• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaşli hissetme ve 30 yas korkusu

26 yaşındayım yakında 27 olacağım ve kendimi çok yaşlı hissediyorum . Etrafımda benden küçük olanlara özenerek bakıyorum 25 yaşındayken de 25 çok büyük bi yaş gibi geliyodu ama şu an keşke 25 olsaydım diyorum küçük geliyo o yaşlar. Aklımda sürekli bu yaş mevzusu dönüyor 30a girme korkusu sürekli beynimde yer kapliyor günlük işlerimi yaparken uyurken uykudan kalkınca sürekli arka planda bu konu açık. Cildimin bozulmasından gençlik hissimin gitmesinden inanılmaz korkuyorum sürekli eski fotoğraflarıma bakıp kendimi şu anki halimle kiyasliyorum. 25 26yi bir şekilde atlattim ama 27 kulağa çok büyük geliyor 30 olmadan ö.lmek istiyorum. Kendimi çocuk gibi hissederken 30 yaşına girecek olma fikri aşırı korkunc benim için. Bir de sosyal medyada vs 30 yaş üstüne teyze falan diye dalga geciyorlar gerçek hayatta da 30 yaş diyince büyük tepkiler veriyorlar kocaman kadın gözüyle bakılıyor haliyle. 27 28yaş için bile böyle söylüyorlar. Bir de yolda giderken ya da birileriyle tanistigimda acaba kac yasindadir benden kucuk mudur falan diye dusunuyorum surekli. Üniversiteli kizlara bakip aglayasim geliyor.Bu durum hayat enerjimi tüketiyor.
Ben 40 yaşımdayım. Ennn sevdiğim ( Şu ana kadar ) 30 -38 arası oldu .döne döne 10 kere yaşarım fırsat verseler o yaşları

Aman tatlım bdv de bazı konu açan 20 likleri hatırlasana onu dedi bunu dedi bunu itti benimde kızım var ama birazda zeka olacak yoksa karbon kağıdı gibi senden çok var şarkısına dönüyor.Para mevki eğitim olmayınca da gençlik güzellik ile dünya önünde egilmiyor her kadın güzel artık yani yetmiyor.
evet bu yaşa geldim ama boş bir hayatım olmadı. Yıllar güzel şeyler kattı bize 🌸

evet bu yaşa geldim ama boş bir hayatım olmadı. Yıllar güzel şeyler kattı bize 🌸
Mune Hanim ne güzel yazmış. sadece gençlik güzellik geçer akçe değil artık bu hayatta sağlığın ve paran yoksa ve olmasına imkan yoksa geleceğini ona göre planlamazsan tek sermayen bunlar olursa işin çok zor seçenek ne evlilik iyi ise iyi ya kötü ise hayat harcıyor bozuk para gibi sonrada başka hayatlara imrenmece ben ondan daha güzelim daha gencim benim niye yok onda zamanında zeka ve hırs çalışkanlık daha fazla o dış görünüşü takmamis geleceğini takmış kafaya hep ondan ötürü para her yaşta yanında en iyi dost hayallerin hayatın . Zamanı gelince o güzelliği korumakta para işte böyle.

Biz öyle hissetsek bile insanların bakisi ve düşüncesi farklı oluyo bu bi gerçek. Ben 25 yaşıma girdiğimde bile akrabamdan birisi oo baya varmışsın tarzı konuşmuştu. Benim psikolojimi etkileyen asıl şey o düşünce tarzı aslında
Niye insanları bu kadar takıyorsun ki..

Ben kendimi kadın olarak hissetmiyorum genç kız olarak tanımliyorum madem yaş sadece hissetmekten ibaret o zaman bu da öyle olsun
İlk defa sizin gibi tedirgin birini okudum.

Büyük ihtimal başka sıkıntılarınız da var

Yaşınız gayet genç.. Bunu hissetmemeniz sizin hayata bakış açınızla ilgili.

Kadın hissetmemek genç kız gibi hissetmek büyük sıkıntı.

Genç bir kadınsınız bunu kabul edin öncelikle..

İlk defa sizin gibi tedirgin birini okudum.

Büyük ihtimal başka sıkıntılarınız da var

Yaşınız gayet genç.. Bunu hissetmemeniz sizin hayata bakış açınızla ilgili.

Kadın hissetmemek genç kız gibi hissetmek büyük sıkıntı.

