• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaşli hissetme ve 30 yas korkusu

Yok zaten 20 li göstermek ben de istemem 🤭
Yani benim annem de 44 yaşında gayet fit uzun boylu bakımlı güzel bi kadın beraberken ablam sanan çok olur ama ben yaşını gösterdiğini düşünüyorum 44 yaş genç bi yaş. Misal olarak değil çok var 20 yaşındaki kızla sidik yarıştıran
 
Ben genç gösteren benden büyük arkadaşlarıma soruyorum abla mı diyeyim isminle mi hitap edeyim diye baştan anlaşıyorum genç gösteren birine abla demek hakaret gibi geliyor bana ama derse ki saygı önemli abla de o zaman abla hitabı kullanırım.
 
Milletin ağzına bakılırsa ağzı olan konuşuyor beyni yok ağzı var kadınları bu kadar yaş skalasina alıp birbirleriyle kıyaslamak kimin fikri hiç dikkat ediyor musunuz kel göbekli erkek bile giderim var diye gerim getim gerinir hiç duymuyorum onların andropuzunun kadın menopozu gibi dert olduğunu .Bu algı kimin işine yarıyor hep kadının vücudu kadının kadına rekabeti kiyası yok yaşlı teyze muhabbeti hiç dayı muhabbeti açmaz mesela erkek cinsi hep tercih edilir hep çok seçeneği olur çünkü erkek. Ben bundanda kaynaklı olduğunu düşünüyorum bu sanayinin yan ürünleri bunlar yoksa doğada hiçbir canlı yaş aldım diye depresyona girmez zaten .Bunlar bize sürekli görsel işitsel bilinçaltına kazınan şeyler .Niye genckizlar bu kadar takıntılı iken aynı yaş erkekler bu kadar rahat .Sağlık varsa parada varsa en azından hiç yokdegilse birçok şey yapılır bir dünya hastalik var gence yaş alana bakmaz herşeyin anlamı çürüyen vücutta değil beynini içini de beslemeyi ister .Dış görünüş ve yaş olayına abartılı takılmak büyük kaygı sorunu bunun altında hayatla baş edememe korkusu var dışarıya kulak verme .Yoksa vücut bu nereye kadar mükemmel olacak sen istersen ölene kadar bu senin alginla ilgili ne çok var orasını burasını yaptırıp hala mutlu olmayan yetmez çünkü hiçbir zaman yetmeyecek ne kusursuz hayata nede mutlu olmaya
uzun uzun ne yazdın ya özetler misin bu kadar uzatacak ne var ben böyle bir şey yapmıyorum beni niye alıntıladın ve evet biyolojik olarak erkek andropozu kadın kadar net bir durum değil kadında tamamen bir çöküş hormonlar birden dibe vuruyor
 
Ooh oh maşallah kadının en guzel yaşı bence 40-45 aralıgı
Yaa bunu duymak iyi geldi. Bende olmasını diliyorum. Ama eski enerjim yok artık, daha bir saat önce uzun zamandır yürüyüş yapmadığımı farkettim😢 önceden her fırsatta çukar yürürdüm 5 bin 10 bin adım yapardım. Son bir yıldır eski enerjim yok😢 yine de iyi görünmeye çalışıyorum işte belli etmemeye çalışıyorum 🥲
 
uzun uzun ne yazdın ya özetler misin bu kadar uzatacak ne var ben böyle bir şey yapmıyorum beni niye alıntıladın ve evet biyolojik olarak erkek andropozu kadın kadar net bir durum değil kadında tamamen bir çöküş hormonlar birden dibe vuruyor
Pembe olunca konu sahibi ile karıştırmışım size bişey yazdığım yok ok uzatmayın
 
Yaa bunu duymak iyi geldi. Bende olmasını diliyorum. Ama eski enerjim yok artık, daha bir saat önce uzun zamandır yürüyüş yapmadığımı farkettim😢 önceden her fırsatta çukar yürürdüm 5 bin 10 bin adım yapardım. Son bir yıldır eski enerjim yok😢 yine de iyi görünmeye çalışıyorum işte belli etmemeye çalışıyorum 🥲
Aman tatlım bdv de bazı konu açan 20 likleri hatırlasana onu dedi bunu dedi bunu itti benimde kızım var ama birazda zeka olacak yoksa karbon kağıdı gibi senden çok var şarkısına dönüyor.Para mevki eğitim olmayınca da gençlik güzellik ile dünya önünde egilmiyor her kadın güzel artık yani yetmiyor.
 
