Yatay geçiş

baklavacheesecake

Hâlinden memnun ❤️
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2017
2.925
3.306
133
Herkese günaydın. Yardımınıza ihtiyacım var.
Dönemin bitmesine az kaldı. Başta Türkiye’ye yatay geçiş düşünüyordum. Fakat şimdi bakıyorum ki ben buradaki ortama alışmışım. Dönmek çok zor olacak. Ayrıca yurtta odalar satışa çıkmış yani tek kişilik odaya çıkma ihtimalim var.
Anneme konuyu açtım, “Kızım, gelirsen başımın üstünde yerin var ama gelmezsen de sorun değil ben sana illa geleceksin demiyorum.” dedi. Babam ise “Dön ya ne yapacaksın oralarda.” diyor. Şimdi ben babama durumu nasıl anlatsam ? Yani yurt müdürü de sıkıştırıyor çünkü odalar satılmaya başladı diye. Annem de haklı olarak yatay geçiş mevzusunu babama açtığım için kızgın. Ne yapsam ? Babam biraz fevri bir insan. Yani belki ben durumu açsam ne kadar terbiyesiz biri olduğumdan girip telefonu yüzüme kapatacak (onunla aynı fikirde olmadığım zaman genelde bunu yapar). Kavga etmek istemiyorum. Bana yardım edin.

Baba bu bağırır çağırır :) takılma bu duruma ve orada kal.
Yani hayır bir kere Türkiye’ye dönecektim. Uçak bileti almış sabah 7’de. Burada ulaşım sıkıntılı. Tatlı dille bunu açıklamaya çalıştım ama bana bir bağırdı ne kadar kıymet bilmez yaptıklarını görmez bir evlat olduğumu söyleyip yüzüme kapattı. Korkuyorum :(

Keşke böyle olmasaydı. Annem de haklı olarak bana danışmadan söylemişsin şimdi sen toparlayacaksın diyor. Yaşasın..

Şimdi baban seni üzecek tepkiler verecek halden anlamayacak adamsa gerçeği söyleme
Kadro açılmamış de yada başvurdum de alınmamışım de her başvuranı almıyorlar zaten kriterleri tutturamamışım dersin

Herkese günaydın. Yardımınıza ihtiyacım var.
Dönemin bitmesine az kaldı. Başta Türkiye’ye yatay geçiş düşünüyordum. Fakat şimdi bakıyorum ki ben buradaki ortama alışmışım. Dönmek çok zor olacak. Ayrıca yurtta odalar satışa çıkmış yani tek kişilik odaya çıkma ihtimalim var.
Anneme konuyu açtım, “Kızım, gelirsen başımın üstünde yerin var ama gelmezsen de sorun değil ben sana illa geleceksin demiyorum.” dedi. Babam ise “Dön ya ne yapacaksın oralarda.” diyor. Şimdi ben babama durumu nasıl anlatsam ? Yani yurt müdürü de sıkıştırıyor çünkü odalar satılmaya başladı diye. Annem de haklı olarak yatay geçiş mevzusunu babama açtığım için kızgın. Ne yapsam ? Babam biraz fevri bir insan. Yani belki ben durumu açsam ne kadar terbiyesiz biri olduğumdan girip telefonu yüzüme kapatacak (onunla aynı fikirde olmadığım zaman genelde bunu yapar). Kavga etmek istemiyorum. Bana yardım edin.
O zaman başvurdum ama kabul edilmedim deyin gelmek istemiyorsanız

Bunu düşündüm aslında da ya araştırıp bulurlarsa daha başvuruların bile açılmadığını yahut karısı derse ki yok öyle bir şey yalan söylüyor daha başvurular açılmadı bile diye :KK43:
Siz de önce başvurayım başvurular açılınca kabul olursam gelirim dersiniz başvuru sonuçları açıklandıktan sonra başvurum kabul olmamış dersiniz,karısının araştırması imkansız olur o zaman sonuçta şifreni filan bilmiyordur.

