• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yatılı misafiriniz varsa nelere dikkat edersiniz?

Mira_88

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2015
1.379
1.238
133
36
Merhaba hanımlar

Özellikle aileden birisi size bir kaç haftalığına yatılı geldiğinde nelere dikkat edersiniz? Kv yanımıza gelecek ve ilk geldiklerinde oğlum 3 aylıktı, dolayısı ile yorgunluk ve koşturmadan elimden geleni yapsamda "keşke şunu aldiğimda hemen yerine koysaydım bak tatlı tatlı laf soktu" diye içten içe söylenirdim.

Şimdi 2 yaşında öğlene kadar kreşe giden bir oğlum ve yeni kırkı çıkmış bir bebegimiz insallah olacak kv gelince.

Tecrübelerinizden faydalanmayı cok isterim.
Ne ağzına laf vermek istiyorum, nede eleştirdiği birşyden dolayı ona yüz asmak çünkü oğlunun evine geliyor onun acisindan da dusunuyorum

Benim hizmet anlayışım kendi annemin ki gibi. Farklı yemekler tatlılar sürekli ikramlıklar vs..hatta bir keresinde evde salata malzemesi yoktu markette yakinimizda, esimden rica ettim alabiliemi cunku o yemege salata cok guzel giderdi. Ogullarinin evinde eksiklik hissetmesin istedim. Aradan vakit gecince kadin dedigin evde sirf salatw yok diye kocasini yollamaz filan dedi. Bilmiyorum beni dominant gorup zoruna mi gitti.
O yuzden bu yemek hizmet anlayisinda kendimi frenlemek zorundayim cunku zaten yeterince yogun olacagim. Ama ben ayni eski ben gibi kendimide paralamicam orasi kesin

Yatılı misafirim geleceği zaman ekstra bir değişime girmiyorum ben

Buzlukta bugünler için muhafaza ettiğim nimetlerden yararlanıyoruz yemek konusunda ... Onun yanına salata pilav çorba yetiyor

Sabah her zamankinden yarim saat erken uyanıyorum duşa girmek için ve kahvaltı için okadar

istedigim gibi davranirim benim evim.zaten laf sokacagi varsa agzinizla kuş tutsaniz da yine laf sokar.o yokmus gibi hareket edin

Bakın cok haklisiniz. Simdi dusunuyorum da ben cok tasdik beklemisim yani ona begendirmek icin cabalamisim sohbet etmisim.
Bir defasinda mutfak kapisu acik birsey hazirliyordum, ocaga dokuldu ah eyvah filan dedim sildim. Ha simdi temiz oldu diyip iceri girdim ki demesin buda iceri kapandi cok sessiz. Bana ne dese begenirsiniz:) ben cok vesveseliymisim:) anne nerden cikardin dedim. Kendi kendine konusuyosun dedi. Ah aptal kafam dedim icimden ve izah ettim. Yani dediginiz gibi o konuda yokmus gibi davranip fazla paralamamak lazim.

Merhaba hanımlar

Özellikle aileden birisi size bir kaç haftalığına yatılı geldiğinde nelere dikkat edersiniz? Kv yanımıza gelecek ve ilk geldiklerinde oğlum 3 aylıktı, dolayısı ile yorgunluk ve koşturmadan elimden geleni yapsamda "keşke şunu aldiğimda hemen yerine koysaydım bak tatlı tatlı laf soktu" diye içten içe söylenirdim.

Şimdi 2 yaşında öğlene kadar kreşe giden bir oğlum ve yeni kırkı çıkmış bir bebegimiz insallah olacak kv gelince.

Tecrübelerinizden faydalanmayı cok isterim.
Ne ağzına laf vermek istiyorum, nede eleştirdiği birşyden dolayı ona yüz asmak çünkü oğlunun evine geliyor onun acisindan da dusunuyorum

Lohusa olsun olmasın evine gelip sana kendi evin kendi eşyan için tatlı tatlı! laf sokan insanı hiç iplemem. Gitsin isterse orada burada dedikodumu yapsın onun ayıbı.
Laf sokarsa 'atlayabilirim anne yoğunum sen koy oğlunun evi sonuçta yabancının değil' der lafa laf sokarım. :KK14:

Küçük bebeğim varken de hiç de kendimi paralamam. Yapmadım da..

Yatılı misafirim geleceği zaman ekstra bir değişime girmiyorum ben

Buzlukta bugünler için muhafaza ettiğim nimetlerden yararlanıyoruz yemek konusunda ... Onun yanına salata pilav çorba yetiyor

Sabah her zamankinden yarim saat erken uyanıyorum duşa girmek için ve kahvaltı için okadar

Bir yandan onun hazirligi icersindeyim hem cocuk olunca bende zorluk cekmeyeyim diyorum.
Şimdilik yesil fasulye ve sulu köfte attım. Başka önerileriniz varsa seve seve alabilirim

Benim hizmet anlayışım kendi annemin ki gibi. Farklı yemekler tatlılar sürekli ikramlıklar vs..hatta bir keresinde evde salata malzemesi yoktu markette yakinimizda, esimden rica ettim alabiliemi cunku o yemege salata cok guzel giderdi. Ogullarinin evinde eksiklik hissetmesin istedim. Aradan vakit gecince kadin dedigin evde sirf salatw yok diye kocasini yollamaz filan dedi. Bilmiyorum beni dominant gorup zoruna mi gitti.
O yuzden bu yemek hizmet anlayisinda kendimi frenlemek zorundayim cunku zaten yeterince yogun olacagim. Ama ben ayni eski ben gibi kendimide paralamicam orasi kesin
Oglunun incileru mi dokulurmus markete gidince ?

