Yavas yavas deliriyorum

Peki ne yapacak bu gençler!
Sadece işletme mi okuyanlar işsiz
Nice eğitim fakütelisi mühendisi mimarı işsiz memlekette
İnan standart bir duvar ustası makinacısı çok daha rahat iş buluyor
Usta bir makinacı en az 4 5 bin lira arası iş bulabiliyorken
Bir öğretmen 2 bin liraya iş bulamıyor memlekette
İç mimar olan iki çocuk anne arkadaş iş bulamadı bir nedenden ingitereye sığınma talebinde bulundu
Aradım nasılsınız diye
Gittiklerinde onları 50 60 kişi bir otele yerleştirmişler
Ramazana az bir süre kala bunlar oruç tutuyor diye ayrı evlere yerleştirmişler
Çocuklararına gıda yardımı ve para yardımı yapılmış
Bütün gıdalar ise helal diye tabir edilen gıdalardanmış
Bu hassasiyetleri bile göz önünde bulundurulmuş
Şimdi adalet hak hukuk de mangalda kül bırakmayan bizimkilerin kendi vatandaşlarına reva gördüklerine bir bak
Ben sana hak veriyorum zaten , o yuzden su anda yurtdisinda yasiyorum , 40 yasimda iki cocugumu alip geldim insan gibi yasasinlar diye

Peki ne yapacak bu gençler!
Sadece işletme mi okuyanlar işsiz
Nice eğitim fakütelisi mühendisi mimarı işsiz memlekette
İnan standart bir duvar ustası makinacısı çok daha rahat iş buluyor
Usta bir makinacı en az 4 5 bin lira arası iş bulabiliyorken
Bir öğretmen 2 bin liraya iş bulamıyor memlekette
İç mimar olan iki çocuk anne arkadaş iş bulamadı bir nedenden ingitereye sığınma talebinde bulundu
Aradım nasılsınız diye
Gittiklerinde onları 50 60 kişi bir otele yerleştirmişler
Ramazana az bir süre kala bunlar oruç tutuyor diye ayrı evlere yerleştirmişler
Çocuklararına gıda yardımı ve para yardımı yapılmış
Bütün gıdalar ise helal diye tabir edilen gıdalardanmış
Bu hassasiyetleri bile göz önünde bulundurulmuş
Şimdi adalet hak hukuk de mangalda kül bırakmayan bizimkilerin kendi vatandaşlarına reva gördüklerine bir bak
Artık ülkede okumaktAn daha ziyade nitelikli ara eleman olmak çok daha önemli. Ailelerin doğru yönlendirmesi gerekiyor. Lise çağında çocuğun yeteneklerine göre çıraktan yetiştirilse yetişkinliğinde çok daha kıymetli bir eleman oluyor.
okuyup bir yerlere gelmek diğer seçeneğe göre daha zor ve uğraştırıcı. Şimdiki aklım olsa çıraktan güzellik uzmanı falan olurdum.

Artık ülkede okumaktAn daha ziyade nitelikli ara eleman olmak çok daha önemli. Ailelerin doğru yönlendirmesi gerekiyor. Lise çağında çocuğun yeteneklerine göre çıraktan yetiştirilse yetişkinliğinde çok daha kıymetli bir eleman oluyor.
okuyup bir yerlere gelmek diğer seçeneğe göre daha zor ve uğraştırıcı. Şimdiki aklım olsa çıraktan güzellik uzmanı falan olurdum.
O zaman almasınlar açmasınlar bölümleri
Heryıl binlerce öğretmen alımı yapılıyor
Ve işin garip tarafı 70 kpss puanı alan ilahiyat arapça bölümlerine atanırken
Neredeyse tam puan alan fen bölümü mezunlarının alımı yapılmıyor
Bencede çocukları yeteneklerine göre yetiştirmeli
İki topal keçi emanet edilmeyecek adam gelmiş kurum müdürlüğü yapıyor
Plansız programsız atıl gençler mutsuz yetiştiriyoruz işte

