Yatılı misafir derdi :(

Çalışan ve haftada bir gün izni olan insana her hafta sonu yatılı gelmek çok anlamsız haftada bir izni olan insan gezecek mi?dinlenecek mi? Evde misafir mi ağırlayacak?evin işini mi yapacak?biraz mantıklı olmak lazım arada bir gelir yemek yer v.s ama her hafta çok saçma
Bir daha gelirse de yanında iş de yaparım Yorgunum diye yatarım da. Artık umursamıyorum hiç. Ama aramadı bir daha geleyim diye

Canım benim seni o kadar iyi anlıyorum ki.Beni de bu konuda çok üzdüler.Şöyle ki memeleketi me yakın başka bi ilde oturuyordum.Eşimin dayısı her ay eşi ve çocuklarıyla hafta sonları gelip kalırdı.Amenna severek yapardım da.Çünkü eşimin yengesiyle iyi anlaşırdık.Velakin ki tayinimiz 9 ay sonra 1000 km uzakta şarka çıktı.Ve bu arada dayısı olacak kişi bayramlarda eşimin telini açmamaya başladı.Arıyoruz açmıyorlar.Bende yengesiyle görüntülü konuşayım dedim o da açmadı.Ne yani herşey işlerini görene kadarmıydı.Değdi mi yani onlar için çabalamam.O kadar üzüldük ki eşimle.Değer veriyorsun ama karşılığını göremiyorsun.Eşimin demesine göre biz batıdayken bu Dayısı olacak borç istedi bizim de düğün borçlarımız var elimizde üç kuruş anca kalıyor.Veremem demiş haliyle benimki.Bütün sebep buysa yazıklar olsun emeğime.Gözlerine dizlerine dursun.Seneye Batı’ya tayin istiyoruz hem de Deniz kenarı tatil beldesi olan bi ile.Bunlar nasıl olsa gezmeye gelelim diye darlamaya başlarlar.Afedersin N.h alırlar şu saatten sonra .:cool:Sende yüz verme sakın kimseyi ağırlamak zorunda değilsin:KK9:
O nasıl bir yüzsüzlük ya. O zaman hiç açmayın telefonları. Misafir kabul etmiyoruz deyin direk reddedin bence. Kimse kimseye borç vermek zorunda değil. Bide o kadar borcunuz varmış. Bu devirde çok zor zaten geçinmek

bu çok arada bi konu bence.. hatta çok şahsa münhasır. şimdi normal şartlarda bizim Türk kültürüne göre geliyorum diyen misafire gelme denmez maddi manevi en güzel şekilde ağırlanır. ben de çalışıyorum şehir dışından misafirim geliyor yatılı vala önemli olan samimiyetimiz insanlığımız ben veriyorum anahtarı yokken de girip çıkıyorlar. ha bu zamana kadar bir zararları olmadı olursa ne yaparım bilmiyorum ama genel olarak ev eşyasına asla değer vermem.
konu sahibinin yaşadıkları sebebi ile istemiyor olması onu haklı çıkarabilir ama biz ne zamandan beri yatılı misafir sevmez olduk diye de düşünmüyor değilim.
Kendi adıma ezelden beri diyebilirim :D yatılı misafir olayını anlamadım hiçbir zaman anlamayacağım. Eskişehire eşimle haftasonu gezmeye gittim akrabalarımın yarısı orda olmasına rağmen otel ayarladım. Samimi olmadığımızdan mı değil hatta yaptığımı öğrenince baya kırılıp söylenenler oldu ama ne gerek var. Herkes kendi evinde güzel hiçbir zaman yatılı misafir sevecek kadar misafirperver olmayacağım

Kendi adıma ezelden beri diyebilirim :KK70: yatılı misafir olayını anlamadım hiçbir zaman anlamayacağım. Eskişehire eşimle haftasonu gezmeye gittim akrabalarımın yarısı orda olmasına rağmen otel ayarladım. Samimi olmadığımızdan mı değil hatta yaptığımı öğrenince baya kırılıp söylenenler oldu ama ne gerek var. Herkes kendi evinde güzel hiçbir zaman yatılı misafir sevecek kadar misafirperver olmayacağım

tercih meselesi gerçekten. ben de kişisel olarak otelde daha rahat edecek olsam da arkadaşlarım asla beni bırakmaz ben de arkadaşlarımı bırakmam. ama akraba dersen bak orada hiçbirinde kalmayı ben de sevmem, gelenden de çok hazzetmesem de en güzel şekilde ağırlarım.

