Yavas yavas deliriyorum

Aynı süreçlerden geçmiş biri olarak seni çok iyi anlıyorum.
Senlik bir durum değil ülkenin durumu çok kötü.
İşveren bedavaya sömüreceği eleman arıyor.
Hele tecrübe vs yoksa iyice diptesin.
Bence fırsat bu fırsat KPSS çalış.
En mantıklısı o gibi duruyor.
Özel sektörün de sonu ve garantisi yok çünkü.

Canim iibf kaderi bu zaten ya iyi bir üniden mezunu olacaksın ya bölümün güzel olacak yada dayin olacak. inan senden bir 10 yıl önceside böyleydi.hani 25 yaşındayım demissinya ben işte 36 yaşındayım ibf hep aynı o zamanda kötüydü şimdi daha kötü. O zamanlar muhasebe on muhasebe için konuşuyorum ya ssk yapmazlardı ya yol parası vermezlerdi yada on muhasebe diye alıp sekreterlik yapardin. Bir kasa defteri tutardın gerisi çay getir götür telefona bak ayak işleri o nuda bulabilirsen tabi.bu işverenler hep aynı. Sen çırak değilsin emin ol. Ama insanı o psikolojiye sürüklüyorlar bunları niye yazıyorum delirme diye. Değmez inan değmez. Alanında iş bulamayanlar diye youtupta paylaşımlar var gör bak millet nerelerden mezunda iş bulamıyor otur izle ülkenin halini. Başka bölümlere kay illa muhasebe yapacağım deme. Garsonluk bile yap yerinde durma evde durdukça insan koreliyor ona buna sarıyor kendine sarıyor.zamaninda bende sardim onun icin iyi bilirim. Allah'tan aileden durum varda bizim evlendim gittim okudugum bolumun hicbir faydasini görmedim. Resmen boşa giden emek para. Kpss gir diyenlere bakma kazanirsan ataniyordun bizim zamanimizda simdi birde mulakat geldi dayisi olan giriyor anlıcan. Ne bilim smmm olayım hikaye. Smmm ciler buro acamayip baska bir smmm yaninda ise giriyor dusun artik. Bankaci ol diyecem diyeceğim heryer mülakatla arkadaş. Dayin olacak dayin başka çıkış yok. Yada en temizi evlen. Koca parasi ye. Malesef durum bu aci ama gercek.

Çok üzüldüm durumunuza ve sizin gibi çok işsiz var bende kısmen çalışıyorum zaten. Birde torpille haksız biryerlere gelenleri o kadar gördüm ki. Gerçekten insan bunalıyor. Umarım Allah herkesin yardımcısı olur güzel kapılar açar.

Bide bi arkadaş banka yazmış evet bankalara başvursan bi tanıdığım bankaya girdi 3 sene falan oldu gayet iyi de para kazanıyor oda üni mezunu sen muhtemelen tez falan ondan daha iyi durumdasın
Tam da banka hikayemi anlatmaya gelmiştim Bibi’m
Kendime hic yakistiramadigim bi sey yaptim saglam referansim yani kabacasi torpilim vardi bugune kadar hic kullanmayi dusunmedigim. Basvurabildigim butun ilanlara basvurdum gidilecek her yere gittim kapilarin hepsi yuzume kapandi. Bi tane banka ilani vardi gozumu kararttim aglaya aglaya gittim ya olursa ya başkasinin hakkini yersem diye diye gittim Allah biliyor içimi, utana sıkıla girdim mudurun yanina sesim cikmiyordu utanctan yemin ederim, referansim sizinle gorusmek istiyor dedim cok guzel karşiladi hal hatir sordu sagolsun, sonra beni duvardan duvara vurdu laflariyla. Sen ilani okuduguna emin misin 2 yil deneyim yaziyor orda dedi, senin referansin kim ki dedi bizi şu kişi aradi onun tanidigini soktuk biz dedi ama onun deneyimi vardi ona guvenmiş dedi. Sadece gozlerim dolu dolu gulumseyerek bekledim kucucuk kaldim sanki o koltugun ucunda.
ya ben sokakta kart satmak icin torpil soktum araya caresizligi dusunebiliyor musunuz. Keşke agzimi acip iki konusabilseydim sokakta kart satmak icin bile en az 2 yil sokakta kart satma tecrubesi istiyorsaniz ben nerde kazancam bu tecrubeyi. İlk iki yili nasil gecircem diyemedim.
Beni var ya rezil etti yerin dibine soktu cikardi karsisinda ne kadar caresiz ve mahcup durdugum umrunda bile olmadi. Sanirim ben torpilin ukalaligiyla geldim sandi cevap veririm sandi agzimi bile acamayinca acıdı galiba halime kusura bakma benim elimde olan bi sey degil yoksa baş tacisin dedi aglaya aglaya ciktim.
2 gundur boş duvara bakiyorum oyle beynimde yankilaniyo ne kadar bi boka yaramadigim

