yatak odası krizi!

sirenamelita

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2010
262
2
46
İstanbul
merhabalar
biz evleneli 1 sene oluyor eşimle severek evlendik ve hala birbirimizi seviyoruz...en azından ben öyle olduğunu düşünüyorum.birbirimize karşı saygılıyız ikimiz de akşam olduğu zaman evimize gelen beraber vakit geçirmeyi seven insanlarız,ayrı ayrı pek dışarı çıkmayız yani kısacası biz birbirimizin sevgilisi eşi olduğu kadar aynı zamanda da birbirimizin en yakın arkadaşıyız maddi manevi sorunları büyütmeden eriten,sürekli olur yönüne bakmaya çalışan insanlarız bunları anlatıyorum çünkü aramızda duygusal anlamda herhangi bir sorun yok ama iş cinselliğe geldiği zaman sorunlarımız var.
Ben cinselliği zevk ve doğal ihtiyaçtan ziyade eşimle aramızdaki iletişimin başka bir boyutunu hissettiğim için büyük bir keyif olarak algılıyorum aramızda tensel olarak güzel bir uyum var ikimizde öyle çok katı tabuları olan insanlar değiliz tabi ki belli başlı kriterleri ezmemek şartıyla güzel vakit geçirebiliyoruz,eskiden ben sürekli diretirdim şımarıklık yapardım hadi hadi diye zorla kolundan tutup yatak odasına çekerdim J) ama bir dönem geldi ve sürekli beni itmeye başladı o kadar işve cilve vs vs neler yaptım,beni bu şekilde ret etmesi beni çok incitti kendimi çirkin,değersiz hissettim bir gece bu konuda şiddetli bir şekilde kavga ettik bana ağır sözler söyledi küfür ya da argo kelimeler söylemedi tabi ki ama küfür etse sanırım daha az canımı acıtırdı..ve ben o günden sonra ona eskisi gibi yaklaşmadım
Günlük hayatımız devam etti ondan hiçbir zaman sevgimi ilgimi eksik etmedim ama yatakta da eskisi gibi davranmadım kendimi törpüledim,şimdi gün oldu devran döndü ve bana kalkıp neden eskisi gibi tutkulu değilsin demeye başladı ölürmüsün öldürürmüsün,ben de “sen bana dememişmiydin bana sarılıp uyumak yetmiyor mu” diye? Artık yetirdim bunu kendime herşey senin istediğin gibi dedim,üste çıkmaya çalıştı ama ben lafı kestirip attım ve konuyu kapadım artık haftada 1 yada 10 günde bir beraber oluyoruz geçen gece yine bu sorunu yaşadık tüm yükü benim üstüme attı kadınlığını yap dedi bana ben de neden bu şekilde davrandığımı anlattım o da bu benim değil senin eksikliğin olur dedi kalbim nasıl kırıldı anlatamam,yani demek istiyor ki yarın öbürgün seni aldatsam bu benim değil senin yüzünden demeye getiriyor sanırım.kalbim çok kırık lütfen bana görüşlerinizi sakince bildirin biliyorum okurken hepiniz içten içe kızıyorsunuz ama şu an ihtiyacım olan şey öfke değil mantıklı öneriler şimdiden teşekkür ederim.

Bence eşinin üstüne fazla gitme biraz eski haline dön erkekler önem veriyor bu tarz şeylere.Bİde bundan başka sorununuz yoksa bunuda aşabilirsiniz...

Ha ama sana söylediklerine çok kırıldıgını ve bir daha söylememesini söyle kararlı ol...

yazdıklarınızı okuyunca size neden kızalım anlamadım? eşinizi cinsel yönden tatmin etmediğiniz için size neden öfke duyalım ki?

siz şu an eşinize karşı cinsel bir soğukluk mu duyuyorsunuz; yoksa mazide size çektirdikleri yüzünden öc alma duygusu ile tepkisel mi yaklaşıyosunuz?

