• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaşli hissetme ve 30 yas korkusu

26 yaşındayım yakında 27 olacağım ve kendimi çok yaşlı hissediyorum . Etrafımda benden küçük olanlara özenerek bakıyorum 25 yaşındayken de 25 çok büyük bi yaş gibi geliyodu ama şu an keşke 25 olsaydım diyorum küçük geliyo o yaşlar. Aklımda sürekli bu yaş mevzusu dönüyor 30a girme korkusu sürekli beynimde yer kapliyor günlük işlerimi yaparken uyurken uykudan kalkınca sürekli arka planda bu konu açık. Cildimin bozulmasından gençlik hissimin gitmesinden inanılmaz korkuyorum sürekli eski fotoğraflarıma bakıp kendimi şu anki halimle kiyasliyorum. 25 26yi bir şekilde atlattim ama 27 kulağa çok büyük geliyor 30 olmadan ö.lmek istiyorum. Kendimi çocuk gibi hissederken 30 yaşına girecek olma fikri aşırı korkunc benim için. Bir de sosyal medyada vs 30 yaş üstüne teyze falan diye dalga geciyorlar gerçek hayatta da 30 yaş diyince büyük tepkiler veriyorlar kocaman kadın gözüyle bakılıyor haliyle. 27 28yaş için bile böyle söylüyorlar. Bu durum hayat enerjimi tüketiyor
Ben de böyleyim ne yazık ki . Hatta öyle korkuyorum ki yaşlanmaktan bu yüzden spor yapıyorum dikkat ediyorum kendime . Aynı psikolojik durum bende var . Kıyaslama fazlasıyla . Sanki 30 35 den sonra kadınlığa güzelliğe zarifliğe dair her şey gidecekmiş gibi hissediyorum.

Çocukken 30'u ne kadar büyütmüşüz gözümüzde. 40'lar falan aneanne yaşıydı zaten. Varınca anlıyorsun gayet genç ve güzel yaşlar olduğunu. Hatta kadın olmanın en güzel yaşları bile denebilir bana göre. Hayata bakış açısı, yüzü, hali tavrı oturmuş oluyor insanların.
40'larda olsam onu güzelleyeceğim belki. İnsan yaşını sevmeli yahu.

Hiç otuz gibide hissetmiyorum açıkçası 24-25'lerde bir yerde kaldım sanki.
Bu yirmiye, otuza bu kadar takılmamız onluk sistemden kaynaklanıyor. Keramet sayılarda değil sadece 10 parmağımız olmasından mütevellit bu sistemi koymuşlar. Bizde en olmayacak yerde onun katlarına takılıyoruz.

Son düzenleme:
26 yaşındayım yakında 27 olacağım ve kendimi çok yaşlı hissediyorum . Etrafımda benden küçük olanlara özenerek bakıyorum 25 yaşındayken de 25 çok büyük bi yaş gibi geliyodu ama şu an keşke 25 olsaydım diyorum küçük geliyo o yaşlar. Aklımda sürekli bu yaş mevzusu dönüyor 30a girme korkusu sürekli beynimde yer kapliyor günlük işlerimi yaparken uyurken uykudan kalkınca sürekli arka planda bu konu açık. Cildimin bozulmasından gençlik hissimin gitmesinden inanılmaz korkuyorum sürekli eski fotoğraflarıma bakıp kendimi şu anki halimle kiyasliyorum. 25 26yi bir şekilde atlattim ama 27 kulağa çok büyük geliyor 30 olmadan ö.lmek istiyorum. Kendimi çocuk gibi hissederken 30 yaşına girecek olma fikri aşırı korkunc benim için. Bir de sosyal medyada vs 30 yaş üstüne teyze falan diye dalga geciyorlar gerçek hayatta da 30 yaş diyince büyük tepkiler veriyorlar kocaman kadın gözüyle bakılıyor haliyle. 27 28yaş için bile böyle söylüyorlar. Bu durum hayat enerjimi tüketiyor
AA kız ben Napayım 33 üm 🥹

