• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yasmin ve polistik over

papatya sahra

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
7
Puanlar
1
Merhaba arkadaşlar. Aranızda yeniyim. 7 aylık evliyim. Bekarken polistik over kistlerimin olduğunu öğrendim. Adetlerim düzensiz olduğu için ve polistik over olduğum için Yasmin doğum kontrol hapını kullandım. Evlenmeden 1 ay önce yani 8 ay önce bıraktım. Kistlerim olduğu için çocuk olmaz korkusu ile bıraktım. Evlendikten sonra iki üç ay düzensiz şekilde tarlusal kullanarak adet oldum . Yaklaşık 4 aydır düzenli bir şekilde (35 günlük döngüde) adet oluyorum. Aynı zamanda folik asit kullanıyorum bebek istediğim için. 7 aydır korunmamama rağmen hamile kalamadim. Doktorum bu kistlerin gebe kalmaya engel olmadığını söyledi. Çevremde bazı Yasmin kullanan kişiler yasmini bıraktıktan sonra 6 ay 1 yıl koruma etkisinin devam ettiğini o yüzden kalmadığımı söylüyor. Benimle aynı durumda olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Bana doktor yasmin'i bıraktığımdan sonra 2-6 ay ortalama demişti.

Yasmin kullanan bir tanidigim birakir birakmaz hamile kaldi

Maşallah. Sanırım kistler engel oluyor bana. Oysaki adetim ilaçsız 35 günde olmasına rağmen düzene girdi . Delirmek üzereyim.

Yaa . Sizde de mi polistik over vardı ? Yoksa sadece korunmak amacıyla mi kullandınız?
Yok korunma amaçlı kullandım ben 2 sene. Bırakalı sanırım 5 ay oldu, 5 ayın 2 ayında ayrıydık eşimle o yüzden 3 aydır deniyoruz diyebilirim olmadı henüz

Maşallah. Sanırım kistler engel oluyor bana. Oysaki adetim ilaçsız 35 günde olmasına rağmen düzene girdi . Delirmek üzereyim.
Herseyin bir zamani vardir daha bir sene bile olmamis evleneli tadini cikartin evliligin 1 yilin sonunda hala olmazsa tekrar doktora gidin

Back
X