Bakın cok haklisiniz. Simdi dusunuyorum da ben cok tasdik beklemisim yani ona begendirmek icin cabalamisim sohbet etmisim.
Bir defasinda mutfak kapisu acik birsey hazirliyordum, ocaga dokuldu ah eyvah filan dedim sildim. Ha simdi temiz oldu diyip iceri girdim ki demesin buda iceri kapandi cok sessiz. Bana ne dese begenirsiniz:) ben cok vesveseliymisim:) anne nerden cikardin dedim. Kendi kendine konusuyosun dedi. Ah aptal kafam dedim icimden ve izah ettim. Yani dediginiz gibi o konuda yokmus gibi davranip fazla paralamamak lazim.
bence ne dese he diyin gecin bildiginizi okuyun.zaten lohusayken insan kendisiyle bile kavga edebilir.ustune bide boyle laflar insani daha da sinirlendiriyor

Ona neymiş?
Karısı değil misin istediğini istersin. O dururken sen mi çıkıp alacaksın?
Neden zamanında bunları demezsiniz ki sonra size dert oluyor.

Lohusa olsun olmasın evine gelip sana kendi evin kendi eşyan için tatlı tatlı! laf sokan insanı hiç iplemem. Gitsin isterse orada burada dedikodumu yapsın onun ayıbı.
Laf sokarsa 'atlayabilirim anne yoğunum sen koy oğlunun evi sonuçta yabancının değil' der lafa laf sokarım. :KK14:

Küçük bebeğim varken de hiç de kendimi paralamam. Yapmadım da..

Bu laf sokmalara hiç alisik olmadigimdan o yapinca iyi bozuluyordum. Sen ugras dur oda laf etsin diye cok kiziyodum kendime.
Simdi diyorum belki duymazdan gormezden gelsem oda hatasini anlar sonucta kv'lik yapacak ama öyle bir huyu var cidden hic malzeme vermeye gelmiyor.
Gidip gorumce ve eltimin yaninda soylenmesinden cekindim her ne kadar o imaji yansitmasada cunku o insanlar evimi bilmiyorlar.

Hatta eltime imrenmistim o siralar kışları kv ile beraber yasamaya iyi sabir ediyir diye

Bir yandan onun hazirligi icersindeyim hem cocuk olunca bende zorluk cekmeyeyim diyorum.
Şimdilik yesil fasulye ve sulu köfte attım. Başka önerileriniz varsa seve seve alabilirim
Nohutu haslar muhafaza ederim
Dolma içini hazır eder buzluga atarım biri geleceği zaman çıkarır eritir dolmayi pisiririm

Sarma yapar muhafaza ederim direk çıkarır pisiririm

İçli köfte ... Borek...

Patlıcanları karnıyarık için alır kizartir buzluga atarım biri geleceği zaman çıkarır buzunu cozdurunce bı kıyma kavurur domates soslar fırına atarim

Taze fasulyeyi soteler buzluga atarım.

Maydanozu yıkar ayıklar doğrar buzluga atarım

Limonu öylece yıkar buzluga atarım salataya direk rendelerim

Mozaik pastam hep buzlukta hazır

Buz torbalarına yaptığım ilikli kemik suyu_tavuk suyu koyarım bulyonum olur çorba ve pilava

Tüm meyveleri yıkar doğrar buzluga atarım pasta tatlı meyve suyu meyveli yoğurt için... Şeftali çilek ne varsa...

Yeşil biberleri yıkar doğrar tek kullanımlık poşetlere koyarım

Bezelye ...

Bunlar çok pratik oluyor tavsiye ederim

Bu laf sokmalara hiç alisik olmadigimdan o yapinca iyi bozuluyordum. Sen ugras dur oda laf etsin diye cok kiziyodum kendime.
Simdi diyorum belki duymazdan gormezden gelsem oda hatasini anlar sonucta kv'lik yapacak ama öyle bir huyu var cidden hic malzeme vermeye gelmiyor.
Gidip gorumce ve eltimin yaninda soylenmesinden cekindim her ne kadar o imaji yansitmasada cunku o insanlar evimi bilmiyorlar.

Hatta eltime imrenmistim o siralar kışları kv ile beraber yasamaya iyi sabir ediyir diye
eltiniz kışları kaynanayla mı yaşıyor ?:deli:
o zaman size öyle yapacak galiba

Kaynanayı bu kadar önemsemeyin. Doğum yapıcaksınız oraya size destek olmaya gelmiyor da laf sokmaya geliyor ve hizmet etmenizi bekliyorsa brnce hiç umursamayın ve bişey de yapmayın. Onun yemek yapması lazım size.
Ben olsam bende laf soktuğu zaman karşılık veririm.

misafir kategorisinde degil tan olarak kv. yrmeklerini yap hatta bazen o yapsın temzliği moda mod yapma zatn bebegin küçük kusura bakmasın laf sokarsa soksun

İnsanoğlu bu bahane bulmak isteyene çok kapatmak isteyene de sebep çok.
Bnm kv kırk yılda bir gelir yine de hizmet ederim üstelik giderken de elim boş gitmem.
Kandillerde vs hediyesini alır giderim daha 12 senedir bir çöpünü görmedim ben.
Neyse bunlar geldi diye tavuk veya kıyma alırım durumum da çok müsait değildir.
Kadın bunu bile laf eder neymiş ben para harcıyormuşum.
Napım yani anlayamıyorum bizi güzel agırladı demek yerine oglunun parasını yemekle suçlardı helal olsun ne diyim.

Orası senin evin senin düzenin
Sen nasıl misafir ağırlamak istiyorsan öyle ağırla
Beğenmezse sende tatlı tatlı laf sokarsın

Back
X