Yasin gecti

Hem de nasıl… benimki de diyor seni benden başka kimse çekmez, kimse seninle uğraşamaz… nasıl bir ego yarebbim 😎
Ne demesini bekliyordunuz ki :) aşkım sen benden daha iyilerine layıksın. Ben senden daha iyisini bulamam. Sen harika bir insansın elini sallasan ellisi diyecek değiller 😂 korkuyla değersizleştirerek kendilerine bağlama sanatı

Merhaba arkadaslar

Ben buraya daha once yine yazmistim. Esimden bosanmayi dusunuyorum Okuyanlar bilir mutsuz bir evliligim var. Bosanmayi dusunuyorum, dusunuyorum da ya sonra...
Ailemin evine donme gibi bir sansim yok, var ama , babamla iyi anlasamiyorum maalesef evli kalmak oraya donmekten daha huzur verici.

Olanlari farki zamanlarda bir kac arkadasimla anlattim. Bosanacagimi ama biraz zamana ihtiyacim oldugunu belki bir iki sene , bu sure icinde para biriktirecegimi vs fikir alisverisi yaptim. Boylece stabil duzenimi bir anda bozmak yerine yavas bir sekilde planlayarak yaparim diye dusunuyordum.
Bir arkadasim bana , sen o saatten sonra kimi bulacksin yasin geciyor, hele 30-35 den sonra 50 yasindakiler bile zor dedi.
Erkekler hep genc tercih eder, yapayalniz napicaksin vs gibi aci (gercek mi degil mi bilmiyorum) laflari soyledi.
Yine baska bir arkadasim, yalniz kalicaksin artik genc kiz degilsin gibi laflar etti.

Cekim yasasimi bilmiyorum ama bosanmaya karar verdigimden beri hep bu tarz laflar eden insanlarla yada internette yorumlarla karsilasiyorum.
Gecen gun LEonarda Dicaprionun 25den buyuk sevgilisi olmamasi haberini gordum bir de ustune:KK70:
Sanki kadinin kullanma tarihi var da erkegin yasi olmaz gibi bir algi var bazi insanlarda.

Boyle birsey gercekten var mi? 30-40 dan sonra gercekten birini bulmak kadinlar icin zorlasiyor mu?
Varsayımlar üzerinden veya çevrenizden etkilenmeden karar vermeniz daha mantıklı olur🙂Sizin hayatınız,sizin kararınız,sizin seçiminiz sonuçta😇

Konu sahibi ve çevresi bu kitabı okumuşlar sanırım,

konu sahibi bu kitap yorumunu izle, biraz aydınlanma yaşarsın @pembecicekli

Kadının üslubu da eleştirdiği kitap gibi yalnız..Dinleyemedim ağzının bozukluğunu daha fazla.. Ağzını bozmadan da çok güzel ifade edebilirdi 🙄

Konu sahibi zaten kocanız yaşlıymış.Boşandıktan sonra daha yaşlısını tercih etmezsiniz heralde.Geç olacak bir şey yok.İnsan her yaşta evlenebilir.Ana önce boşanın!

Ne demesini bekliyordunuz ki :) aşkım sen benden daha iyilerine layıksın. Ben senden daha iyisini bulamam. Sen harika bir insansın elini sallasan ellisi diyecek değiller 😂 korkuyla değersizleştirerek kendilerine bağlama sanatı
Gerçekleri söylemesini bekliyordum sadece 😎😂

Merhaba arkadaslar

Ben buraya daha once yine yazmistim. Esimden bosanmayi dusunuyorum Okuyanlar bilir mutsuz bir evliligim var. Bosanmayi dusunuyorum, dusunuyorum da ya sonra...
Ailemin evine donme gibi bir sansim yok, var ama , babamla iyi anlasamiyorum maalesef evli kalmak oraya donmekten daha huzur verici.

Olanlari farki zamanlarda bir kac arkadasimla anlattim. Bosanacagimi ama biraz zamana ihtiyacim oldugunu belki bir iki sene , bu sure icinde para biriktirecegimi vs fikir alisverisi yaptim. Boylece stabil duzenimi bir anda bozmak yerine yavas bir sekilde planlayarak yaparim diye dusunuyordum.
Bir arkadasim bana , sen o saatten sonra kimi bulacksin yasin geciyor, hele 30-35 den sonra 50 yasindakiler bile zor dedi.
Erkekler hep genc tercih eder, yapayalniz napicaksin vs gibi aci (gercek mi degil mi bilmiyorum) laflari soyledi.
Yine baska bir arkadasim, yalniz kalicaksin artik genc kiz degilsin gibi laflar etti.

Cekim yasasimi bilmiyorum ama bosanmaya karar verdigimden beri hep bu tarz laflar eden insanlarla yada internette yorumlarla karsilasiyorum.
Gecen gun LEonarda Dicaprionun 25den buyuk sevgilisi olmamasi haberini gordum bir de ustune:KK70:
Sanki kadinin kullanma tarihi var da erkegin yasi olmaz gibi bir algi var bazi insanlarda.

