Yatırım yapmak,israftan kaçınmak

Bence önce biraz birikim yapıp sonra ev olayına girmek lazım. Bulunduğun yerde tayin durumun yok mu?

yerinde olsam kiraya vermek için ev almam.
kiracının nasıl olacağını, kirayı ödeyip ödemeyeceğini bilmiyorsun. kirayı ödemeyen kiracı ile uğraşmak gerçekten çok sinir bozucu ve yorucu. ayrıca ev de eskiyor, kapısı , bacası , boyası vs yenilemek gerekiyor.
bence bir bankada kasa kirala, her ay maasını aldığın gibi altın yapıp kasaya koy.
birikim denen şey ay sonu maastan kalanın degerlendirilmesi değildir. aylık bir miktar belirleyip o yokmuş gibi, kalanı harcamalara yönlendirmektir.
eline bir liste al yaz;aylık masraflar neler.
bunlardan gereksiz olanlar nrler. neler olmadan yasayabilirim.
sonu gelmeyen ama hep sonuncıymuş gibi lanse edilen indirimden 5. sampuanı almalı mıyım?
28 tane pembe ruja ihtiyacım var mı?
çok ucuz diye hiç giymeyeceğim bi beden büyük etek benle eve gelmeli mi?
her hafta 3 kilo aldığım domatesin yarısını sürekli çöpe atıyorsam neden daha az almıyorum?
gereksiz harcamaların farkına varırsanız 3-5 ordan gelir.
yalnız hazır evli değilken dişten tırnaktan arttırılanları evlenince ortaya koyduğunda bir madalya vermeyecekler bu da aklında olsun.
biriktirdiğinin hepsini de söyleme. etrafında da cok kişi bilmesin. ulasması kolay oldugundan borc isteyenler kapıda kuyruk olur.
benim tecrübelerim bu sekilde.

Malesef 5 sene daha buradayım.ve burdan ev almam imkansıza yakın baya pahali

1000 lira birikim, 1000 lira kira verip, geri kalan ile geçinebilir misin bilmiyorum. sana bağlı. Benim yaşadığım yer itibariyle kalan bana hayli hayli yeter. Çünkü hafta için evden işe işte eve. Hafta sonu tek harcamam oluyor.

Yatırımdan önce birikim yapmayı oglenmelisiniz ...
Her ay kenara 300 500 atamadan direk 1500 altına girmen zorlar seni ..

aylik nelere nekadar harcama yaptığının listesini çıkar telefona indirip kullanacağın uygulamalar var kendini takip edebilirsin ...
Kredi kartlarin varsa bire indir digerlerin borcunu kapat ve bir iki ay alisveris yapma
Dolabinda olan kıyafetler sana uzun zaman yetebilir ...
Nakit kullanmaya ozen göster
Kumbara edin
Maasini alinca masrafilarini ve aylik birimini çıkar ekstra durum icin 200 300 tl ayır ve geri kalani dort haftaya bol oyle idare et ...
Kalan paradan kenara atarim diye dusunme maasini alinca ilk birikime ayir ..
Altin hesabi acabilirsin farkinda olmadan guzel biririkiyor
Altin alabilirsin gram almani tavsiye ederim .piyasa pahali ama almasan yine elinden gidecek o para ...
Yil sonuna kadar kendine sart koy birikim yapmak icin ...
Kasa defteri edin aldığını verdiğini yaz ... Ben bir defteri genelde 4 yil kullanıyorum
Kendini düzene oturursan kredi ile ev alabilirsin odemeler seni yormaz

Hiç peşinatim yok.ayda en fazla 1500tl verebilirim.

