Yatili misafir sorunu

Esim ben herseyi yaparim dedi zaten. Normal duzenimiz gibi devam edemeyiz o olunca. Yemek temizlik vs cunku o sinava girecek duzenli bir hayati olmali. Ama sanirim esim yapsa bile ben anlattigim seylerden dolayi istemiyorum. Zoruma gidiyor. Ilginiz icin tesekkur ederim. Kafam o kadar karisik ki. Ne yapmaliyim ne olacak off.

Bazen diyorum ki kalsin ne yapayim bu da benim son yaptigim sey olsun. Ama onların yaptıkları aklima geldikce kendimi gerize... gibi hissediyorum gercekten. Kendi kendime yaptiriyor gibi hissediyorum. Bu benim icin basit bir kalma mesekesi degil.

Bazi yorumlari okudukca daha cok uzuldum.
sen niye onun sınavını düşünüyosun ki? Annesi düşünmemiş.

Cok ders calisan bir kiz. Tip okumak istiyor. Daha dogrusu annesi istiyor. Gorumcem cok hirsli biri. Sizler yazdikca benim de aklimdakiler buraya dokuluyor ilk yazdigimda bu kadar herseyi yazamazdim tabi ki cok uzun olurdu. Sinav onlarin istedigi gibi gecmezse calisamadi mi ne oldu vs bize suc kalir mi onu bile dusunuyorum.

Su da var o kadar calisti tabi ki inşallah gonlundeki ne ise o olur. Benim kiz ile ilgili bir derdim yok. Benim gozumde olgunlasmamis normal olarak genc daha sorumsuz buyutulmus duyarsiz bir kiz sadece.

Bence ona bu kadar misafir muamelesi yapmayın, bu ne şımarıklık çöpünü olduğu yere bırakamaz asla. Ben direk söylerim yani. Bu derece bi rahatlık kimseye sağlamam.

Cok ders calisan bir kiz. Tip okumak istiyor. Daha dogrusu annesi istiyor. Gorumcem cok hirsli biri. Sizler yazdikca benim de aklimdakiler buraya dokuluyor ilk yazdigimda bu kadar herseyi yazamazdim tabi ki cok uzun olurdu. Sinav onlarin istedigi gibi gecmezse calisamadi mi ne oldu vs bize suc kalir mi onu bile dusunuyorum.
Doğru düşünüyorsunuz derlerse de Allah için iyilik yaptım yaranamadım bırakıp gitmeseydiniz dersiniz. O kadar da uzun boylu değil.

Bence ona bu kadar misafir muamelesi yapmayın, bu ne şımarıklık çöpünü olduğu yere bırakamaz asla. Ben direk söylerim yani. Bu derece bi rahatlık kimseye sağlamam.

Ben yaptim degil mi? Yani ben sınır koymadim. Ama dedigim gibi toplanir temizlenir biter gider kalp kirmaya gerek yok diye baktim hep. Ama onlarin yaptigi o kadar seyden sonra batiyor artik bana bunun da farkindayim.

Ben yaptim degil mi? Yani ben sınır koymadim. Ama dedigim gibi toplanir temizlenir biter gider kalp kirmaya gerek yok diye baktim hep. Ama onlarin yaptigi o kadar seyden sonra batiyor artik bana bunun da farkindayim.
Kesinlikle sende de hata var, evinize geldiğinde bilmeliki bu evde kendi işlerimi kendim yapmalıyım, çöpümü bırakmak gibi lüksüm yok, yani ciddi şımarıklık ve insana çok batar. Eli mi yok kolu mu? Ne olursa olsun misafir ve düşünmesi gerek bi rahatsızlık vermiyim vs diye. Bu sefer geldiğinde bunu muhakkak hissettir. Emin ol böylesi daha doğru. Hele o sahur muhabbeti inanılmaz.....

