Yaslanmisim...

nemli_bulut

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2015
102
70
48
33 yasindayim. 2 bebegim var. asagi yukari 1.5 yil var aralarinda. esim haric destek verenim yok. sadece hastalik vs durumunda benim yanimda gelen bir iki akraba var sagolsunlar. zaten kimseden de bisey beklemiyorum. 27 yasinda 54 kilo ile evlendim. iki bebegimi de 88 ile dogurdum. suanda 69 kiloyum. en kucugu 1.5 yasinda.
bugun esimin habersiz cektigi bir fotografta daha cok farkettim, yaslanmisim. yuzumde lekeler, cizgiler...kilo ayri kilodan dolayi olmayan kiyafetler...
yakin zamanda 2 ameliyat gecirmeliyim. biri cok ciddi degil digeri bayagi bir ciddi felc riskim var. cocuklar bu ara cok hastalandi. hastanede yattilar vs. bunlar yipratti beni. yeme duzenim uyku duzenim banyo duzenim bile yok. yakin zamanda iltihapli romatizma hastaligimi da ogrendim...
esim yanimda oyle genc oyle saglikli oyle yakisikli duruyor ki ben ise ondan 5 yas buyuk gibi, omuzlari sirti cokmus, kendini birakmis, giyinmesini bilmeyen bir kadin...
sinirliyim de artik. herseye patlayabiliyorum. cocuklara sesimi yukseltmesem de buyuk evladim cok hassas hemen soruveriyor anne neden kizginsin diye. beni ilerde kizgin cirkin bakimsiz olarak hatirlamasini istemiyorum.
psikolojik destek veya spor salonu icin vaktim yok ki bu ara herkes gibi bunun icin ayiracak butcemiz de yok. esim tek basina kimseden desteksiz hayatimizi kazanmaya calisiyor... sadece icimi dokeyim iatedim... hayat bazen yoruyor. Guzel gunler bizi bekler....

Haklsiin cocuklar kucukken hayat cok yorucu benim de 2. Cocugum cok zor bir cocuktu ve ben de yaslandim onu buyuturken.onlar buyuyunce daha cok zamanin olacak herseye, daha iyi hissedeceksin merak etme.yeterki su ciddi dedigin saglik problemin cozulsun gerisi kolay merak etme.saglik olsun hersey hallolur

Öncelikle bebeklerinizi Allah size bağışlasın :)
1. Yüzünüzü gül suyu ile silin , aydınlanın , mutlu olun.
2. Sağlığınız için kilo verin :)
3. Halk Eğitim kurslarına katılın , kendinizi geliştirin. İyileştirin :)

Her şey bir anda olmuyor maalesef. Sorun olarak gördüğünüz şeyleri çok ufak adımlarla değiştirmeye dönüştürmeye çalışın. En basitinden akşam 8 den sonra hiçbir şey yemeyeceğim gibi bir karar almak güzel bir adımdır. Bir süre bunu oturtmaya çalışın sonra ikinci ufak değişikliği ekleyin. Hayatınızda sorunlu gördüğünüz her alanda bu stratejiyi uygulayın. Sabır ve istikrarla bu ufak adımları atmaya devam edin. Emin olun motivasyonunuz artacak böylece ve daha iyi hissedeceksiniz.

Yaa çok üzüldüm canim benim inan her şey geçer yeter ki sen şu hastalık ameliyat işini insallah bol sifayla atlat cocuklarin saglikli olsun allah esine güç kuvvet bereket versin gerisi kolay toparlanirsin guzel bi diyet programi evde yapacagin bikac spor ve bakim maskelerinle toparlanirsin kolaylikla maliyetsiz bütün iyi enerjiler seninle olsun :KK36:

