Yatalak Kaynana veya Kaynbabaya bakar msnz?

Tebrik ederim ,açıkçası eşim ,oğlum haricinde ne babama ne de kayınpederime yatak hastasıyken altını alamam gibi geliyor bana...Çok çekinirim,babamı,kayınpederimi o şekilde görmeye yani....:kedi:

Ben de bakamam doğrusu.Ne gücüm yeter,ne de mizacım,ne de sabrım...
Bunun iyi ya da ktü olmaları ile zerre kadar ilgisi yok.Severim onları,ama bakamam doğrusu.Hele aynı çatı altında yaşayamam.Sokağa atılsın demiyorum elbette.Kendi evinde,yardımcı ile güller gibi bakılırlar pek tabi ki...:1closedeyes:
Kendi anne -babam da muhtaç olursa kendim ilgilenirim ,eşimi karıştırmam.Herkes kendi anne -babasına baksın,en mantıklısı bu.
Mesela kızı var ,ama oğlunun yanına gider kayınvalide ben de bunu anlamam.Gelin mi bakabilir ,yoksa kendi kızımı?Şahsen ben annemi ya da babamı gelinimize savsaklamam.Ayıp yani.:umursamaz:

Bunun iyi ya da ktü olmaları ile zerre kadar ilgisi yok.Severim onları,ama bakamam doğrusu.Hele aynı çatı altında yaşayamam.Sokağa atılsın demiyorum elbette.Kendi evinde,yardımcı ile güller gibi bakılırlar pek tabi ki...:1closedeyes:
Kendi anne -babam da muhtaç olursa kendim ilgilenirim ,eşimi karıştırmam.Herkes kendi anne -babasına baksın,en mantıklısı bu.
Mesela kızı var ,ama oğlunun yanına gider kayınvalide ben de bunu anlamam.Gelin mi bakabilir ,yoksa kendi kızımı?Şahsen ben annemi ya da babamı gelinimize savsaklamam.Ayıp yani
.:umursamaz:

Kesinlikle aynı fikirdeyim...:1hug:

Canım sen bı takım konularda sanslı adledılen ınsanlardansın.

Karındakıler ınsan sevgısıne sahıp ınsanlar.Benım sahıp olduklarım ıse ınsan sevgısınden yoksun hayatta ıkı sey sahıbı olmakdan mutlu ınsalar.Bunlardan bırı sahıp oldukları para ıkıncısı de sahıp oldukları ıse yaşları (Yaşımız buyuk her ıstedıgımız olmalı mantıgı)

Bunun dısında hıc bıseye ıhtıyacları yok oldugunu dusunurler.Kımse gelmesın ev kırlenır,Cocuklar balkondan ıcerı gırmesın yedıklerını dokerler,aksama yemek yapmasın mutfak kırlenır,ıstedıgını soylesın acılır ama karsılık verme yada savunma doktor stresı yasaklamıs vs vs...............

E hadı gel de bak....

kıyısından köşesinden biraz annemi anlatmışsın... gerçekten çok zor:çok üzgünüm:

öz annemdir "Allah rızası için" muhtaç kalırsa bakacağım...

Allah ım annemi bakıma muhtaç etme:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq: Allah ım kimseleri kimselere muhtaç etme :Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

Mesela kızı var ,ama oğlunun yanına gider kayınvalide ben de bunu anlamam.Gelin mi bakabilir ,yoksa kendi kızımı?Şahsen ben annemi ya da babamı gelinimize savsaklamam.Ayıp yani.:umursamaz:

Bu konuda çok haklısın canım. Bende bu şekilde düşünüyorum.
En mantıklısı herkesin kendi anne babasına bakması.
Hem zaten karşı tarafta, gelinine kızına olduğu kadar yakın ve rahat
olamayabilir. Anneme elbette bakarım ama kayınvalideme görümcelerim
ilgilenmezlerse bakabilirim.Doğru olan da bu bence. Hiç kolay değil
öyle yatan bir hastaya bakmak.
Ben kendi ablama bile bakarken ilk başta
çok zorlandım ama o benim canımdı kimselere bırakmak istemedim...
:delphin:

bende bakardım fakat daha doğrusu şöyle söyliyim sadece altını değiştirmek içi nbakıcı tutardım diğer bakım ihtiyaçlarını ben karşılardım diye düşünüyorum tabi allah kimseyi düşürmesin çok zor bakması sabır gerektiren bir durum

kıyısından köşesinden biraz annemi anlatmışsın... gerçekten çok zor:çok üzgünüm:

öz annemdir "Allah rızası için" muhtaç kalırsa bakacağım...