Gençlik gittikten sonra gezmenin, bir şeyler yapmanın hic keyif vermeyeceğini düşünüyorum o yüzden belli bir yaşa gelmeden hayatta keyif alınacak her şeyi yapıp o mevzuyu kapatmak istiyorum
Mutlaka psikolojik destek almalısınız çünkü sağlıklı düşünmüyorsunuz.
Sağlıklıysanız, sağlıklı yaşlanıyorsanız her yaşta hayattan keyif alınıyor.
53 yaşındayım, 20’liklere taş çıkartırım, yaşımdan çok genç duruyorum gibi iddialarım olmadı hiç, 20 yaşındaki biriyle asla aynı olamam, ki kendimi küçüklerle kıyaslamadığım gibi kendimi yaşıtlarımla bile kıyaslamam ama yaşıma göre oldukça dinç ve sağlıklı bir kadınım, ufak tefek olmam ve fazla kilom olmaması da bir etken, ayrıca hayat enerjim yüksektir, hareketli ve neşeliyimdir.

Siz böyle aynada kendinize bakıp bugün neremde kırışıklık var, yaşlanıyorum, bu yaşlara büyük diyorlar deyip kahırlanır 30’unuzda ölmeyi düşünürseniz zaten otomatikman bedeniniz çabuk çöker zira insanı diri ve dinç tutan yalnızca eti kemiği değildir ruhudur, hayat enerjisidir hayalleridir.

Sizi hayata bağlayan tek şey bedeninize olan takıntınız mı? Hiç mi hayalleriniz yok amacınız yok?
 
Daha dört yıl var otuz yaşına girmenize. Bakarsanız baya var ve şuan yirmilerin ortasındasınız.
Bu tür kaygılar yaşamanız normal ama otuzdan önce ölmek istemek çok abartılı. Böyle şeyler söylemeyin lütfen, Allah can sağlığı versin.

Her dönem kendine göre yorumlamak lazım. Bundan 25 yıl önce sizin yaşınızda pek çok kadın evli, iş sahibi, çocuk sahibi olurdu. 70'lerin sonunda - 80'lerin başında doğanlara bir bakın genelde böyledir. Hele 60-70'li doğumlular. Dünya o zaman daha farklıydı, üniversite okumuş bir kişi İstanbul'da işsiz kalmıyordu. Öğretmensen zaten atanıyordun, memursan işin belliydi. Okuyan kadın zaten azdı, erkek bile azdı. Böyle olunca iş bulduktan sonra maddiyat oturduğundan yine biriyle evlenilirdi. Yine bu dönemin insanları fotograflarda bile büyük gösterirler çünkü hayata erken başlamışlardı yeni nesile göre. Eski anne babalar oğlum/kızım yesin içsin ben bakayım kafasında değildi, benim annem -kendisi 63 doğumlu- daha üç yaşında kardeşlerine bakar, annesiyle çamaşır-bulaşık yıkarmış. Erkenden fiziksel işlere başladıkları için erken yaşlandılar doğal olarak. Bugün "aaaa hiç 27 durmuyorsun" lafının kaynağı bu. Çünkü eski nesilden kalan 27 yaşa dair bir algı var ve fiziksel olarak buna uymuyorsunuz. Yine o dönemin sorumluluk bilinci olan ve olgun insan tiplemesi de artık yok.

Bana kalırsa bu tür kaygılardan kurtulmak için yaşadığınız hayatı dolu yaşamaya bakın. Zaman nasıl olsa geçecek en azından güzel yaşamışım dersiniz. İşinize odaklanın bir şeyler elde edin, maddi-manevi kazanımlar elde etmeyin. Tatile gidemiyorsanız kendi şehrinize gidin. Sosyal medyadaki işsiz güçsüz 18 yaşındaki veletlere takılmayın. Bana kalırsa 18 yaşım dün gibi ama onca yıl geçmiş. Zaman onlara da zimmetli değil, onlara da akıyor. Onlarda birkaç yıla aynı dertleri edinecekler merak etme. Tavsiyem böyle etkileniyorsanız kendinizden yaşça büyük veya yaşıtlarınızla takılın.
 
