- 4 Ocak 2017
- 2.316
- 6.764
- 158
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bence önce biraz birikim yapıp sonra ev olayına girmek lazım. Bulunduğun yerde tayin durumun yok mu?
Malesef 5 sene daha buradayım.ve burdan ev almam imkansıza yakın baya pahali
Hiç peşinatim yok.ayda en fazla 1500tl verebilirim.
Ev bi kenarda dursun simdilik...Merhaba sevgili forum üyeleri.bir tasarruf konusu da ben açmak istedim.
Öğretmenim ve ortalama gelirim 3500tl.
Evli değilim,ailemden uzakta pahali bir şehirde yaşıyorum.(Kira 1000tl,faturalar 250-300tl civari)
Arada ailemi ziyaret ediyorum yol masrafı 300tl tutuyor uçakla.
Ve ben bir senedir hicbir şey biriktiremedim.Alisverisi ve gezmeyi seviyorum.Ama bu böyle gitmez.
Şimdi benim sizlerden ricam tavsiye ve fikirleriniz.
Şimdi ben tek maaşla 120bin tl civarı ev almış olsam hem kendi masrafım hem kredi masrafım altından kalkabilir miyim?Çok mu ütopik bir hayalin içine girdim ?
Bu işler nasıl olur varsa başarı öyküleriniz almak isterim .
Ayyyyyyyy cok haklisiniz... kimse gercekten madalya takmiyor cok dogru hatta karsodakinin hakkiymis gibide muanele ediyor...yerinde olsam kiraya vermek için ev almam.
kiracının nasıl olacağını, kirayı ödeyip ödemeyeceğini bilmiyorsun. kirayı ödemeyen kiracı ile uğraşmak gerçekten çok sinir bozucu ve yorucu. ayrıca ev de eskiyor, kapısı , bacası , boyası vs yenilemek gerekiyor.
bence bir bankada kasa kirala, her ay maasını aldığın gibi altın yapıp kasaya koy.
birikim denen şey ay sonu maastan kalanın degerlendirilmesi değildir. aylık bir miktar belirleyip o yokmuş gibi, kalanı harcamalara yönlendirmektir.
eline bir liste al yaz;aylık masraflar neler.
bunlardan gereksiz olanlar nrler. neler olmadan yasayabilirim.
sonu gelmeyen ama hep sonuncıymuş gibi lanse edilen indirimden 5. sampuanı almalı mıyım?
28 tane pembe ruja ihtiyacım var mı?
çok ucuz diye hiç giymeyeceğim bi beden büyük etek benle eve gelmeli mi?
her hafta 3 kilo aldığım domatesin yarısını sürekli çöpe atıyorsam neden daha az almıyorum?
gereksiz harcamaların farkına varırsanız 3-5 ordan gelir.
yalnız hazır evli değilken dişten tırnaktan arttırılanları evlenince ortaya koyduğunda bir madalya vermeyecekler bu da aklında olsun.
biriktirdiğinin hepsini de söyleme. etrafında da cok kişi bilmesin. ulasması kolay oldugundan borc isteyenler kapıda kuyruk olur.
benim tecrübelerim bu sekilde.
Ayyyyyyyy cok haklisiniz... kimse gercekten madalya takmiyor cok dogru hatta karsodakinin hakkiymis gibide muanele ediyor...
Kadinin daima kimsenin haberinin olmadigi bir birikimi olmali diye düşünüyorum... az bi param var deyipte dediginiz gibi borc para istemeye ususuyolar vermeyincede kusuyorlar... daha yakin bir zamanda bi olay gecti para mevzusundan![]()
Merhaba sevgili forum üyeleri.bir tasarruf konusu da ben açmak istedim.
Öğretmenim ve ortalama gelirim 3500tl.
Evli değilim,ailemden uzakta pahali bir şehirde yaşıyorum.(Kira 1000tl,faturalar 250-300tl civari)
Arada ailemi ziyaret ediyorum yol masrafı 300tl tutuyor uçakla.
Ve ben bir senedir hicbir şey biriktiremedim.Alisverisi ve gezmeyi seviyorum.Ama bu böyle gitmez.
Şimdi benim sizlerden ricam tavsiye ve fikirleriniz.
Şimdi ben tek maaşla 120bin tl civarı ev almış olsam hem kendi masrafım hem kredi masrafım altından kalkabilir miyim?Çok mu ütopik bir hayalin içine girdim ?
Bu işler nasıl olur varsa başarı öyküleriniz almak isterim .