Yatili misafir sorunu

ne kadar zor olursa olsun. o esinizin yegeni. omur boyu birbirinizin yuzune bakacaksiniz. en onemlisi esinizin yuzune bakacaksiniz. hayatin insana ne getirecegi belli olmaz gun gelir sizde onlara muhtac olursunuz. sayili gun cabuk gecer. ben size uzun vadeli dusunduklerimi soyluyorum. 1 ay sikinti cekin ama basiniz dik olsun. aksi takdirde hep bunun eksikligini hissedeceksiniz.

Peki

Bahsettiğiniz 17-18 yaşında bir genç. Kendi evinde istediğini yapar ama sizde onun uşağı değilsiniz. Size uyum sağlayacak sizde makul ölçülerde ona uyum sağlarsınız madem sınava girecekmiş son bir ay kritik bir dönem. Ama yediği tabağı bile kaldırmyacaksa hiç olmasın bu iş ailesi başka bir çözüm bulsun.

Evin hanimi derken sunu kastettim ben esime sormadan misafir bile cagirmam o gun musait mi belki yorgun vs ya da o gun evinde dinlenmek istiyor belki. Bir ay kisa bir sure degil. Diger yazdiklarimi okudunuz mu bilmiyorum. Yaz tatilinde olsaydi sorun etmezdim dedim ama simdi cok yogunum. Evimi temizleyemedigim zamanlar oluyor. Yemek yapacak halim istegim olmuyor bi kahvalti ile ya da basit bir yemek ile gecistiriyoruz.

Ama zor bir kiz. Islak olan hicbirseye dokunamaz. Ne yiyecek ise ben yikayip kurulayip veriyorum. Dedigim gibi bi cikolata yese yer orda kabini birakir. Burnunu siler peceteleri ben cope atarim. Sehpaya koltuga koyar gider. Gecen yaz kaldi ne esime ne ona birsey demedim sundan bundan rahatsiz oluyorum diye. Kirmak istemedim cunku. Oyle buyutulmus dedim. Ve yaz tatili oldugu icin evdeydim hic sorun etmedim.

Esime su teklifi de sundum. Ablan gitmesin o da bizde kalsin. Kizinin yaninda dedim. Sizce sorunum misafir olsa neden ablasi da kalsın diyeyim. Sadece kimseyi kirmadan bir cozum bulmak istiyorum.

Eşşek kadar kız, mesela ben olsam derim ki gülerek kız sümüklü mendillerini al çöpe at, tatlım çikolatan bittiyse kabını çöpe at, ben adet olmuşum, çok halsizim burası yabancı ev değil, gece aç dolabı canın ne istiyorsa al ye diyin, sevgililer günü olayında "aaa abla ilk sevgililer günümüz kusura bakma, biz sizden tazeyiz "derim gülerek, ben size ezilin demiyorum, sadece empati yapın, aynı şey sizin yeğeniniz için geçerli... Ne kadar üzülürsünüz.... Benim eşim istemiyorum dese kahrolurum

Esime de sormamislar. Biz bir ay erken gidecegiz o da sizde kalsin demisler. Esim de tamam demis. Esimle bir sorunum yok. Ben onu da anliyorum. Ailesi onlara hayir diyemez. Ben kimseyi kirmadan bir cozum bulmak istiyorum.

Cok anlatmak istemiyorum ama gorumcem ile zaten cok iyi degiliz. Ailemin yanina gittigim bi zaman esim icin bizde kalsin dedi. Ben de saol abla evinde kalsın koca adam dedim. Bunun uzerine kac kere evime geldi hic sorunumuz yoktu. Onlara gittigimiz bi aksam tartistilar ailevi bi konu ve gorumcem beni gosterip bu kadin benim kardesimin evime gelmesini istemiyor dedi. Bu gecmiste evinde kalsin dedigim icin esimden icin. Hic bir kotu niyetle dememistim.

Sonra beni aramiyor diye kizdi. Kaldi ki o hic aramazdi hep ben arardim. Her haftasonu davet ederdim ve ne psiriyorsam aksama cok pisirip ona da verirdim aksam pisirme abla diye. Derdi ki iyi oluyo böyle.

Bir bucuk yillik evliyim. Ilk sevgililer gunumuzde dedi ki kucuk kizi da var. Onu size birakalim biz enisten ile disari cikacaz sevgililer gununde ona da tamam dedim. Yani ben hic yok demedim ki. O benim ilk sevgililer gunumdu esimle belki biz de cikacaktik ama sorun etmedim.

e sizde herşeye tamam demeyin..
kocaman kızıda ellerinizle beslemeyin.. kendi kendinize ediyorsunuz farkında değilsiniz galiba..
1 saat erken acıkırım demişte sizde tamam demişsiniz..
kazık kadar kız açsın dolabı hangi saatte istiyorsa yesin..

