• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yatılı misafiriniz varsa nelere dikkat edersiniz?

Eger kvnin yemeklerinizi beğeniyorsaniz birakin o yapsin. Masayi siz toplayalin. Birlilte sarma sarmayi teklif edin. Fazla is yapmayin halim yok deyin. Bebek uyutmaz zaten. Siz dinleneceksiniz ki sütünüz olsun. Bırakın yardim etsin . Laf sokarsa da şakayla karisik cevap verin. Laf sokmasini nasil engellerim yerine lag sokmalarina cevap hazirlayin. O da annedir kalp kirmayin ama kalbinizi kirarsa bunu uzuliyorum anne diyip dile getirin

Benim hizmet anlayışım kendi annemin ki gibi. Farklı yemekler tatlılar sürekli ikramlıklar vs..hatta bir keresinde evde salata malzemesi yoktu markette yakinimizda, esimden rica ettim alabiliemi cunku o yemege salata cok guzel giderdi. Ogullarinin evinde eksiklik hissetmesin istedim. Aradan vakit gecince kadin dedigin evde sirf salatw yok diye kocasini yollamaz filan dedi. Bilmiyorum beni dominant gorup zoruna mi gitti.
O yuzden bu yemek hizmet anlayisinda kendimi frenlemek zorundayim cunku zaten yeterince yogun olacagim. Ama ben ayni eski ben gibi kendimide paralamicam orasi kesin
:KK57: ve siz haaalaa daha bu kaynanayi nasil en iyi sekilde ağırlarim pesindesiniz...pes.. Bu kadarı bence saflık..misafirperverlik degil.

:KK57: ve siz haaalaa daha bu kaynanayi nasil en iyi sekilde ağırlarim pesindesiniz...pes.. Bu kadarı bence saflık..misafirperverlik degil.

En iyi sekilde agirlarimdan ziyade nelere dikkat etsem diye dusundum. Evin düzeni ve temizligi ile ilgili

Kislari eltimde kalirdi senelerce. Artik kislari bizim trdeki evde. Eltim bir defa dayanamayip kendi annesinin yaninda hayiflandi. Anneside konuyu kapatmak icin "x cok kiziyor cunku "kv" duzenli degil yoksa cok onemli bisey yok ortada. Kizim sende idare et bir iki gune evine gideceksin zaten" diye kizini sakinlestirmeye calisti. Bu olayda biz haftasonu koydeydik hep beraberdik. Eltim buz dolabini bosaltti allah var komple sildi temizledi yerlestirdi. Acaba kv koy yeri diye bikkinliktan mi boyle yaoiyor dedim. Simdi trde bizim evimizde kislari kaliyorlar. Tabii orasi daha derli toplu.

Ben bunu kimseye soylemedim tabii. Sonra kv gelince " herkes benim icin cok duzenli der demi mira sen gordun evim cok duzenli" diye tasdik beklerdi boyle komigime giderdi:) evde iki kisi bi zahmet duzen olsun yani ne diyim

kimse evime haftalarca misafirliğe gelmedi :) kısa geldikleri için yemekler tatlılar çok güzel ağırlamaya çalışırım, ama zaten 1 haftadan sonrası misafirlikten çıkar. istemem kimseyi o kadar evimde, belli de ederim, hatta direk söylerim :)

hiçbişeye dikkat etmem , o yüzden kapım herkese her daim açıktır. alınganlık da etmem. pis vs derse temizleyiver eline mi yapışcak derim, akşam ne yesek diyen olursa "bana uyar ne yapsan yerim" derim. misafir gelince kendi evimde misafir olurum yani :D ilk gün kahvaltı hazırlarım mesela daha sonra kahvaltı hazır olmadan yataktan kalkmam :D

Lohusa kadının evsahipliği olmaz
Kv anne her kim geliyorsa size yardıma , o evi çekip çevirmeye geliyor.

Doğumdan hemen önce temizlikçi tut
Evini dip köşe temizlet derle topla
Doğumdan eve gelince evi onlara pasla yapsınlar
Alışverişi eksiği takip et liste yap tutuştur eşinin eline alsın gelsin bitti gitti

Bir yandan onun hazirligi icersindeyim hem cocuk olunca bende zorluk cekmeyeyim diyorum.
Şimdilik yesil fasulye ve sulu köfte attım. Başka önerileriniz varsa seve seve alabilirim
malesef bende sizin gibiyim,saymayınca kendimi parçalamayınca huzursuz oluyorum.
Kıymet bilinirmi?el hiçbir zaman bilmez,ama bu bizim yetiştirilme tarzımız çok zor değişiriz.
Nohut ve fasulye kabartıp koyun poşetle dondurucuya,şuan mevsimi bol barbunya.
Patatesli peyniri börek sarıp dondurun.
Ben içli köfte,normal köfteyide yapar atarım donurucuya iyi bir stok oluyor.
Aklıma şuan bunlar geldi,kurbandan çıktık kesildiyse et kıymada oluyor zaten.
Ben genel olarak bu saydıklarımı eksik etmem dondurucumdan

Evde 2 yaşında bir çocuk varken ve üstelik 40 günlük lohusayken nasıl hizmet ederim diye düşünmezdim sanırım.Muhtemelen 2 yaşındaki çocukla bebeğin birbirine alışma süreçlerini , ve 2.kez anne olmanın hazzını dibine kadar yaşamayı düşürdüm.