Esime de sormamislar. Biz bir ay erken gidecegiz o da sizde kalsin demisler. Esim de tamam demis. Esimle bir sorunum yok. Ben onu da anliyorum. Ailesi onlara hayir diyemez. Ben kimseyi kirmadan bir cozum bulmak istiyorum.

Cok anlatmak istemiyorum ama gorumcem ile zaten cok iyi degiliz. Ailemin yanina gittigim bi zaman esim icin bizde kalsin dedi. Ben de saol abla evinde kalsın koca adam dedim. Bunun uzerine kac kere evime geldi hic sorunumuz yoktu. Onlara gittigimiz bi aksam tartistilar ailevi bi konu ve gorumcem beni gosterip bu kadin benim kardesimin evime gelmesini istemiyor dedi. Bu gecmiste evinde kalsin dedigim icin esimden icin. Hic bir kotu niyetle dememistim.

Sonra beni aramiyor diye kizdi. Kaldi ki o hic aramazdi hep ben arardim. Her haftasonu davet ederdim ve ne psiriyorsam aksama cok pisirip ona da verirdim aksam pisirme abla diye. Derdi ki iyi oluyo böyle.

Bir bucuk yillik evliyim. Ilk sevgililer gunumuzde dedi ki kucuk kizi da var. Onu size birakalim biz enisten ile disari cikacaz sevgililer gununde ona da tamam dedim. Yani ben hic yok demedim ki. O benim ilk sevgililer gunumdu esimle belki biz de cikacaktik ama sorun etmedim.

Ilgilinep yorumda bulunan herkese teşekkür ederim. Ben esimin ailesi oldugu icin olabildigince sabirli davraniyorum olumsuz beni kirdiklari cok yasantimiz oldu bir yilin icerisinde. Bunlara da doluyum farkindayim. Ve bunlar hic yasanmamis gibi sadece nezaketen bile olsa bana sorulmamasi beni uzuyor. Kendimi hice sayilmis gibi hissediyorum.

Yazin kayinbabam gelmisti ve gorumcemgilde kaldigi icin hosgeldin demeye gittik ve aksama bize davet ettik. Arabayi istediler biz gezecegiz diye esim tamam dedi. Tabiki verecek. Ben de dedim ki once bir alışveriş yapalim sonra getir ver. Gorumcem dedi ki yok biz gelince aliriz. Dedim ki abla kayinbabam gelmis ben kendim birseyler hazirlamak istiyorum. Yok dedi. Kendim birseyler yapmak istemiştim sadece ne bileyim nezaket hurmet icin.

Burda takildigim ne? Hep sorulmadan karar alinmasi.

Arabamizin anahtarinin biri o

Bir onceki mesajimda yazdim birseyler ama cok yazipta kimseyi sıkmak istemiyorum. Ben doluyum zaten onlara. Bizi o kadar cok yarıyolda biraktilar ki hem de bizim isteklerimiz için degil kendileri biz boyle yapacağız dedikleri icin.

Ornegin biz nikahimizi yaptik dugun yapilacak denildi ki hayir bekleyin cunku yapmak İstediklerimiz var. Dedim ki gerek yok. Biz calisiyoruz herseyimizi kendimiz yapariz. Ben esimi seviyorum ve neyin nasil oldugu onemli degil maddi acidan. Hayir dediler bizim hayallerimiz var. Peki dedim.

Kayinbabam dugunu ben yapacagim dedi su takilari alacagim ve gelinligini. Ona dedim ki baba gerek yok sen kaç yasinda insansın paran var ise kendine harca biz çalışır oderiz. Yok dedi neyse peki dedim. Dugunun tarihini ertelediler sirf bu yuzden.

Sonra ne oldu. Hic kocaman bir hic. Benim param yok dedi. Salon tutuldu hersey alindi ve biz odedik. Oderiz de sorun degil zaten ben en basindan esime demistim seni seviyorum ne taki ne eşya ne baska birsey umrumda degil. Gerekenleri de biz alir oderiz benim mutlulugum onemli.