O nasıl bir yüzsüzlük ya. O zaman hiç açmayın telefonları. Misafir kabul etmiyoruz deyin direk reddedin bence. Kimse kimseye borç vermek zorunda değil. Bide o kadar borcunuz varmış. Bu devirde çok zor zaten geçinmek
Zaten iletişimi kopardım işim olmaz artık

"Eşeğin hatrı yoksa sahibinin hatri var, eşiniz için tahammül gösterin" diyecektim ama sizin essegin hattı yokmuş zaten! Öyle kocanın akrabasına bir tas yemek yapmam ben.
Çok gelmek istiyorlarsa gelsinler, adama da söyle 'mutfaga girmem, sen ağırlayacaksan,yemek yapip,evi toparlayıp çarşafları gecireceksen gelsinler. Ben yemeğimi her odama giderim '. Zaten rahat değilsin,neden olmayan huzurunu daha da kaçırsinlar ki?

Kimse kusura bakmasin yatili misafirlik mi kaldi bu devirde.Haklisiniz konu sahibi.Hayat pahali.Zaman kisitli hafta ici calisan kadinin kocadinin veya kendinin akrabasini agirlamasi sacma Yüz verirsen astarini isterler.Ararsa acmayin.Acincada dümdüz söyleyin misafir kabul etmiyorum diye.Alistirmamak lazim

Bence cok haklisiniz. Uzak bir yerden gelinmistir, mecburiyet olur, hastane, sinav vb. 1-2 gece kalinir anlarim ama baskasinin evine tatil maksatli gidip 1 hafta kalmak ya da her hafta sonunu baskasinin evinde gecirmek ne sacma anlamiyorum.
Bende bu konuya anlam veremiyorum. Yatili bir yerde kalmayi hic sevmem. Sadece annemde kalirim o da yalniz yasiyor ve bana ait odam var. Ancak esimin ailesi yarim saat uzaklikta olmamiza ragmen her geldiklerinde kalmak istiyorlar. Yeni evliyken, henüz daha 2 haftalik evliyken gelip 4 gece kalmislardi sinir krizi gecirecektim. Biz onlara gittik, kalmiyoruz diye trip atiyorlar. Anladimki kulturleri bu sekilde ve kesinlikle direndim hic kalmadım. "Neden kalmiyorsunuz?" diye sitem ettiginde de "yarim saat uzaklikta kalmaya ne gerek var, sabahta kalkip gidecegiz simdi de" dedim. Cok sukur onlarda anladı artik bende yatili kalmiyorlar.
Dedigim gibi zorunluluk baska bir seydir ama calisan bir insan icin yatili misafir ayri bir kulfet gercekten.

Kızın da şöyle kabahati var. Arayıp arayıp geleyim diyor. Ben çağırmıyorum ve beni de aramıyor eşimi arıyor. Evin hanımı benim. Ona bakacak olan benim eşim değil ki. Ama insanlar çok rahat
Yaa aralarinda baska bir muhabbet var mi ki ? Bu gevseklik fazls cunki.

Hastalık yada kalacak yer olmaz kapım 1 2 günlüğüne açık olur ama kendi evi gibi olacaksa bende sevmem yatılı misafiri. Eşim ameliyat oldu 1 haftaya toparlandı ama eşimin aılesı evler yakın olmasına ragmen 22 gün bende kaldılar. Kaynana görümce ve eşimin benden büyük erkek kardeşi. Psıkolojim bozuluyordu artık. Ne gereği var ben bakamıyormuyum eşime. Konu açıkmısken içimi boşalttım bende ohhhh

Hastalık yada kalacak yer olmaz kapım 1 2 günlüğüne açık olur ama kendi evi gibi olacaksa bende sevmem yatılı misafiri. Eşim ameliyat oldu 1 haftaya toparlandı ama eşimin aılesı evler yakın olmasına ragmen 22 gün bende kaldılar. Kaynana görümce ve eşimin benden büyük erkek kardeşi. Psıkolojim bozuluyordu artık. Ne gereği var ben bakamıyormuyum eşime. Konu açıkmısken içimi boşalttım bende ohhhh
22 gün mü :bicak: Allah ım cinnet geçirip evi yakarım sanırım

Yok yok. Kız çok küçük yaş farkı var. Sadece yurt ortamını sevmediği için kaçmaya çalışıyor ama alışması lazım. Her fırsatta kaçacak delik arıyormuş. Okuma o zaman dedim ben de. Böyle yapacaksan okuma
Çok ilginç:) ben yurtta kalırken okuduğum ilde akrabalarım vardı. Bende bu haftasonu bari çağırmasalar diye gerilirdim. O yaşlarda yaşıtlarıyla vakit geçirmek daha cazip gelmeli ona.