Arabamizin anahtarinin biri o
ne kadar zor olursa olsun. o esinizin yegeni. omur boyu birbirinizin yuzune bakacaksiniz. en onemlisi esinizin yuzune bakacaksiniz. hayatin insana ne getirecegi belli olmaz gun gelir sizde onlara muhtac olursunuz. sayili gun cabuk gecer. ben size uzun vadeli dusunduklerimi soyluyorum. 1 ay sikinti cekin ama basiniz dik olsun. aksi takdirde hep bunun eksikligini hissedeceksiniz.

Bir onceki mesajimda yazdim birseyler ama cok yazipta kimseyi sıkmak istemiyorum. Ben doluyum zaten onlara. Bizi o kadar cok yarıyolda biraktilar ki hem de bizim isteklerimiz için degil kendileri biz boyle yapacağız dedikleri icin.

Ornegin biz nikahimizi yaptik dugun yapilacak denildi ki hayir bekleyin cunku yapmak İstediklerimiz var. Dedim ki gerek yok. Biz calisiyoruz herseyimizi kendimiz yapariz. Ben esimi seviyorum ve neyin nasil oldugu onemli degil maddi acidan. Hayir dediler bizim hayallerimiz var. Peki dedim.

Kayinbabam dugunu ben yapacagim dedi su takilari alacagim ve gelinligini. Ona dedim ki baba gerek yok sen kaç yasinda insansın paran var ise kendine harca biz çalışır oderiz. Yok dedi neyse peki dedim. Dugunun tarihini ertelediler sirf bu yuzden.

Sonra ne oldu. Hic kocaman bir hic. Benim param yok dedi. Salon tutuldu hersey alindi ve biz odedik. Oderiz de sorun degil zaten ben en basindan esime demistim seni seviyorum ne taki ne eşya ne baska birsey umrumda degil. Gerekenleri de biz alir oderiz benim mutlulugum onemli.

Dugun takilar vs degil derdim olsaydi basinda bana teklif edildiginde yok demezdim. Ama tam bir yil bekletildim. Ve sonuc kocaman bir hic. Bu sirada kayinbabam evlenmeye karar verdi bizim daha dugunumuz yapilmamisken. Ev almaya karar verdi. Gorumcem evi benim uzerime yapacaksin dedi. Evlendigin kadina kalmayacak. Sadece o zaman konustum. Dedim ki abla sen bir kadinsin. O kadin babanin esi olacak. Ona bakacak hayati paylasacak bunu nasil dusunursun. Ben kotu oldum.

O kadin ile evlenmedi ve baska bir kadin tarafindan dolandirildi. Bir suru sey. Cok doluyum kirginim. Dugun gunu annem tek basina baska bir masada oturdu ve kimse anneme hosgeldin bile demedi. Cocugumu uyutacagim deyip dugunu saat 10da birakti gitti gorumcem ve biliyorum ki gece 12de bile uyumayan bir cocuk. Karisik yazdim galiba kusura bakmayin. Ailemi ve beni hep yok sayan umursamayan birileri icin birseyler yapmak zoruma gidiyor sadece.

Lise son ogrencisi. Esim beni anladigini ama ayip olur diyor. Bi ay yegenine bakamadi olur diyor.

Bir de su var. Bir keresin de bizde kaliyordu ramazandi ve ben regl donemimdeydim. Agir geciriyorum igneler vs. Sahura bir saat vardi. Dedim ki cok sancim var simdi hazirlasam olur mu uyuyacagim. Bir saat uyuyup kalkmayayim. Hayir dedi acikirim. Peki dedim bi saat sonra hazirladim.

ama işte siz alıştırmışsınız biraz da

hazırla koy mutfağa yat

ister yer ister yemez paşa keyfi bilir

ama bu zamanda bırakıp giden annesi ilginç

bir ay sonra taşınsınlar

gerekirse işlerinden rapor vs alsınlar

zaten sınava bir ay var şunun şurasında bu fedakarlığı şimdi yapmayacak da ne zaman yapacak

kız da memnun olmaz bence sizde kalmaktan

bunu açın görümcenize söyleyin kız için iyi olmaz düzenini bozma vebali olmasın sınav vs diye anlatın

Ya o kiz sizde kalacak ya da gorumcenizle araniz duzelmeyecek sekilde bozulacak.

