Yatili misafir

Esim isim var ben ilgilenemem diyecek. Annesine cok sinirli. Esim bu aralar cok yogun bi de onunla ugrasamam diyor. Zaten tembel bir esim var. Pazar butun gun uyur. Cocugu karsilayacak onunla ilgilenecek esim icin cokk zor olucak.

eşinizde sizde haklısınız emrivaki yapmişlar bence eşiniz annesini arayıp uyarsın aileyide arasın .. sıkıştıkça çocuk sizi aramasın sonra ..

Ögrenci filan ben anlamazdım şahsen okul başlamadan planlasinlar yurdunu filan nerde napicak bu cocuk diye. Herkes tanidiginin olduğu şehre gidip akrabada kalmiyor veya çok iyi bildiği sehre dusmuyor neticede degil mi ?
Okadar başının caresine bakamayacaksa okumasin sehir dışında.. Herkeste ayrı bir alem bence boyle emrivaki kabul etmeseniz haklısınız.

Bu çocuğunla ilgilenmeyen çok kadın var zaten yeni yakın birini iyice haşladım geçen hafta annemi hastaneye yatırdım, kantine su almaya indim boş masa vardı suyu masaya koydum sıcak tost almaya gittim sonra masaya doğru giderken çocuk aldığım suyu almış bir güzel içiyor annesi olacak kadında elinde telefon lak,lak çeneye dalmış bunu bir azarladım çocuğunla ilgilensenem diye karşımdada aynı yaşlarda adam oturuyor çocuğuna meyve suyu poaça almış epey çocuğunla ilgili , be kadın çocuğınla alakan yok ne diye doğurdun bu tip kadınları boğasım geliyor
İnsanlar çok garip. .
Neden çocuğuyla ilgilenmez. .
Anne baba olmak sorumluluk istiyor. .

Ben bayagi sinirlendim. Erkek cocuk 18-19 yasinda. Ve kendi islerini halledemiyor.
Tuhaf ve gereksiz bir durum.
Ben kiz basima kalkip Van`dan Kırıkkale`ye universiteye kayit olmaya gittigimde iki valizle gidip kaydimi olup o gun yurt ayarlamistim. Ve ilk defa gittigim bir yerdi. Insanin kendine guveni olmasi lazim. Kaldi ki erkek cocuk.. ergen... neler duyuyoruz neler okuyoruz.
Sevmiyorum bu tarz seyleri hic.

kayınvaldeniz ağırlasın o zaman ,arayıp sormadınız mı bize kim sordu da eve misafir kabul ettin ?

Kayınvalidende kalsın, kayınvaliden götürsün okula da..

Eğer bu işi halletmezseniz kayınvalideniz başka emrivakiler de yapar. Her aklına eseni size yaptıramayacağını öğretmeniz lazım.

Cocuk koyden gelmiyor. Annesi babasi sehirde kaliyor. Cocugun dedesiyle kavinvalide amca cocuklari imis. Benim derdim cocugun annesi beni arayabilir. Kadini tanimiyorum bile. Ben cocugumu gonderecek olsam evin hanimini arayip konusurum.

Çocuğun annesi sizi değil de kayınvalidenizi tanıdığı için onu araması çok normal. Hiç tanımadığı birini arayıp çocuğum sizde kalsın mı demek olmaz ki.
Bu arada kayınvalideniz sizinle aynı yerde oturmuyor mu? Başka şehirde mi? Yani belki çocuğun annesi kayınvalidenizi arayıp "sende kalsın" dedi ama kayınvalideniz kendi başına gelin güvey olup "oğlumda kalsın" demiştir. Olabilir mi?

Bir gece gelip kalirsa sorun yok. Ama yurt cikana kadar kalmasina musade edemem.

Kayınvalidenizle aranızda iletişim sorunu var gibi görünüyor. Bir arasanız sorsanız, çocuğun annesi ne demiş? Yurt çıkana kadar mı demiş? Bir gece mi demiş, 3-5 gece mi demiş, ne demiş?

Esim isim var ben ilgilenemem diyecek. Annesine cok sinirli. Esim bu aralar cok yogun bi de onunla ugrasamam diyor. Zaten tembel bir esim var. Pazar butun gun uyur. Cocugu karsilayacak onunla ilgilenecek esim icin cokk zor olucak.

Her misafire böyle mi davranır eşiniz? Bana normal gelmedi. Diyelim sizin ailenizden birileri Pazar sabah size kahvaltıya gelmek istedi, onlara da aynı muamelede mi bulunur? Uyumak istiyorum ben mi der? Gelmesinler ilgilenemem şimdi mi der?

Olayın doğrusunu bilmiyoruz. Belki çocuk annesine "anne ben hallederim" dedi ama annesi güvenemedi. Belki çocuk da hiç tanımadığı birinin evinde kalacak olmaktan rahatsız şu anda. bilemiyoruz ki.

müsait olmadığınızı ilgilenemeyeceğinizi söyleyin.

şu kv ler hala eski dönemde kalmışlar...

Kayıt olmaya annesi ya da babası gitmemiş mi çocukla? Ve genelde kayıt günü yurt ayarlanıyor.
Bana devlet yurdunu bekleyecekmiş gibi geldi. Devlet yurduna yerleşip yerleşmediğini öğrenmesi de 2-3 ayı alacak.
Evet 1-2 gün kalmasından bir şey olmaz ama daha fazlası da uygun olmaz siz evde rahat edemezsiniz.
Benim okulda Azerbaycan'dan gelmiş bir arkadaş vardı geçen yıl,ilk kez gelmiş İstanbul'a ve her şeyini kendi halletmişti.
Yani dediğim gibi devlet yurdunu bekleyecek olabilir...

kv nize yaptığının doğru olmadığını mutlaka söyleyin. bir an önce konuşun ki karşı tarafta kendine kalacak başka yer bulsun.

sonuçta koskoca delikanlı. tanımadığınız biri. kimseye güven yok bu devirde. ayrıca kv nizde bu emrivakilere alışırsa devamı gelir

Yani yatılı bir gün iki gün idare edilir öğrencidir sevaptır ama
size danışmadan kvnin bu kararı alması hiç hoş değil.
Ciddi bir uyarı istiyor bence.

Ayrıca okula kadar götürüp kayıt peşinde koşmak falan ciddi özveri.
Ailesi yok mu çocuğun? Neden kimse düşmüyor peşine?

Ogrenciye yardim etmek sevaptir.bi iki gin idare edin nolcakki.
Tmm sorulmasi gerekiyodu ama sorulmamis onlarin dusuncedizligi o.
Ama siz evsahipliginizi yapin bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…