Allah ım annemi bakıma muhtaç etme:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq: Allah ım kimseleri kimselere muhtaç etme :Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

Canım benım kımseyı elden ayakdan dusurmesın evet kesınlıkle haklısın

Benım annecıgım tak 7 yıl bunun son 4 yılı hıc bı ıhtıyac karsılayamayacak sekılde olan babaanneme bakdı.Öldügü gun annem perısandı.Ben bakardım keske su kosede otursaydı ben varlıgını bılseydım dedı hep.

Ama annesını de aratmamıs babaannem anneme.Benım ıcın kayınvalıde kayınpeder denıldımı hıc bı pozıtıf duygu ıfadesı yok.Yoldan gecen hıc tanımadıgım bı ınsan bıle selamı hakedıyo degerlı benım ıcın.Ama onları hıc bı sekılde layık gormuyorum bı cok seye.Bana yaptıkları soyledıklerı hadı hepsı bı kenaraaaaa ama benım bırıcıgıme kızıma tek laf edenı ıcımdekı tum kin ve nefrete odak noktası yaparım!!!!

Neyse devamını yazdım yazdım ama sıldım...
Bılıyorum Allahım buyuk gordu yasadıklarımı
Ama yınede bunlara ragmen son soyledıgım onlara kapılarından dönup evıme gelırken Allah saglıgınızı versın..........

Canım benım kımseyı elden ayakdan dusurmesın evet kesınlıkle haklısın

Benım annecıgım tak 7 yıl bunun son 4 yılı hıc bı ıhtıyac karsılayamayacak sekılde olan babaanneme bakdı.Öldügü gun annem perısandı.Ben bakardım keske su kosede otursaydı ben varlıgını bılseydım dedı hep.

Ama annesını de aratmamıs babaannem anneme.Benım ıcın kayınvalıde kayınpeder denıldımı hıc bı pozıtıf duygu ıfadesı yok.Yoldan gecen hıc tanımadıgım bı ınsan bıle selamı hakedıyo degerlı benım ıcın.Ama onları hıc bı sekılde layık gormuyorum bı cok seye.Bana yaptıkları soyledıklerı hadı hepsı bı kenaraaaaa ama benım bırıcıgıme kızıma tek laf edenı ıcımdekı tum kin ve nefrete odak noktası yaparım!!!!

Neyse devamını yazdım yazdım ama sıldım...
Bılıyorum Allahım buyuk gordu yasadıklarımı
Ama yınede bunlara ragmen son soyledıgım onlara kapılarından dönup evıme gelırken Allah saglıgınızı versın..........

benim tanıdığım kedijik elden ayaktan düşmüş yatalak kayınvalidesine de kayınpederine de bakar:1hug:

yüreği sevgi doludur merhametlidir benim kedijiğimŞeniz kıyamaz dayanamaz bakar...

şimdi son derece haklı olarak sinirli öfkeli ama yatalak yaşlı ihtiyarlarlara bakacak kimse olmazsa bakar:1hug:

gerçekten yatalak hastaya bakmak çok zor...
ben eşimin annesine de babasınada bakardım...ama tabi babası için başkasının yardımınada ihtiyacım olurdu...
erkek bir hastayı tek başına kaldırıp bakmak mümkün değil heleki benim kayınpederim maşallah biraz vücut olara kaba bir insan...

benim rahmatli kayınvalidem felç geçirip hastanede yatmıştı...1 hafta geceli gündüzlü yaninda kaldım...
o zamnlar eğer iyileşmezse ne olur nasıl bakarız diye pilanlar kurmaya başlamıştım....
kayınvalidem erzincanda kaynımın yanında kalıyordu...ama eşim 6 kardeş bu yük sadece onlara kalamaz,kaynvalidemi nasıl istanbula da götürürüm planları yapmaya başlamıştım...
benim fikrim erkek evlat kız evlat farketmez böyle birşey başa geçtiğinde ortaklaşa bakmak lazım...
çünkü eğer başka kardeşler vasa bunu bir kişinin üstüne yıkmak doğru olmaz...