Dugun takilar vs degil derdim olsaydi basinda bana teklif edildiginde yok demezdim. Ama tam bir yil bekletildim. Ve sonuc kocaman bir hic. Bu sirada kayinbabam evlenmeye karar verdi bizim daha dugunumuz yapilmamisken. Ev almaya karar verdi. Gorumcem evi benim uzerime yapacaksin dedi. Evlendigin kadina kalmayacak. Sadece o zaman konustum. Dedim ki abla sen bir kadinsin. O kadin babanin esi olacak. Ona bakacak hayati paylasacak bunu nasil dusunursun. Ben kotu oldum.

O kadin ile evlenmedi ve baska bir kadin tarafindan dolandirildi. Bir suru sey. Cok doluyum kirginim. Dugun gunu annem tek basina baska bir masada oturdu ve kimse anneme hosgeldin bile demedi. Cocugumu uyutacagim deyip dugunu saat 10da birakti gitti gorumcem ve biliyorum ki gece 12de bile uyumayan bir cocuk. Karisik yazdim galiba kusura bakmayin. Ailemi ve beni hep yok sayan umursamayan birileri icin birseyler yapmak zoruma gidiyor sadece.

Haklisiniz belki de. Ben kendim taviz vermis olabilirim. Ama ben hep esimin ailesi dedim onlari kirmak istemedim. Ben kaldirayim ben toplayayim bu kucuk seyler icin sorun cikarmayayim dedim.

Ama kendimi degersiz gibi hissetmeye başlayınca sorun olmaya basladi benim icin. Ve itiraf edeyim ki sadece esim icin sustum herşeye cunku o benim ailemden dolayi uzulse vs mahcup olurdum esime. Ben esime bile demedim ki hic rahatsiz oldum diye daha onceki seylerden. Temizlenir toplanir biter diye baktim. Isten de kacmiyorum sorun bu degil. Bunu soylemek cok ayip biliyorum ama burada kimsesi olmayan yasli bir teyze var ben ona bile gidiyorum evini temizlemeye yemek birakmaya o benim hicbiseyim degil ki. Iyi biri olmaya calisiyorum. Tanimadigim birileri icin bile birseyler yaparken esimin ailesi icin tabi ki yaparim ama dedigim gibi deger gormemek yapma istegimi yok ediyor.

Burda kimsemiz yok geçen ay cok hastaydim hastanede yattim iki gece ve gorumcem arayip gecmis olsun bile demedi. Simdi bana bunlar yapılırken zoruma gidiyor onlarin bir isini yapmak. Diyorum ki olsun o annesi kizin sucu ne ama o da dusuncesiz davraniyor iste. Kendimi bir is dusunce hatirlanan kisi gibi hissediyorum.

Ama sizin çok daha derin ve önemli sorunlarınız varmış. Asıl mesele bu konu değilmiş.

Bence siz "Eşimin ailesi beni yok sayıyor" gibi bir başlıkla yeni konu açın. Bu alıntıladığım mesajlarınızdaki konularınızı paragraf yaparak yazın. Daha sağlıklı ve faydalı yorumlar alırsınız. Konu tekrarı da olmaz çünkü hepsi bu konudan bağımsız konular. Yoksa asıl konu bu konu içinde kaynayıp gidecek.

Herkese iyi gunler.
Gorumcemgil ile ayni mahallede oturuyoruz ve başka sehre tasinacaklar. Esim oraya gitmisti ve döndüğünde bana ablasigilin bir ay erken tasinacaklarini yegeninde bizde kalacagini söyledi.

Oncelikle esime bunu bana da sormalari gerekmezmiydi dedim. Cunku bu evin hanimi benim ve herşeyi ben yapiyorum. Esim yardimcidir saolsun ama ben istemem pek cunku kendi isimi kendim yapmak isterim.

Esime cok yogun oldugumu bunu yaz tatilinde olsaydi hic sorun etmeyecegimi ama suan bu sorumlulugu alacak ne fiziksel ne de psikolojik gucumun olmadigini soyledim. Evime bile vakit ayiramiyorum temizlik vs gecistiriyorum bu siralar cunku cok yorgunum isten dolayi.

