Yaşlı adamla kavga ve belirsizlik. Pişmanlık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar daha adamın ne dediği bile belli değil ya neyi tartışıyoruz ?🤦‍♀️
"Canim bir şeyler istiyor "(şu 'BIR ŞEYi' de anlamadık gitti).
"Ben her bayandan bir şeyler alırım "
Olay bundan ibaret . Yolda biri bana böyle dese sen hayırdır dayı derim.🤣
Tacizle ilgili travmatik geçmişi olan genç ve özellikle sekuler bir kadınsanız ( ülkenin kadın nüfusunun yüzde sekseni gibi) sürekli diken üstünde yaşadığınız için tepkileriniz de buna göre oluyor. Erkek sınıf arkadaşı yanlışlıkla aniden sırtına dokunup seslendi diye 2 gün sinir krizi geçiren öğrencim var. Sebebi belli. Abartiyorsun cınım diyip geçelim mi?

Son düzenleme:
benim sizinle herhangi bir sekilde ayni dogrultuda davranmam mumkun degil. o yuzden kendinizden yola cikarak benim hareketlerimi anlamlandirmaya calismayin.
Tepkileriniz çocuk gibi.

Gayet sakin, gayet efendice sorular sordum size, ucu birilerine dokunur diye niye bu kadar korktunuz? Sizin kendi fikirleriniz yok mu, siz hep birilerinin açtığı yoldan mi gidersiniz?

Bazen insanlar en farklı fikirlerde olduğu insanla bile bazı konularda aynı dusunebilir, bu katılık neden?

Bakın mesela Piraye isimli bir üye var burada tamamen zitiz onunla neredeyse her konuda ama bu konuda aynı dusunuyoruz. Olabiliyor böyle Şeyler. Belki yarın sizinle de böyle olabilir. Bu sizi ya da beni alcaltmaz, yükseltmez.

Ama bir ahlaksızi savunacağız diye, birileriyle aynı fikirde olacağım diye sizinle hiç muhatap olmayan birini alintilayip, saydirmak, sonrada konuşmayı denedim olmadı deyip, sıyrılmak sizi vicdanı kör yapar.

O adamı parçalarım, parçalar.

Kalçası kırılmış olabilir mesela. Kalan ömrünü yatalak geçirecek olabilir. Yaşlılarda en ufak düşmeler kalça kırığına sebep olabiliyor ve iyileşme ihtimali olmuyor.

Laf atma da olsa taciz olayı iğrenç bir şey, ama adam 80 yaşında diyor, belki de alzheimer ve ne dediğini bile bilmiyor. Duymamazlıktan gelip yürüyüp gitse, olay bitecek. Kaldı ki, genç ve gücünün yetemeyeceği birisi olsa eminim hızlı adımlarla uzaklaşırdı.
Söylediğin gibi o kırıklar ölüme bile sebebiyet verebiliyor, çünkü belli bir yaştan sonra meydana gelen kırıklarda kemik içinde bulunan ilik, kanı zehirlemeye başlıyor.

Tacizle ilgili travmatik geçmişi olan genç bir kadınsanız ( ülkenin kadın nüfusunun yüzde sekseni gibi) sürekli diken üstünde yaşadığınız için tepkileriniz de buna göre oluyor. Erkek sınıf arkadaşı yanlışlıkla aniden sırtına dokunup seslendi diye 2 gün sinir krizi geçiren öğrencim var. Sebebi belli. Abartiyorsun cınım diyip geçelim mi?
Taciz geçmişi olan bir insanım. Yaşadığım olayları anlatmayacağım burada ama konu sahibi net değildi en başından beri.
Biz kendi capimizda tahminlerde bulunduk. Konuyu cogu kişi bambaşka anladı hala da güzel bir açıklama yapmadı çekip gitti kadın.
Kimse size abartıyorsunuz demedi ama bu olay belli değil. Belli olmayan şeyin neyini tartisalim.