Boyle birsey gercekten var mi? 30-40 dan sonra gercekten birini bulmak kadinlar icin zorlasiyor mu?
Eğer boş insanların boş lafları ile hareket ederseniz emin olun daha çok üzülürsünüz. Hayır kadınında erkeğinde evlilik için yaşı falan geçmiyor. Kızı yaşında evlenen erkekleri örnek gösterenler benim gözümde küçülürler zaten. Çıtır isteyen adam Brad Pitt olmuyor, parası olduğu için adama baktıkça Brad Pitt'i hayal ediyorlar o kadar :) Evlilikte de hep kadınlarımızın
'' eşim artık beni beğenmiyor, kilo ver diyor, nasıl baktırabilirim kendime? '' gibi üzücü başlıklar görüyorum. Afedersinde erkek g*tü göbeği salacak, kendisi çekici olmak için uğraşmayacak üstüne eşinin kalbini kırıp fiziksel özellikleri ile baskı yapacak ona erkek demem ben. Niye sadece kadın genç ve güzel olsun ki? Erkekte kaslı, bakımlı, yakışıklı olsun o zaman. Yaşını bence en çok gösterende erkekler. Şimdi burada kadın erkek ayrımı yapar gibi konu konuyu açıyor :D Ama siz bakımınızı eksik etmeyin ( kendiniz için ) yaşa takılmayın. Seven ve değer veren bir adam böyle yaklaşımlarda bulunmaz emin olun.

Yok vallahi.5 parasız da olsa ben ona bakardım.Meet Joe Black müthişti.Pamuklara sarardım.
İşte sorunda Brad Pitt gibi yaşı başını almış ama hala karizmatik olabilen adamların herkese bakmaması, adam en son Emily Ratajkowski ile birlikteydi diye hatırlıyorum Angelina Jolie'den sonra genç mankenlerle oluyor artık :D

Kac yasindasiniz su an tam anlayamadım mesajdan? Şunu söyleyebilirim ki insanlar artik zaten 30-40 yaşlarında evleniyor. Ben 30 kusurde evlendim, arkadaslarim da oyle :) Ayrica karsiniza kimin ne zaman cikacagi hic belli olmaz. Baska insanlarin sacma sapan yorumlarini dinlemeyin, kendinizi dinleyin.

Bu 30’a kadar evlenme muhabbeti tamamen bizim gibi geri kalmış ülkelerde var. Arnavutluk’tan arkadaşım var, kadın bizim ülkede insanlar 35-40 yaşından evvel evlenmiyor, önce işini kariyerini oturtuyor hayatını yaşıyor sonra evleniyor diyor. Hatta ben nişanlıydım o zaman 28 yaşında çok gençsin diyordu. Bu tür düşüncelerden çıkın

Bu 30’a kadar evlenme muhabbeti tamamen bizim gibi geri kalmış ülkelerde var. Arnavutluk’tan arkadaşım var, kadın bizim ülkede insanlar 35-40 yaşından evvel evlenmiyor, önce işini kariyerini oturtuyor hayatını yaşıyor sonra evleniyor diyor. Hatta ben nişanlıydım o zaman 28 yaşında çok gençsin diyordu. Bu tür düşüncelerden çıkın
Bunun geri kalmışlıkla ilgisi yok. Kültür meselesi. Beraber yaşamakta, sevgiliden çocuk sahibi olmakta, 13 yaşında cinsel hayatı başlatmakta sıkıntı görmüyorlar.

Boşanmayı düşünen kişilerin "ileride karşıma biri çıkar mı? ya tekrar evlenemezsem?" kaygıları beni sahiden çok şaşırtıyor. Yani bir kişinin zaten kötü giden bir evliliğin içinde sırf gelecekte evlenememe ve bekar kalma kaygıları nedeniyle devam ettirmeyi düşünmesi sahiden çok garip geliyor. Hayatını zorlaştıran (hatta bazen cehenneme çeviren) bir hayattan sonra öncelik kendine odaklanmak olmalı, öyle değil mi? Derin bir nefes alıp kendini iyileştirmek ve yeni bir hayat kurmak kişinin odak noktası olmalı diye düşünüyorum. Sonradan hayatın ne getireceği belli olmaz. Belki karşısına çok iyi biri çıkar ve yeniden evlenmeye karar verir. Belki de bekar kalmaktan o kadar keyif alır ki evlenmek aklına bile gelmez. Yeniden evlenip evlenemeyeceği konusunda kaygılanmak yerine akışını bırakmak daha doğru değil mi? Bekar olmak dünyanın sonu değil yani.

Merhaba arkadaslar

Hele bir hayırlısıyla bosanin da sonra hayatınıza yeni biri girecek mi onun derdine düşün. Boşanmak için bile 2-3 yıl toparlanmam lazım diyip şimdiden yeni kocanın derdine düşmek de ne bileyim. ( Kırıcı konuşmayı sevmem ama bir kadının sürekli bir erkeğe muhtacmis gibi olması bana tuhaf geliyor. )

Boşanmayı düşünen kişilerin "ileride karşıma biri çıkar mı? ya tekrar evlenemezsem?" kaygıları beni sahiden çok şaşırtıyor. Yani bir kişinin zaten kötü giden bir evliliğin içinde sırf gelecekte evlenememe ve bekar kalma kaygıları nedeniyle devam ettirmeyi düşünmesi sahiden çok garip geliyor. Hayatını zorlaştıran (hatta bazen cehenneme çeviren) bir hayattan sonra öncelik kendine odaklanmak olmalı, öyle değil mi? Derin bir nefes alıp kendini iyileştirmek ve yeni bir hayat kurmak kişinin odak noktası olmalı diye düşünüyorum. Sonradan hayatın ne getireceği belli olmaz. Belki karşısına çok iyi biri çıkar ve yeniden evlenmeye karar verir. Belki de bekar kalmaktan o kadar keyif alır ki evlenmek aklına bile gelmez. Yeniden evlenip evlenemeyeceği konusunda kaygılanmak yerine akışını bırakmak daha doğru değil mi? Bekar olmak dünyanın sonu değil yani.
Bence de...

Merhaba arkadaslar

Ben 33 yaşında evlendim. Üstelik eşim benden 1 yaş küçük ayrıca daha boşanmadan tekrar evlenmenin hayalini kurmak kadar saçma bir şey duymadım.

Back
X