Ben sana hak veriyorum zaten , o yuzden su anda yurtdisinda yasiyorum , 40 yasimda iki cocugumu alip geldim insan gibi yasasinlar diye
Senin adına sevindim
Benim çocuklar daha yeni üniversite çağındalar
Nasıl bir gelecekleri olur hiç bilmiyorum
Elimizden geldiğince iyi yetiştirmeye çalışıyoruz her anne baba gibi ama bizle bitmiyor maalesef

O zaman almasınlar açmasınlar bölümleri
Heryıl binlerce öğretmen alımı yapılıyor
Ve işin garip tarafı 70 kpss puanı alan ilahiyat arapça bölümlerine atanırken
Neredeyse tam puan alan fen bölümü mezunlarının alımı yapılmıyor
Bencede çocukları yeteneklerine göre yetiştirmeli
İki topal keçi emanet edilmeyecek adam gelmiş kurum müdürlüğü yapıyor
Plansız programsız atıl gençler mutsuz yetiştiriyoruz işte
Ama mantığını düşündüğümüzde üniversite meslek eğitim kurumu değildir akademik bir eğitim kurumudur. Üniveristenin asıl amacı budur. Bizim algımızla meslek eğitim kurumu olarak görülmeye başlayalı beri yozlaştı zaten.

Asgari ucretle cay getir gotur yapacagina, gundelige gitsen gunde minimum 180 hem idmanli olur sporunu yaparsin hem genceciksin daha referans usulu ilerlerlesin. Cocuk bakmak da daha mantikli bence. Yorucu da degil ustelik. Bazi siteler var oralara ilan ver. Günlük islere git moralin düzelir.

Istatistik değil mi . Kpss ye yönetmenizi tavsiye ederim

Vasfi olmayan bölüm mü istatistik sizce ya :D bir universitede yazilim bilgisayar muh gibi bolumlerden sonra en cok bilgisayarla hasır neşir olabileceginiz, programlarin temelinde yatan olasiliklari anlamaniza yarayan, özelde de kamuda da is bulabileceginiz bir bölüm istatistik. Teessüf ederim istatistik mezunuyum. Hic issiz kalmadim cok şükür :) hatta tam tersi. tavsan hanim istatistik mezunu olsa zaten bu kadar karalar baglamazdi.

Herkes de krediye takmis. Yahu herkesin kesesi bir mi ihtiyac var ki alınmış alla alla ya. Akademik kariyeri zorla en iyisi sürekli. Dandik firmalarda kariyer yapilmaz zaten asgari ucretle baslayip. Cidden onla ugrasacagina kendini iyi hissettikce gunluk islere gidip kendi sigortani yatirsan daha iyi. Cocuk bakma su an minimum 2500. Sigortan da yapılır. O arada üniversiteleri denersin.

Vasfi olmayan bölüm mü istatistik sizce ya :KK70: bir universitede yazilim bilgisayar muh gibi bolumlerden sonra en cok bilgisayarla hasır neşir olabileceginiz, programlarin temelinde yatan olasiliklari anlamaniza yarayan, özelde de kamuda da is bulabileceginiz bir bölüm istatistik. Teessüf ederim istatistik mezunuyum. Hic issiz kalmadim cok şükür :) hatta tam tersi. tavsan hanim istatistik mezunu olsa zaten bu kadar karalar baglamazdi.

İstatistik mi vasıfsız bolummus? Yok artik
Tavsan istatistik mezunu musun gercekten? Oyleyse cok kolwy is bulabilirsin kuzum sen niye sacma sapan muhasebe sirketlerini dolasiyorsun?

