Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Siz evliliğinizin ilk gününden itibaren aşırı taviz vermişsiniz. İş artık sizi umursamamaya gitmiş. Bir noktada patlama yaşamamak için dur demelisiniz. Aksi takdirde ya kendinizi yersiniz ya da öyle bir patlarsınız ki herkes paramparça olur.Biz ayni mahallede oturuyoruz ve gecen yaz zaten kaldi. Kaldigi sure boyunca rahatsiz oldugum hic bir seyi ne esime ne kimseye soylemedim. Benim icin misafir onemlidir. Bunun yetistirilme tarzimla ilgili oldugunun da farkindayim. Belki baskalarina garip gelecek ama bize misafir geldiginde yemegin etli kismi misafire verilirdi. Yatili misafir ise yatak ona verilirdi biz yer yataginda yatardik. Yani hep misafir rahat etsin hurmet edilsin seklindeydi. Biraz buyudugumde anneme sormustum baskalari bizim gibi degil diye. Garip geliyordu bizim tam tersimiz davranilmasi. Daha da buyudugumde garipsemedim cunku her birimizin aile kulturu baska elestirmiyorum. Ama kendimi de degistiremiyorum kucuk yacsa buyuk farketmiyor misafir rahat ettirilir diye hareket ediyorum hep. Bunu da bilerek yapmiyorum dedigim gibi oyle buyutulmusum.
Simdi gelip kaldiginda evet diyebilirim pecetelerini cope at vs vs bir cok ornek ama kendimi de biliyorum kasilirim. Sanki bi evinde kaldik herseye müdahele etti denir gibi oluyor.
Bunu geciyorum sevgilisi olmasi ve ailesinin bilmemesi Allah korusun olumsuz birsey olsa ne diyecegim.
Onu geciyorum yorgunum ya yorgun. O kadar yogunki bu son aylar. Evimi temizlemiyorum yemegi gecistiriyorum ve elimde degil benim temizlik takintim var evimi temizleyemedigim an bile kendi evimden rahatsiz oluyorum.
Ve en buyuk sorunum yasadiklarimiz. Degersizlik. Sanki ben birey degilim yokum.
Dugun gecem esimi aradilar gelin diye. Obur gun aksam herkes kendi yasadigi sehre donecek vakit gecirelim diye. Tamam dedim gittim. O masada kimse benimle konusmadi esimin dayisi disinda. Ee ben neden oraya cagirildim.
O gecenin sabahinda aradilar esimi ve kahvaltiya gelin dediler ve telefonu ben aldim dedim ki dun gece neredeydik gece dedigim sabah 5te donduk. Suan sabah ve ben dugun gecemin sabahinda neden uyandiriliyorum dedim. Bunu da derken gayet sakin dedim yani ses tonum vs yuksek sert demedim. Bana verilen cevap yarin bol bol uyursunuz oldu.
Bu kadar onemsenmedigim birileri icin birsey yapmak zoruma gidiyor.
aslinda ben esinede kabahat buldum seni bu kadar ezdirmemesi gerekiyordu esin ne diyor yapilanlara
Ee o zaman da görümce üstene atlar yani. Yok kızımın psikolojisini bozdu, onun yüzünden sınavı kötü geçti falan. Bence evine kabul etmemeli direkt.Yapılan şey çok ayıp çünkü. Bir zahmet 1 ay daha kira versinler zor bir şey değil.Ben olsam neden bana sorulmadigini sorar ama yine de kabul ederdim. Yalniz hersey oyle kolay degil iste. Kurulamadan meyve yiyemiyor mu? Aman yemesin. Copunu bile masada mi birakiyor? Aldirana kadar uyaririm. Hanimefendi ders calisacak diye evde siki yonetim mi ilan etmek istiyor? Umurumda bile olmaz, begenmeyen defolur gider. En bastan da derim ki bu evde oldugun surece erkek arkadasinla telefonda bile konusmani yasakliyorum. En ufak bir seyini gorursem annene soylerim. Ha illa ki gorurum o zaman da annesine aynen soylerim.