Tacizle ilgili travmatik geçmişi olan genç bir kadınsanız ( ülkenin kadın nüfusunun yüzde sekseni gibi) sürekli diken üstünde yaşadığınız için tepkileriniz de buna göre oluyor. Erkek sınıf arkadaşı yanlışlıkla aniden sırtına dokunup seslendi diye 2 gün sinir krizi geçiren öğrencim var. Sebebi belli. Abartiyorsun cınım diyip geçelim mi?
Erkek sınıf arkadaşı sırtına dokundu diye 2 gün sinir krizi geçiren çocuk evde ya da yakın çevrede sıkıntılar yaşamıştır, forumda haklı çıkmak icin kullanmak yerine pedagog yardımı alsaydınız keşke. He birşey olmadığı halde krizi geçiriyorsa tepkilerini doğru kullanamıyordur zaten.

İnşallah birşey olmaz adama keske yapmasaydiniz ama böyle durumlarda bende çok sinirleniyorum yaşli diyip geçiyoruz ama bu ülkede gelinine torununa Tecavüz edip öldüren yaşlı adamlar var sizin için üzülürüm kötü bir durum olursa içinizi ferah tutun yinede hafif düştü diyorsunuz sonucta

Erkek sınıf arkadaşı sırtına dokundu diye 2 gün sinir krizi geçiren çocuk evde ya da yakın çevrede sıkıntılar yaşamıştır, forumda haklı çıkmak icin kullanmak yerine pedagog yardımı alsaydınız keşke. He birşey olmadığı halde krizi geçiriyorsa tepkilerini doğru kullanamıyordur zaten.
Sen merak etme gereken herşey yapıldı ama sokaktaki sapıklara çare bulamıyoruz maalesef

Tepkileriniz çocuk gibi.

Gayet sakin, gayet efendice sorular sordum size, ucu birilerine dokunur diye niye bu kadar korktunuz? Sizin kendi fikirleriniz yok mu, siz hep birilerinin açtığı yoldan mi gidersiniz?

Bazen insanlar en farklı fikirlerde olduğu insanla bile bazı konularda aynı dusunebilir, bu katılık neden?

Bakın mesela Piraye isimli bir üye var burada tamamen zitiz onunla neredeyse her konuda ama bu konuda aynı dusunuyoruz. Olabiliyor böyle Şeyler. Belki yarın sizinle de böyle olabilir. Bu sizi ya da beni alcaltmaz, yükseltmez.

Ama bir ahlaksızi savunacağız diye, birileriyle aynı fikirde olacağım diye sizinle hiç muhatap olmayan birini alintilayip, saydirmak, sonrada konuşmayı denedim olmadı deyip, sıyrılmak sizi vicdanı kör yapar.

O adamı parçalarım, parçalar.
okuma aliskanligi edinmenizi tavsiye ederim. sonra gelir bu soyledikleriniz icin ozellikle utanirsiniz. benim yorumlarim acik ve net, bastan itibaren kendi fikrimi savunuyorum. beni baskalariyla karistirmayin. istediginiz kisiyi parcalayin, benim tarzim degil.

Herkes basından geçeni yaşadıklarını da paylasti konu içinde
Haklı haksız diye bir şey yok herkes.kendi fikrini dogrusunu yazıyor
Hakli çıkmak için bunu kullanmak sözü ne bileyim bana göre olmadi
Sanırım arkadaş yaşanan olayın kalıcı durumlar yarattığı demek istedi

Ki zaten olması gereken de yapılmış

Yorumların hiçbirini okumadan yazıyorum. 36 sayfaya bakamayacağım maaşallah almış başını gitmiş. Diyeceğim o ki adam belki de deli bilemeyiz ki… ne söylesen anlamaz bu durumda. Dalaşmaya gerek yok. bir de dokunmuş iteklemişsiniz iyi cesaret valla. Ben olsam yürür giderim konuşsun dursun.

okuma aliskanligi edinmenizi tavsiye ederim. sonra gelir bu soyledikleriniz icin ozellikle utanirsiniz. benim yorumlarim acik ve net, bastan itibaren kendi fikrimi savunuyorum. beni baskalariyla karistirmayin. istediginiz kisiyi parcalayin, benim tarzim degil.
Ahh ahh...