İnşallah en kısa zamanda hem de istediğiniz gibi bir iş bulursunuz :(

Cok tesekkur ederim bir suru yorum olmuş o kadar mutlu oldum ki, aileme anlatamiyorum arkadaslarima anlatamiyorum artik cagirildigim is gorusmelerinden bile bahsedemiyorum cunku hepsinin olumsuz sonuclanmasindan sonra aciklama yapmak cok zor
Kafamin 5 yerindeki sackirandan ve yuzumde elimde cikan egzamalardan tahmin ediyorlar stresimi ancak
Bir bucuk seneden fazladir hep kendi icimde halletmeye calistim hep olumlu dusunmeye hayaller kurmaya ugrastim ama her seferinde husran olunca artik kendi icimde halledemedigime emin oldum buraya yazdigimdan beri duygu patlamasi yaşiyorum inanin o kadar guzel mesajlar gelmiş hepinizi tek tek alintilayacak gucu bulamiyorum kendimde
Yabanci dil kursuna gittim dilimi gelistirmeye calistim cat pat ingilizcem var hali hazirda yuksek lisans yapiyorum tez donemindeyim ama hicbir sey yapamiyorum iş bulucam her sey guzel olucak tezi de yoluna koycam dedim her sey elimde patladi simdi ne kendimi gelistirmeye var mecalim ne yeni seyler ogrenmeye savrulup gidiyorum oyle
20 adim sonrami planlayamazsam yaşayamazdim şimdi hicbir sey benim elimde degil sanki hicbir seye motivasyonum kalmadi
Tezi yaz, ee sonra nolcak kadro acmiyorlar? İngilizce ogren ee yabanci dil isteyen yer tecrube de istiyor
Gir bi yere tecrube edin desem bedavayi kabul ettim bugun 3. Gün hala ona bile gel basla diyen olmadi
Beynim patlamak uzere sanki cok yoruldum

İstatistik mi vasıfsız bolummus? Yok artik
Tavsan istatistik mezunu musun gercekten? Oyleyse cok kolwy is bulabilirsin kuzum sen niye sacma sapan muhasebe sirketlerini dolasiyorsun?
Yok hayir istatistik degil bolumum yanlis anlasilmis sanirim.
iibfde olmayan ama iibf denkligi olan muhasebe, istatistik, hukuk, pazarlama, işletme bunlarin hepsinden ders gorulen kompleks bi bolum aslinda
Bolumun tirt oldugunu da dusunmuyorum ama maalesef bolume denk mezunu cok oldugu icin yuzune bakani yok
Yuksek lisansim da finans uzerine, ayni yerde donup dolasiyorum yani

Yok hayir istatistik degil bolumum yanlis anlasilmis sanirim.
iibfde olmayan ama iibf denkligi olan muhasebe, istatistik, hukuk, pazarlama, işletme bunlarin hepsinden ders gorulen kompleks bi bolum aslinda
Bolumun tirt oldugunu da dusunmuyorum ama maalesef bolume denk mezunu cok oldugu icin yuzune bakani yok
Yuksek lisansim da finans uzerine, ayni yerde donup dolasiyorum yani
Bankalara basvurdun mu hic?