Kardesime de birakamayacaksam cocugumu kime birakacagim? Ve o kabul etmezse oyle kardese de pek gerek yok

Ne kadar ayıp bişey ya... Ne ara insanlığımızı kaybettik bu kadar? Evin hanımıysan hanımısın, kimse sana hanımı değilsin demiyor ki... Eşinin canı kanı yeğeni.. Ne olur 1 ay idare etsen? Altını mı değiştiricen, kaşıkla yemek mi yediricen? 1 tas yemek vermek, 3-5 çamaşır yıkamakta mı zor geliyor... Pes diyorum...
altını değiştirecek olsa daha kolay kabul ederdi bence. Ben 18 yaşlarında tripli bi ergendense bebeği tercih ederim. Yengesi o kızı çekmek zorunda değil ve insanlığını falan da kaybetmemiş gayet insanlığı yerinde kızın sevgilisine kdr ince düşünüyor

e sizde herşeye tamam demeyin..
kocaman kızıda ellerinizle beslemeyin.. kendi kendinize ediyorsunuz farkında değilsiniz galiba..
1 saat erken acıkırım demişte sizde tamam demişsiniz..
kazık kadar kız açsın dolabı hangi saatte istiyorsa yesin..

Haklisiniz belki de. Ben kendim taviz vermis olabilirim. Ama ben hep esimin ailesi dedim onlari kirmak istemedim. Ben kaldirayim ben toplayayim bu kucuk seyler icin sorun cikarmayayim dedim.

Ama kendimi degersiz gibi hissetmeye başlayınca sorun olmaya basladi benim icin. Ve itiraf edeyim ki sadece esim icin sustum herşeye cunku o benim ailemden dolayi uzulse vs mahcup olurdum esime. Ben esime bile demedim ki hic rahatsiz oldum diye daha onceki seylerden. Temizlenir toplanir biter diye baktim. Isten de kacmiyorum sorun bu degil. Bunu soylemek cok ayip biliyorum ama burada kimsesi olmayan yasli bir teyze var ben ona bile gidiyorum evini temizlemeye yemek birakmaya o benim hicbiseyim degil ki. Iyi biri olmaya calisiyorum. Tanimadigim birileri icin bile birseyler yaparken esimin ailesi icin tabi ki yaparim ama dedigim gibi deger gormemek yapma istegimi yok ediyor.

Burda kimsemiz yok geçen ay cok hastaydim hastanede yattim iki gece ve gorumcem arayip gecmis olsun bile demedi. Simdi bana bunlar yapılırken zoruma gidiyor onlarin bir isini yapmak. Diyorum ki olsun o annesi kizin sucu ne ama o da dusuncesiz davraniyor iste. Kendimi bir is dusunce hatirlanan kisi gibi hissediyorum.

Kimse kimseyi çekmek zorunda değil. İnsanlık etmişsin bu zamana kdr zaten. Eşin yeğenine kendi baksın. Ben kendi düzenime devam ederim kızın sorunlarıyla sen uğraşırsın de yani

Siz yüzyüze bakacağız diye hep idare ediyorsunuz ama kimsenin size incelik düşündüğü falan yok. Herkes işine nasıl gelirse öyle davranmış. Bence kimseye bir şey söylemeyin ama o kıza alıştığından farklı davranın. Kusura bakma deyip çıkın işin içinden yemeğini de hazırlasın çöpünü de atsın atmıyorsa da çöpün içinde otursun bırakın. Eşiniz yoğunluğunuzun farkındadır kızamaz sanırım. Zaten kızmaya da hakkı yok dadı değilsiniz bir şey değilsiniz. Gidip annesine anlatırsa çöpümü toplamadı diye görümce belki kendinden utanır. Ne biçim çocuk yetiştirdiğinin farkına varır. Tuhaf insanlar...

bu iş sana emrivaki yapılmış ve istememekte haklısın. ama eşine olmaz dersen, tabiki eşin diğerlerinden yana olacak ve sen suçlu olacaksın. elinden geldiğince bahaneler bul ama elinden gelmezse de yapacak birşey yok. sen onun annesi değilsin. her işini kendi yapsın, hiç karışma. ayrıca çokta konuşma ilgilenme ki istenmediğini de anlasın. başına bela almamak içinde annesine gizlice sevgilisinden bahset. bir halt yerlerse başına kalmasın.

