Guzelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…