Merhaba hanımlar

Özellikle aileden birisi size bir kaç haftalığına yatılı geldiğinde nelere dikkat edersiniz? Kv yanımıza gelecek ve ilk geldiklerinde oğlum 3 aylıktı, dolayısı ile yorgunluk ve koşturmadan elimden geleni yapsamda "keşke şunu aldiğimda hemen yerine koysaydım bak tatlı tatlı laf soktu" diye içten içe söylenirdim.

Şimdi 2 yaşında öğlene kadar kreşe giden bir oğlum ve yeni kırkı çıkmış bir bebegimiz insallah olacak kv gelince.

Tecrübelerinizden faydalanmayı cok isterim.
Ne ağzına laf vermek istiyorum, nede eleştirdiği birşyden dolayı ona yüz asmak çünkü oğlunun evine geliyor onun acisindan da dusunuyorum
Nasilsam oyle oluyorum. Istesemde asiri duzenli her seye dikkat eden biri olamam. Bu yuzden kendimi yormaya degmez.

Yatılı misafire karşıyım.. kimsenin evinde kalmam,kimsenin evimde kalmasınıda istemem.. sadece doğum yaptığımda annem ve kayınvalidem kaldı. Ozamanda onlar zaten bana yardım ediyordu. Ev siZin istediğini gibi olun.

kimse evime haftalarca misafirliğe gelmedi :) kısa geldikleri için yemekler tatlılar çok güzel ağırlamaya çalışırım, ama zaten 1 haftadan sonrası misafirlikten çıkar. istemem kimseyi o kadar evimde, belli de ederim, hatta direk söylerim :)

Mesela ne dersiniz ?
Cidden merak ettiğim ve o tavrı öğrenmek için soruyorum.
Kv geldi 1 hafta kaldı ve daha da kalmaya niyetli diyelim.
Bunu eşinize veya kv nasıl istemediğinizi kırmadan hissettirirsiniz ?

Öğrenmenin yaşı Yok :KK50:

3 haftalığına yatılı gelecek ben lohusa ve küçük bebeğim olacak bir de hizmette kusursuz olacağım birde o kadın bana laf sokacak öyle mi.Boynundan tuttuğum gibi kapı dışarı ederim kusura bakmasın

Bir yandan onun hazirligi icersindeyim hem cocuk olunca bende zorluk cekmeyeyim diyorum.
Şimdilik yesil fasulye ve sulu köfte attım. Başka önerileriniz varsa seve seve alabilirim

Pardon da niye bu kadar hazırlık yapıyorsunuz? Kadın tatil yapmaya mı geliyor yardımcı olmaya mı?

Hanımlar cevaplariniz icin tsk ederim. Ilk zaten bi tencere yemek ve cay saatimiz disinda ben eskisi gibi kendimi yoramicam istesemde. Benim demek istedigim mesrla temizlik ve düzende malzeme vermemek icin nerelere dikkat etsem. Hani firsat varken yapayim sonra kafam rahat olur diye dusundum.
Zaten dediginiz gibi o da tatile gelmiyor. Köydeki isleri olmasa simdiye gelmisti.

Onun buraya gelişinden sonra biz iki defa gittik. Fazla yüz göz olma, sana direk fikrini sorarsa sòyle diye kendime telkin ettim.

Ve bu ikisinde kafamin cok daha rahat oldugunu fark ettim cunku konusmadikca benden malzeme alamadi, ne cok yuz goz olduk nede hic muhabbet edememe gibi bi durum oldu. Belki kendi annemle daha rahat konusabilir yorumlayabilirim ama bosver onunla yapma bi adim geri at dedim ve bu gidislerimizde guzel gecti.
Umuyorum ki o gelincede öyle olsun.
Tabiri caizse " he anne tmm anne" der gecerim.
Zaten elimde hizlandi alistim, cocuklar ilk sirada geliyor o da bunu biliyor. Yani ekstra sofralar menuler hazirlayamayacagim

Bakin burada derzler koyu gri yapilir. Ben banyoyu silerken yerlere bakip komsusunun yerlerinin nasil karardigindan bahsetti. Guya bej fayanslar komple kapkaraymis. Anne olurmu o kiz hic oyle birine benzemiyor dedim.yani ne kadar pisletmis kirletmis olabilirki sasirdim o anlatinca. Gozunun onunde camasir suyuyla yerleri sildim.

Bakti ki yerler ayni anladi galiba malzemeden kaynaklandigini. Ben internette sonradan fark ettim ki trde acik derzler yaptiriliyormus ve o bunu kast etmis.

