Yaşlı teyze kapıdan ayrılmıyor...

Kadın gerçekten evi karıştırmış olsa ve hatta hasta olsa bile kapıyı açmamakla doğru yapmışsınız. Kusura bakmasin burdaki iyilik melekleri. Kadinin elinde bayıltan bir sprey olması yeterli gücünün yetmesine. Evde çocuğunuz da varmış. Benim de başıma geldi. Gündüz kapi çaldı ve tanımadığım için ses çıkarmadım ve açmadim kapiyi. Evi boş zannettiler belli ki. İki dakika içinde kapinin kilidini çıkardılar ben farkedene kadar. Yüreğime indi o an, ben bagirinca kaçtılar. Artık paranoyak oldum. Dünyanın bin türlü hali var. Bak sizin de alt kattaki adamin umruna gelmemis erkek olmasina rağmen. Evde tek kadin niye alsin içeri. Gercekten ihtiyaci olana yapamadigimiz iyiliğin vebali de kötü insanların boynuna bence. Hiç vicdan azabi yasamayin. Çünkü belki gerçekten kötü niyetliydi bilemezsiniz.
Benimde olsa yüregime inerdi,gecmiş olsun.Babamın köyünde yaşlı komşularının fındıklarını çalmaya gelmişler cuma vakti.
Erkekler namazda,kadınlar kur'anda oluyor diye.Teyze rahatsız olduğu için evdeymiş.
Kamyoneti iyice kapıya çekmişler.Teyzenin kime gücü yeter,akıl etmişte,adaam,misafir geldi galiba,dışarı baksana,diye seslenince eşi evdeymiş gibi,binip kaçmışlar.Böyle böyle paranoyak oluyoruz işte:KK34:

Arkadaşlar 1 saattir yaşlı bir teyze ile uğraşıyorum. Önce apartman girişinden zili çaldı, kim o diyorum açın ben sevim yengeniz dedi. Yanlış bastınız teyzecim dedim, bi daha bastı yine aynı diyalog...

10 dk geçti, yine aşağıdan zile bastı. Kimsiniz, aç artık aç diyor. Yanlış basıyorsunuz dedim, bağırdı açsana yaa diyeo_O

Yanlış basanlara da açmam kapıyı, apartmana çok hırsız girdiğini duydum 2 yılda. Bizim de ayakkabılar çalındı kaç kere...

Bu sefer apartman boşluğundan ses oldu, dürbünden baktım teyze bizim kapıyı karşı kapıyı inceledi, yukarı çıktı. Ben en üstteyim, merdiven çatı boşluğuna çıkıyor. 10-15 dk inmedi orada ne yaptıysa...

Sonra indi, karşı zili ve bizim zili çaldı. Kime baktınız dedim kapıyı açmadan, açsana diyor. Sizi tanımıyorum kimi arıyorsunuz dedim, Perihanı arıyorum diyor, Şükrü dayının evi değil mi burası diyor. Değil diyorum, aç bi gözümle göreyim diyor. Şükrü dayının evi burası diyor. Hayır teyzecim, bu apartmanda öyle birileri oturmuyor diyorum aç diyor ısrarla. Sonra ne biçim kadınsın, hiç insaf yok deyip aşağı indi. Aşağı katta duruyor. Ses var mı diye kapıyı açıp dinledim, hala perihan diye sesleniyor...:KK43:

Alzheimer olduğunu düşünüp polisi aradım, polis de gelmedi. Kadının üstü başı düzgün ama korkuyorum yine de kapıyı açıp eve almaya. Başka ne yapabilirim polisi beklemek dışında, eve alsam mı kaybolmaması için:KK17:
evet aferim polislere... geçmiş olsun

Evet yazmıştım aslında ama arada kaynadı sanırım. Ben kadının sesini duyduktan 5-10 dk sonra polis geldi, bulamadı apartmanda. O arada çıkmış sanırım.
Oh cok şükür. Bence o teyze tehlikeliydi bu olaydan cok etkilenip internete baktim bir suru hikaye buldum bununla alakali ve bir arkadas da yazmis gecen sene de gelmistim ben demis gelen kisi. Muhtemelen yalan soyleyip kapiyi acmanizi saglayacakti aman Allah korusun

Eki Görüntüle 1967196 bu olayı hatırladım sizin konunuzu okuyunca yaşlılara bile güven olmuyor

elmadilimi elmadilimi

Bu gerçek mi yarabbim kanım dondu. Okuyoruz böyle kaçırılma olaylarını da kimisi gerçekten yaşanmış olaylar olmuyor. Yardım etsen ayrı bir dert etmesen ayrı, ne günlere kaldık. Eskiden teyzelerin evlerine poşetlerini çıkarır, üstüne de evinde su falan içerdik, şimdi çocuklarımızı sıkı sıkı tembihliyoruz "Tanımadıklarından uzak dur" diye, off.