Dogum yapmışsınız aralarindaki yas farki da cok az. O yuzden gayet normal geldi bana suan ki durumunuz. Kendinizi üzmeyin herkes ayni yollardan geçiyor bir sekilde. Onceliginiz kilo vermek olmalı. Yiyip içtiğinize dikkat edin oyle bir iki ayda olmasa da uc bes ayda fit bir hale gelebilirsiniz. Spora ayıracak bütçeniz yoksa inanın internette bile temel spor hareketleri var onlari izleyip yapabilirsiniz evde kendinizce bir şeyler. Elinizde biraz para oldukça bir pilates bandı falan alsanız bile işinizi görür. Bakım güzellik inanın makyajdan ibaret değil. Cildi pırıl pırıl olup sıfır makyajla dolaşan bir sürü kadın görüyorum dışarıda ve hepsi zinde genç duruyorlar. İlk once üzerinizdeki karamsarlığı kaldırıp silkelenin. Yaşınız cok genc aslında insanlar 30 unda evlenip 33 ünde ilk çocuğunu yapıyor . Siz ne güzel cocuk doğurma kısmını atlatmışsınız. Biraz da artik kendinizle ilgilenmeye başlayın. Bir de riskli ameliyat demişsiniz bence birkac doktorla daha görüşün kesinlikle ameliyat olmanıza gerek yoksa olmayın.

Genc bir kadın olarak tabiki eşinizin yanına yakışmak onunla uyumlu gözükmek istersiniz haklı olarak. Ama inanın bence kilo verdiginiz anda zaten direk gençleşip bebeğiniz büyüyüp uyku düzeni falan oturdukça sizde yorgun olmayacaksınız şimdiki kadar. Esler cocuk bakmıyor yemek yapmıyor tabiki genc yakışıklı kalırlar. Kendinize haksızlık yapmayın derim .

9 aylık melegim var bide bana sorun.. 25 yaşındayım ve hergün güzel giyincem,diyip günün sonunu yine paspal mamali kıyafetlerle bitiren ben.
Bende buaralar kendimi bakımsız hissediyorum.
Saçlar, bekarken bitanecik tüyüm olmazdı.bacakta ama şimdi kuaföre yada kendim alıcak zamanım olmuyor. En sonunda işler cigirdan çıkınca hemen bi arada kuaföre atıyorum.kendimi.
Bide siz iki bebekle zor..
Benim bebegim de çok huysuz buaralar diş falan..
Rabbim.şifa versin herşey geçecek..
Her gecenin bir sabahı vardır..
Siz çok güzel.bir annesiniz herseyden önce..
Rabbim.şifa versin.. geçmiş olsun

3. Halk Eğitim kurslarına katılın , kendinizi geliştirin. İyileştirin
Kadinin zaten zmanı olsa kendine bakim.yapar halk eğitim kursunda ne işi var bebeklere bakacak kimsem.yok diyor.. valla bazı üyelere şaşıyorum neyle okuyorsunuz.

3. Halk Eğitim kurslarına katılın , kendinizi geliştirin. İyileştirin :)
gul suyunu deneyecegim tesekkurler, kilo vermek icin elimden geleni yapiyorum ama yeme duzenim malesef yok, yuksek lisans mezunuyum halk egitim kurslari bana su asamada bisey katmaz. haftada 1 kitap bazen 2 haftada 1 kitap bitirmeye calisirim. ilgi alanimi ceken herhangi bir kurs yok ki olsa dahi bunun icin vaktim yok.
Her şey bir anda olmuyor maalesef. Sorun olarak gördüğünüz şeyleri çok ufak adımlarla değiştirmeye dönüştürmeye çalışın. En basitinden akşam 8 den sonra hiçbir şey yemeyeceğim gibi bir karar almak güzel bir adımdır. Bir süre bunu oturtmaya çalışın sonra ikinci ufak değişikliği ekleyin. Hayatınızda sorunlu gördüğünüz her alanda bu stratejiyi uygulayın. Sabır ve istikrarla bu ufak adımları atmaya devam edin. Emin olun motivasyonunuz artacak böylece ve daha iyi hissedeceksiniz.
deneyecegim bunu