Ve geldiginde beraber baya kislik hazirlamistik
Abartisiz minimum 45dk eltimi bana ovdu. Yani ev hanimi iki cocuk sahibi bi kadin ama anlatilis sekli sanki atomu parcalamis. Tanimadigim birini anlatsa neyse. Gittim gordum biliyorum. Ben odadan cikinca esim ona" anne yeter farkindamisin bi saatir x'i konusuyosun yorulmadinmi"diyince annesi sustu.
Benim yetistirilme tarzim cevrem hayatta durusum tamamen farkli o bana benim hic heves etmeyecegim bi yasami ovuyor umarim anlatabilmisimdir.ama kendi kizi yani gorumcemde benim gibidir ve beni ne ile elestirdiyse o konuda gorumcem benim gozumun onunde bi sansizligi bi sakarligi oldu.hani gelinleri yaristiriyor gibi hissettim
simdi diyorum aynisini eltime benden icin yapsa kiz ister istemez nefret eder benden.

Boyle beklenmedik yerlerde yorum yapiyordu bende cok takiyordum. O yuzden size bide danisayim dedim:)

Son düzenleme:
Siz misafir sayılmazsınız burası sizin ikinci eviniz de ve bütün işeleri ona yaptır :halay:

En sevdiğim cevap yeri geldiğinde misafir yeri geldiğinde burası sizin eviniz :halay::sampiyon:

Hanımlar cevaplariniz icin tsk ederim. Ilk zaten bi tencere yemek ve cay saatimiz disinda ben eskisi gibi kendimi yoramicam istesemde. Benim demek istedigim mesrla temizlik ve düzende malzeme vermemek icin nerelere dikkat etsem. Hani firsat varken yapayim sonra kafam rahat olur diye dusundum.
Zaten dediginiz gibi o da tatile gelmiyor. Köydeki isleri olmasa simdiye gelmisti.

Onun buraya gelişinden sonra biz iki defa gittik. Fazla yüz göz olma, sana direk fikrini sorarsa sòyle diye kendime telkin ettim.

Ve bu ikisinde kafamin cok daha rahat oldugunu fark ettim cunku konusmadikca benden malzeme alamadi, ne cok yuz goz olduk nede hic muhabbet edememe gibi bi durum oldu. Belki kendi annemle daha rahat konusabilir yorumlayabilirim ama bosver onunla yapma bi adim geri at dedim ve bu gidislerimizde guzel gecti.
Umuyorum ki o gelincede öyle olsun.
Tabiri caizse " he anne tmm anne" der gecerim.
Zaten elimde hizlandi alistim, cocuklar ilk sirada geliyor o da bunu biliyor. Yani ekstra sofralar menuler hazirlayamayacagim

Bakin burada derzler koyu gri yapilir. Ben banyoyu silerken yerlere bakip komsusunun yerlerinin nasil karardigindan bahsetti. Guya bej fayanslar komple kapkaraymis. Anne olurmu o kiz hic oyle birine benzemiyor dedim.yani ne kadar pisletmis kirletmis olabilirki sasirdim o anlatinca. Gozunun onunde camasir suyuyla yerleri sildim.

Bakti ki yerler ayni anladi galiba malzemeden kaynaklandigini. Ben internette sonradan fark ettim ki trde acik derzler yaptiriliyormus ve o bunu kast etmis.

Ve geldiginde beraber baya kislik hazirlamistik
Abartisiz minimum 45dk eltimi bana ovdu. Yani ev hanimi iki cocuk sahibi bi kadin ama anlatilis sekli sanki atomu parcalamis. Tanimadigim birini anlatsa neyse. Gittim gordum biliyorum. Ben odadan cikinca esim ona" anne yeter farkindamisin bi saatir x'i konusuyosun yorulmadinmi"diyince annesi sustu.
Benim yetistirilme tarzim cevrem farkli o bana benim hic heves etmeyecegim bi yasami ovuyor umarim anlatabilmisimdir.ama kendi kizi yani gorumcemde benim gibidir ve beni ne ile elestirdiyse o konuda gorumcem benim gozumun onunde bi sansizligi bi sakarligi oldu.hani gelinleri yaristiriyor gibi hissettim
simdi diyorum aynisini eltime benden icin yapsa kiz ister istemez nefret eder benden.

Boyle beklenmedik yerlerde yorum yapiyordu bende cok takiyordum. O yuzden size bide danisayim dedim:)

Canım sen ağzınla kuş da tutuşan bu KV de de işe yaramaz maalesef ki o yüzden akışına bırak elimden bu kdr geldi de geçiyor kendini boşu boşuna strese sokma bosssssverrrrr :KK71::KK35: duyma görme işitme al çocuklarını gir odana hopaaaa heeyy diye başla kapıyı da çalarsa müsait degilim de geç yakışanı bul KV senin bu arada Allah analı babalı büyütsün mimiklerini in devlete hayırlı evlat olurlar :)

Yaa cok tatlisin.boyle gelinlerin kiymeti bilinmez.bosverin naparsan.yap laf diyecek olan herturlu der.lohusaliktan yeni cikmissin kendine bak sen cokda abartma

Back
X