Senin sorunun kendini cocuk gibi hissetmen zaten. 27, 28 yas koca kadin yasi zaten. Ben o jenerasyondan buyuk oldugum icin ben kucuk bulabilirim ama normalde buyukler, yetiskinler tabii ki.
Psikolojik destek almalisin. Ergenlikten cikamamissin. Cok uzulursun bu sekilde devam edersen.bir an once destek al ve bu dusuncelerden siyril. Sen cocuk veya ergen degilsin.
benim 28 yaşındaki kuzenimin 3 çocuğu var:)) arkadaş kendini bebek sanıyor. ama 30 a kadar ölüyor enteresan bir hayat görüşü

Çocukken 30'u ne kadar büyütmüşüz gözümüzde. 40'lar falan aneanne yaşıydı zaten. Varınca anlıyorsun gayet genç ve güzel yaşlar olduğunu. Hatta kadın olmanın en güzel yaşları bile denebilir bana göre. Hayata bakış açısı, yüzü, hali tavrı oturmuştur.
40'larda olsam onu güzelleyeceğim belki. İnsan yaşını sevmeli yahu.

Hiç otuz gibide hissetmiyorum açıkçası 24-25'lerde bir yerde kaldım sanki.
Bu yirmiye, otuza bu kadar takılmamız onluk sistemden kaynaklanıyor. Keramet sayılarda değil sadece 10 parmağımız olmasından mütevellit bu sistemi koymuşlar. Bizde en olmayacak yerde onun katlarına takılıyoruz.
İşte yüzümün falan oturması bile psikolojimi bozuyo benim. Hep o çocuksu yüzümde kalmak istiyorum. Her gün ayna karşısında çok vakit harcıyorum yüzümde bi değişiklik yaşlanma emaresi var mı diye. Birinin bana kadın diye hitap etmesi bile rahatsız ediyor genç kız olarak kalmak istiyorum hep

Bak şimdi bende 26 yi doldurucam yakinda benimde psikolojimi bozdun kiz 😃 asil 30 dan sonra başliyor genclik diyorlar kadınların altin yillari 30 dan sonrasiymis çünkü o yastan sonra kadina bir güncelleme geliyormuş sen kendini her halinle sev aman hepimiz sonunda kara topragi istemesekte gorucez yaşa iste

Ben de böyleyim ne yazık ki . Hatta öyle korkuyorum ki yaşlanmaktan bu yüzden spor yapıyorum dikkat ediyorum kendime . Aynı psikolojik durum bende var . Kıyaslama fazlasıyla . Sanki 30 35 den sonra kadınlığa güzelliğe zarifliğe dair her şey gidecekmiş gibi hissediyorum.
30 olunca çevrenin bile bakışı değişiyor bence. Valla yaş alma işi 25te kalmalıydı

Bugün doğum günüm ve 30'a ayak basmış bulunmaktayım. 25-30 arası bi' şeyleri yerine oturtmaya çalışırken bu duygulara ben de kapıldım. Ama bugün; bugündür nihayetinde ve her yaşın güzelliği farklıdır. Böyle bakmaya çalışmak lazım🥲

Kadın = güzellik = gençlik gibi standartlara ve kalıplara takılmışsınız. Hepimiz az çok buna maruz kalıyoruz.

Bu inanç seviyesine getirdiğiniz bir algı sadece. Gerçek değil.
Kadın olmak çok doğal ve güzel bişey. Çok etkileniyorsanız yardım alın mutlaka.
Ve aynaya bakarken kusur veya değişiklik arayarak değil kendi halinizi ve görüntünüzü sevme niyetiyle bakın.
Böyle olumlu sonuç veren çalışmalar var.
İnanın kimse sizi ve yaşınızı zannettiğiniz kadar önemsemiyor. Siz önemsediğiniz için önemli bu konu.

Dur camı açıp geleyim yahu gene elalem gene.Bakin yaş almamanin tek yolu ölmek bu bilgi kesin.Ya yaşayıp sağlıklı keyifli yaş alırsınız yada ne gördüyseniz o yaşta Allah rahmet eylesin olur .Şimdi bunu diyenler yaşlı teyzeler falan buna imrenmeleri gerekir o teyzeye Allah sağlık akıl verdiyse birde .Bunu diyenler bakalım o yaşları görecek mi ? Sonuçta garanti yok belki bu gece son gece bu dünyada degilmi ? Böyle düşünürseniz ne kadar aptalca bir şey olduğunu görürsünüz zaten bir milletin yaşına yaşamasina karışmadığı kalmıştı kanguru beyinlilerin tam oldu fikrim bu .Yaş ile insan aşağılamayı ezik buluyorum çünkü yaş almayan yok o dediğim kanguru beyinliler dahil .Ha arada bir misal verirsin koca kadın aklını başına al genç kız şöyle yapma vs o ayrı dediğiniz şey apayrı

