Arkadaşlar 1 saattir yaşlı bir teyze ile uğraşıyorum. Önce apartman girişinden zili çaldı, kim o diyorum açın ben sevim yengeniz dedi. Yanlış bastınız teyzecim dedim, bi daha bastı yine aynı diyalog...
10 dk geçti, yine aşağıdan zile bastı. Kimsiniz, aç artık aç diyor. Yanlış basıyorsunuz dedim, bağırdı açsana yaa diye
Yanlış basanlara da açmam kapıyı, apartmana çok hırsız girdiğini duydum 2 yılda. Bizim de ayakkabılar çalındı kaç kere...
Bu sefer apartman boşluğundan ses oldu, dürbünden baktım teyze bizim kapıyı karşı kapıyı inceledi, yukarı çıktı. Ben en üstteyim, merdiven çatı boşluğuna çıkıyor. 10-15 dk inmedi orada ne yaptıysa...
Sonra indi, karşı zili ve bizim zili çaldı. Kime baktınız dedim kapıyı açmadan, açsana diyor. Sizi tanımıyorum kimi arıyorsunuz dedim, Perihanı arıyorum diyor, Şükrü dayının evi değil mi burası diyor. Değil diyorum, aç bi gözümle göreyim diyor. Şükrü dayının evi burası diyor. Hayır teyzecim, bu apartmanda öyle birileri oturmuyor diyorum aç diyor ısrarla. Sonra ne biçim kadınsın, hiç insaf yok deyip aşağı indi. Aşağı katta duruyor. Ses var mı diye kapıyı açıp dinledim, hala perihan diye sesleniyor...
Alzheimer olduğunu düşünüp polisi aradım, polis de gelmedi. Kadının üstü başı düzgün ama korkuyorum yine de kapıyı açıp eve almaya. Başka ne yapabilirim polisi beklemek dışında, eve alsam mı kaybolmaması için