ben birinin hakkini mi yerim acaba diye aglaya aglaya gittim o isler oyle olmuyormuş, torpilsizin hakkini zaten onlar yiyormuş geri kalanlarin torpilleri yarişiyormuş.
Hic bu kadar gururum kirilmamisti iyi oldu ama, bir daha tovbe acliktan gebersem kimseyi sokmam devreye
Bendeki sans da bu kadar iste arkadaslarim o bankanin guvenliginin torpiliyle işe girdi, benim tanidigim kimdi itin g.tune sokulup cikarildim
İyi de oldu iyi ki olmadi bi ömür kafamda haram mi yiyorum acaba kimin hakkini yedim dusuncesi olcakti

Kendime hic yakistiramadigim bi sey yaptim saglam referansim yani kabacasi torpilim vardi bugune kadar hic kullanmayi dusunmedigim. Basvurabildigim butun ilanlara basvurdum gidilecek her yere gittim kapilarin hepsi yuzume kapandi. Bi tane banka ilani vardi gozumu kararttim aglaya aglaya gittim ya olursa ya başkasinin hakkini yersem diye diye gittim Allah biliyor içimi, utana sıkıla girdim mudurun yanina sesim cikmiyordu utanctan yemin ederim, referansim sizinle gorusmek istiyor dedim cok guzel karşiladi hal hatir sordu sagolsun, sonra beni duvardan duvara vurdu laflariyla. Sen ilani okuduguna emin misin 2 yil deneyim yaziyor orda dedi, senin referansin kim ki dedi bizi şu kişi aradi onun tanidigini soktuk biz dedi ama onun deneyimi vardi ona guvenmiş dedi. Sadece gozlerim dolu dolu gulumseyerek bekledim kucucuk kaldim sanki o koltugun ucunda.
ya ben sokakta kart satmak icin torpil soktum araya caresizligi dusunebiliyor musunuz. Keşke agzimi acip iki konusabilseydim sokakta kart satmak icin bile en az 2 yil sokakta kart satma tecrubesi istiyorsaniz ben nerde kazancam bu tecrubeyi. İlk iki yili nasil gecircem diyemedim.
Beni var ya rezil etti yerin dibine soktu cikardi karsisinda ne kadar caresiz ve mahcup durdugum umrunda bile olmadi. Sanirim ben torpilin ukalaligiyla geldim sandi cevap veririm sandi agzimi bile acamayinca acıdı galiba halime kusura bakma benim elimde olan bi sey degil yoksa baş tacisin dedi aglaya aglaya ciktim.
2 gundur boş duvara bakiyorum oyle beynimde yankilaniyo ne kadar bi boka yaramadigim

ben birinin hakkini mi yerim acaba diye aglaya aglaya gittim o isler oyle olmuyormuş, torpilsizin hakkini zaten onlar yiyormuş geri kalanlarin torpilleri yarişiyormuş.
Hic bu kadar gururum kirilmamisti iyi oldu ama, bir daha tovbe acliktan gebersem kimseyi sokmam devreye
Bendeki sans da bu kadar iste arkadaslarim o bankanin guvenliginin torpiliyle işe girdi, benim tanidigim kimdi itin g.tune sokulup cikarildim
İyi de oldu iyi ki olmadi bi ömür kafamda haram mi yiyorum acaba kimin hakkini yedim dusuncesi olcakti
Ya o kişi vakıfbanka girdi tanıdık vasıtasıyla ama genede ilk bi sınava girdi diye biliyorum bankanın ve tecrübesiz olarak tecrübeli bankacı ne demek yahu zaten eğitim veriyorlar

Ya ne kadar tatli konusuyor
Ben sanirim babişko asumanin sansiz torpilsiz haliyim :(
Ne o kadar guzel ortalamalarim, calisma azmim, basarim var ne de torpille bi seyler yapmak isteyen halim.
ben iki tokatta falan yıldım galiba ya