Dogum yapmışsınız aralarindaki yas farki da cok az. O yuzden gayet normal geldi bana suan ki durumunuz. Kendinizi üzmeyin herkes ayni yollardan geçiyor bir sekilde. Onceliginiz kilo vermek olmalı. Yiyip içtiğinize dikkat edin oyle bir iki ayda olmasa da uc bes ayda fit bir hale gelebilirsiniz. Spora ayıracak bütçeniz yoksa inanın internette bile temel spor hareketleri var onlari izleyip yapabilirsiniz evde kendinizce bir şeyler. Elinizde biraz para oldukça bir pilates bandı falan alsanız bile işinizi görür. Bakım güzellik inanın makyajdan ibaret değil. Cildi pırıl pırıl olup sıfır makyajla dolaşan bir sürü kadın görüyorum dışarıda ve hepsi zinde genç duruyorlar. İlk once üzerinizdeki karamsarlığı kaldırıp silkelenin. Yaşınız cok genc aslında insanlar 30 unda evlenip 33 ünde ilk çocuğunu yapıyor . Siz ne güzel cocuk doğurma kısmını atlatmışsınız. Biraz da artik kendinizle ilgilenmeye başlayın. Bir de riskli ameliyat demişsiniz bence birkac doktorla daha görüşün kesinlikle ameliyat olmanıza gerek yoksa olmayın.

Genc bir kadın olarak tabiki eşinizin yanına yakışmak onunla uyumlu gözükmek istersiniz haklı olarak. Ama inanın bence kilo verdiginiz anda zaten direk gençleşip bebeğiniz büyüyüp uyku düzeni falan oturdukça sizde yorgun olmayacaksınız şimdiki kadar. Esler cocuk bakmıyor yemek yapmıyor tabiki genc yakışıklı kalırlar. Kendinize haksızlık yapmayın derim .
iki ameliyatimda gerekli. 5 dr la gorustuk. olamadigim takdirde daha buyuk sorunlara yol acabilecek bir durum. isin ilginc yani esim yemek de temizlik de yapar is basa dustugunde ama gamsizdir. sanirim onu iyivyapan bu kismi. tesekkur ederim.

33 yasindayim. 2 bebegim var. asagi yukari 1.5 yil var aralarinda. esim haric destek verenim yok. sadece hastalik vs durumunda benim yanimda gelen bir iki akraba var sagolsunlar. zaten kimseden de bisey beklemiyorum. 27 yasinda 54 kilo ile evlendim. iki bebegimi de 88 ile dogurdum. suanda 69 kiloyum. en kucugu 1.5 yasinda.
bugun esimin habersiz cektigi bir fotografta daha cok farkettim, yaslanmisim. yuzumde lekeler, cizgiler...kilo ayri kilodan dolayi olmayan kiyafetler...
yakin zamanda 2 ameliyat gecirmeliyim. biri cok ciddi degil digeri bayagi bir ciddi felc riskim var. cocuklar bu ara cok hastalandi. hastanede yattilar vs. bunlar yipratti beni. yeme duzenim uyku duzenim banyo duzenim bile yok. yakin zamanda iltihapli romatizma hastaligimi da ogrendim...
esim yanimda oyle genc oyle saglikli oyle yakisikli duruyor ki ben ise ondan 5 yas buyuk gibi, omuzlari sirti cokmus, kendini birakmis, giyinmesini bilmeyen bir kadin
sinirliyim de artik. herseye patlayabiliyorum. cocuklara sesimi yukseltmesem de buyuk evladim cok hassas hemen soruveriyor anne neden kizginsin diye. beni ilerde kizgin cirkin bakimsiz olarak hatirlamasini istemiyorum.
psikolojik destek veya spor salonu icin vaktim yok ki bu ara herkes gibi bunun icin ayiracak butcemiz de yok. esim tek basina kimseden desteksiz hayatimizi kazanmaya calisiyor... sadece icimi dokeyim iatedim... hayat bazen yoruyor. Guzel gunler bizi bekler....
Biri 3 yaışında biri 4 aylik iki evladım var ben de 30 yaşındayım , bugün aynaya baktığımda göz altlarımı yesilimsi bir renk aldığını gördüm ve gozlerim uykusuzluktan kan canagi olmuş halde, benzer seyleri düşündüm bugun bende.
Ama geçeceğini biliyorum bu günlerinde. Hepimiz tum anneler benzer sureclerden geçiyoruz..
Sağlık sorunlarınız tez zamanda düzelir İnşallah...