Şu sosyal medyada teyze diyerek karşıdakini küçülttüğünü sanan insanlara ben çok gülüyorum.Bana teyze deseler ben niye bozulayımki ben de bunu anlamıyorum.Söyle teyzem diyorum.Konu sahibi takıntınız hiç normal degil ne var hepimiz yaşlanıyoruz ve yaşlanacağız.
Ay bunlar teyze olunca depresyona girip 16 ya iniyor beyin yaşı olarak ben acıyorum kendini kabul edememek kendinle barışık olmamak yadadigin yaşları seveceksin onlar seni bugünkü insan yaptı onlar seni ayakta tuttu sen onlarla sırtladın bu hayatın yükünü kendi yaşına vefadizlik demek kendi hayatını önemsememek demek

29 yaşındayım 2 yaşında kızım var birkaç ay sonra inşallah 30 olucam herşeyin en iyisini ve güzelini düşünün öyle köyü cümleler kurmayın nolursunuz

valla siz yaşlı gösteriyorsunuz sanırım o kısmını bilemem kendinize iyi bakmamışsınız demekki yada genetikte olabilir. ben öyleyim bunu ben değil çevremdeki bin kişi de söyler ki yüz değil sadece fiziken de öyleyim size bin tane örnekte gösteririm. 20 lerden kastım çabuk estetiğe ve makyaja başlamanın dezavantajları sanırım çok çok büyük görünüyor çoğu artık. 40 30 zaten hiç ayırt edilmiyor.
Yok ben 23 yaşındayım 🤣 bence öyle değil çevremde de var 40 yaşında ben küçük duruyorum triplerinde birbirlerini kandırıp duran insanlar. 30 40 yaşlı değil ama 20 yaştan çıtır durmuyo. Bizzat kadınlarla çalışan alanlarda çalıştım çoğunda pohpoh yapmak için ben kendim söylüyordum aaaa 30 yaşında gösteriyorsun diye

Kadın = güzellik = gençlik gibi standartlara ve kalıplara takılmışsınız. Hepimiz az çok buna maruz kalıyoruz.

Bu inanç seviyesine getirdiğiniz bir algı sadece. Gerçek değil.
Kadın olmak çok doğal ve güzel bişey. Çok etkileniyorsanız yardım alın mutlaka.
Ve aynaya bakarken kusur veya değişiklik arayarak değil kendi halinizi ve görüntünüzü sevme niyetiyle bakın.
Böyle olumlu sonuç veren çalışmalar var.
İnanın kimse sizi ve yaşınızı zannettiğiniz kadar önemsemiyor. Siz önemsediğiniz için önemli bu konu.
Zaten ölüm korkusuna dayanıyor ucu halbuki geldik gideceğiz hepimiz nokta sağlıkli olmak ve hayattan keyif almak her yaşın hakkını vermek tüm olay bu yoksa yaş alan çıldırır bu işten sağlam çıkanlar bu gerçeği kabul edenler olacak

Zaten ölüm korkusuna dayanıyor ucu halbuki geldik gideceğiz hepimiz nokta sağlıkli olmak ve hayattan keyif almak her yaşın hakkını vermek tüm olay bu yoksa yaş alan çıldırır bu işten sağlam çıkanlar bu gerçeği kabul edenler olacak
Benimki ölüm korkusu değil yaşlılık ve güzelliğin gitmesi korkusu. Yaşlanmadan ölmek benim için daha iyi bir fikir

Çok garip bir fikir ölmek kolaymi o kadar siz sadece gençlik ve güzellik kadarmisiniz hepsi bumu
Gençlik gittikten sonra gezmenin, bir şeyler yapmanın hic keyif vermeyeceğini düşünüyorum o yüzden belli bir yaşa gelmeden hayatta keyif alınacak her şeyi yapıp o mevzuyu kapatmak istiyorum

Back
X