Bana sorulmadan sorumluluk veriliyorsa o sorumlulugu sonuna kadar kullanirim arkadas...
annesi de kalsın
yukarda da yazdım
onun yüzünden sınavı kazanamadım dese ne yapacaksın sonra
ben uyuyacaktım tv yi açtı der
banyo yaptı der vs vs
zira sınavı kazanamama psikolojisinde her şey ona batabilir sorumlusu da sen olursun fatura sana kesilir
atıyorum beyaz peynir ister sen yok kaşar ye dersin bundan kavga çıkar
annesi olsa belki onunla da kavga eder ama bu durumda fatura sana çıkar
Biz ayni mahallede oturuyoruz ve gecen yaz zaten kaldi. Kaldigi sure boyunca rahatsiz oldugum hic bir seyi ne esime ne kimseye soylemedim. Benim icin misafir onemlidir. Bunun yetistirilme tarzimla ilgili oldugunun da farkindayim. Belki baskalarina garip gelecek ama bize misafir geldiginde yemegin etli kismi misafire verilirdi. Yatili misafir ise yatak ona verilirdi biz yer yataginda yatardik. Yani hep misafir rahat etsin hurmet edilsin seklindeydi. Biraz buyudugumde anneme sormustum baskalari bizim gibi degil diye. Garip geliyordu bizim tam tersimiz davranilmasi. Daha da buyudugumde garipsemedim cunku her birimizin aile kulturu baska elestirmiyorum. Ama kendimi de degistiremiyorum kucuk yacsa buyuk farketmiyor misafir rahat ettirilir diye hareket ediyorum hep. Bunu da bilerek yapmiyorum dedigim gibi oyle buyutulmusum.
Simdi gelip kaldiginda evet diyebilirim pecetelerini cope at vs vs bir cok ornek ama kendimi de biliyorum kasilirim. Sanki bi evinde kaldik herseye müdahele etti denir gibi oluyor.
Bunu geciyorum sevgilisi olmasi ve ailesinin bilmemesi Allah korusun olumsuz birsey olsa ne diyecegim.
Onu geciyorum yorgunum ya yorgun. O kadar yogunki bu son aylar. Evimi temizlemiyorum yemegi gecistiriyorum ve elimde degil benim temizlik takintim var evimi temizleyemedigim an bile kendi evimden rahatsiz oluyorum.
Ve en buyuk sorunum yasadiklarimiz. Degersizlik. Sanki ben birey degilim yokum.
Dugun gecem esimi aradilar gelin diye. Obur gun aksam herkes kendi yasadigi sehre donecek vakit gecirelim diye. Tamam dedim gittim. O masada kimse benimle konusmadi esimin dayisi disinda. Ee ben neden oraya cagirildim.
O gecenin sabahinda aradilar esimi ve kahvaltiya gelin dediler ve telefonu ben aldim dedim ki dun gece neredeydik gece dedigim sabah 5te donduk. Suan sabah ve ben dugun gecemin sabahinda neden uyandiriliyorum dedim. Bunu da derken gayet sakin dedim yani ses tonum vs yuksek sert demedim. Bana verilen cevap yarin bol bol uyursunuz oldu.
Bu kadar onemsenmedigim birileri icin birsey yapmak zoruma gidiyor.
Ben olsam neden bana sorulmadigini sorar ama yine de kabul ederdim. Yalniz hersey oyle kolay degil iste. Kurulamadan meyve yiyemiyor mu? Aman yemesin. Copunu bile masada mi birakiyor? Aldirana kadar uyaririm. Hanimefendi ders calisacak diye evde siki yonetim mi ilan etmek istiyor? Umurumda bile olmaz, begenmeyen defolur gider. En bastan da derim ki bu evde oldugun surece erkek arkadasinla telefonda bile konusmani yasakliyorum. En ufak bir seyini gorursem annene soylerim. Ha illa ki gorurum o zaman da annesine aynen soylerim.
Bana sorulmadan sorumluluk veriliyorsa o sorumlulugu sonuna kadar kullanirim arkadas...
Kusura bakmayın ama sizde de hata var. Siz kendinize değer vermezseniz kimse vermez. Ne demek düğün gecesi baş başa kalmak yerine sabahın beşine kadar ailesiyle geçirmek? Siz öyle yaparsanız millet de sabah kahvaltıya çağırmayı kendine hak görür. "Kusura bakmayın bizim adetlere göre düğün gecesi gelinle damat geceyi kendi evlerinde geçirirler" gülümseyerek bunu diyeceksiniz o kadar. Tartışma çıkarın demiyorum, gülümseyerek ne istiyorsanız onu yapın. Bu konudan bağımsız söylüyorum bunu, genel olarak böyle yapın.
Ee o zaman da görümce üstene atlar yani. Yok kızımın psikolojisini bozdu, onun yüzünden sınavı kötü geçti falan. Bence evine kabul etmemeli direkt.Yapılan şey çok ayıp çünkü. Bir zahmet 1 ay daha kira versinler zor bir şey değil.
Onerileriniz icin tesekkur ederim ama ben bunlarin hicbirini yapamam. Sakin yanlis anlamayin. Ben yapamam sadece.
