- Konu Sahibi xalocagerbera
evet üniversiteler arası yatay geçiş yaptım ve yeni sınıfıma alışamadım daha doğrusu arkadaş edinemedim yok mu bunun bi çaresi ya
daha iki sene var bitirmeme ne yapcam ben:18:

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bu konuda yorum yapabilmem için hangi ilde hangi bölümde okudugun gibi bir takım bilgiler paylaşsan daha rahat yorum yapabiliriz, ama genelde üniversitelerde sağlam arkadaşlıklar ilk yıl kurulur dolayısı ile herkes kafa yapısına uygunkişileri kendisinedaha yakın hisseder, elbette yatay geçiş senin için dezavantaj, ama ilerleyen süreçte mutlaka sende kendine yakın hissedeceğin birilerini tanırsın aynı bölümde olmanda şart değil, aynı fakülte, aynı kampüs...
olur olur bi kaç kulübe kaydolursun en kötü orada bulursun arkadaş. hiç dert etme arkadaştan bol bir şey yok. dost ararsan o yok malesef.
Sevgiliin olması artı bir avantaj ancak tamamen ona odaklı bir hayat kurma,oldu ya bir süre sonra ayrıldınız, o zaman çok kötü anlar yaşarsın tamamen yalnız hissedersin,bunalıma girersin allah korusun, tavsiyem sevgilinde olsa birkaç arkadaş edin mutlaka , kötü günlerinde derdini paylaşacagın birileri olmalı...
bende yatay geçiş yaptım vakti zamanında :) gerçi ben birinci sınıfta ara dönemde yaptım ama sınıfımdakilerin çoğu yatayla geldiğimi hatırlamaz bileama ben ilk günümü hatırlıyorum kenarda oturuyordum sınıftan bi arkadaş (tabi o zaman değildi) arkadaşlar üniversitenin sitesinde gördüm ....... isimli biri yatay geçişle bizim sınıfa gelecekmiş dedi ben kenarda yan yan güldüm
hiç ayrı tutmadılar sağolsunlar... daha sonrada bölümümüze dikey geçişle yatay geçişle gelen biçok kişi oldu kendimce yakın olmaya çalıştım (alt dönemler) en yakın arkadaşlarım da onlardan :) birilerinin yakınlık kurmasını beklemeyip sen konuşabilirsin ben çok soru sorarım mesela bunaltma anlamında değil tabi :) meraklıyım. okulla, yaptıklarıyla ilgili.. ha bu arada o diğer gelen arkadaşlar da çabuk uyum sağladı. arkadaşlarının ortamında daha çok bulunsan mutlaka arkadaş edinirsin ama ikili takılırsanız gelmeye çekinebilirler belki... ama panik yapılacak bişey değil bence mezun olunca senin de yatayla geldiğini bile hatırlamayacaklar ilk günleri anlatıp hatırlıyomusun diyecekler sana :)
neden yalnız kalınsın? bu kişinin kendisinde biter
biraz sosyal ve girişken olmak gerekir
onun dışında alışmak için zaman lazım. sonrasında her şey yoluna girer.
bir sene geçti aslında. Ama ben öyle uzak durmuyorum ki herkesle konuşmaya çalışıyorum ama ders bitince ya da öğle arası olunca herkes kendi arkadaş grubyla gidiyo. biri de demiyo ki şu kız yeni gelmiş garibandır bi davet edelim diye![]()
hmm bizim ortak ödevlerimiz falan çok olurdu bir de sınıfın mevcudu azdı çok az kişi hariç hep dip dibeydik :) ders sonrası sorsan ee nereye gidelim şimdi falan diyeonlarda der heralde şurada oturucaz ya da şuraya gidicez sende gelsene :) böyle böyle alıştırırsın heralde
yok seninki de azmış :) bizde de gruplar vardı aslına bakarsan hatta ben o gruplar arasında seçim yaptım ya da kendi grubumu kurdum gibi bişey oldu hala çok yakın arkadaşız hala hemen hemen hergün görüşürüz telefonlaşırız gözüne kestir birini arkadaş olmak istersen seni yanından uzaklaştıracaklarını sanmam... iltifat et, derdi varsa derdini sor insanlar derdini anlatmayı dolayısıyla dinleyen insanı severler, ben mesela gelmeyen arkadaşlarıma ödevleri mail atardım (arkadaş edinmek için değil işleri görülsün diye) kimse de yap demezdi yani yada bi beklentileri yoktu... bir de üniversitenin bulunduğu şehirde ailem dolayısıyla yaz kış üniversitenin dibindeyim şehir dışından geleceklerin kayıt işleriyle ilgilenirdim ya da okulla ilgili başka işleri olduğunda.. bunları kolla böyle yap diyemiyorum ama birilerinin yaklaşmasını beklemektense bişeyleri farkedip derde derman olsan her gruptan çok yakın bi çok arkadaşın olur :)sınıf mevcudunun az olması o bakımdan çok iyi ama bizim sınıf mevcudu 50 ye yakın. dolayısıyla herkes kendi grubunu oluşturmuş:120:
yok seninki de azmış :) bizde de gruplar vardı aslına bakarsan hatta ben o gruplar arasında seçim yaptım ya da kendi grubumu kurdum gibi bişey oldu hala çok yakın arkadaşız hala hemen hemen hergün görüşürüz telefonlaşırız gözüne kestir birini arkadaş olmak istersen seni yanından uzaklaştıracaklarını sanmam... iltifat et, derdi varsa derdini sor insanlar derdini anlatmayı dolayısıyla dinleyen insanı severler, ben mesela gelmeyen arkadaşlarıma ödevleri mail atardım (arkadaş edinmek için değil işleri görülsün diye) kimse de yap demezdi yani yada bi beklentileri yoktu... bir de üniversitenin bulunduğu şehirde ailem dolayısıyla yaz kış üniversitenin dibindeyim şehir dışından geleceklerin kayıt işleriyle ilgilenirdim ya da okulla ilgili başka işleri olduğunda.. bunları kolla böyle yap diyemiyorum ama birilerinin yaklaşmasını beklemektense bişeyleri farkedip derde derman olsan her gruptan çok yakın bi çok arkadaşın olur :)
evet üniversiteler arası yatay geçiş yaptım ve yeni sınıfıma alışamadım daha doğrusu arkadaş edinemedim yok mu bunun bi çaresi yadaha iki sene var bitirmeme ne yapcam ben:18:
canım alakasız olacak biliyorum yatay geçişle ilgili bir kaç soru sorabilir miyim sana?
olur canım buyur sor![]()
ben yatay geçiş başvurusu yaptım kabul edilirse eğer eski okulumdan gidip bir evrak falan almam gerekiyor mu onu nasıl yapcam ? sen başvurun kabul edilince neler yaptın ? çok oldum sanki![]()
genelde üniversiteler sadece öğrenci belgesi, eski üniden transkript bi de öss sonuç belgesi çıktısı istiyolar başvuru için ben bunları verdim. kayıt için pek hatırlamıyorum ama vesikalık resim öğrenci belgesi falan vermiştim yine. zaten başvurduğun üniversitenin internet sayfasında yazar bunlar. ordan inceleyebilirsin. ben eski üniden herşeyi çifter almıştım lazım olur diye bi daha gitmemek için![]()