• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yatılı misafiriniz varsa nelere dikkat edersiniz?

Benim hizmet anlayışım kendi annemin ki gibi. Farklı yemekler tatlılar sürekli ikramlıklar vs..hatta bir keresinde evde salata malzemesi yoktu markette yakinimizda, esimden rica ettim alabiliemi cunku o yemege salata cok guzel giderdi. Ogullarinin evinde eksiklik hissetmesin istedim. Aradan vakit gecince kadin dedigin evde sirf salatw yok diye kocasini yollamaz filan dedi. Bilmiyorum beni dominant gorup zoruna mi gitti.
O yuzden bu yemek hizmet anlayisinda kendimi frenlemek zorundayim cunku zaten yeterince yogun olacagim. Ama ben ayni eski ben gibi kendimide paralamicam orasi kesin
Ne var yani kocanı markete yollamışsan? Güya kıyamıyor. Bizimkide böyle adama kendi işlerini yaptırırken iyi (mesela beni şuraya götür, beni şurdan al, etlerimi kıyma çektir) o zaman acımıyor karısı bişey isteyince gözüne batıyor

Konu yemek tarifine baglamis.
Ben senin k.v olsam konuya direk 2yasindaki el kadar cocigin ne isi var kreste diye baslardim.
Cok ama cok erken bence.
Neden bu cocuklari bu yasta oralara yolluyorsunuz?
Ya da nasil ?

Benim evim, istediğim gibi davranırım. Kapım herkese açıktır eyvallah ama laf sokacak olan biri evime gelmesin lütfen.

Kv nin Yemek aliskanligi nasilsa ona uygun ögunler hazirlanir, banyo yapacaksa temiz havlusu lifi verilir, yatacagi zaman temiz carşaf nevresim vs. Serilirse, ha birde guleryuzle tatli dille yaklasilirsa geriye birsey kalmiyor bence.. Bunlari yaptiktan sonra hâlâ laf işitirseniz kv dede prb. var demektir

2 cocukla karnın tok yatarsan yada zamanında wc ihtiyacını karsılarsan helal olsun :halay:
Bazen yuzumu yıkamaya fırsat bulamıyorum . :110:

Senin kv kötü niyetli. Sana ne biçim kadınsın demek için yer arıyor. 2 yaşında çocuk ve yeni doğan ile cocuklarima bakar kalan zamanda da yayar kıçımı yatar, yanimdakilere de yemekte ne var derdim. Çünkü kadın olmak bunu gerektirir.

Nohutu haslar muhafaza ederim
Dolma içini hazır eder buzluga atarım biri geleceği zaman çıkarır eritir dolmayi pisiririm

Sarma yapar muhafaza ederim direk çıkarır pisiririm

İçli köfte ... Borek...

Patlıcanları karnıyarık için alır kizartir buzluga atarım biri geleceği zaman çıkarır buzunu cozdurunce bı kıyma kavurur domates soslar fırına atarim

Taze fasulyeyi soteler buzluga atarım.

Maydanozu yıkar ayıklar doğrar buzluga atarım

Limonu öylece yıkar buzluga atarım salataya direk rendelerim

Mozaik pastam hep buzlukta hazır

Buz torbalarına yaptığım ilikli kemik suyu_tavuk suyu koyarım bulyonum olur çorba ve pilava

Tüm meyveleri yıkar doğrar buzluga atarım pasta tatlı meyve suyu meyveli yoğurt için... Şeftali çilek ne varsa...

Yeşil biberleri yıkar doğrar tek kullanımlık poşetlere koyarım

Bezelye ...

Bunlar çok pratik oluyor tavsiye ederim

Herşey buzlukta ne güzel. Benim kv de öyle. Ama ben dönmüş tekrar çözülmüş yiyeceklerin tadının bozulduğunu düşünüyorum o yüzden buzlukta et bile bırakmayı sevmiyorum.