26 yaşındayım yakında 27 olacağım ve kendimi çok yaşlı hissediyorum . Etrafımda benden küçük olanlara özenerek bakıyorum 25 yaşındayken de 25 çok büyük bi yaş gibi geliyodu ama şu an keşke 25 olsaydım diyorum küçük geliyo o yaşlar. Aklımda sürekli bu yaş mevzusu dönüyor 30a girme korkusu sürekli beynimde yer kapliyor
cok ilginc ben de 34 yasindayim kendimi cok genc hissediyorum
ki gencim ya, otuz dedigin nedir ki?
Cildimin bozulmasından gençlik hissimin gitmesinden inanılmaz korkuyorum sürekli eski fotoğraflarıma bakıp kendimi şu anki halimle kiyasliyorum. 25 26yi bir şekilde atlattim ama 27 kulağa çok büyük geliyor 30 olmadan ö.lmek istiyorum. Kendimi çocuk gibi hissederken 30 yaşına girecek olma fikri aşırı korkunc benim için. Bir de sosyal medyada vs 30 yaş üstüne teyze falan diye dalga geciyorlar gerçek hayatta da 30 yaş diyince büyük tepkiler veriyorlar kocaman kadın gözüyle bakılıyor haliyle. 27 28yaş için bile böyle söylüyorlar. Bir de yolda giderken ya da birileriyle tanistigimda acaba kac yasindadir benden kucuk mudur falan diye dusunuyorum surekli. Üniversiteli kizlara bakip aglayasim geliyor.Bu durum hayat enerjimi tüketiyor.
bunlar artik takinti olmus. bence bu kadar dusunce bir cesit obsesyon olabilir. yerinde olsam bir psikiyatre danisirdim. paran yoksa devlet hastanesi de olur. çünkü obsesyon soyle birsey
Obsesif düşünceler, bireyin zihninde istemsiz olarak ortaya çıkan, sürekli tekrarlayan ve rahatsız edici düşüncelerdir. Bu düşünceler, kişinin korkularını, endişelerini veya saplantılarını besler ve günlük yaşamı olumsuz etkiler.
Bugun bunu umursamazsin yarin baska bir obsesyon gelir seni bulur. mikrop kaptim mi, hasta miyim, 3 aydir regl oluyorum ama hamile miyim vs hatta kkda bir kiz vardi otobuste erkekten sonra oturdu diye hamilelik korkusu olurdu.
yani obsesyon boyle birsey. beynini ele gecirir
hazir daha baslangic asamasinda lutfen korkma, erteleme bir doktora görün.
ben de yillar once obsesyon degil ama baska bir sey geliştirmiştim. bunun hastalik olabilecegini düşünmedim bile ne zaman ders kitabımda okudum ismi agorafobiymis. ben mal degilmisim ilacla tedavi sartmis😅
sonra kostum devlet hastanesine, kullandim ilacımı duzeldim
yazık degil mi hayatini etkilesin boyle bir sacmalik
 
34 yaştan bildiriyorum gerçekten herşeyin başında gibi hissediyorum. Kariyer oturtmaya çalışıyorum hala işimle ilgili hedeflerim var ve onlarla uğraşıyorum. Evet belki hakikaten yolun başında değilim ancak evlilik iş güç aile hayatı derken birden geçiyor zaman. 34 e kadar öyle ya da böyle geçti zaman ve çok güzel anılar biriktirdim çok güzel günlerim, tatillerim, gezilerim oldu.

Gençliği herkes kendi çapında yaşıyor ve bundan keyif aldığın sürece mutlusun. Kimisi 10 yılda bir iki anı biriktiriyor ama Evet güzel zamanlardı diyor kimisi de o kadar çok çevreden ve sosyal medyadan etkileniyor ki kendi yaşadıklarını beğenmiyor. Siz öyle olmayın. Zaman herkes için akıp geçiyor. Ben 24 yaşından 27 ye kadar sadece işe gidip gelerek geçen bir üç yıl geçirdim ve hayatımdaki en büyük pişmanlığımdır. 27 de bir aydınlanma geldi ve bu böyle gitmez diyerek eşimle danslara kurslara katıldım kendim için yaşamaya başladım. İyi ki öyle yapmışım çünkü sonrasında yaşadığım 30 a kadar olan o 3 yıl, o çıtır zamanlarda geçirdiğim 3 yılı ikiye üçe katladı. Herkes yaşlanmaktan ve ölümden korkar ancak önemli olan hayatını ne kadar değerli kıldığın.
 
O tarz kremler 20li yaşlarda kullanılmalı zaten ben de mezoterapi yaptırıyorum ve çok memnunum cildim bebek gibi gözaltılarım ışıl ışıl makyajsız bile parlak cildim var özellikte retinol 25 yaşında başlayan bir sürü kadın var şuan 60 65 ciltleri bebek gibş
Retinol olarak hangisini kullanıyorsunuz?
 
24 ve 27 arasında 3 yaş var 24 genc kiz oluyor da 27 niye koca kadın oluyor onu anlamadım
GErcekten buna mi takildi kafan? Acil tedavi gormelisin. 24 de yetiskin yasi. Genc kiz, koca kadin bunlar senin soylemlerin zaten. Benim kelimelerim degil ki. Cocuk, ergen ve yetiskin uzerine konusuyoruz fark etmiyorsun ama. Ve sen cocukluk sonlari, ergenlik baslarinda gibisin. Bu da bir sorun. Cocuk ruhluyum der ya bazilari hani o da baska mesela. Sendeki durum cocuk ruhluluk da degil. Ha illa "kocaman" lafina takildiysan evet 24 de koskocaman bir insan yasidir. Onun da kendine has sorumluluklari vardir ve genel olarak da artik mantikli, yetiskin gibi davranmaya baslamis olmasi gereken bir yastir insan icin.
 
Back
X