Yaşlı Bunak! Dünyaya Kazık Çakmış!

WOLFROG

Ekşiden aynı tadı alamıyorum
Pro Üye
24 Haziran 2011
23.463
48.912
798
Öncelikle annemin hastalığından bahsedeyim. Kendisinde menisküs çıktı ve başarısız 3 adet ameliyat geçirdi. Tek bacağının üzerine de yüklendiği için diğer bacağı da menisküs oldu ve daha ilki tedavi olmamışken ikincisini ameliyat etmiyorlar. Bacaklarında çok fazla ağrı var ve ağrıdan dolayı yürüyüşü de bozulduğu için belindeki omurlarda da kayma olmuş. Yani kadıncağız tepeden tırnağa ağrı içinde. Bir kaç adımdan fazla yürüyemiyor. Neredeyse 15 senedir çekiyor bu sorunu. Şuan 54 yaşında ama çektiği sıkıntılardan ötürü biraz çökmüş durumda. Aslında yüzünde bir mm kırışıklık bile yok ama genel olarak belli oluyor. Bu yüzden de psikolojik olarak da çökmüş durumda.

Bizim bi komşu var, kendisi 87 yaşında. En ufak bir hastalığı yok her gün en az 1 - 2 km. yürüyordur. Maddi olarak bir sıkıntısı da yok. Buna rağmen sürekli yakınır, ağlar. Konu başka bile olsa kendine getirir herkes onu konuşsun, herkes ona vah vah desin. Kiracıları var, emeklisi var, hala milletten yardım kabul eder. Torunlarını bile bezdirmiş, yüzlerine "b.kum kadar sevmiyorum sizi" dediği torunlarından ilgi görmüyormuş, aman ne vefasızlarmış... İşine gelmeyene gün yüzü görmemiş beddualar sıralar...

Geçenlerde anneme demiş ki "Seni balkonda her gördüğümde ne kadar yaşlandığını görüp kendimin de yaşlı olduğunu anlıyorum moralim bozuluyor."

Yani neredeyse kendinin yarı yaşında sağlam bir yeri olmayan birinin psikolojisi değil, sabahtan akşama kadar sağda solda totosunu gezdiren kendisi önemli. Annemin neden bu kadar çöktüğü değil, kendi yaşını farketmesi önemli.

Annem o kadar üzülmüş ki ağlamaklı anlattı. Tabii ben de bu kadına fena hırslandım. Yaşına başına bakmadan paralayasım var. İlk gördüğüm yerde laflarımla dövmekten beter de edebilirim düşünmem lazım. Aman yaşlı aklı gitmiş falan demeyin, inanın bana ondaki zeka hafıza hinlik cinlik kimsede yok. Kadın bildiğiniz entrikacı. Sadece işine gelmediğinde salağa yatıyor.

Şimdi ben napıyım bu kadına yaa. Bana yapsa inanın neyse der geçerim, anneme nasıl yapar bunu yaa...

Kusura bakmayın ama çok terbiyesizsiniz.Size ne onun gezmesinden ? 87 yaşındaki kadının sözüne alınıpta bu kadar kin tutacak bir şey yok ortada.Yanlış bir laf söylemiş olabilir ama ondan çok çok daha alt seviyedesiniz şuan.Çok ayıp gerçekten hiç doğru değil bu söyledikleriniz.Başlığa bakınca ironi sandım.Keşke öyle olsaydı.

Çok geçmiş olsun annenize.Benim annemle hemen hemen aynı yaştaymış,onun da dizlerinde problem var.Ameliyatı hep erteliyor,ileri yaşta olması daha iyiymiş mecburen dayanıyor yani ve ben anneme aşırı düşkünümdür. O yüzden anlattığın cadıyı boğazlayasım geldi. Kendi torunlarına nasıl öyle laflar ediyor ona da ağzım açık kaldı. Arsız da sanırım,yani sen ona nasıl laf sokarsan sok yüzü kızarmayacak ki.

Annen cevabı yapıştırmalıydı aslında o lafın uzerine.
Sadece bir espriydi belki sonradan kafasinda kurdu degistirsi annecigin olabiliyo boyle seyler.

Bizimde öyle bir tanıdık vardı yaşını kabullenmezdi masum ayağına yatar neler ederdi millete onu hatırlattı bana neyse o öldü gitti ne söylemek istiyorsan onu söyle yaşlıdır üzmeyeyim kırmayayım yok deme öyle yaşlı insanlar var kendi halinde sessiz sakin anlayışlı gururlu el üstünde tutulacak bir de bunun gibiler var biraz ters gelebilir söylediklerim kimilerine ama hak edene istediği cevabı vereceksin susunca daha çok konuşur bir de bence bu yaşlı hanım teyzeyi! maddi yönüde konuşturuyor genelde öyle oluyor benim param bana yeter başıma bir şey gelse paramla bakıcı tutarım bilmem ne gibi düşünceleri var belli ki torunlarınada o sözleri sarfettiğine göre işte böyleleri yalnız başına ölür gider arkasından da böyle konuşurlar

bu kadar büyütülecek bir durum göremedim açıkçası.

başlığınızı da hiç ama hiç sevmedim.

Umarım sen yaşlandığında bugunkü akıl sağlıgını koruyabilirsin ve yeni yetme gençlerin seninle ilgili böyle şeyler söylemesine olanak tanımazsın. Başlıgın çok itici.

Konu başlığınız çok kırıcı. Sizin de o kadından farkınız kalmıyor haberiniz olsun.

Annem üzülmüş, kırılmış. Şu saatten sonra dünyanın en itici en terbiyesiz insanı olayım umurumda olur mu acaba...

Arkadaşlar konu başlığının bir anlık sinirle yazıldığı apaçık belli. Kimse hasta annesini böylesine üzen bir kadın için güzel şeyler yazmaz.Bence çok büyütmeyin

Oğluna ölsün diye beddua etti, oğlu öldü. Ya bir insan hiç mi üzülmez? O kadar taş kalpli ki...

Annen cevabı yapıştırmalıydı aslında o lafın uzerine.
Sadece bir espriydi belki sonradan kafasinda kurdu degistirsi annecigin olabiliyo boyle seyler.

Annem normalde verirdi de cevabını. O anda boğazı düğümlenmiş...

Torunlarının hepsi düzgün insanlar, hepsi işinde gücünde. Herkesin evini tek tek dolaşır usanmadan torunlarını anlatır. Kendi canından olan birine acımayan anneme mi acıyacaktı?

Annem üzülmüş, kırılmış. Şu saatten sonra dünyanın en itici en terbiyesiz insanı olayım umurumda olur mu acaba...
bu kadar agır konusmak yerıne o yaslı teyze ıcın kendısıne yarım asırdan fazladır yasıyor maşallah artık degerlenmıstır zaar desenız hem espırılı olurdu hem laf sokusturmus olurdunuz
laf sokmanında hırslanmanında adabı var yahu

Orada ben yoktum, nefesi boğazına düğümlenmiş annem vardı...

Orada ben yoktum, nefesi boğazına düğümlenmiş annem vardı...
annenız hasas donemınde ondan okadar uzulmustur
annenın yasına geldıgımızde bız nolcaz kımbılır genc yas degıl..
gecmıs olsun bu arada
rahatsız oldugu ıcın sızde cok hassas davranmıssınız ama
keskin sirke kupune zarar

Annene çok üzüldüm geçmiş olsun benim annemdede bu tarz şeyler var ben 34 yaşında olmama rağmen bendede var ve bazen ağrım o kadar oluyor ki ölsem kurtulsam diyorum ama başlığın hiç olmamış valla

Yok yok güzel olmuş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…