Siz de önce başvurayım başvurular açılınca kabul olursam gelirim dersiniz başvuru sonuçları açıklandıktan sonra başvurum kabul olmamış dersiniz,karısının araştırması imkansız olur o zaman sonuçta şifreni filan bilmiyordur.
Şimdi şöyle bir durum var malum yurtta kalıyorum. Odaları satmaya başladılar. Eğer ki gitmeyeceksem Türkiye’ye bana tek kişilik oda ayarlanacak. Eğer gideceksem ayarlanmayacak. Yurt müdürü de bildirmemi istiyor çünkü eğer bildirmezsen ortada kalırsın dedi haklı olarak. Yoksa yaza kadar bekleyebilirdim :(

Bunu düşündüm aslında da ya araştırıp bulurlarsa daha başvuruların bile açılmadığını yahut karısı derse ki yok öyle bir şey yalan söylüyor daha başvurular açılmadı bile diye :KK43:
Başvurular açıldığında başvurmuşsunuz gibi davranır, sonuçlar açıklandığında da kazanamadım dersiniz o halde?

Şimdi şöyle bir durum var malum yurtta kalıyorum. Odaları satmaya başladılar. Eğer ki gitmeyeceksem Türkiye’ye bana tek kişilik oda ayarlanacak. Eğer gideceksem ayarlanmayacak. Yurt müdürü de bildirmemi istiyor çünkü eğer bildirmezsen ortada kalırsın dedi haklı olarak. Yoksa yaza kadar bekleyebilirdim :KK43:
Kalmak istiyorsanız yurt müdürüne bunu bildirin ancak ailenize söylemeyin. Vakti gelince kazanamadığınızı söylersiniz.

Şimdi şöyle bir durum var malum yurtta kalıyorum. Odaları satmaya başladılar. Eğer ki gitmeyeceksem Türkiye’ye bana tek kişilik oda ayarlanacak. Eğer gideceksem ayarlanmayacak. Yurt müdürü de bildirmemi istiyor çünkü eğer bildirmezsen ortada kalırsın dedi haklı olarak. Yoksa yaza kadar bekleyebilirdim :KK43:
Kıbrıs' ta okuyordun değil mi baban maddi olarak mı dönmeni istiyor acaba zorlanıyor mu sence ödemelerde.

Kıbrıs' ta okuyordun değil mi baban maddi olarak mı dönmeni istiyor acaba zorlanıyor mu sence ödemelerde.
Evet evet. Şimdi ben bursluyum sadece özel yurda para ödüyoruz ama hiç maddiyatla ilgili bir bilgim yok. İşleri de düzeldi şimdi daha iyiye gitti hatta. Bilemiyorum. Gerçekten bilemiyorum.

Ben babanıza hak verdim geçme sansınız varken adam fazladan para ödemek istemiyordur.lütfen biraz anlayışlı olan kıbrıs pahalı bir yer.ayrıca yalan söylerseniz ortaya cıkması cok muhtemel

Ben babanıza hak verdim geçme sansınız varken adam fazladan para ödemek istemiyordur.lütfen biraz anlayışlı olan kıbrıs pahalı bir yer.ayrıca yalan söylerseniz ortaya cıkması cok muhtemel
Zaten yalan söylemek taraftarı değilim asla. Bir de babam bu yatay geçiş olayını hiç bilmiyordu benden öğrendi. Yani dolayısıyla maddiyattan dolayı istediğini düşünmüyorum durum o olsa en baştan göndermezdi seneye sınava girersin kızım diye.
Başta ben de istiyordum aslında. Sonra ben baktım ki buranın da farklı bir şeyi var yani insan ister istemez yalnız yaşamanın özgürlüğüne varınca bırakamıyor galiba :( ne yapacağım hiç bilmiyorum..

Bana Kıbrısta okumanın bi numarası yok gibi geliyor. Hayat pahalılığı da bariz ortada. Yurtta da sorun yaşamışsınız. Yatay geçiş hakkı varken neden değerlendirmiyorsunuz ? Branşınız ne

Bana Kıbrısta okumanın bi numarası yok gibi geliyor. Hayat pahalılığı da bariz ortada. Yurtta da sorun yaşamışsınız. Yatay geçiş hakkı varken neden değerlendirmiyorsunuz ? Branşınız ne
Mütercim tercümanlık okuyorum ben. Aslında söylerim neden istemediğimi de taşlanmaktan korkuyorum

Back
X