Coinci kızlar

Bu coinler yükseliş trendine girmişse 3 gün üst üste ciddi yukarı yönlü yeşil mumları oluyor..mu acaba:/ yorumunuz nedir

Kizlar kosun bdvde konu var, aylik mutfak masrafi problemi
Avokado ve somonu sormaliyiz
Not: Sadece saka ban yiyeni vururum
Ben seyirci koltuğunda izleyecem bu sefer :)) zaten son banımı somon konusunda yemiştim hatırladığım kadarıyla, ama yeni bir havuçlu kek tarifi öğrendim o konudan artık onu yapıyorum, iyi bir yatırım olmuştu

Kizlar kosun bdvde konu var, aylik mutfak masrafi problemi
Avokado ve somonu sormaliyiz
Not: Sadece saka ban yiyeni vururum
Cesaretim yok hiç ban yemedim şimdi girersem yerim diye korkuyorum çok değil pandemi öncesine kadar kendi yağımızda kavruluyorduk bir şekilde idare ediyorduk ama pandemiden beri hiçbir şey yapmamamıza rağmen para yetmiyor ne tatilimiz var ne dışarıda yeme içmemiz hiçbir şeyimiz yok ama yok ucu ucuna anca denk geliyor ot gibi hayata maaş anca yeter oldu. Ekstra bir durum olsa çok çok zorlarınız kenarda 3 5 bir şey olmasa. Yeri gelmişken kızlar çok teşekkür ederim size borsaya bakışımı değiştirdiniz eşim hep oynamak isterdi ben müsade etmezdim 3 kuruş paramızdan da olmayalım diye sizden aldığım cesaretle adama izin verdim ben hala çok kazanamasam da adam iyi kazandı resmen ek gelir gibi oldu bize kredi bitince artık zengin hayatı yaşarım borsa sayesinde

Bizimle de paylaşmak ister misin

Şu linkteki kek canım. Ben normalde de havuçlu keke aşığım ama başka bir tarif yapıyordum, bu tarif daha güzel yenibahar falan var içinde, ek olarak 1 tatlı kaşığı zencefil de kattım daha güzel oldu.

Gerçekten hayat çok pahalı karşı komşum kızı için doğum günu yapacakmış kalabalık değil sadece çocuk mutlu olsun diye çağırdı bir büyük kızına bir küçük kızına aldım hediye doğum günü çocuğuna alamıyorum sadece diğer çocuk üzülür diye birde oğluma iki tane eşofman aldım evde giymesi için 250 lira tutmuş Sadece temel ihtiyaçlarımizi yapabileceğiz galiba hediye almak,gezmek,dışarıdan yemek,tatil hepsi lüks sayılıyor artik

Ben de bakındım biraz konuya ben de 3 bine şaşıranlara şaşırıyorum. Evde savaş çıksa 3 ay idare edecek malzeme var ama bizde de mutfak 3 bin civarı oluyor yine her ay. Olduğu kadarı ile geçinmeye sonsuz saygım var. Ama karşı tarafa bu kadar para ile ne yiyorsunuz tavrını tuhaf buluyorum. Ben bu kadar harcama yaptığım halde çok lüks ve sağlıklı beslendiğimi düşünmüyorum yani. Ürün bazında her sey çok pahalı zaten. Herkes bütçesi kadar beslenmeye birikime eğitime harcıyor. Tamamen kişisel bir durum bence.

Ülkede resmi enflasyon ile gerçek enflasyon farklı bunu sağır sultan bile biliyor, çok yanlış bir politika izleniyor bu açıdan neyse bu konulara girmeyeyim şunu demek istiyorum, bize düşen şu dönemde kazancımızı gerçek enflasyona karşı korumak. Borsa trade olarak bunu sağlamayabilir belki (çok ufak azınlık dışında) ama iyi şirketlere uzun vadeli yatırım ile birikim kesinlikle değer kazanır.

Mihail ben birikim yapmak zorundayım.
Eşim maaşından bana aylık 1000 tl verebiliyor sadece.
Kendi maaşımdan da 1000 tl koyabilirsem opüp başıma koyuyorum.
Bu parayı koruyabilmek için borsaya girdim yalan yok.
Eriyor çünkü.
Kızımın seneye dershanesi olacak ve şimdiden kayıt ettirmek zorundayım.
10 bin tl dershanesi ve ekstra kitapları da olacak.
Mecburen 3 kuruşum değerlensinki sıkıntı çekmeyeyim kafasındayım.
Temettü emekliliği düşünüyorum bir de.
Dünyanın bin bin türlü hali var.
En azından kızım uni çağına gelene kadar dursun istiyorum.
Kızım için biriktirecegim.
İstedigi eğitimi alabilmesi için birikim şart.

Teşekkür ederim canım değişik bir tarif deneyeceğim

Evet ben evlendigim yillar ile simdiki zamana bakiyorumda o kdr fark varki
Mecburen bazi seyleri asagi cekiyorum alternatif ariyorum.
Eve ciddi urun stoklamisim yoksa mahvolmustum yahu. Ne deterjan ne kagit urunu ne kisisel bakim aldim.
3binlira bencede ideal bir rakam. Yedigim peynirin peynir etin et olmasi bakliyatin yerel olmasi onemli degilmi?
Hersey gitgide zorlasiyor

Zaten enflasyon olayına girersek işin içinden çıkamayız 1 senede 2 katından fazla zam almış ürünler şaka gibi ama değil... Artık koruyabilir miyiz yoksa günü mü kurtarırız bunu zaman gösterecek.
Kendimden ziyade asgari ücretliye üzülüyorum ben bir şekilde geçinirim şu an kredi zorluyor ödeyemezsek arabanın modelini düşürür bir şekilde işin içinden çıkarız ama asgari ücretli napsın. Amaç nefes alıp vermekse evet nefes alıp verirler ama insan gibi yaşamak bambaşka.
Pandemi dolayısıyla normal olarak yaptığımız hiçbir şeyi yapmıyoruz yapmaya çalışsak imkanı yok geçinemeyiz ve bunu ben özellikle 1 senedir aşırı hissediyorum. Bana göre enflasyon sağır sultanın duyduğundan kat kat yüksek, freni patlamış kamyon gibi son hız yokuştan iniyoruz...

İşte bu yüzden sürekli uzun vadeli yatırımı savunuyorum, çünkü çoğumuzun trade ile parayı riske atma lüksü yok. Çok zengin olan istediği riski alır zaten o paraya ihtiyacı yok. Hisse.net diye bi forum var bilenler vardır belki orası da epey eski bir forum burası gibi, uzun vadeli yatırım yapanların yıllar içinde ne kadar doğru bir karar verdikleri ve kazandıklarına oradaki eski üyelerin paylaşımlarından şahit olabilirsin, ayrıca şirkete nasıl değer biçilir o bakış açısını da kazandırmaya yardımcı oluyor.

Şimdiye kadar oturup hiç mutfak masrafımızı hesaplamadım nisandan itibaren hesaplayacağım bakalım ne kadarmış merak ettim. Aile olarak çok yemeye düşkün değiliz hele ben balık falan yemem sevmem ama kızım ve eşim yer o bile haftalık 150 200 tutuyor sütün kilosu olmuş 6 tl ben yoğurdu da evde yapıyorum ve her yemeğin yanına koyuyorum mutlaka sağlık için çok değil bir kase yoğurt gerisini hesaplamaya gerek yok sanırım.

Beş yıl önce tl bazındaki maaşım şimdikinin yarısından azdı ama dolar bazında hemen hemen aynı seviyede hatta şimdiki maaşım daha az. Söyleyeceklerim bu kadar :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…