En iyi sekilde agirlarimdan ziyade nelere dikkat etsem diye dusundum. Evin düzeni ve temizligi ile ilgili

Sizin ilk çocuk çok mu uysalDi acaba. Bak benim 5 aylık bebeğim var. Bir arkadaş grubumda var onlarında böyle yeni bebekleri oldu sayılır. Hepimiz uykusuzluk emzirme sıkıntıları uyku problemleri gaz sancıları hastalıklar vs ile boğuşuyoruz ve evlerimize bomba düşmüş gibi. Yani bilemedim bu kadar dert içinde evin düzeni zaten yok, temizlik de 2 haftada 1 ancak yapıyorum. Yeni yeni düzen kurmaya basliyacagim inşallah.

ay hiç çekemem. ona hizmet edicem diye bana muhtaç olan yavrumu ikinci plana atamam. gelip kalacaksa bunu göze alarak gelsin, çocuğumdan ve benden önemli değil

Merhaba hanımlar

Özellikle aileden birisi size bir kaç haftalığına yatılı geldiğinde nelere dikkat edersiniz? Kv yanımıza gelecek ve ilk geldiklerinde oğlum 3 aylıktı, dolayısı ile yorgunluk ve koşturmadan elimden geleni yapsamda "keşke şunu aldiğimda hemen yerine koysaydım bak tatlı tatlı laf soktu" diye içten içe söylenirdim.

Şimdi 2 yaşında öğlene kadar kreşe giden bir oğlum ve yeni kırkı çıkmış bir bebegimiz insallah olacak kv gelince.

Tecrübelerinizden faydalanmayı cok isterim.
Ne ağzına laf vermek istiyorum, nede eleştirdiği birşyden dolayı ona yüz asmak çünkü oğlunun evine geliyor onun acisindan da dusunuyorum

Siz niye takılıyorsunuz ki 2 çocuğunuz var biri de bebek size nasıl yardım edecek diye onun düşünmesi lazım

siz saygısızlık yapmayın ama düzeninizi de bozmayın 40 günlük bebek ve ufak bir çocuğun olduğu evde herşey zamanında yerli yerinde olmaz olmayabilir size yardım etmesi lazım onun yada başka birinin zira sizin o dönemde misafir ağırlayacak haliniz yok yardıma ihtiacınız var

canım sen zaten kayınvalideni seviyorsan içtenlikle davranırsın, o da bunu gördüğünde sana laf sokmaz diye düşünüyorum, zaten bir çocuğun var ve Allah nasip ederse bir tane daha olacak diyorsun ,zaten sen yorgun ve bitkin olacaksın, kusuruna bakmaz diye düşünüyorum

Merhaba hanımlar

Özellikle aileden birisi size bir kaç haftalığına yatılı geldiğinde nelere dikkat edersiniz? Kv yanımıza gelecek ve ilk geldiklerinde oğlum 3 aylıktı, dolayısı ile yorgunluk ve koşturmadan elimden geleni yapsamda "keşke şunu aldiğimda hemen yerine koysaydım bak tatlı tatlı laf soktu" diye içten içe söylenirdim.

Şimdi 2 yaşında öğlene kadar kreşe giden bir oğlum ve yeni kırkı çıkmış bir bebegimiz insallah olacak kv gelince.

Ne ağzına laf vermek istiyorum, nede eleştirdiği birşyden dolayı ona yüz asmak çünkü oğlunun evine geliyor onun acisindan da dusunuyorum
Kasma.

Konu başlığına cevabım;
Temiz yatak, çarşaf, havlu,terlik hazır ederim.
Aç bırakmam, ama ben ne yiyorsam onu yer, ekstra ortaya birşeyler yapabilirim meze tarzı misafire özel, bir de hazır tatlı alırım.
Güler yüz tatlı dil.

Bu kadar.

Lohusalıkta da bunları ben yapamıyorsam eşime yaptırırım, neticede birlikte ev sahibiyiz.
Ama bana gelenler aağolsunlar yemek de yaptılar, yataklarını da serdiler, benim de karnımı doyurdular. Yapmasaydılar eşim yapardı, olması gerektiği kadar, fazlasını yapmıyorum, çünkü öyle de yorulup güler yüz göstermiyorum, bence o daha kötü bir ev sahipliği oluyor.

Merhaba hanımlar

Yeni kırkı çıkmış bir bebeğin olucak çok takma cnm ya laf vermeyim ağzına diye düşünme. İnsanlar her zaman edicek laf bulurlar. İç çamaşırlarına dikkat et yeter bence. Onun dışında güzel bi alışveriş yap hemen pratik hazırlayabileceğin şeyler olsun. Şimdiden Allah kolaylık versin çocuğun ne kadar kreşte olsada 40lı bebişin olucak güzel bi kv misafirliği geçirirsin umarım.

o senden çok oğluyla paylaşımlarda bulunur onların derdi oğulları ve torunları arada da geline laf sokuşturmak kendisiyle gelini kıyaslayıp rekabete girmek morel bozmak bunu en iyi dediğimiz kaynanada yapıyor en makbul kaynana az konuşan az karışan kaynanadır

Back
X