Bir de su var ki esimin yegeni benim icin zor. Yiyecegi seyi bile yikayip kurulayip vermeliyim dokunamaz. Yedigi bir yiyecegin copunu bile yedigi masada birakir kalkar vs. Onu suclamiyorum oyle yetistirilmis. Kasitli yaptigini sanmiyorum.

Universite sinavi var gelecek ay ve evde surekli ders calisiyor yemek saati ev hersey ona gore olmali. Erkek arkadasi var ailesi bilmiyor ve sinav zamani boyle birsey olmasini istemedigini soylemisti gorumcem. Ben erkek arkadasi olmasina karsi degilim olabilir ama aile bilmeli. Burada kaldigi surede bununla ilgili birsey olursa ne yaparim onu da dusunuyorum. Sen sahip cikmadin denilir mi?

Bu ve bunun gibi bir cok nedenim var kendimce. Sizce esimi kirmadan bu durumu nasil cozebilirim. Simdiden herkese tesekkurler.
Bence kendi rahatsız olacağınız şeylere vurgu yapmadan kızın sınavının çok önemli olduğunu ve bu dönemde ailesinin yanında olmasının daha iyi olcağını söyleyin. Sonuçta gireceği sınav hayatını etkileyecek. Bu dönem yaşayacağı ufak bir olumsuzluk 1 senesine malolabilir.

şimdi, anne babası taşınmış, kız da burda okula gidiyorsa ve başka akrabası yoksa ee dayısının evi sonuçta, kalacak mecburen. aksi türlü çok ayıp olur. ama sizi de anlıyorum. insan ruhen fiziken yorgun olduğunda kendiyle bile zor ilgileniyor, bırak ki bir de misafiri. bize de bir kere kuzenim geldi başka şehirden bir hafta kaldı ben gün sayıyordum gitmesi için. çok geçimsiz ve memnuniyetsiz biri cünkü, herşeyimi ona göre ayarlamıştım yok dışarda yemek yicekmiş yok şurayı gezcekmiş. neyse. size demem o ki kendinizi ona uydurmayın, o sizin evin kurallarına uysun. meyvesini niye kurulayıp vereceksin ki? yıkar koyarsın tabağa, yemek istiyorsa alır kendi kurular yer. kendini hiçbir misafir için paralama.

Misafir dediğin 3 gün olur. Bundan sonrasına hizmet edilmez. Ayrıca kızının üniversite sınavını görümceniz düşünmeliydi siz değil. Eşinize tabiiki bizde kalmasın diyemezsiniz ama 1 ay misafirlik olmaz. Sizin evinizin kurallarına uyan bir yetişkin gibi davrnmalı. Siz ona hizmet etmeyin. Masanızda 1 tabak fazla olsun o kadar.

Hiç düşünme. O kızın sorumluluğu sana ait değil. Sen bizde kalsın siz taşının dememişsin ki.

Yorumların devamını okudum da görümcen fazla paragöz biri. İnsan çocuğunun geleceğini düşünür önce ya vereceği 1 aylık kirayı düşünüyor kadına bak. 1 ay kira veriverse batmaz. İşin kolayına kaçıp senin başına yıkmış olayı. Allah yardımcın olsun.

Bu olayın tek çözüm yolu ya eşinle ya çocukla konuşun (görümceyle konuşmaya gerek yok olay olur çünki) sınavın çok önemli olduğunu ve ailesinden ayrı kaldığında psikolojik olarak etkilenebileceğini söyleyin. Yani demek istediğim sizin evde sizinle kalmasını istemiyormuş gibi değil de onu düşünüyormuş gibi konuşun yani. Karşınızdakine mantıklı gelirse söyledikleriniz anca o zaman çözülür bana kalırsa.

