Yaşlılıkta yalnızlık

Hangi yaş olursa olsun yalnızlık zordur ancak yaşlılıktaki yalnızlık ve kendini yalnız sanmak daha zor galiba

Ben halacığımdan bilirim. Benimle kaldığı halde her kapı çalındığında ona birileri geldiğini zannederdi. Hemen kapıya koşar başkasını görünce çok bozulurdu. O yaşlarda daha hassas, daha alıngan oluyorlar sevgili Nesrin

evet gerçekten alınganlıkları had safhada mesela annemin kulakları ağır işitiyor başka biriyle onun yanında normal sesle konuşunca onun hakkında konuşuyoruz zannedip huzursuz oluyo

Ah kızlar, Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin derken boşuna demiyoruz. Herşey gençlikteki gibi olmuyor maalesef. Paranız varsa lüks içinde yaşarsınız bakıcılarla vs....Olay çok farklı.

Annenin alınganlıklarını tahmin ediyorum, inan Nesrin hepsini yaşadım yaşayınca empati kurmak daha kolay. Sana gerçekten sabırlar diliyorum. Yine uğrarım

insanın birgün gerçek anlamda yalnız kalacağı kesin birşey...bazı insanların bunu yaşamayacağına
inanması çok garibime gidiyor...anne,baba,eş,kardeş ve çocuk hiçbiri hiçkimsenin garantisi
değildir..insan elbet birgün yalnız kalıyor .
benim korkum yalnızlık değil kimseye muhtaç olmamak..az ama güzel bir yaşam isterim Allah
nasip ederse.

insanın birgün gerçek anlamda yalnız kalacağı kesin birşey...bazı insanların bunu yaşamayacağına
inanması çok garibime gidiyor...anne,baba,eş,kardeş ve çocuk hiçbiri hiçkimsenin garantisi
değildir..insan elbet birgün yalnız kalıyor .
benim korkum yalnızlık değil kimseye muhtaç olmamak..az ama güzel bir yaşam isterim Allah
nasip ederse.

hayatta hiç bir şey bizim planladığımız gibi gitmiyor maalesef hayat sürprizlerle dolu insanın en büyük desteği eşi ne olursa olsun gerçek anlamda hayat arkadaşı çoluk çocuk bir yere kadar hepsi hayatın hay huyu içinde kendi derdine düşüyor benim bir yakınım kulakları çınlasın derdiki eşlerden şanslı olan önce gider öbür tarafa diye hakikaten doğruymuş insan yaş geçince daha iyi anlıybazı şeyleri

çocuk istemeyen ve evliliği de henüz becerememiş biri olarak, yaşlılıkta yalnızlıktan çok gençlikte yalnızlık çekmeye devam etmekten korkuyorum...

emin ol yaşlılıktaki yalnızlık gençlikteki yalnızlığa beş basar niye çocuk istemiyorsun bence iyi düşün bu konuyu derim cnm:uhm:

bu dünyaya acı çeken bir birey daha getirmey anlamlı bulmuyorum. hem çocuğun anne babaya bakacağının da agrantisi yok. ancak dediğim gibi, gençlikteki yalnızlık daha acı geliyor bana en azından şu an. :((

Bende yalnızlıktan korkuyorum babaannem 1 ay önce vefat etti hala inanamıyorum .. Onu göremeyecek olmak maaf ediyor beni . 18 senedir felcliydi en cok dedem bakıyordu ona ama ayaga kalkamamak baskasına muhtac olmak ne kadar kötü birseydir .. ınsan sesine hasretti hep birileri gelsin isterdi ..:çok üzgünüm:

babaannem 77 yaşında ve yalnız yaşamayı çok seviyor. misafiri falanda sever ama yalnızlıkdan da mrmnun annemle altlı üstlü oturuyorlar günlerce birbirlerine girmezler. camdan konuşurlar :)
benim annrm şimdiden yalnızlığa gelemez. babaannem hasta falan olunca arada amcamlarda kalıyor ama annem binada tek kalıcam diye korkuyor. iyi ki köpeğimiz var o olmasa daha da sıkılacak. insandan insana değişiyor yalnızlığın korkusuda sevgisi de..
ben eşim olmazsa hayatta yalnız yaşlanmak isterim.

Yalnızlığa dayanırım da,
Bir başınalığa asla
Yaşanmak hoş değil, duvarlara baka baka
Bir dost göz arayışıyla,
Saat tıkırtısıyla... Korkmam..!
Geçinip gideriz biz mutluluğa,

Ama;
"Günün aydın,
akşamın iyi olsun"
Diyen biri olmalı,
Bir telefon sesi çalmalı,
Ara sıra da olsa kulağımda...
Yoksa, zor değil, hiç zor değil,
Demli çayı bardakta...
Karıştırıp, bir başına yudumlamak doyasıya.

Ama:
"Çaya kaç şeker atarsın?"
Diye soran bir ses olmalı ya
Ara sıra..!

Can Yücel

Yalnızlığa dayanırım da,
Bir başınalığa asla
Yaşanmak hoş değil, duvarlara baka baka
Bir dost göz arayışıyla,
Saat tıkırtısıyla... Korkmam..!
Geçinip gideriz biz mutluluğa,

Ama;
"Günün aydın,
akşamın iyi olsun"
Diyen biri olmalı,
Bir telefon sesi çalmalı,
Ara sıra da olsa kulağımda...
Yoksa, zor değil, hiç zor değil,
Demli çayı bardakta...
Karıştırıp, bir başına yudumlamak doyasıya.

Ama:
"Çaya kaç şeker atarsın?"
Diye soran bir ses olmalı ya
Ara sıra..!

Can Yücel

Can Yücel hayranı olarak "İşte budur" diyorum ARA SIRA

Ben de çaya kaç şeker atacağımı soran birinin olmasını isterim yanımda.....O da eşim olmalı muhtemelen.
Ama o olmazsa da yalnızlığı tercih ederim.Çünkü evladım bile olsa yanımdaki,kendimi sığıntı gibi hissederim..

Back
X