Esimin abisi dayisi teyzesi gelmisti ve diger gun aksam doneceklerdi. Birbirlerini de anca boyle gunlerde gorebiliyorlardi. Sadece bu yuzden kabul ettim. Dugun gecem olmasini sorun etmedim ama oyle bir gecede cagiriliyorsam sizce de en azindan benimle de bir sohbet edilemezmiydi? Sadece esime eslik etmis oldum bende olaya oyle bakmayi tercih ettim. Dedigim gibi bazen gorsem de görmemek istiyorum yuzlesmemek. Ama bir uyenin de dedigi gibi ben ustunu orttum hep ve suan son olayda patlak verdi.
Arabamizin anahtarinin biri o
Bir onceki mesajimda yazdim birseyler ama cok yazipta kimseyi sıkmak istemiyorum. Ben doluyum zaten onlara. Bizi o kadar cok yarıyolda biraktilar ki hem de bizim isteklerimiz için degil kendileri biz boyle yapacağız dedikleri icin.
Ornegin biz nikahimizi yaptik dugun yapilacak denildi ki hayir bekleyin cunku yapmak İstediklerimiz var. Dedim ki gerek yok. Biz calisiyoruz herseyimizi kendimiz yapariz. Ben esimi seviyorum ve neyin nasil oldugu onemli degil maddi acidan. Hayir dediler bizim hayallerimiz var. Peki dedim.
Kayinbabam dugunu ben yapacagim dedi su takilari alacagim ve gelinligini. Ona dedim ki baba gerek yok sen kaç yasinda insansın paran var ise kendine harca biz çalışır oderiz. Yok dedi neyse peki dedim. Dugunun tarihini ertelediler sirf bu yuzden.
Sonra ne oldu. Hic kocaman bir hic. Benim param yok dedi. Salon tutuldu hersey alindi ve biz odedik. Oderiz de sorun degil zaten ben en basindan esime demistim seni seviyorum ne taki ne eşya ne baska birsey umrumda degil. Gerekenleri de biz alir oderiz benim mutlulugum onemli.
Dugun takilar vs degil derdim olsaydi basinda bana teklif edildiginde yok demezdim. Ama tam bir yil bekletildim. Ve sonuc kocaman bir hic. Bu sirada kayinbabam evlenmeye karar verdi bizim daha dugunumuz yapilmamisken. Ev almaya karar verdi. Gorumcem evi benim uzerime yapacaksin dedi. Evlendigin kadina kalmayacak. Sadece o zaman konustum. Dedim ki abla sen bir kadinsin. O kadin babanin esi olacak. Ona bakacak hayati paylasacak bunu nasil dusunursun. Ben kotu oldum.
O kadin ile evlenmedi ve baska bir kadin tarafindan dolandirildi. Bir suru sey. Cok doluyum kirginim. Dugun gunu annem tek basina baska bir masada oturdu ve kimse anneme hosgeldin bile demedi. Cocugumu uyutacagim deyip dugunu saat 10da birakti gitti gorumcem ve biliyorum ki gece 12de bile uyumayan bir cocuk. Karisik yazdim galiba kusura bakmayin. Ailemi ve beni hep yok sayan umursamayan birileri icin birseyler yapmak zoruma gidiyor sadece.
Haklisiniz belki de. Ben kendim taviz vermis olabilirim. Ama ben hep esimin ailesi dedim onlari kirmak istemedim. Ben kaldirayim ben toplayayim bu kucuk seyler icin sorun cikarmayayim dedim.
Ama kendimi degersiz gibi hissetmeye başlayınca sorun olmaya basladi benim icin. Ve itiraf edeyim ki sadece esim icin sustum herşeye cunku o benim ailemden dolayi uzulse vs mahcup olurdum esime. Ben esime bile demedim ki hic rahatsiz oldum diye daha onceki seylerden. Temizlenir toplanir biter diye baktim. Isten de kacmiyorum sorun bu degil. Bunu soylemek cok ayip biliyorum ama burada kimsesi olmayan yasli bir teyze var ben ona bile gidiyorum evini temizlemeye yemek birakmaya o benim hicbiseyim degil ki. Iyi biri olmaya calisiyorum. Tanimadigim birileri icin bile birseyler yaparken esimin ailesi icin tabi ki yaparim ama dedigim gibi deger gormemek yapma istegimi yok ediyor.
Burda kimsemiz yok geçen ay cok hastaydim hastanede yattim iki gece ve gorumcem arayip gecmis olsun bile demedi. Simdi bana bunlar yapılırken zoruma gidiyor onlarin bir isini yapmak. Diyorum ki olsun o annesi kizin sucu ne ama o da dusuncesiz davraniyor iste. Kendimi bir is dusunce hatirlanan kisi gibi hissediyorum.