100% bedele kredi cikarilabiliyor.
Ancak suanki faiz oranlariyla pesinat da yoksa 10 yillik bile olsa 1500 odemeyle 120 binlik ev alamazsiniz.
Bence her ay kenara yarim altin atin bir sure biriksin. Sonra ne de olsa degerlendirirsiniz

Ben maaşımdan altın hesabına para atıyordum çalışırken baya birikiyordu 1500 TL'yi atın altın hesabına derim hatta şöyle oluyor altın sürekli inip çıktığı için eltin harcayamıyorsun kıyamıyor insan :-) takip edip yükselince bozup parayı çoğaltırsın hem ben öyle yapıyordum birde şey yapıyoruz biz eşim hiç metal para harcamaz onları kumbaraya atarız hep kağıt para harcar böylece metal paralar kenarda duruyor onları götürüp bütünletip bankaya koyuyorum

Peşinatsız ev alamazsınız ki, yani bankalar tamamını kredi olarak vermiyor sanırım. Ben sizinle hemen hemen aynı gelire sahibim şu an, yeni ev aldım geçen ay sonunda. 1200 lira ödeyeceğim her ay ve dört senelik. Ama peşinatım çektiğim kredinin iki katıydı. Kira vermeyeceğim, evi çalıştığım okulun yanında aldım, yol parası yok, kalanla geçinirim diye düşünüyorum. Ama 150 bin çekseniz, 10 yıllık bile olsa ödemesini yapıp bir yandan geçinmeniz mümkün değil bana kalırsa. 2400-2500 olur aylık ödeme. Farklı bir şekilde birim yapmaya başlayın bence. Döviz alırsanız bozdurmaya üşenirsiniz belki, altın hesabı olabilir. En iyisi maaş yatar yatmaz belli bir miktarı yatıracaksınız ve yokmuş gibi davranacaksınız.

Benim her ay 600 küsür bursum vardı. Har vurup harman savurdum. Sonra dank etti. Mezun olmaya son 5 ay birikime başladım ve 5 ayda 2000tl birikmişim. Yol masrafımı falan kendim karşılıyordum ona rağmen. Siz 3500 maaşla hayli hayli yaparsınız.

öğretmensin bekarsin aylık ortalama : 3500 tl. bide ailenden uzak bir yerdesin sanirim doğudasiniz galiba...
senin anlattığına göre 1500 gidiyo ev fatura gibi..
geri kalan 2000 tl.. peki birikim yaparsaniz çok rahat ev alirsin...
ailene her hafta 300 tl ile uçakla giderseniz hiç para kalmiyo cebinde anlaşılan...
ayda bi kez git bence yada tayin iste..
ucuz 1+1 ev tut... belki ucuza gider..
1000 tl kenara koyarak birikim yapabilirsin...
12 ayda biriktirseniz 12000 eder...
yaşiniz kaç bilmiyorum.. evlenme zamanin gelir... ev alman zor bence altın yap. ( altınlari evde tutmak çok sıkıntılı oluyor :işsiz: olmadi bankada hesap aç. at parayı birikir gider ölece:KK66:
üst baş her ay alma. gezersin ama ona göre hesap et bence...
ben bekarken birikim yapmışım ama ailemin yanindaydim... 1500 u anneme verirdim annem bankaya atardi.. maaşim o zaman 1800 civariydi 300 u harcardim.. birikim bile yapıp üst baş alirdim çok bile:) harcamayi zorlanirdim parayi zor kazaniyorum diye:KK70:
evlendim sorumluluk sahibi oldum çocuk ev geçimi ..
bekarken ev aldim evimi kiraya verdim çok şükür kira gelirim de var. ev borcu öderken. bide arabada aldim.. bileziklerimi sattim üstüne kredi çektim... çok şükür hepsi bitti öde öde:KK70:
bak yatırım yap. dişini sık yatirim güzel bişeydir.. bekarken bunlari yaparken kimseye muhtaç olmazsin..:KK66::KK59:

Merhaba sevgili forum üyeleri.bir tasarruf konusu da ben açmak istedim.
Öğretmenim ve ortalama gelirim 3500tl.
Evli değilim,ailemden uzakta pahali bir şehirde yaşıyorum.(Kira 1000tl,faturalar 250-300tl civari)

Arada ailemi ziyaret ediyorum yol masrafı 300tl tutuyor uçakla.

Ve ben bir senedir hicbir şey biriktiremedim.Alisverisi ve gezmeyi seviyorum.Ama bu böyle gitmez.

Şimdi benim sizlerden ricam tavsiye ve fikirleriniz.
Şimdi ben tek maaşla 120bin tl civarı ev almış olsam hem kendi masrafım hem kredi masrafım altından kalkabilir miyim?Çok mu ütopik bir hayalin içine girdim ?