Kizlar hatta az önce arastirirken okudum. Bir genc kizi teyze yanina cagirmis evin onune, kizim bi iceri baksana evde gaz kokusu var mi evde kimse yok da demis.
Kiz tam girecekken kapinin arkasinda bir golge gormus ve kacmis.
Ayy tuylerim diken diken. Bunu yazan yasayan genc kiz

Bazilari da kapinin altindan su dokuyorlarmis siz de nerden geliyor bu su diye kapiyi acinca bitti iste dikkatli olmakta fayda var

Valla ben bizim şehirde duymuştum . Kadın erkek evli rolü yapıyorlar cocuk ta var apartmanda kendılerni sevdırıyorlar herkes güvenıyor . Sonra çocuklarına Doğum günü yapmak istiyorlar herkesle davet edıyorlar müzik son ses gelen çocukların organlarını çalıyorlar ve gidiyorlar

Kimse ama kimseye güven olmaz asla yaşlı imiş cocuk imiş genç imiş . Kullanıyorlar bır şekilde Osmanlı zamanında yaşamıyoruz ahir zamandayız . Bir bilezik için canlara kıyıyorlar

Yasli diye niye zarar vermesin ki ne alaka?

Birkaç hafta önce akşam işten gelirken yolda ağlayan 2 çocuk buldum.Tam köşeyi döndüm ağlıyorlar aynı anda apartmanın birinden genç bir bey çıktı.Çocuklar konuşmuyor biri sürekli ağlıyor biri duruyor üstlerinde birimin mont var birinin kazak üşümüşler.Galiba Suriyeli yada Iraklılar.Polisi arayalım dedik beyfendi 155 aradı ekipler dışarıda geç gelecekler dendi.Bekliyoruz gelen yok.Adama da güvenemiyorum bırakıp gidemiyorum.Çocuklar üşümesin dedi arabaya bindirdi.Eşi görmüş balkondan indi aşşağı.Bekliyoruz gelen yok. Eve çıkartalım dediler 155 i aradılar adresini söyledi aklımda tuttum bikaç bina var bizim apartmana.Kimsesizlerle ilgilenen dernek başkanını tanıyordum aradım Durumu izah ettim.Çocuk şubedeki komserin numarasını verdi.Aradım x bey böyle böyle dedim Çocuklar şu adreste.Hemen ilgileniyorum deri.5 dk sonra beni aradı x bey çocukların aileleri çocukları arıyorlarmış zaten verdiğiniz adrese gidip alıcaklar ekiplerle dedi.Sevindim tanıdık sokmasak kimse gelmeyecekti.Çocuklar çok şükür bizlere rastlamışlar ya kötü niyetlilerin ellerine düşselerdi Allah korudu.

Arkadaşlar 1 saattir yaşlı bir teyze ile uğraşıyorum. Önce apartman girişinden zili çaldı, kim o diyorum açın ben sevim yengeniz dedi. Yanlış bastınız teyzecim dedim, bi daha bastı yine aynı diyalog...

10 dk geçti, yine aşağıdan zile bastı. Kimsiniz, aç artık aç diyor. Yanlış basıyorsunuz dedim, bağırdı açsana yaa diyeo_O

Yanlış basanlara da açmam kapıyı, apartmana çok hırsız girdiğini duydum 2 yılda. Bizim de ayakkabılar çalındı kaç kere...

Bu sefer apartman boşluğundan ses oldu, dürbünden baktım teyze bizim kapıyı karşı kapıyı inceledi, yukarı çıktı. Ben en üstteyim, merdiven çatı boşluğuna çıkıyor. 10-15 dk inmedi orada ne yaptıysa...