Esimin abisi dayisi teyzesi gelmisti ve diger gun aksam doneceklerdi. Birbirlerini de anca boyle gunlerde gorebiliyorlardi. Sadece bu yuzden kabul ettim. Dugun gecem olmasini sorun etmedim ama oyle bir gecede cagiriliyorsam sizce de en azindan benimle de bir sohbet edilemezmiydi? Sadece esime eslik etmis oldum bende olaya oyle bakmayi tercih ettim. Dedigim gibi bazen gorsem de görmemek istiyorum yuzlesmemek. Ama bir uyenin de dedigi gibi ben ustunu orttum hep ve suan son olayda patlak verdi.
Gerdek gecesi abi, dayı, teyze ile hasret giderme gecesi değildir. Eşinizin ailesi sizi yok saymıyor, siz kendinizi yok sayıyorsunuz, onlar sadece sizi taklit ediyorlar.
Şöyle mi düşündünüz? Yazık bir sonraki düğüne kadar görüşemeyecekler. Niye şöyle düşünmediniz, yazık, Nemecek'in düğün gecesiyle ilgili ne güzel hayalleri vardı? Aynı şey sevgililer günü olayı için de geçerli. O kadar uç şeyler yazıyorsunuz ki fake olma ihtimalinizi bile düşünüyorum. Ama olmama ihtimalinize karşı yazıyorum.
Bence sizin sorununuz eşinizin ailesi değil, sizsiniz. Siz kendinize değer vermemişsiniz, kendinizi yok saymışsınız. Eşinizin ailesi de bunu kullanacak tiplermiş, kullanmışlar.
Eşimin ailesiyle artık görüşmüyorum demişsiniz. Görüşmüyorsanız nasıl çocuklarını bırakıyorlar anlamadım.
Dediğim gibi çocuğu kabul edin veya etmeyin, siz bilirsiniz. Ama bu genel bir sorun. Mutlaka bir uzmana gidip danışın.
siz hiçbir şeyi sorun olarak görmüyorsunuz zaten. sorunda bu. biraz kendi kıymetinizi bilin.
Bizim nikahimiz esimle daha once olmustu ve atamam oldu esimin yanina. Birlikte yasiyorduk esimle. Kisa bir sure sonra dugun olacakti ama ertelendi. Dugun gecesi icin de herkesin bir plani oldu. Arkadaslarimiz dugunden sonra eglenmeye gidelim dediler. Esimin ailesi birlikte vakit gecirmek istedi. Ben de esimin ailesini sectim. Hep birlikte oturacagiz sohbet edecegiz eglenecegiz diye dusundum. Dugunden sonra yemege gidiliyor ya da arkadaslar ile baska bir yere eglenmeye genelde cevremde öyle oldugu oldu. Ama yazdim diye hatırlıyorum orda beni uzen ben gittim ama dayisi dışında kimse benimle konusmadi bile. Ve diger gun sabah cagirilmak bunlardan rahatsiz oldum.
Sevgililer gunu icin de gorumcem söyleyince iki cocugu var kucuk kızı 3 yaşında. Hicbirsey yapamıyoruz dedigi icin cocuk var cikamiyoruz basbasa bir yemek vs. Gercekten o an tek dusundugum suydu esimle yillarca boyle seyler yapamamis olmak zor olurdu. Insan ister cunku ve ben buraya gelene kadar gorumcemde tekti. Baska akraba yok. O an sadece kendimi onun yerine koydum bu yuzden tamam dedim.
Daha sonra tartışma oldu bana hitap sekli cok kiriciydi benim icin. Sonra agladi konustu tamam dedim sinirliydi ve oldu. Onlari yok sayamazdim ki. Mart ayinda hastanede yattim iki gece arayip gecmis olsun bile demedi ve orda hersey benim icin bitti. Kendimi gordum. Degersizligimi.
Hersey aklima geldi cunku kendimce onlar icin birşeyler yapmistim. Esimin ben uzulmeyeyim diye anlatmadiklarini ogrendim. Ve bunlarin hepsinin sonucunda mart ayinin ortasindan itibaren hic gitmedim aramadim kimse gelmedi. Hic gorusmedim.
Esim ile babasi gorusmuyor. Ben zaten gorusmemeye baslamistim bazi yasadiklarimizdan dolayi. Esimde bana ara sor demedi. Sen bilirsin dedi. Ama benim babam ben gorusmek zorundayim. Kirginim kizginim ama babam dedi. Annesi yok esimin o yuzden ne olursa olsun babamla gorusecegim dedi ve tabiki gorusecek o onun babası.
Gorumceme de haftada bir kere gider bir gelir ama ben gitmiyorum. Ilk mesajimda da yazmıştım esim gitti geldi ve o soyledi zaten bana.
Ama dediklerinizde haklilik payiniz var. Ben yaptim yapmisim bunun farkindayim. Bunu bana gosterdiginix icin tesekkur ederim.