Bu işler nasıl olur varsa başarı öyküleriniz almak isterim .

Ev bi kenarda dursun simdilik...
Oncelik olarak 2000 tl yada daha aziyla yetinebilirseniz kalan paraya tam altin alavilirsiniz hatta ailenizin bulunfugu şehirde kuyumcu tanidiginiz varsa iki maasla bi 25 30 gram bilezik alabilirsiniz. ..

Yani her ay bi sehir gezmiyorsaniz... gezmeye gitmiyorsaniz cok kiyafet almanin ayakkabi canta almanin en iyi telefonlari kullanmanın bi faydasi yok bence(bunlsri genel söylüyorum size degil)

Evliyim calismiyorum suan ama çalıştığım da asgari ucretle düğün borcunu öderken bile kenara çok para ayirmisligim vardir..
Nasil yapiyodum derseniz kendime yemek parasi ayiriyodum aylik tahmini onun altinda harciyordum kalanini kenara koyuyordum cesit cesit siyah cantam yoktu bir çeşit siyah cantam vardi mesela bunun gibi diyelim...
Insalah sizde birikim yaparsaniz birikim yapmayi cok seven biri olarak :)

yerinde olsam kiraya vermek için ev almam.
kiracının nasıl olacağını, kirayı ödeyip ödemeyeceğini bilmiyorsun. kirayı ödemeyen kiracı ile uğraşmak gerçekten çok sinir bozucu ve yorucu. ayrıca ev de eskiyor, kapısı , bacası , boyası vs yenilemek gerekiyor.
bence bir bankada kasa kirala, her ay maasını aldığın gibi altın yapıp kasaya koy.
birikim denen şey ay sonu maastan kalanın degerlendirilmesi değildir. aylık bir miktar belirleyip o yokmuş gibi, kalanı harcamalara yönlendirmektir.
eline bir liste al yaz;aylık masraflar neler.
bunlardan gereksiz olanlar nrler. neler olmadan yasayabilirim.
sonu gelmeyen ama hep sonuncıymuş gibi lanse edilen indirimden 5. sampuanı almalı mıyım?
28 tane pembe ruja ihtiyacım var mı?
çok ucuz diye hiç giymeyeceğim bi beden büyük etek benle eve gelmeli mi?
her hafta 3 kilo aldığım domatesin yarısını sürekli çöpe atıyorsam neden daha az almıyorum?
gereksiz harcamaların farkına varırsanız 3-5 ordan gelir.
yalnız hazır evli değilken dişten tırnaktan arttırılanları evlenince ortaya koyduğunda bir madalya vermeyecekler bu da aklında olsun.
biriktirdiğinin hepsini de söyleme. etrafında da cok kişi bilmesin. ulasması kolay oldugundan borc isteyenler kapıda kuyruk olur.
benim tecrübelerim bu sekilde.
Ayyyyyyyy cok haklisiniz... kimse gercekten madalya takmiyor cok dogru hatta karsodakinin hakkiymis gibide muanele ediyor...
Kadinin daima kimsenin haberinin olmadigi bir birikimi olmali diye düşünüyorum... az bi param var deyipte dediginiz gibi borc para istemeye ususuyolar vermeyincede kusuyorlar... daha yakin bir zamanda bi olay gecti para mevzusundan :D

Ev kredileri hala çok yüksek neden o kadar faiz ödeyeceksiniz ki. Bir hesap yapın ve maaşınızın alışveriş gibi gereksiz kalemlere giden kısmına hiç el sürmeden döviz alın. Altı ay sonra biriken rakama kendiniz de inanamazsınız. Döviz olunca insana bi hırs geliyor yükselmeden bozdurmayayım diye böylece harcamıyor

benim arkadaşim benim gibi memurdu.
ben evimi 4 sene önce almişim. o zaman bulunduğu mahallede ev fiyatlari hayli ucuzdu.
şimdi üç kati.. 85 bine aldiğim sifir ev 180bin istiyo. eski evde olsa pahali..
ev almaya çalışırken eski ev bulmuşuz 70 bin istemişti satmak için şimdi 120 bin.... eski evlerde pahali.
arkadaşim bana dediki sen çok iyi yatirim yapmışsin ben geç kaldim diyoo. eski evi aldi. ama bulunduğu yer çok değerli.. iyi yeri seçmiş.
belki de ev alip iki kati fiyati satarak yatriim yapabilirsin.. ben yapmak istemedim kaynanamla altlı üstlüyüm orda geçinemezsem evime dönerim diye düşündüm. kaldi öle.:)