Son düzenleme:

artık benim de içimden gelmiyor desem kendi kendime nasıl bi set çektiysem artık o bilinçten kurtulamıyorum

onun herhangi bir tatmin olamama durumu yok,yatakta onu mutlu etmek için ne gerekiyosa yapıyorum o da aynı özeni gösterir,ama öc alma duygusu değil dediğiniz gibi tepkisel bi durum yaklaşmak istemiyorum

ben burda tamamen size katılıyorum. ohh istedigi zman yaklaşsın sen istediginde itsin olurmu öle. bide su kırıcı kelimeler tabi insanı yıpratıyo. hak veriyorum size

onun herhangi bir tatmin olamama durumu yok,yatakta onu mutlu etmek için ne gerekiyosa yapıyorum o da aynı özeni gösterir,ama öc alma duygusu değil dediğiniz gibi tepkisel bi durum yaklaşmak istemiyorum

eşiniz size yukarıda kırmızı ile işaretlediğim cümleyi kurduğu için öyle dedim, ilgili cümleyi kafamda kurgulamadım..

Bu iş zorlamayla, kuralla, sınırlamayla olacak bir şey değil...

Bu bir ihtiyaç... sadece kadın olayı başlatır, ya da erkek başlatır diye de bişey yok...

Sürekli sizden talep gitmesi hoş değil...

Kadınlık gururunuzu incitir.. eşiniz de maşallah zeytinyağı gibi üste çıkma olaylarını iyi beceriyor anlaşılan...

Akışına bırakın olayları, kendinizi de zorlamayın... kendinize olan saygınız azalır...

çok kurnazdır ne yaparsa yapsın tüm olayarın içinden ak kaşık gibi çıkmayı çok iyi bilir,şimdi ben ne yapmalıyım onu bilmiyorum nasıl davranmam gerek akışına mı bırakmalıyım yoksa harekete mi geçmeliyim

İnsan istese istemese de soğuyor söz konusu cinsellik olunca...Gerçekten kalbiniz kırılmıştır bu tartışılmaz ama evlilikte cinsellikte önemli.Eşinin aldatma hakkı vardır demiyorum yanlış anlaşılmasın ama o olmadan da geçirdiğiniz güzel vaktin,paylaşımların hatta sevginin bile bir değeri kalmayacaktır zamanla sorunlar bile artar...Hatasını dile geirin kırıldığınızı bu yüzden bu şekilde davrandığınızı söyleyin ama çokta uzatmayın bu durumu bana kalırsa...

Bence çok çok haklısınız..Biz kadınlar için cinsellik duygu bütünlüğüdür,istendiğimizi ve sevildiğimizi hissetmemiz şart..Siz çok aklı başında ve kendini çok güzel ifade eden bir kadınsınız,eşiniz de bir süre sonra sıze hak verecekdir,bu probleminizi çözeceğinizi düşünüyorum.

mesele sizin set çekmenizden ziyade

biraz inatlaşmak gibi görünüyor..siz istediğiniz

zaman eşiniz size red cevabı verdi şimsi sizde ona

bu tepkiyi vererek biraz kısasa kısas yapıyorsunuz..haklı ya da haksızsınız demiyorum

ama dikkat ettyiseniz..bence ortada büyütülecek bir sorun yok..

eşinizin sizi reddetmesi de belki o dönemler kafasını meşgul eden başka

şeylerin varlığındandır..ya da afedersiniz düşkün değildir cinselliğe..olamaz mı..

bunun nedenini irdelediniz mi...bu gibi sorunlar

elbet aşılır..gelip geçici şeyler ...her evlilikte kısa bir tıkanıklık yaşanıyor ekseri...

bence iletişimi koparmayın eşinizle..tartışmaya dönmesin,kavgaya gitmesin olaylar...

evllikler emekle yürüyor,hep öyle yapmıyor muyuz..

anlattım ama bana dediği şey işte o oldu bu benim eksikliğim olurmuş..bu konuyu uzatmıcam ama çözümsüz de kalmamalı en azından kendim için bişeyler yapmam gerek

çok teşekkür ederim inşallah söylediğiniz gibi olur

bu öyle tuhaf bi psikoloji ki bazen ben bile ne hissettiğimi anlamıyorum..inat mı yoksa soğuma mı bilmiyorum ama gördüğüm kadarıyla bu konuda da kendi kalbimin kırıklarını kendim tamir edicem

Kurnaz olduğu asude bahar'ın kırmızı ile belirttiği yerlerde belli zaten...

