Yatak Odama İp Avize Yaptım

Dumadumadum

Verdiğim değer kadarsın..
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2010
5.342
39
108
İstanbul
Ne zamandır aklımdaydı bu avizeyi yapmak.:KK6:
İlk denemem hüsranla sonuçlanmıştı :KK24:
Bu sefer olacak dedim inat ettim ve oldu :KK8:
Bakın bakalım beğenecek misiniz :KK31:

Üzerini kırmızı boncuklarla süsledim.
Işığı açıp çektim boncuklar daha çok belli olsun diye :KK42:

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne zamandır aklımdaydı bu avizeyi yapmak.:KK6:
İlk denemem hüsranla sonuçlanmıştı :KK24:
Bu sefer olacak dedim inat ettim ve oldu :KK8:
Bakın bakalım beğenecek misiniz :KK31:

Üzerini kırmızı boncuklarla süsledim.
Işığı açıp çektim boncuklar daha çok belli olsun diye :KK42:

wooow güzel olmuş :) ben bunun metal olanını ikeadan epey pahalı bir fiyata almıştım :KK1:

Son düzenleyen: Moderatör:
çok güzel olmuş eline sağlık..
ben de yapmaya kalkıştım geçenlerde ama benimki de hüsranla sonuçlandı.. sinir oldum, denemedim bir daha da :)

bayıldım canım yaaa :52::52: süper olmuş valla, ben bi ara denemiştim ama tutkal beyaz olunca beyaz renkli oldu...zaten çok da güzel olmamıştı öylesine bi denemiştim idareten...sonra attım zaten...
sen boyadınmı nasıl yaptın anlatırmısın...teknik olarak balon üzerine yapıldığını falan biliyorum da boya işini bi anlatırmısın canım çok güzel olmuş boncuklarda çok kokoş bi hava katmış süper olmuş :)

bayıldım canım yaaa :52::52: süper olmuş valla, ben bi ara denemiştim ama tutkal beyaz olunca beyaz renkli oldu...zaten çok da güzel olmamıştı öylesine bi denemiştim idareten...sonra attım zaten...
sen boyadınmı nasıl yaptın anlatırmısın...teknik olarak balon üzerine yapıldığını falan biliyorum da boya işini bi anlatırmısın canım çok güzel olmuş boncuklarda çok kokoş bi hava katmış süper olmuş :)

Eşimle yaptık bunu .Yoksa tek yapıkabilecek birşey değil.
Eşim bir eliyle balonu tuttu diğer eliyle ipleri rastgele sardı balona.
Ben de küçük yoğurt kabına tutkal koydum ve suyla incelttim.
Kıvamı ayran gibi olacak çok sulu değil ama.
Ben ipleri tutkala batırıp fazlalığını aldım eşim çeke çeke sardı ....
Güneş almayan bir odaya astık altına naylon ve gazete serdim.
Çünkü fazla tutkalını akıtıyor.
5gün beklettim o odada.
Sonra balonu makasla boşluklardan kes ekese çıkardık.Bu aşama biraz kirli oluyor.
Tutkallı balonlar dökülüyor gne altına birşey sermek akıllıca oluyor.
Balon çıktıkça yqmulup bükülüyor avize ama elinle düzeltince oluyor.
O boncukları da silikonla yapıştırdım.
Bu kaadaar :3:

Eşimle yaptık bunu .Yoksa tek yapıkabilecek birşey değil.
Eşim bir eliyle balonu tuttu diğer eliyle ipleri rastgele sardı balona.
Ben de küçük yoğurt kabına tutkal koydum ve suyla incelttim.
Kıvamı ayran gibi olacak çok sulu değil ama.
Ben ipleri tutkala batırıp fazlalığını aldım eşim çeke çeke sardı ....
Güneş almayan bir odaya astık altına naylon ve gazete serdim.
Çünkü fazla tutkalını akıtıyor.
5gün beklettim o odada.
Sonra balonu makasla boşluklardan kes ekese çıkardık.Bu aşama biraz kirli oluyor.
Tutkallı balonlar dökülüyor gne altına birşey sermek akıllıca oluyor.
Balon çıktıkça yqmulup bükülüyor avize ama elinle düzeltince oluyor.
O boncukları da silikonla yapıştırdım.
Bu kaadaar :3:

canım yapılış tekniğini biliyorum zaten, ama benimki tutkal beyaz olunca beyaz olmuştu..sen nasıl boyadın siyaha???

canım yapılış tekniğini biliyorum zaten, ama benimki tutkal beyaz olunca beyaz olmuştu..sen nasıl boyadın siyaha???

Ne kızıyon ya :25:
Yapmak isteyenlere fikir olur işte fena mı :27:
Canım ben boyamadım .İpim siyahtı.Kuruyunca da fazla tutkalı akınca bazı yerleri griye dönmüş.
Ama bir blogta okumuştum renk açılmasına karşı tutkaka gıda boyası karıştırılabiliyormuş.:31:

canım çok güzel olmuş ellerine sağlık..aynısından bndede var arkadaşımla yapmıştık ama biz boncuk yerine tokaların süslü kısımlarını koyduk ve turuncu ipten yaptık çok hoş loş bir görüntü verdi..

çok güzel olmuş ellerinize sağlık güle güle kullanın değişik renklerde oturma odasına ve salona da çok hoş bi hava verir diye düşünüyorum :)

Ne kızıyon ya :25:
Yapmak isteyenlere fikir olur işte fena mı :27:
Canım ben boyamadım .İpim siyahtı.Kuruyunca da fazla tutkalı akınca bazı yerleri griye dönmüş.
Ama bir blogta okumuştum renk açılmasına karşı tutkaka gıda boyası karıştırılabiliyormuş.:31:

Bende 3 gün önce yaptım balkona asmıştık ama güneş görmeyen kısmına balon sen in sonra büzüş :5: bütün heves gitti ama senin bu hırsın bana ilham verdi :21: hemen yeniden deniyorum malzemelerimde kenarda zaten :28: balon çook gerginmi olmalı çünkü benm balon biraz az şişirdim kocaman olmuştu ama hala şişme payı vardı :55: Sorum şu Balon gerginliği nasıl olsun? ve iplerdeki tutkal ışığın ısısıyla yumuşamaz dimi ? :2:

Bende 3 gün önce yaptım balkona asmıştık ama güneş görmeyen kısmına balon sen in sonra büzüş :5: bütün heves gitti ama senin bu hırsın bana ilham verdi :21: hemen yeniden deniyorum malzemelerimde kenarda zaten :28: balon çook gerginmi olmalı çünkü benm balon biraz az şişirdim kocaman olmuştu ama hala şişme payı vardı :55: Sorum şu Balon gerginliği nasıl olsun? ve iplerdeki tutkal ışığın ısısıyla yumuşamaz dimi ? :2:

Balkona değil kullanmadığın bir odaya asmalısın.
Ne kadar güneş görmese de balkon sonuçta açık hava sönmesi doğal...
Benim balonum şu kalın olanlardandı.Şişme payı kalmıştı biraz.
Ben yatak odamda kullanıyorum ve yumuşama vs olmadı.

Back
X