ee siz annesi de kalsın demişsiniz ki en doğrusu bu

bana kalırsa taşınmasınlar da herkesin kendi düzeni

ama herkes ayy tabağını kaldırsın vs demiş de ben 25 yaşında annemin evinden ayrıldım o zamanda annem topluyordu sofrayı

üni sınavına çalışan kişinin tabağı vs önemli değil ama çocuğunun düzenini annesinin düşünmesi önemli

yani sonra kazanamasa yengem şunu dedi kafama taktım da çalışamadım dese ya da gece çalışıyordum da yengemlerin banyo sesi vs geldi dikkatim dağıldı dese ne yapacaksın

annesi çözüm üretsin

ama işte siz alıştırmışsınız biraz da

hazırla koy mutfağa yat

ister yer ister yemez paşa keyfi bilir

ama bu zamanda bırakıp giden annesi ilginç

bir ay sonra taşınsınlar

gerekirse işlerinden rapor vs alsınlar

zaten sınava bir ay var şunun şurasında bu fedakarlığı şimdi yapmayacak da ne zaman yapacak

kız da memnun olmaz bence sizde kalmaktan

bunu açın görümcenize söyleyin kız için iyi olmaz düzenini bozma vebali olmasın sınav vs diye anlatın

Gorumcem calismiyor. O ayin ev kirasini vermek istemiyorlar o yuzden bir ay erken gidiyorlar. Gittikleri yerde ev kirasini sirket verecek onlar degil.

bu iş sana emrivaki yapılmış ve istememekte haklısın. ama eşine olmaz dersen, tabiki eşin diğerlerinden yana olacak ve sen suçlu olacaksın. elinden geldiğince bahaneler bul ama elinden gelmezse de yapacak birşey yok. sen onun annesi değilsin. her işini kendi yapsın, hiç karışma. ayrıca çokta konuşma ilgilenme ki istenmediğini de anlasın. başına bela almamak içinde annesine gizlice sevgilisinden bahset. bir halt yerlerse başına kalmasın.

Esim bana ailemin nasil oldugunu biliyorum dedi. Onlardan yana degil. Ama ne olursa olsun ailem yok dersem kirilacaklar dedi. Ve ben bunu yegenim icin yapiyorum dedi.

Kalirsa ona olumsuz davranmam. Cunku ailesi uzakta olan bir cocuga bunu yapamam yasi kac olursa olsun. O daha olgun degil. Dusuncesizce davraniyor ama ben kocaman insanim.

Erkek arkadasini asla soylemem. Bu onun ozeli. Ona sadece annene soyle demistim. Kimle oldugunu bilsin. Etrafra kotu bir suru sey oluyor.

Beni dusunerek bu onerilerde bulundugunuzu biliyorum Teşekkür ederim. Lutfen yazdiklarimi yanlis anlamayin. Benim tek istegim esim kirilmadan onun uzulecegi birsey olmadan bir cozum bulmak. Arayip konusayim dedim ama bana sormadi bile ki goruncem arayip ne diyecegim onu bilemiyorum.

Gorumcem calismiyor. O ayin ev kirasini vermek istemiyorlar o yuzden bir ay erken gidiyorlar. Gittikleri yerde ev kirasini sirket verecek onlar degil.
Tahmin etmiştim böyle düşündüklerini. Kız ders çalışıyor diye önüne tabak koyup önünden tabak alıyorlar ama söz konusu para olunca kızı hepten evsiz bırakıyorlar :KK70: allahım ıslah et yarabbim

Kimse kimseyi çekmek zorunda değil. İnsanlık etmişsin bu zamana kdr zaten. Eşin yeğenine kendi baksın. Ben kendi düzenime devam ederim kızın sorunlarıyla sen uğraşırsın de yani

Esim ben herseyi yaparim dedi zaten. Normal duzenimiz gibi devam edemeyiz o olunca. Yemek temizlik vs cunku o sinava girecek duzenli bir hayati olmali. Ama sanirim esim yapsa bile ben anlattigim seylerden dolayi istemiyorum. Zoruma gidiyor. Ilginiz icin tesekkur ederim. Kafam o kadar karisik ki. Ne yapmaliyim ne olacak off.

Bazen diyorum ki kalsin ne yapayim bu da benim son yaptigim sey olsun. Ama onların yaptıkları aklima geldikce kendimi gerize... gibi hissediyorum gercekten. Kendi kendime yaptiriyor gibi hissediyorum. Bu benim icin basit bir kalma mesekesi degil.

Bazi yorumlari okudukca daha cok uzuldum.

Back
X