Bana kalırsa akışına bırakın....

Eşinizin egosu epey yüksek..

Bu işte ego filan olmaz... sağlıklı bir adam karısını arzular... sırnaşır, öpmek, dokunmak, sarılmak hissetmek ister.... kadında aynı şekilde...
,
Ne demek "hadi kadınlığını yap" kusura bakmayın bana çok itici geldi... affınıza sığınıyorum...

cnm bence eşinle sakin bi günde ve zamanda oturup bu konuyu hiç sıkılmadan utanmadan açık açık kırıldığın yerleri onuda kırmadan anlatmalısın...bu bu kelimelerinden sonra ben böyle oldum çok kırıldım kendimi aşşağılanmış gibi hissettim ve senden bu anlamda soğudum demelisin..bana bu konuda nasıl davranacağını bilmiyorsun beni hala çözemedin diye açık bi dilde ama sakince konuşmalısın..onunda beklentilerini öğrenmeli orta yol bulmalısınız..zaten bu olay hem karşılıklı istemeyle hem zaman gün süre gözetmeksizin beraber alınan bi karardır...sen istemediğinde o saygılı olmayı o istemediğindede senin buna razı olman güzel bi dille gerekir..bazen gününüz birbirinizi tutmaya bilir çünkü....ama halledilmicek bişey değil bu yüzden birbirinizi kırmayın..madem sevginiz saygınız var bence aşılır bu konu..yeterki karşılıklı anlayışlı ve kırıcı olmayın...ama konuşman açık bir dille gerekli sanırsam..yoksa gün geçtikçe içinde biriktirdiğin o sözler dahada derin bir yara açar evliliğinizde....daha çok kuruntulara yol açar ve bi ağacı kurdun yemesi gibi büyür... oturun beraber beklentilerinizi öğrenin sorun ve eminim düzelecektir...sıkma canını..

evet çok itici bi durum farkındayım soğuk kanlılığımı korumaya çalışıyorum inşallah en yakın zamanda bu krizi de atlatıcam

ben onu denedim konu açıldığında konuşurken başta çok mantıklı ve sakin ama ben sıkıntılarımı dile getirmey başladığım zaman sanki çok anormal şeyler istiyomuşum gibi tepki gösteriyor o konuştukça ben kırılıyorum..başka hiç bir konuda böyle kırıcı konuşmaz her zaman yapıcı olur ama bu konuda sanki ben uzaydan gelmişim gibi davranıyor.

evet çok itici bi durum farkındayım soğuk kanlılığımı korumaya çalışıyorum inşallah en yakın zamanda bu krizi de atlatıcam

Psikolog-Evlilik Terapisti İlkim Öz Tan

Evliliği, 'paylaşıma dayanan bir yaşam tarzı' olarak tanımlayan Tan, bu yaşam tarzı içinde, duygusal paylaşım, düşüncelerin, alınacak kararların paylaşımı gibi pek çok birlikteliğin yanında, cinsel paylaşımın da son derece önemli olduğunun altını çizdi.

Evlilikte eşler arasındaki cinsel aşkın ve cinsel uyumun önemi yüzdeye vurulduğunda, yüzde 70'lere kadar çıktığının görüldüğünü anlatan İlkim Öz Tan, "Eğer eşler arasında cinsel sorunlar varsa, evlilik bir cehenneme dönebiliyor.

Evlilikte erkek cinselliği istiyor ancak eşini fazlasıyla kırmış ve üzmüşse, kadın cinsellikten uzaklaşıyor. 'Bana bağırıp çağıran, aşağılayan, küfür eden eşime karşı buz gibi oluyorum ve onunla cinselliği istemiyorum' diyen pek çok kadın danışanım var. Erkekler bunu 'cinsel ceza' olarak algılasalar da, kadının cinsel soğukluğunun temelinde, eşinin kaba sabalığı yatıyor" diye konuştu.