Bebişlerin küçükse oyüzden insan böyle hissedebiliyor. Ben de oğlumda öyleydim kendimi çökmüş içi geçmiş yorgun hatta işe yaramaz hissediyordum. Ama çocuk biraz büyüyüp kendini kurtrdığnda sırtındaki yük hafifleyecek. Kendini iyi hissettiğin gün makyaj yap etek giy süslen çok iyi geliyor gerçekten. Kilolu hissediyorsan sana tavsiyem Ben yaptım sen de yap akşam 6 dan sonra kesinlikle hiç birşey yeme oruç tutar gibi. Gündüz istediğini ye. Ayda 4 kilo garanti.
Bu hissettiklerin geçici

Bebişlerin küçükse oyüzden insan böyle hissedebiliyor. Ben de oğlumda öyleydim kendimi çökmüş içi geçmiş yorgun hatta işe yaramaz hissediyordum. Ama çocuk biraz büyüyüp kendini kurtrdığnda sırtındaki yük hafifleyecek. Kendini iyi hissettiğin gün makyaj yap etek giy süslen çok iyi geliyor gerçekten. Kilolu hissediyorsan sana tavsiyem Ben yaptım sen de yap akşam 6 dan sonra kesinlikle hiç birşey yeme oruç tutar gibi. Gündüz istediğini ye. Ayda 4 kilo garanti.
Bu hissettiklerin geçici
haklisiniz aksam 6 olmasa da en azindan 8 den sonra birsey yemesem duzelecek ama ben tatliya abaniyorum. cikolata vazgecilmezim. :)

Biri 3 yaışında biri 4 aylik iki evladım var ben de 30 yaşındayım , bugün aynaya baktığımda göz altlarımı yesilimsi bir renk aldığını gördüm ve gozlerim uykusuzluktan kan canagi olmuş halde, benzer seyleri düşündüm bugun bende.
Ama geçeceğini biliyorum bu günlerinde. Hepimiz tum anneler benzer sureclerden geçiyoruz..
Sağlık sorunlarınız tez zamanda düzelir İnşallah...
tesekkur ederim.

2 senede 10 sene yaşladım.
Hem görüntüsel hem bedensel hem de ruhsal olarak.
Saçımda beyaz bilmezdim, şimdi dipleri çıkıyor.
Geçen kaşımda beyaz tel gördüm, göz altı torbalarım 10 metreden görünür.
Vücudumdaki 15 kilo fazlalığı söylemeyeyim bile!
Ha bebeklerim 27 ve 13 aylık.
Bu süreç aynen devam ederse 4 sene sonra 35 değil 50 yaşında görüneceğim!

Bende yüksek lisans mezunuyum
Doğumdan önceki plaza kadınıyla şuanki halimi öncesi sonrası yapsak rahat bir 10 yaş var dersin
6 aylık olacak bebişim 6 yaşına girecek bir kızım var
6 ayda gözlerimin altı çöktü
Cildim soldu
Saçlarım bazen çıtır oluyor banyoyu zor yapıyorum ne taraması
Kaşlarımı sadece bir kere aldırabildim
Kilolarım zaten duruyor yerinde
Sırtım belim başım sürekli ağrıyor
Geçecek biliyorum
Sende eski haline döneceksin

Birde çalışan insanlar için evde oturmak çok garip geliyor
Ev sürekli dağılıyor
Sürekli bir ekşın