Yatalak Kaynana veya Kaynbabaya bakar msnz?

insan olarak bakmak isterdim Allah rızası için sonuçta ilerde ne yaşayacagımız kime muhtac olacagımız belli değil birgün hesap dönebilir bizim için de..ama işte burada insanın nefsi giriyor devreye..insan olmanın başka yükümlülükleri..
daha önceden yasadıklarıma bakarak benım en büyük dualarımdan biri bu Allahtan:beni böyle bir şeyle imtihan etmemesi..cünkü bu konuda nefsime yenik düşecek kadar kırgın ve kızgınım onlara..o yüzden ne onları bana ne beni onlara mecbur etsin Allah..ama bu konuda net bişey söyleyemiyorum yazık ki..

bakmam.cünkü yatalak hasta ne demek iyi bilirim babam senelerce yattı..
annemin ömrü gençliği heba oldu..insan eti ağırdır..bakarım demek kolay..insanın tüm hayatı o oluyor..
ömrümü de onlara adayamam acıkcası
öyle bir durumda konusulur birisi ayarlanır baktırılır kimse mutsuz olmaza.s

Son düzenleme:
insan tabi bakmak ister ama cok zor bir durum kolay degil bir bebeye bakmaktan daha zordur ama bu benimd ebasima gelebilir bilmiyorum dogrusu acaba bakabilirmiyim

ben bakmam
buna kendi ailemde dahil

anneannemden biliyorum çok zor
annem hayatla bağını kopartmıştı sonunda anti depresan kullanmaya başladı

dediğim gibi bakmam ama bakıcı tutup devamlı kontrol ederim

Bakabildiğim yere kadar bakardım düşmez kalkmaz bir Allah eğer eşim tek çocuksa mecburen ikimiz bakardık ya da param varsa en azından yardımcı da tutardım yanıma ama kardeşleri varsa öncelikle kızı varsa ondan beklerim bakmasını enayi yerinde de konulmak istemezdim.

her anne babanın bakımından , kız çocuklarının sorumlu olacağını düşünüyorum...birebir bakım söz konusuysa gelinine bırakmaz kendi anne babamın bakımını ben üstlenirdim..aynı şekilde eşimin ailesine de kız kardeşinin bakmasının uygun olacağını düşünüyorum..
ama profosyonel yardım söz konusudur bir yardımcı eşliğinde bakılacaktır çalışıyoruz sonuçta bunun için kendimden de bütçe ayırırım..

Ayni fikirdeyim, ama insanlar islerine geldigi gibi buna da bir kilif uydurmus ana-baba oglanin evine dolayisiyla geline yakisir, oglan dura dura kiz bakamazmismis kizin kocasi el imis, islerine gelince dinimizin emirlerini adres gosteriyorlar ya ki burda dinimizin emrettigi yasli ana babaya oncelikle kiz kiz bakamiyorsa oglan oglan bakamiyorsa gelin gelin bakamiyorsa damatin bakma yukumlulugudur, ama anlayana...:umursamaz:

bunu bilmiyordum.

İnsanın başına ne zaman ne geleceği asla bilinmez.
Eşimin abisi 26 yaşındayken direkten düşüyor ve şu an 47yaşında yani 21 yıldır felçli ve sürekli yatıyor.
Sadece hafta sonları bir kaç saat tekerlekli sandalyesiyle dışarı çıkabiliyor.
Diğer her ihtiyacı babam ( kayınpederim ) tarafından karşılanıyor.
Çünkü kayınvalidem ebim kaza geçirmeden 1 yıl önce vefat etmiş
Babam seve seve bakıyor evladına
Ben 1 yıllık evliyim elimden geldiğinde destek olmaya , yardımcı olmaya çalışıyorum.
Eşim 4 kardeş diğer ikisiyle aynı şhirde değiliz
Bundan sonrası için bakmam gerekirsede seve seve bakarım.

Allah kimseyi o duruma getirmesin öncelikle. kendi annem babam da o durumda olabilir. çalışan biriyim mutlaka hizmetini yapacak birini tutarım ama her türlü ilgilenirim tabiki. Ama insan yükü çok ağır, dedem yatalaktı ordan biliyorum. bakan kadar yatalak olana da zor.mafoldumben

Son düzenleme:

Evet malesef, bakana da zor cekene de:gitme:

rabbim kimseyi ele avuca düşürmesin yatanada bakanada çoooooookkkk zor allahım taşıyamıycağımız yükler yüklemesin ........direk tabiki bakarım diyemiyorum ama kocamın hatırı canda başta eğer diğer yükümlüler bakmassa tabiki ortada bırakamam onlardan ne kadar memnun olsamda olmasamda bana bu dünyayı güzelleştiren biricik eşimi üzmem okonularda çünkü o beni hiç üzmez rabbimde ona keder yüzü göstermesin..............

insan yükü çok ağır bir yük.çookk görüyoruz kendi annesine babasına bile sohranarak bakanları,
kalmışki kayınpeder ve kaynanaya bakmak.bilemiyorum,
bakarım derim yalancı cıkmayım.zaten kayın babam öldü.
ama kaynanam hayatta.iyi kadın gerci ama sabır isteyen ,meşakkatli bir şey.duruma bağlı.
kimseyi kimeseye düşürmesin yüce rabbim,zor allahım başa verme yarabbimmm.

birçok arkadaşın yazdığı gibi allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.
babannemin bi lafı vardır 'allah kendi elimle başımı bağlarken canımı alsın' der.
benim k. annemde k. babamda çok iyi insanlar onları sadece eşimin anne babası oldukları için değil sevilcek insanlar oldukların için seviyorum
allah düşürmesin kesinlikle ama diğer gelinlerle bakıpbakmama polemiğine girmem bakılacaksa bakarım gibi geliyor şu zamanda ama gelecek ne gösterir neler aynı kalır neler değişir bilmem

Allah vermesin bakarım ne olursa olsun başımın üstünde de tutarım kocamı bana vermişler az mı ?

bakarım derken tabiki tek başımıza olmayız yardım edecek elbet birileri olur haaa olmaz yinede bakarım hiç problem değil Allah güç versin yeter ki ...

eşimi bana verdiklerinden değil vicdanımdan dolayı bakarım
yoksa benim için hiçbir önemleri yok

bakarım
ben eşimin ailesine bakmazsam
allah korusun benim ailem bakıma muhtaç olduğunda hangi yüzle onlara bakalım derim

benden başka çareleri yoksa,elime düşmüş insanlara arkamı dönemem....
allahın güç verdiği kadarı ile elimden ne geliyorsa yaparım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…