Sonra indi, karşı zili ve bizim zili çaldı. Kime baktınız dedim kapıyı açmadan, açsana diyor. Sizi tanımıyorum kimi arıyorsunuz dedim, Perihanı arıyorum diyor, Şükrü dayının evi değil mi burası diyor. Değil diyorum, aç bi gözümle göreyim diyor. Şükrü dayının evi burası diyor. Hayır teyzecim, bu apartmanda öyle birileri oturmuyor diyorum aç diyor ısrarla. Sonra ne biçim kadınsın, hiç insaf yok deyip aşağı indi. Aşağı katta duruyor. Ses var mı diye kapıyı açıp dinledim, hala perihan diye sesleniyor...:KK43:

Alzheimer olduğunu düşünüp polisi aradım, polis de gelmedi. Kadının üstü başı düzgün ama korkuyorum yine de kapıyı açıp eve almaya. Başka ne yapabilirim polisi beklemek dışında, eve alsam mı kaybolmaması için:KK17:
Polisi bekle bence en iyisi bu polis geliyor de belki gider

Kotu niyetli insanlar yuzunden yardım isteyenleri anlayamıyoruz
Gecenlerde trafıkde durdugumuz yerde teyzenın bırı cama vurdu
Bıseyler dıyor cama vuruyor anlamadık
Guya gozumuz tutmadı bakmadık yuzune
Onumuzdekı aracada aynı seyı yaptı arac bı baktım kapıyı actı teyzeyı 2 sokak ılerı bıraktı

O an cok uzuldum kotu nıyetlı sandım aracta bızle 1 yasında kızım vardı kımseye guvenemem dedım halbukı bılsem boyle mı yapardık hala ıcımden atamam

Insan cok arada ve kararsız kalıyor malesef

Devir kötü işte güvenilmiyor ki. Bi ara haberlere çıkmışıti. Bir aile yolda yaşlı bir teyzeyi aliyor arabaya. Yasli teyze kılığındaki adam silahla soyuyor onlari. Bi aile de dogurmak uzere olan hamile kadın ve eşini almışlar hastaneye yetistirmek icin onlar da soyguncuymus. Kime guvenilenibilir ki

Valla bu konu iyi oldu.Yaşadığım yerde böyle olaylar olmadığı için erkek bile olsa açarız kapıyı.Bu alışkanlıkla başka bir yerde otursam da aynı tavrı sürdürürdüm.Herkese açmasam da yaşlı bir kadından çekinmek aklıma gelmezdi.Ne olaylar yaşanmış öğrenmiş olduk.İnşallah teyze hasta falansa bulunur vicdanın rahat olsun yapacağını yapmışsın.

Valla bu konu iyi oldu.Yaşadığım yerde böyle olaylar olmadığı için erkek bile olsa açarız kapıyı.Bu alışkanlıkla başka bir yerde otursam da aynı tavrı sürdürürdüm.Herkese açmasam da yaşlı bir kadından çekinmek aklıma gelmezdi.Ne olaylar yaşanmış öğrenmiş olduk.İnşallah teyze hasta falansa bulunur vicdanın rahat olsun yapacağını yapmışsın.

Bu olaylar aklımın ucundan bile geçmedi de, ben belki şizofren olabilir diye düşündüm. Alt kat komşum var, o da 60-70 yaşlarında, ondan da korkuyorum nedense...

Zaten beklerken stresten ter içinde kalmışım, ki evimiz soğuktu yani. Böyle şeyleri düşünsem zaten polisin gelmesini bile bekleyemezdim korkudan. Anne olunca çok evhamlı bi insan oldum.

Bu olaylar aklımın ucundan bile geçmedi de, ben belki şizofren olabilir diye düşündüm. Alt kat komşum var, o da 60-70 yaşlarında, ondan da korkuyorum nedense...

Zaten beklerken stresten ter içinde kalmışım, ki evimiz soğuktu yani. Böyle şeyleri düşünsem zaten polisin gelmesini bile bekleyemezdim korkudan. Anne olunca çok evhamlı bi insan oldum.
Tavırlarından bana da hasta gibi geldi tabi bu hastalık tehlikeli de olabilirdi haklısın.Kendimi senin yerine koyunca aman yaşlı teyze ne yapacak diye düşünecek bir durum değil.Acaba başka apartmanlara da girdimi ki öyle dolaşıyorsa illa ki polise haber veren başkaları da olacaktır.

Back
X