yavru kedi

kedi mi kuş mu?

• kedi

OY: 11 91,7%
  • kuş

OY: 1 8,3%

• Ankete Katılan
    12
  • Anket Kapalı .

sebaschan

Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2018
644
852
18
33
kızlar bir kedinin aylık bakım masrafı nedir?yılda 1-2 kere 10-15 gün falan aile ziyaretine gitseniz kediyi nasıl götürüyorsunuz?kedi besleyenler yardımcı olursa çok sevinirim.10 gün içinde bir karar verip kedi veya kuş almak istiyorum.gönlüm kediden yana evde müsait ama masrafı biraz korkutuyor.çok istiyorum ama bir türlü karar veremedim.alıp bakamamak beni çok üzer onun günahına girmek istemiyorumçocuk yapcam sanki neredeyse bir yıldır düşünüyorum hala karar veremedim kafama takılıp duruyor

Biz muhabbet kuşu almıştık, isimlerimizi söylemeye, tekrar etmeye başlamıştı ama maalesef 1,5 sene asla sevmeye yanaştırmadı hep ısırdı :) ben kedim olmasını istemişimdir hep ama annem kuştan sonra kediye pek sıcak bakmadı ikisinin bakımı zor olur diye .

Yerinizde olsam yumuş bir kedi alırım kendilerini daha çok sevdiriyorlar

Evcil hayvan bakımı elbette biraz masraflı. Maması, kumu bir şekilde hallolur. Ama bunun veteriner masrafı asıl büyük kısmı. Aşılarını yaptırmalısınız, rutin bir şekilde. Hastalık ya da bir kaza durumunda çıkacak masraflar daha büyük oluyor. Bunları karşılayabilirseniz hiç düşünmeyin derim, çünkü dünyanın en güzel hissi benim için :)

Kedi kusa gore daha masrafli, ama cok korkunc degil. Hem yas mama hem kuru mama yiyecek, kumu olacak. Yilda 1-2 veterinere gidecek, asilari, pire ilaclari falan olacak. Kedinin zorlugu temizlik ve tatil. Yolculugu, ev degistirmeyi sevmez. Evde kalmasi, birinin gelip bakmasi gerekiyor. Her yere tuy doker. Kum sacabilir vs. Durmadan temizlik yapip yine de kil icinde yasamaya hazirsaniz kedi tavsiye ederim. Bu arada iki kedim var, hic pisman olmadim.

benimde kuşum vardı 2 aylıktı aldığımda,8 yıl yaşadı.aslında yavru alırsanız hemen alışıyorlar muhabbetkuşları.işin sırrı 1-3 aylık erkek yavru almak ve bolca ilgilenip her gün 1-2 saat salmak.kısa sürelerle kedi baktım onların sevgisi bir başka oluyor

veteriner masrafları çok olur mu kiöğrenciyim ondan bütçem sınırlı.seneye okul bitince rahatlarım ama şimdiden almak istiyorum mümkünse.

veteriner masrafları çok olur mu kiöğrenciyim ondan bütçem sınırlı.seneye okul bitince rahatlarım ama şimdiden almak istiyorum mümkünse.

Fiyatlar tam aklımda değil ama şöyle bir şey buldum yaklaşık olarak böyle oluyor fiyatlar
2018 İstanbul Aşı ve Parazit Uygulaması Fiyatları
Kedi Kuduz Aşısı: 65 TL
Kedi Karma Aşı: 75 TL
Kedi Lösemi Aşısı: 75 TL
Kedi FIV Aşısı: 95 TL
Kedi İç Parazit (Tablet): 35 TL
Kedi İç Parazit (Enjektabl): 50 TL
Kedi Dış Parazit: 25 TL + İlaç Ücreti

İç dış parazitlerin üç ayda bir yapılması gerektiğini söylüyor veterinerler, diğer aşılar yılda bir defa oluyor. En önemlileri, iç dış parazit, kuduz ve karma aşısı

Kedinin ilk basta aldiginiz zaman ic dis parazit ve karma asilari var. İc dis parazite 50 lira, 15 gun sonra karma 1 40 lira, bi 15 gun daha sonra karma 2 40 lira. Karmanin 3uncu dozunu yapiyor olabilirler o da varsa eger 15gun sonra bi daha 40 lira. Genelde ucret boyledir.
Kedilerde en onemli asi bunlar, vurdurmak isteyene 6 cesit asi var ama benim veterinerim zaten evden cikmayan kedi icin bu kadari yeterli en onemlisi bunlar demisti.
Bu asilari bittigi zaman 3 ayda bir ic dis parazit olacak o kadar.
Kedi kopege gore cok cok masrafsiz.
50 gramla doyan hayvan sonucta :)

bunlar yıllık mı acaba?

Kedinin kopek gbi masrafi cok degil.biara kedim vardi mama ve kedi kumu masrafi oldu oda ayda 100 tl yi gecmez.3,4 ayda bi asisi var oda 50 tl idi

Of, bu fiyatlar ne
4 şehirde kedi aşisi yaptirdim ki ikisi buyuksehirlerden istanbul haric
Bu yazilanlarin yarisiydi

aşı masrafını yazmışlar
kum: ayda taş çatlasın 20 tl
Mama: ucuz mamalarda vardır pahalı mamalarda. Ayda 1-2 kg bişi gider. 5 tl yede mama var en iyi mamayı da 70-80 tl ye alırsın

Onceki gun minnosumu veterinere goturdum .
2 aylik yavru kedi .
Ic dis parazit
Goz damlasi
Kulak uyuzu icin kremi ve genel muayenesi 212 lira tuttu .
Zor zamanimdayim babam odedi ama deger mi deger :)

Basta masraf yaparsiniz. Tasima cantasi, mama kabi, tuvalet kabi oyuncagi vs heves edip bir suru sey alirsiniz. Benim annem yapmisti kedilerime yatak mesela. 2 kedi bakiyorum ben haliyle mamayada kumada daha fazla para veriyorum. Yavru kedi daha az tuvaletini yapar.
Buyudukce biraz daha fazla kum almaa baslarsiniz. Tek masraflari kum ve mama oluyo zaten bi sure.
Kuslari seviyorum ama kedinin yeri apayrii

Onceki gun minnosumu veterinere goturdum .
2 aylik yavru kedi .
Ic dis parazit
Goz damlasi
Kulak uyuzu icin kremi ve genel muayenesi 212 lira tuttu .
Zor zamanimdayim babam odedi ama deger mi deger :)

Goz damlasi ve kremin fiyatlarina baktin mi?
Benim en kucuk boy mantar kremi ve 60TLlik bir destek mamasi vermisti.
Kucuk boy krem 5TL gibi biseymis yani toplam 65TL tutuyor aldigim seyler. Benim cikarken odedigim miktar 200TL ye yakindi :)) muayene diyecegim de dogru durust bisey bile yapmamisti hadi muayenede 60 tl tutsun 120 tl olurdu tamamda bu kadar mi yaniii:)(( bazilari tutmusken saglam yoluyor. bu kazigi yiyeli 1-2 yil olmustur. Unutamiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…