Evin hanimi derken sunu kastettim ben esime sormadan misafir bile cagirmam o gun musait mi belki yorgun vs ya da o gun evinde dinlenmek istiyor belki. Bir ay kisa bir sure degil. Diger yazdiklarimi okudunuz mu bilmiyorum. Yaz tatilinde olsaydi sorun etmezdim dedim ama simdi cok yogunum. Evimi temizleyemedigim zamanlar oluyor. Yemek yapacak halim istegim olmuyor bi kahvalti ile ya da basit bir yemek ile gecistiriyoruz.

Ama zor bir kiz. Islak olan hicbirseye dokunamaz. Ne yiyecek ise ben yikayip kurulayip veriyorum. Dedigim gibi bi cikolata yese yer orda kabini birakir. Burnunu siler peceteleri ben cope atarim. Sehpaya koltuga koyar gider. Gecen yaz kaldi ne esime ne ona birsey demedim sundan bundan rahatsiz oluyorum diye. Kirmak istemedim cunku. Oyle buyutulmus dedim. Ve yaz tatili oldugu icin evdeydim hic sorun etmedim.

Esime su teklifi de sundum. Ablan gitmesin o da bizde kalsin. Kizinin yaninda dedim. Sizce sorunum misafir olsa neden ablasi da kalsın diyeyim. Sadece kimseyi kirmadan bir cozum bulmak istiyorum.
Islak hiçbir şeye dokunamayan kız tıp okuyacak bir de :halay:

gercekden bazı ınsanlar cok dusuncesız
ben bırının evınde kalacak olsam ılk once hanımı ararım
ya belkı hasta belkı halı yok belkı esıyle arası fena bozuk kımseyı gormek ıstemıyor belkı mısafır ıstemıyor suan hersey olabılır 1-2 gunluk bırsey degılkı yatılı kalması idare edılır olsun

benım esımın aılesı de oyle bebek bakımıyla ılgılı bıle esımı aradılar yahu sankı bız eşler bı hıcız ... bu cok kotu bı hıs sankı ıstenmıyor sevılmıyor benımsenmemısız gıbı
benı hesaba almayan arama tezennulunde bulunmayan bı ınsan ıcın bukadar ınce dusunmek zorunda bırakılmak...
bıkere dusuncelerınde cok haklısın arkadasım.

ıcınden ne gelıyorsa onu yap en ufak bı suphen varsa ıstemıyorsan da acık acık esınle konus bence nasıl sana sormadan buyur ettıyse gerıde telafı edebılır ama yok altından kalkarım dıyorsan bosver gelsın ama padısahın gıbı de davranma :) mesela masayı yedı oylece bıraktı canım sen bulasıkları bana ver sudan gecırım falan de elı degsın yanı
2 gunden fazla yatılı kalan kısıye mısafır denmez yapmak zorunda bazı seylerı sen hızmetcı degılsın

Üniversite sınavına bir ayı kalan genç biri var önünüDe. Zatne ders çalışıp yemek yiyip yatcak. Bebek değil altını değiştirp üstünü giydiresiniz..

Taşıbma hengamesinde yardımcı olsanız ne çıkar??

Lise son ogrencisi. Esim beni anladigini ama ayip olur diyor. Bi ay yegenine bakamadi olur diyor.

Bir de su var. Bir keresin de bizde kaliyordu ramazandi ve ben regl donemimdeydim. Agir geciriyorum igneler vs. Sahura bir saat vardi. Dedim ki cok sancim var simdi hazirlasam olur mu uyuyacagim. Bir saat uyuyup kalkmayayim. Hayir dedi acikirim. Peki dedim bi saat sonra hazirladim.
Bu ne ya sorman bile hata o saatte yiyicez deseydin kendisi de küçük çocuk değil istediği saatte kalkıp kendisine hazırlayıp yeseydi

Allahım ben ölürsem çocuklarım kimsenin eline kalmadın mazallah , evin hanımı çocuklarımı istemez felan ...
Çok kötüsünüz çok

Back
X