Ayyyyyyyy cok haklisiniz... kimse gercekten madalya takmiyor cok dogru hatta karsodakinin hakkiymis gibide muanele ediyor...
Kadinin daima kimsenin haberinin olmadigi bir birikimi olmali diye düşünüyorum... az bi param var deyipte dediginiz gibi borc para istemeye ususuyolar vermeyincede kusuyorlar... daha yakin bir zamanda bi olay gecti para mevzusundan :KK70:

Bu tasarruf konusunda çok iyiyimdir.
Üstelik evli iken eşimden gizli olarak biriktirdiğim para ile sifir araba aldım kendime, babamın da serefini yükselttim babam bana araba aldı diye....
Bence çalışan yada ev hanimi tüm kadınlar gizli bir birikim yapmalı.

10 seneden 120 ay vade ile ortalama ayda 2000 ödersin aynı fiyata kiracı bulabilecek isin hayır artı masrafların çıkacak o iş zor
Hedef belirlemesin örn kk kullanmayacağım borcu bitireceğim gibi
Sonrası aylık birikim bir tam altın bir çeyrek gibi

ev için kredi çekmek istiyorsanız peşinatınızın olması gerekiyor. Öncelikle onu biriktirin. Kıyafet vs almanın sonu yok bence insanın bir süre sonra hevesi geçiyor? Zaten dolaplar da dolup taşıyor, gerek olmuyor.

Merhaba sevgili forum üyeleri.bir tasarruf konusu da ben açmak istedim.
Öğretmenim ve ortalama gelirim 3500tl.
Evli değilim,ailemden uzakta pahali bir şehirde yaşıyorum.(Kira 1000tl,faturalar 250-300tl civari)

Arada ailemi ziyaret ediyorum yol masrafı 300tl tutuyor uçakla.

Ve ben bir senedir hicbir şey biriktiremedim.Alisverisi ve gezmeyi seviyorum.Ama bu böyle gitmez.

Şimdi benim sizlerden ricam tavsiye ve fikirleriniz.
Şimdi ben tek maaşla 120bin tl civarı ev almış olsam hem kendi masrafım hem kredi masrafım altından kalkabilir miyim?Çok mu ütopik bir hayalin içine girdim ?

Bu işler nasıl olur varsa başarı öyküleriniz almak isterim .

Bence araba alın, yada her ay borcunuz var gibi belli bir miktar döviz yada altın ayırın. Ben bekarken direk araba almıştım, sonra model yükseltmiştim, evlenince eşimle ev alırken sattım 45 bin tl para etti.

Bir ev hanımından naçizane inciler:)
Ben dışarı eşimle çıkarım alışverişe tek çıkmam hiç o yüzden birikim biraz zor ama yine de yapıyorum
Eşim elime genelde oazar ve harçlık verir oda fazla bi miktar değil :)
Ben pazara çıkacağım zaman örneğin 20 tl hiç yanıma almıyorum o parayı yok sayıyorum eşime de demiyorum yoksa para birikmiyor :)
Yani elime eşim para verdiğinde hemen beş on demeden koyuyorum kenara ve yok sayıyorum
Yani pas elinize geçer geçmez bi kısmını kenara koyun
Ben bu şekilde birkaç çeyrek altın ve para biriktirdim ama ihtiyaç oldu eşime verdim geri
Yani ben o beş on lira işe bu kadar yaptıysam siz daha fazlasını yaparsınız emin olun
Sadece irade lazım ki ben çok aşırı tutumlu biri de değilim
Ama bi gerçek ne kadar dışarı çıkar gezerseniz o kadar çok para gidiyor

Back
X