Kendim kimsenin evine gidip kalmam. Akrabalarım ısrar eder Yok derim. Çünkü dışarda yatamam. Kendi ev düzenim olmalı. Bazen uzun süreli tatiller bile beni bu nedenle yorar. Herkesin de böyle olmasını bekliyorum sanırım ama olmuyor. Geçen sene eşimin uzaktan akrabası şubat ayında size gelelim 1 hafta Kalalım bizi iki üç şehre götürün gezdirin dedi. Çok sinirledim. 5 kişi gelecekler. Bildiğiniz 2000 3000 lira tutacak gezi olacaktı. O kadar borç varken birde bu geziyi kaldıracak durum yoktu bizde. Üstelik o soğukta gezecekmişiz. Ben de hiç gelin demedim. Eşim de oralı olmadı.Bunu atlattık ama bu seferde eşimin kuzeni çıktı.
Yakın bir şehirde üniversite okuyor ve geçen sene üç beş kere gelmeye yeltendi. Bir kaç kez kaldı fazlasına müsade etmedim. Bu sene daha ilk Aydan başladı. Haftasonları size gelsem kalsam demeye. Bu hafta işim var dedim. Haftaya ne deyim ben şimdi. Korkuyorum artık ben evde yokken de kalmaya niyetlenirse diye. Ben işte iken kimsenin evimde kalmasını istemem. Haftasonu kursum var. Zaten hafta içi de beş gün çalışıyorum. Dedim eğer haftasonu sen başında bekleyeceksen gelsin ama iki üç ayda bir olsun bu dedim. Sürekli beni darlarsa ben de ona ben işteyken yatılı kabul etmiyorum deyip her haftasonu olmasa da sık sık bir aktivite bulacağım kendime ve kuzeninle sen ilgilenirsin dedim.

Belki garip gelecek ama benim ailem asla gelip kalmaz. Bizde yatılı kültürü yoktur. Gün içinde görüşülür ve eve dönülür. Ben de gidip kuzenimde falan kalmam öyle. Yatılı misafiri neden bu kadar sevmiyorum söyleyim. Eşimle çok büyük problemlerimiz var ve onun ailesine de yansıyor benim davranışlarım. Konu açmıştım. Aldattı beni ve boşanamadım babam yüzünden. Bu benim psikolojimi mahvetti ve evde bir odaya geçip kendimi dinlemek istiyorum her gün. Eve misafir gelince hep onunla oturmak saatinde çeşit çeşit yemek yapacak olmak ya da tek boş günüm olan pazar günü uyuyamayacak olmak canımı sıkıyor.

Odama geçip boş boş takılmak kitap okumak istiyorum. Gelmek isteyen kişi genç kız. Eşim siz oturun deyip bizi aynı odaya atıp dışarı çıkmak isterse sinir krizi geçiririm sanırım. Yapabilir çünkü bunu.

Benim ne yapmam lazım ya. Sürekli bu kız ne zaman gelecek diye bunu mu dert edeceğim ben. Ya da çok mu abartıyorum sizce

Ekleme yapayım. Eşimin arkadaşları başka misafirler de yatılı kaldı tabi ki. Yanlış anlaşılmasın. Ama dolaplarımı karıştıranlar oldu. Ben o yüzden istemiyorum evde kimse yokken kalınmasını.
kim ne derse deidn bu yatma olayına ben de çok karsıyım
ne kımsede kalırım ne de kımse bana gelıp kalmasın
benım eşimin ablası ve yegenleri de her subat tatılınde ılla 3 gün falan bize gelırler
artık gelenek görenek gibi oldu

onlar biraraya gelecek diye ben kendimden özveride bulunuyorum
kendimi sıkıyorum milleti agırlıyorum
mümkünse kimse kimsenın evınde kalmasın.

Bende sevmem ve evet bu bir kültürdür bazıları iç içe yaşamaya bayilir ben sende kalayim sonra sen bende kal. Vıcccık vıcccık samimiyetsiz akraba ilişkileri.. ama arkadaşlarım kalır birkac gün çünkü onları ben seçtim piyangodan çıkmadılar:) hele hele koca akrabaları aman yarabbi!!!

Bende sevmem ve evet bu bir kültürdür bazıları iç içe yaşamaya bayilir ben sende kalayim sonra sen bende kal. Vıcccık vıcccık samimiyetsiz akraba ilişkileri.. ama arkadaşlarım kalır birkac gün çünkü onları ben seçtim piyangodan çıkmadılar:) hele hele koca akrabaları aman yarabbi!!!
Belki ben de alışsam yadırgamazdım ama kimileri evi otel olarak Görüyor kimileri yapışıyor. Ben de arkadaşlar olunca bir şey demem pek. Gelip kalan oldu da. Ama akraba bir kere gelince devamını istiyor

Misafirliğe gitmeyi de kalmayı da sevmem.yatılı misafirlik yani millete hizmet etmek ve ettirmek çok saçma.anam babam kardes olur esiminde olur tamam ama kuzen felan saçma.millet kendini bedava yıkmaya yer arıyor .

Sizde o Kültür yok diye Eşinizin akrabalarinin sizde kalmak istemesi kültürsuzlukmu oluyor .. siz sizin evde böyle birşey görmediniz die Eşinizin ailesindede olamazmi? ? Ay size oturmaya gelen normal misafirlere nediyorsunuz peki ?? Pardon ama evlilik ne sizin için ne olarak evlendiniz??
Hizmetçi olarak evlenmedigi kesin sanırım siz evliliği öyle goruyorsunuz

Back
X