Sağlıklı cinsel hayatları olmayan kadın ve erkeğin, evlilikte birbirlerine tahammülleri, hoşgörülerinin daha aza indiğini ve gitgide yok olduğunu vurgulayan Tan, şöyle devam etti:

Sevgi dolu ve olaylara pozitif yaklaşmak bir kenara, sinirli, kırıcı ve yıkıcı olabiliyorlar. Bu insanları; mutsuzluk sendromu, panik atak, depresyon gibi psikolojik rahatsızlıkların yanı sıra, kadınlarda rahim, meme kanseri, erkeklerde prostat kanseri gibi fiziksel hastalıkların bekleme oranı artıyor.

Bunlara ek olarak, sosyal ve iş hayatlarında da sinirli, alıngan ve geçimsiz olabiliyorlar. Türkiye'de, evliliklerde yaşanan cinsel sorunların yoğunluğu, sanıldığından daha fazla. Kadınlarımıza cinsellik ayıp, günah olarak öğretildiğinden, Türk kadını cinselliği pek de sevimli bulmuyor.

Otuz yıllık evliliği boyunca hiç orgazm olmamış ya da evliliğinde bir ömür orgazm olmamış kadınlarımızın sayısı azımsanacak gibi değil. Kimi kadın 'orgazm' kelimesini dahi bilmezken, kimisi 'orgazmı' kötü kadınlara, hayat kadınlarına ait bir duygu olarak görüyorlar. Hatta bu bakış açısına sahip erkekler de var. Bu erkekler için eşi orgazm olmamalı, olursa 'kötü kadın!' olabilir.

Tüm evlilik hayatı boyunca, 'orgazm' taklidi yapan kadınların sayısı da az değil. Salt eşini memnun etmek adına, taklit yapabiliyor kadınlar. Her cinsel birleşmede orgazm taklidi yapan kadın için, cinsellik ciddi bir baskı ve işkencedir. Kadınlar, eşleriyle olan cinsel yaşamlarında, anlayış bekliyorlar. Eşlerinin onlara karşı daha duyarlı ve nazik olmasını istiyorlar. Kadınlar, gün içinde kendisiyle ilgilenmeyen, kendisini aramayan, hal hatır sormayan, eve gelince sevgi dolu sarılmayan eşlerinin, sadece cinsellik akıllarına gelince, kendilerine dokunmalarından nefret ediyorlar.

'Kocamın sadece canı sevişmek istediğinde bana yaklaşmasından daha itici bir şey yok benim için' diyen kadınlar hiç de haksız değil. Ya da evlenene kadar cinsellik 'kötüdür' diye inandırılmış kadınlarımızın vajinismus hastalığına yakalanmalarına da şaşmamak gerek".

Türk erkeğinin cinsel sorunlarını değerlendiren Tan, 'güçlü kuvvetli' bilinen Türk erkeğinin aslında cinsellik cephesinde oldukça sorunları bulunduğuna dikkati çekti. Tan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ereksiyon (sertleşme) sorunu, erken boşalma gibi cinsel sorunlarını doktorlardan bile saklayan erkeklerin bazılarının, eşlerinin vajinalarının hangi bölgesi ile ilişkiye gireceğini bilemiyor olmaları da, dikkat çekici sorunlar arasında yer alıyor. Bu itirafı elbette ki erkekler yapmıyor. Kadınlar, eşleri ile cinsel ilişki yaşayamadıklarını, altı aydır ya da bir yıldır evli oldukları halde, hala bakire olduklarını söylerlerken, bunun nedeni, olarak şöyle diyorlar; 'eşim benimle cinsel ilişkiye gireceği bölgeyi bir türlü bulamıyor.'

Kadınlarımızın çoğunun kendi bedenini tanımaktan uzak olduğu gerçeğini göz önünde tutarsak, erkeklerin kadın bedenine yabancı olmasına da şaşmamak gerekiyor. Evlilikteki diğer sorunlarda olduğu gibi, cinsel sorunlarda da eşler uzman yardımı alsalar, bu sorunlar, çözümsüzlükten çıkar".

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…