Genç bir kadınsınız bunu kabul edin öncelikle..
Hayir değilim. Ne gorunusumde, ne hareketlerimde ne de hislerimde kadın olgunluğu yok. Sırf yaşımız 23 ten birkaç yaş büyük diye kendimi kadın olarak hissetmek zorunda olduğumu düşünmüyorum

26 yaşındayım yakında 27 olacağım ve kendimi çok yaşlı hissediyorum . Etrafımda benden küçük olanlara özenerek bakıyorum 25 yaşındayken de 25 çok büyük bi yaş gibi geliyodu ama şu an keşke 25 olsaydım diyorum küçük geliyo o yaşlar. Aklımda sürekli bu yaş mevzusu dönüyor 30a girme korkusu sürekli beynimde yer kapliyor günlük işlerimi yaparken uyurken uykudan kalkınca sürekli arka planda bu konu açık. Cildimin bozulmasından gençlik hissimin gitmesinden inanılmaz korkuyorum sürekli eski fotoğraflarıma bakıp kendimi şu anki halimle kiyasliyorum. 25 26yi bir şekilde atlattim ama 27 kulağa çok büyük geliyor 30 olmadan ö.lmek istiyorum. Kendimi çocuk gibi hissederken 30 yaşına girecek olma fikri aşırı korkunc benim için. Bir de sosyal medyada vs 30 yaş üstüne teyze falan diye dalga geciyorlar gerçek hayatta da 30 yaş diyince büyük tepkiler veriyorlar kocaman kadın gözüyle bakılıyor haliyle. 27 28yaş için bile böyle söylüyorlar. Bir de yolda giderken ya da birileriyle tanistigimda acaba kac yasindadir benden kucuk mudur falan diye dusunuyorum surekli. Üniversiteli kizlara bakip aglayasim geliyor.Bu durum hayat enerjimi tüketiyor.
25 e üzülürken 25 i bitirmişsiniz şimdide diğer yaşlara… anı kaçırıyorsunuz her yaşın bir güzelliği var en güzel yaşımdayım deyin 🫠🩷

Hastasın tedavi olmalısın
Bide bunun heryıl katlanarak artacağını düşünürsek ooo
Güzellikte gençlikte geçici
Daha sen bişey görmedin
Bi kaç yıl sonra saçında beyazları göreceksin
Gülüşün bakışın o kadar canlı olmayacak
Senden 10 yaş küçükler çıkacak meydana
Kabullenin
Bakın bu bir rahatsızlık ve bunun tarihten gelen bir kanlı kontes var
İzlemeyenler contes filmini izlesin
Özellikle sen konu sahibi
Gerçek hayat hikayesidir
Fikrin değişir heralde
Bu çok uç ama saplantılı da dönüşebilir
Yaşlanmak yaş almak normal bişeydir

47 yaşında şıkır şıkır giyinip makyajımı bakımımı yapıp zıplaya zıplaya okula öğrencilerime koşan biriyken bu yazıyı okumak bi tık psikolojimi bozmuş olabilir ama okumamış sayıyorum.

benim bir akrabamda aşşşırı yaş takıntısı vardı. bu sebeple psikiyatr ve psikologlara gitti hep. konu yaş bile değilmiş aslında. hayatı yaşayamamasıymış. hırslı bir insan değildi hep ailesinin "yapma,etme" dediği şeyleri ciddiye alıp yapmayan biriydi. kendi arzularına göre hayat kurmak yerine ona gösterilen yolda yürüdü hep. yaş 33-34 olunca farkındalık geldi. istediği hayatı yaşamıyordu. pek arkadaşı da yoktu. yani 26 yaş bu takıntılar için çok erken ama yapmak isteyip yapamadığınız neler var bir düşünün. 26 yaşında mezun biri olup hala öğrenci hayatı yaşıyorsanız uyumlanamıyor olabilirsiniz. işiniz var mı? hobileriniz var mı? kendi seçtiğiniz severek görüştüğünüz arkadaşarınız var mı? birinden hoşlanınca onunla iletişim kurabilecek öz güveniniz var mı? yoksa yerinizde mi sayıyorsunuz bence konu biraz bunla ilgili.

Hastasın tedavi olmalısın
Bide bunun heryıl katlanarak artacağını düşünürsek ooo
Güzellikte gençlikte geçici
Daha sen bişey görmedin
Bi kaç yıl sonra saçında beyazları göreceksin
Gülüşün bakışın o kadar canlı olmayacak
Senden 10 yaş küçükler çıkacak meydana
Kabullenin
Bakın bu bir rahatsızlık ve bunun tarihten gelen bir kanlı kontes var
İzlemeyenler contes filmini izlesin
Özellikle sen konu sahibi
Gerçek hayat hikayesidir
Fikrin değişir heralde
Yaşlanmak normal bişeydir
Daha ne yaşadım ki yaşlanıyorum. Kabul edemiyorum bu kadar büyüdüğümü ve yaslandigimi. Tedaviyle geçeceğini düşünmüyorum bu his hep baki kalacak bende

benim bir akrabamda aşşşırı yaş takıntısı vardı. bu sebeple psikiyatr ve psikologlara gitti hep. konu yaş bile değilmiş aslında. hayatı yaşayamamasıymış. hırslı bir insan değildi hep ailesinin "yapma,etme" dediği şeyleri ciddiye alıp yapmayan biriydi. kendi arzularına göre hayat kurmak yerine ona gösterilen yolda yürüdü hep. yaş 33-34 olunca farkındalık geldi. istediği hayatı yaşamıyordu. pek arkadaşı da yoktu. yani 26 yaş bu takıntılar için çok erken ama yapmak isteyip yapamadığınız neler var bir düşünün. 26 yaşında mezun biri olup hala öğrenci hayatı yaşıyorsanız uyumlanamıyor olabilirsiniz. işiniz var mı? hobileriniz var mı? kendi seçtiğiniz severek görüştüğünüz arkadaşarınız var mı? birinden hoşlanınca onunla iletişim kurabilecek öz güveniniz var mı? yoksa yerinizde mi sayıyorsunuz bence konu biraz bunla ilgili.
İşim var. Arkadaşlarım da yeteri kadar var bence. Ama iş hayatında olmak bile beni yaşlı hissettiriyor mesela. Öğrencilik yillarima dönmek istiyorum belki de o yılları istediğim gibi yasayamadigim icindir