hastanede kalırken yatalak çok hasta gördüm....
ama en çok beni etkileyen biri vardı...
daha 35 yaşında ancak vardı...devlet hastanesinde 6 kişilik kovuşta kalıyorduk...
o kadının birtek kocası vardı...hergünde hastaneye geliyordu...
ama erkek olduğu için kadınların odasına her zaman giremiyordu...
kadında idrar için torba takılıydı ama büyük abdestini temizliyecek kimsesi yoktu...
tam değil ama biraz aklında da vardı her gördüğü kişiye altını işaret ederek rahatsız olduğunu gösteriyordu...
hele kocasını görseniz nasıl çaresiz...
elinden birşey gelmiyor....maddi durumu olsa özel odaya alır kendi bakar ama yok...
birgün kadının haline dayanamadım ordaki refaketçi bir kadına hastayı kaldırmaya yardım ederse bu kadının altını temizleyeceğimi söyledim...
oda sağolsun yardım etti...
ve temizledim....
kadının bana bir bakışı bir sevinişi vardı hiç unutmam...
rabbim yardım etti hiçte diskinmedim....

allah kimseyi bu durumlara düşürmesin....
bakanada zor bakılanada...

benim tanıdığım kedijik elden ayaktan düşmüş yatalak kayınvalidesine de kayınpederine de bakar:1hug:

yüreği sevgi doludur merhametlidir benim kedijiğimŞeniz kıyamaz dayanamaz bakar...

şimdi son derece haklı olarak sinirli öfkeli ama yatalak yaşlı ihtiyarlarlara bakacak kimse olmazsa bakar:1hug:

Umarım merhametım oyle bı durumda ızıne cıkar ve dedıgın gıbı olmaz

Benı ıyı tanıyanlar bu tıp mevzularda hep bunu soyluyolar bana

Acaba gercekden de dedıgınız gıbı mı olur kı dersın????

Umarım merhametım oyle bı durumda ızıne cıkar ve dedıgın gıbı olmaz

Benı ıyı tanıyanlar bu tıp mevzularda hep bunu soyluyolar bana

Acaba gercekden de dedıgınız gıbı mı olur kı dersın????

yooo :olmaz:böyle dua etmekaydirigubbakcemile duaların kabul edildiği vakte saate dakikaya saniyeye denk gelir Allah muhafaza:Saruboceq:

Allah'ım ne olursun kedijiğimin ettiği bu duayı kabul etme:Saruboceq:

yooo :olmaz:böyle dua etmekaydirigubbakcemile duaların kabul edildiği vakte saate dakikaya saniyeye denk gelir Allah muhafaza:Saruboceq:

Allah'ım ne olursun kedijiğimin ettiği bu duayı kabul etme:Saruboceq:

Kızzzz sen benı de melek yapacan bu gıdısleeeee

Neredeyse su an onları arayasım geldı :P

bakarım sonucta eşim onların sayesınde suan yanıbasımda dünyada.. (her ne kadar anlaşamasakta ) minnet borcluyum onlara ve layıkıylada yapmaya calısırım eger boyle bişey baslarına gelırsekı Allah sakınsın

başka alternatif yoksa bakarım.zaten kayınpederim bizimle yaşıyor.sağolsun 100 küsür kiloluk bir huysuzluk abidesidir kendisi.ama bana yapılmasını istemediğim şeyi bende yapmam yani o durumda bırakmam.ama zor olacağı kesin

annem 7 sende dedeme baktı. şimdide babaanneme bakıyor nasıl eziyetli düşünün torunu olarak ben dayanamıyorum bazen. Annem gerçekten evliya sabrına sahipmiş. Ben nefsime biçiyorum zor bakamam diyrum ancak sonra dönüyorum ee ne olacak sokağamı atacağım yok oda olmaz diyorum Yani sözün özü zor arkadaşlar başa gelmeden bilenmez ancak .
allah kimseyi kimseye muhtaç etmesi anne babamızı bize,bizleride çocuklarımıza

kayinvalidemle aram bozuk 2yildir görüsmüyoruz
fakat allah korusun öyle bir durumda basimin üstünde yerleri var elimden geleni seve seve yapmaya hazirim kessinlikle
ki rabbim elden ayaktan düsürmesin insallah ve kimseyi kimseye muhtac etmesin
ne olursa olsun esimi dünyaya getirip büyütmüsler
ben öyle bir durumda bakmisim cokmu

Back
X