Cok tesekkur ederim bir suru yorum olmuş o kadar mutlu oldum ki, aileme anlatamiyorum arkadaslarima anlatamiyorum artik cagirildigim is gorusmelerinden bile bahsedemiyorum cunku hepsinin olumsuz sonuclanmasindan sonra aciklama yapmak cok zor
Kafamin 5 yerindeki sackirandan ve yuzumde elimde cikan egzamalardan tahmin ediyorlar stresimi ancak
Bir bucuk seneden fazladir hep kendi icimde halletmeye calistim hep olumlu dusunmeye hayaller kurmaya ugrastim ama her seferinde husran olunca artik kendi icimde halledemedigime emin oldum buraya yazdigimdan beri duygu patlamasi yaşiyorum inanin o kadar guzel mesajlar gelmiş hepinizi tek tek alintilayacak gucu bulamiyorum kendimde
Yabanci dil kursuna gittim dilimi gelistirmeye calistim cat pat ingilizcem var hali hazirda yuksek lisans yapiyorum tez donemindeyim ama hicbir sey yapamiyorum iş bulucam her sey guzel olucak tezi de yoluna koycam dedim her sey elimde patladi simdi ne kendimi gelistirmeye var mecalim ne yeni seyler ogrenmeye savrulup gidiyorum oyle
20 adim sonrami planlayamazsam yaşayamazdim şimdi hicbir sey benim elimde degil sanki hicbir seye motivasyonum kalmadi
Tezi yaz, ee sonra nolcak kadro acmiyorlar? İngilizce ogren ee yabanci dil isteyen yer tecrube de istiyor
Gir bi yere tecrube edin desem bedavayi kabul ettim bugun 3. Gün hala ona bile gel basla diyen olmadi
Beynim patlamak uzere sanki cok yoruldum

Yazık gözyaşlarına böyle basit insanlar için akıtma gerçekten.
Benim kaç arkadaşım sıfır tecrübeyle referans(!) İle bankaya girdi. Emin ol tecrübe değil referansı yani torpili senden sağlam biri için seni elemis. Kendi egosunu tatmin etmek için üst perdeden konuşuyor karaktersiz. Herkes ağzında altın kaşıkla doğmuyor maalesef. O kadar vasıfsız var ki sırf birilerinin bir şeyi diye ise alınan. Sonra da millet kendini paraliyor iş bulmak için. Karşındaki insan emek vererek bir yere gelmiş olsaydı halden anlar o lafları söylemezdi. Konunu okudum okuyali aklimdasin. Herkes kendi egitimini yaptığı işte çalışmak ister bu çok normal ama ülkenin durumu ortada pandemi döneminden sonra iyice zorlaşıyor her şey. Acaba kurumsal mağazaları mi denesen ? Belli bir disiplinle calisinca bölge yetkilisi vs. olunuyormus.
Bu kadar üzme kendini sadece bil ki yalnız degilsin. Stresten vücudun fiziksel tepki vermeye baslamis. Lütfen biraz rahatlamaya çalış. Ne kadar düşünürsen üstüne düşersen geri tepiyor bu işler.

Ya o kişi vakıfbanka girdi tanıdık vasıtasıyla ama genede ilk bi sınava girdi diye biliyorum bankanın ve tecrübesiz olarak tecrübeli bankacı ne demek yahu zaten eğitim veriyorlar
Evet gişe ve daha ust pozisyonlar icin sinav aciyorlar mulakat falan ve arti torpil tabiki o sekilde giriyorsun tecrube aramiyorlar
Acikcasi şu musteri temsilcisi diye gecen kart satanlarda ben tecrube aradiklarina inanmak istemiyorum cunku normal sartlarda lise mezunu bile kabul ediliyor o pozisyona
Suan aklima geldi belki de kisiye ozel actilar, sirf o mudurun bahsettigi diger torpilli arkadasi alabilmek icin. Bi iki ay sonra da gişeye gecireceklerdi belki, beni de işlerine comak sokmakla suclayip ondan yuklendi o kadar belki
Başka sehirde bankada calişan biriymiş, buyuk ihtimal sirf sehir degistirebilmek icin boyle bi yol sectiler. Torpili de gercekten o kadar büyük ki iki ay sonra mudur yardimcisi olarak oturturlar onu