Herkes basından geçeni yaşadıklarını da paylasti konu içinde
Haklı haksız diye bir şey yok herkes.kendi fikrini dogrusunu yazıyor
Hakli çıkmak için bunu kullanmak sözü ne bileyim bana göre olmadi
Sanırım arkadaş yaşanan olayın kalıcı durumlar yarattığı demek istedi

Ki zaten olması gereken de yapılmış
Ben uzatmak istemiyorum, sadece zaten hassas olduğum bir konuda olayı okuyup, yorumlara göz gezdirip , fikrimi yazdım ama burada bazı üyelerin yansıtma yaparak kendi duyguları (haklı çıkma-üstün gelme- onay görme-dikte etme) üzerinden, başedemedikleri güçte karşı argumanlara iletişime kapalı saldırgan ve kişisel tepkiler vermelerine de alışığım. O yüzden bu tür masturbatif yorumculara he he diyip geçmeyi tercih ediyorum , çünkü fazlasını söylemek ne konu sahibine ne de onların patalojik durumuna fayda sağlamıyor kanaatindeyim. Saygılarımla

Son düzenleme:
Hanımlar,
36 sayfa boyunca neden birbirinizle gerginlik yaşadınız anlamak mümkün değil, kusura bakmayın sizleri biraz eleştireceğim ama, genelde birbirinizin yazdıklarını okuyup anlamıyorsunuz.

Biliyorum ki hepiniz aklı başında kadınlarsınız, hiçbiriniz de kalkıp tacize alkış tutmaz, tacizi onaylamaz, takdir edersiniz ki 36 sayfa yorumun hepsini okumam mümkün değil lakin gözüme çarpan yorumlar üzerinden yazmam gerekirse, bir grup yorumcu olayın direkt taciz olmayabileceğini, yaşlı adamın alzheimer vb bir hastalığı olabileceğini de göz önünde bulundurmak gerektiğini söylemiş, dedem alzheimerdı, çevremde bazı tanıdıklarımda alzheimer oldu, akli melekeleri yerinde olmadığı için kime ne diyecekleri, nasıl davranacakları belli olmuyor.

Bir tanıdığımın anneannesi erkek torununu kocası sanıyordu mesela, bir komşu teyzem bana anne diye sesleniyordu, bir arkadaşımın kayınpederi gelinlerine uygunsuz tekliflerde bulunuyordu.

Alzheimer hastalarının yakınları dışında kimse onların hasta olduğunu bilemeyeceğinden yaptıkları veya söylediklerini taciz diye nitelendirir.

Öte yandan yaşına başına bakmadan, akıl sağlıkları yerinde olup taciz eden hatta ileri gidip kediye köpeğe, çoluk çocuğa tecavüz eden yaşlılar da var.

Bizler sokakta ilk defa denk geldiğimiz insanlardan kimin akıl sağlığı yerinde kimin değil bilemeyiz, bu sebeple hasta bir insanın bilmeden yaptığı hareketleri, söylediği sözleri de taciz olarak görebiliriz.

Bu sebeple aslında biraz da kamu spotu olsun, alzheimer veya akıl sağlığıyla ilgili herhangi bir rahatsızlığı olan insanların üzerinde onların durumunu ifade eden ve yakınlarına ulaşılması için irtibat numarası yazılmış künye vb bir şeyler olması lazım.

Konu sahibesi dahi konudaki yorumlar sebebiyle üyeliğini iptal edip gitmişken, topiğin açık kalması faydadan ziyade kavgaya neden olduğundan yorumlara kapatılmıştır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X