O yaşlarda ben de oyle hissetmiştim.ama geçti .o sınırları aşınca hiçbir şey olmadığını gördüm.
Şimdi yaş 45 fiziken görünürde bişey yok ama ruhen harika bir yaştayım.biraz gözüm az görüyor, yorumlarımı elimden geldiğince kontrol ederek atmaya calışıyorum mesela🤭bir de kuşak farkı yaşıyor bizim yaş gurunu🤧
Neyse işte öyle düşünceler gelip gider cok takılma.her yaşın kendine has güxelliği var.tadını çıkar.
Hayat yolculuğu dediğimiz şey bu işte💐

Tamam ama 40 yaşındaki biri 20 yaşından genç ve çıtır gözükemez :) ki dediğim gibi 30 40 yaşlı bir yaş değil ama 20 yaşında göstermez. 30 40 yaşında göstermek kötü mü? Bizde genelde kendine bakana direkt yapıştırırlar genç duruyorsun
yahu gözükmezse gözükmez niye taktın? 40 yaşında kadın hayatını kurmuşsa isteklerini gerçekleştirmişse 20 yaşında gözüküp napacak zaten? 20liklerle mi flörtleşecek?

Artık 60 lı yaşlarda orta yaş kabul edilebilir hele kişi kendine iyi bakmış ise
Günümüzde 20 li yaşlar daha çok erken genç dönem denilebilir
Aile büyükleri bundan 100 yıl önce 10 11 12 13 14 yaşlarında evleniyordu 15 yaşlı kart kabul ediliyordu
60 yıl önce 15 16 ya çıktı bu
20 yıl önce 20 21 yaşlarında ortalama
Şimdi ise bu 30 lar 35 lere kadar çıkıyor
3 aşağı 5 yukarı
Sonra ne mi olacak evlilik diye bişey kalmayacak
Buraya yazıyorum

47 yaşında şıkır şıkır giyinip makyajımı bakımımı yapıp zıplaya zıplaya okula öğrencilerime koşan biriyken bu yazıyı okumak bi tık psikolojimi bozmuş olabilir ama okumamış sayıyorum.
.Çünkü görünüş bitiyor bir yerde çok var ararsan insan manada arıyor kendine done dolaşa hep ben gencim ben boyle güzelim ben oyum buyum ortalık dolu elini sallasan binine çarpar iyi anladık offff yoksa dünya güzeli olsan senden giden arkasına bakmadan cekipte gidebiliyor en güzel olan bile kendine güzelsin belki bana göre cirkinsin ben güzele güzel demem benim olmayınca demişler.Bu nedenle geçici olan güzellik yerine başka birşeyleri de beslemeyen insanlar hep mutsuz hep kıyaslama hani ben gencim sen hep abartı her yaşa yaş almaya ayrı takıklık ayrı keder herşeyi yaşa bağlama olayı sürekli bir gençlik vurgusu diğer insanlari küçümseme hali Aşırı takık olmak ciddi bir sorundur ilerde feci depresyon yapar insan her yaşını her halini sağlığını minnet duyarak yaşamalı .Aynı sizin gibi

Artık 60 lı yaşlarda orta yaş kabul edilebilir hele kişi kendine iyi bakmış ise
Günümüzde 20 li yaşlar daha çok erken genç dönem denilebilir
Aile büyükleri bundan 100 yıl önce 10 11 12 13 14 yaşlarında evleniyordu 15 yaşlı kart kabul ediliyordu
60 yıl önce 15 16 ya çıktı bu
20 yıl önce 20 21 yaşlarında ortalama
Şimdi ise bu 30 lar 35 lere kadar çıkıyor
3 aşağı 5 yukarı
Sonra ne mi olacak evlilik diye bişey kalmayacak
Buraya yazıyorum
aynen katılıyorum size dsö bile yaş skalasını güncellemiş. insanlar artık 30 lu yaşların ortalarında evlenip çocuk sahibi oluyor. okul iş hayat düzeni derken. ama dediğiniz gibi buda kalmayacak bir zaman sonra. biz bu yaşlara küçükken ne kadar yaşlı diye bakardık mesela beni annem ilk çocuğunu 17 de beni 21 de doğurmuş kadın üçüncü çocuğunu 33 te doğurduğunda herkes bu yaştan sonra çocuk mu doğurulur demişti ki ben ilk çocuğumu 31 de doğurdum ben doğururken diğer arkadaşlarım benden çok daha büyüktü kimsenin umrunda değildi yani 😀

Back
X