Yazık gözyaşlarına böyle basit insanlar için akıtma gerçekten.
Benim kaç arkadaşım sıfır tecrübeyle referans(!) İle bankaya girdi. Emin ol tecrübe değil referansı yani torpili senden sağlam biri için seni elemis. Kendi egosunu tatmin etmek için üst perdeden konuşuyor karaktersiz. Herkes ağzında altın kaşıkla doğmuyor maalesef. O kadar vasıfsız var ki sırf birilerinin bir şeyi diye ise alınan. Sonra da millet kendini paraliyor iş bulmak için. Karşındaki insan emek vererek bir yere gelmiş olsaydı halden anlar o lafları söylemezdi. Konunu okudum okuyali aklimdasin. Herkes kendi egitimini yaptığı işte çalışmak ister bu çok normal ama ülkenin durumu ortada pandemi döneminden sonra iyice zorlaşıyor her şey. Acaba kurumsal mağazaları mi denesen ? Belli bir disiplinle calisinca bölge yetkilisi vs. olunuyormus.
Bu kadar üzme kendini sadece bil ki yalnız degilsin. Stresten vücudun fiziksel tepki vermeye baslamis. Lütfen biraz rahatlamaya çalış. Ne kadar düşünürsen üstüne düşersen geri tepiyor bu işler.
Bendeki de şans işte, gorusmeye giderken icimden sey diyordum mudur cok sasircak yazik ne kadar caresiz kalmis sokakta kart satmak icin araya soktugu torpile bak dicek uzulcek falan diyordum
Bendeki de şans işte, millet guvenlik torpiliyle gişeye girer, ben o saglam torpille kart satmaya basvurdum da sopayla kovalamadiklari kaldi bi
İnsallah o caresizligim gozumden akan yaş o mudurun aklindan gitmez birazcik vicdani varsa da baska kimseye yapmaz bunu

cok tesekkur ederim beni dusundugun icin cok tatlisin:KK68:
İnan butun gun ilan kovaliyorum ama şansima gercekten nerdeyse sadece benim bolumle alakali ilanlar dusuyor hep. Hepsi reddediliyor o ayri da
Avmler magazalar falan eleman alamiyorlarmiş suan
Yasadigim sehirde iskura girince ya sofor ariyor ya on muhasebeci ya da sanayide ara eleman falan.
bi de kafeler şimdi yana yakila eleman ariyor, saati 4 lira o da

Ha param yok demişken bi uzaklara daldim keske gercekten param olmasaydi. Bir de bu harika okullarda okumak icin devletimize yaklasik 40 bin lira borcluyum. Ailem odemeye basladi ben de eger 2300 liraya bi iş bulursam omrumun kalan yarisiyla bu borclari odeyecegim

canikom moralini bozma zaman çok kötü herkes faydalanmaya çalışıyor vasıflı vasıfsız bakmıyor. internetten dil öğren program öğren kod photoshop falan ya da bir hobi bak çok güzel siteler var çok güzel youtube kanalları var. sıkma canını cv ye iki dil yetenek falan da koyarsın fena mı. boş durmak biraz can sıkıyor evet ama artıya çevirebilirsin boş zamanlarını.

Bendeki de şans işte, gorusmeye giderken icimden sey diyordum mudur cok sasircak yazik ne kadar caresiz kalmis sokakta kart satmak icin araya soktugu torpile bak dicek uzulcek falan diyordum
Bendeki de şans işte, millet guvenlik torpiliyle gişeye girer, ben o saglam torpille kart satmaya basvurdum da sopayla kovalamadiklari kaldi bi
İnsallah o caresizligim gozumden akan yaş o mudurun aklindan gitmez birazcik vicdani varsa da baska kimseye yapmaz bunu

İnan butun gun ilan kovaliyorum ama şansima gercekten nerdeyse sadece benim bolumle alakali ilanlar dusuyor hep. Hepsi reddediliyor o ayri da
Yasadigim sehirde iskura girince ya sofor ariyor ya on muhasebeci ya da sanayide ara eleman falan.
Şimdi bir de çoğunluk ara eleman arar oldu. Büyükşehir daha avantajlı tabi senin sektöre göre inşallah bir kapı açılır da bir gün bu yazdıklarını okuyup "Vay ne ne günlerden geçmişim." dersin ki diyeceksin buna inanıyorum. 🙏♥️

Kpss yi denedin mi acaba evet zor atanmak ibf den özellikle. Bende ibfliyim özelde çalıştım büyükşehirde imkan coktu kurumsal firmalarda çalıştım ama yine de memurluk için uğraşıyorum şimdi. Yüksek puan almak zor ama omur boyu rahat edersin. İmkansız değil

ben de işsiz kaldım çalışmak mecburiyetim yoktu ama 8 ay boyunca evde durdum kendimi bugün nasıl öldürebilirim diye düşünürken buluyordum her seferinde. artık canıma kıyacak kıvama gelmiştim. özel hastaneye başvurdum iğrenç bir görüşme geçti hatta buraya konu bile açmıştım. sonrasında bir sürü diş kliniğine gittim iş istedim... inanmazsın ama umudumu kesip akşam yemeği yerken 2 yerden dönüş aldım...
artık kpss ile atanan kişiler bile gidip işlerine başlayamayacak duruma geldiler. kpss demek torpil demek hele ki mülakat olan mesleklerde bu çok yaygın...
umarım hepimiz hak ettiğimiz yerlere geliriz