Cok tesekkur ederim bir suru yorum olmuş o kadar mutlu oldum ki, aileme anlatamiyorum arkadaslarima anlatamiyorum artik cagirildigim is gorusmelerinden bile bahsedemiyorum cunku hepsinin olumsuz sonuclanmasindan sonra aciklama yapmak cok zor
Kafamin 5 yerindeki sackirandan ve yuzumde elimde cikan egzamalardan tahmin ediyorlar stresimi ancak
Bir bucuk seneden fazladir hep kendi icimde halletmeye calistim hep olumlu dusunmeye hayaller kurmaya ugrastim ama her seferinde husran olunca artik kendi icimde halledemedigime emin oldum buraya yazdigimdan beri duygu patlamasi yaşiyorum inanin o kadar guzel mesajlar gelmiş hepinizi tek tek alintilayacak gucu bulamiyorum kendimde
Yabanci dil kursuna gittim dilimi gelistirmeye calistim cat pat ingilizcem var hali hazirda yuksek lisans yapiyorum tez donemindeyim ama hicbir sey yapamiyorum iş bulucam her sey guzel olucak tezi de yoluna koycam dedim her sey elimde patladi simdi ne kendimi gelistirmeye var mecalim ne yeni seyler ogrenmeye savrulup gidiyorum oyle
20 adim sonrami planlayamazsam yaşayamazdim şimdi hicbir sey benim elimde degil sanki hicbir seye motivasyonum kalmadi
Tezi yaz, ee sonra nolcak kadro acmiyorlar? İngilizce ogren ee yabanci dil isteyen yer tecrube de istiyor
Gir bi yere tecrube edin desem bedavayi kabul ettim bugun 3. Gün hala ona bile gel basla diyen olmadi
Beynim patlamak uzere sanki cok yoruldum
Egzama kesinlikle stres kaynaklı. Keşke iş bulamamanıza derman olabilsem ama bunu yapamıyorum egzama için bir kaç öneride bulunayım istedim. Sıkıntınız öyle geçti ki bana. Egzamaya sıcak su değdirmeyin çok sık egzamalı bölgeyi yıkamayın. Bolca nemlendirin ve kaşımayın olur mu.
Bir de yalnız olmadığınızı bilmenizi isterim. Bu yollardan ben dahil pek çok kişi geçti.İlk lisansımdan sonra çok uzun iş aradım ben de ilk bölümümü sevmiyordum üstelik. Öyle ki benden eğitim anlamında vasıfsız insanların tabiri caizse çocuk azarlar gibi konuşmasından kardeşim rahatsız olmuş ağlamıştı. Sonunda iş buldum ama baktım olacak gibi değil sevdiğim işi yapabilmek adına ikinci lisansımı okudum. Bence tünelin sonunu göremiyorsanız garsonluk vs ne olursa çalışıp kolay iş bulabilen seveceğiniz bir bölümü okuyun. Ben şu an asgari ücretle çalışıyorum ama işimi seviyorum. Devlete geçme- özel arasında gidip geliyorum ama hayatım beni tatmin ediyor en azından. Ne olur bırakmayın. Bir kez olumsuzluk çukuruna düşünce çıkmak çok zor. Keyfinizi yerine getirecek maddi külfeti olmayan şeyler yapıp bu günlerin de aslında keyifli yanları olduğunu görmeye çalışın. Çünkü çalışırken bu gün zamanınız olan şeylerin çoğunu yapmak için fırsatınız olmayacak. İş bir gün bulacaksınız elbette ama onu ararken sağlığınızı kaybetmeyin.

Bölümğnğz ne gerçeten belki bi yararımız olur

Vasfi olmayan bölüm mü istatistik sizce ya :KK70: bir universitede yazilim bilgisayar muh gibi bolumlerden sonra en cok bilgisayarla hasır neşir olabileceginiz, programlarin temelinde yatan olasiliklari anlamaniza yarayan, özelde de kamuda da is bulabileceginiz bir bölüm istatistik. Teessüf ederim istatistik mezunuyum. Hic issiz kalmadim cok şükür :) hatta tam tersi. tavsan hanim istatistik mezunu olsa zaten bu kadar karalar baglamazdi.
Denklik deyince direk ıstatistik diye düşündüm.
iyi bir üniversitenin ıstatistik bölümünden mezunum . Özel okulda çalıştım. Üç kuruşa...
Bilgisayarla aram cok iyi olmadi hicbir zaman bu da benim eksikliğim.yabanci dil ogrenecegime mezun olur olmaz attım kendimi özel okulların kolejlerin kucağına resmen . Sonra da uuupuzun bir kpss süreci işte türkiye derecem var ama mülakat için tanidigim olmadığından 3 kurum mulakatindan elendim :( . Sizin adınıza çok sevindim . Ayni bölümden olan insanların özellikle kadınların iyi pozisyonlarda güzel yerlerde çalışması beni çok mutlu eder . Darısı inşallah benim başıma olur ...

Back
X