Başka bir üye daha yazmış, işverene onlara muhtaçmış gibi bir izlenim vermeyin.
Onlara, eğer sizi işe almazlarsa büyük bir fırsat kaçıracaklarmış gibi bir izlenim yaratmanızı tavsiye ederim. Özgüvenli durun. Bu dediğimi yaparak bugüne kadar gittiğim bütün iş görüşmelerinde işe alındım.

Hatta bir tanesinde bölge müdürlerinin e-mail adreslerini bulup güzel bir mail atmıştım, insanların belki haftalarca aylarca iş görüşmesi bekledikleri yere 2 gün sonrası için iş görüşmesine cagirilmistim.

Kaba bir tabir olacak ama kendini iyi pazarlamak çok mühim bence. Teyzemden örnek vereyim. Lise mezunu. Tek yaptığı şey gidip yurtdışına dil eğitimi almak olmuş ve şu an büyük işler yapan bir firmada pazarlama müdürü. Neden? Çünkü çok hırslı, işi ondan iyi yapabilecek biri yokmuş gibi bir intiba oluşturuyor karşı tarafta.

İlgisiz olacak ama ilgili tavsiyeler çok yazılmıştır zaten önceki cevaplarda. Düşünce gücü ve olumlamalar konusu var forumda. Ona bir göz atın. Her sorunun çözümünde psikolojimizi düşüncelerimizi sağlıklı tutabilmek rol oynuyor. Sizde, torpille girdiysem işi haketmiyorum, okulum bu iş için yeterli değil, tecrübem yok, millet güvenlik torpiliyle bile girer bende öyle olmaz, y.lisansı bitirsem ne olacak gibi düşünceleriniz baskın olmuş bazı tecrübeler sonucu. O düşünceyle bunları kat kat hayatınıza çekiyorsunuz. Hakediyorum ve başarabilirim düşüncesinin gücüne inanın. Olumlama konusunu araştırmanızı çok öneririm. Hayatınıza olabilecek etkisine inanmazsınız belki başta ama psikolojik olarak sizi rahatlatacağından eminim bu konuyu araştırmak ve denemenin.

Merhabalar, konunuzda ben mi vasıfsızım yazmışsınız çok üzüldüm sizi en iyi ben anlarım. Birçok insana göre eminim vasıflısınızdır ama ülkemizde iş bulmak artık maalesef vasıfa bakmıyor. Ben ifşa olmamak için söylemiyorum ama herkesin mutlaka bildiği özel bir üniversitede burslu okudum. İngilzcem ana dilim gibi ek dilim de var bir yıldır aglaya aglaya iş arıyorum. İstanbul için teklif edilen maaşlar da asgari ücretin biraz üstü. Vasıfsız oldugumdan değil, gerekli torpille sahip olmadığımdan. Kendi ülkemde iş bulamazken Yurtdısında yüksek lisansa nereye basvurduysam kabul aldım, sen de yüksek lisans yapıyormussun demek ki kabul almışsın. Sonra dedim ki ülkemizin gençlere sahip çıkmaya niyeti yok. Sen ve bizim gibiler için en yakın zamanda hayırlısını diliyorum canım. Umarım her sey gönlümüzce olur...

Ben de almadım. Ailemin durumu iyiydi ama buna rağmen üniversite hayatım boyunca matematik dersi verdim. Konu sahibini üzmek istemiyorum ama bu öngörülebilir bi durum kimseye zorla aldırmıyorlar ki. Sonrasında şikayet çok anlamsız geliyor bana o açıdan.
Ben de böyle insanları gördükçe sinir oluyorum yani senin gibileri. Tuzu kuru boş laf. Ben de çalıştım öğrenciyken kredi ile birlikte anca kendimi geçindirdim. 1 liraya muhtaç olan öğrenciler var.. Ve tabiiki de çoğu kişi okumak için imza atıcak o krediye. Sonra işe girer nasılsa öderim diye düşünüyorlar. Ama iş yok. Devlet iş imkanı sağlayamadığı yerde, öğrenciden o parayı istemeye hakkı yok. Türkiyede yaşıyorsunuz. Azcık olayalara geniş pencereden bakın

Back
X