Yavru kedi

Feraceli

Nirvana
Pro Üye
9 Ocak 2015
19.293
80.203
Arkadaşlar 2 gündür tam kapımızın önünde bir yavru kedi var annesi onu terk etti diğer çocuklarını aldı götürdü bu bebişin yanına gelmiyor bebiş bağrıyor sabahtan beri napıcaz biz içimiz cız ediyor

Ya ben geçen kışta aldım eve 1 hafta baktım kediye öldü ama çoook ağladım tekrar alamam içim acır eğer gene ölürse

Öncelikle en olmasını istedigim durumdan bahsedeyim.Evinize alın.Kedim var sokak kedisi.Annem basta cok cekindi almaya ama kakasını zaten kuma yapıyorlar balkonda kumları var.Tuvaleti gelince kapalı bir odada olsa miyavlıyor hemen götürüyoruz.Tüy dökmüyor sokak kedileri fazla.
Onun dısında yemek verin.Artıkları verin.Mama almanıza gerek yok almayında zaten.Ona alısan kediler normal yemek yemiyor sonra.Fazla sütte vermeyin kedicik ishal olmasın.

annesi terk ettiyse artık dönmez. kediler bazen normalden fazla sayıda yavruladığında sağlıksız gördükleri yavruyu ölüme terk ediyormuş veya kendisi öldürüyormuş. animal planetta görmüştüm. dolayısıyla o yavrunun tek şansı sizsiniz. yazık bir karon koliyle evin içine alsanız? çok minikse çıkamaz zaten koliden. kolinin dibinide kalınca gazetyle kaplarsanız. kalorifere yakın bir yere koyun yada üzerine battaniye örtün. tabi böyle bir imkanınız varsa.

annesi terk ettiyse artık dönmez. kediler bazen normalden fazla sayıda yavruladığında sağlıksız gördükleri yavruyu ölüme terk ediyormuş veya kendisi öldürüyormuş. animal planetta görmüştüm. dolayısıyla o yavrunun tek şansı sizsiniz. yazık bir karon koliyle evin içine alsanız? çok minikse çıkamaz zaten koliden. kolinin dibinide kalınca gazetyle kaplarsanız. kalorifere yakın bir yere koyun yada üzerine battaniye örtün. tabi böyle bir imkanınız varsa.
edit yavru sokak kedisinde parazit vardır , evde uzun vadeli bakacaksanız mutlaka aşılarını yaptırın. küçük çocuğunuz varsa aşılatmadan aynı ortama sokmayın bence.

Kesinlikle sulandırılmış sut vermeyin ! 2 kedi annesiyim. Veterinerler özellikle kedi sahiplerini bu konuda uyarıyor. Su ile sulandirilsa dahi sut vermek kedinin dışkılama sistemini feci şekilde çökertiyor. Bunun yerine yoğurda ekmek doğrayıp verebilirsin. Birde kedinin ne kadarlik olduğuna bağlı. Emmesi gerekecek kadar küçükse veterinerden aldığım mama tarifini paylasabilirim yalniz bir kedi biberonuna ihtiyacın olur..

Arkadaşlar 2 gündür tam kapımızın önünde bir yavru kedi var annesi onu terk etti diğer çocuklarını aldı götürdü bu bebişin yanına gelmiyor bebiş bağrıyor sabahtan beri napıcaz biz içimiz cız ediyor
rabia canım, sütü suyla karıştırıp ver, bir de evine alsan ne güzel olur. kedi öldü çok üzüldüm diyorsun ama yine ölecek belki büyüyüp ev kedisi olacak o ablası :oops:

Kesinlikle sulandırılmış sut vermeyin ! 2 kedi annesiyim. Veterinerler özellikle kedi sahiplerini bu konuda uyarıyor. Su ile sulandirilsa dahi sut vermek kedinin dışkılama sistemini feci şekilde çökertiyor. Bunun yerine yoğurda ekmek doğrayıp verebilirsin. Birde kedinin ne kadarlik olduğuna bağlı. Emmesi gerekecek kadar küçükse veterinerden aldığım mama tarifini paylasabilirim yalniz bir kedi biberonuna ihtiyacın olur..
aaaa oylemıymıs bende sulandırılmıs sut ıyı olur dıye okumustum yanlısmıs demekkı:KK43:

aaa bunu bilmiyordum. bize de bebekleri veteriner demişti sütü suyla karıştıp besleyin diye inek sütünün zarar verdiğini biliyordum ama bunu bilmiyordum

Kedi bu burnu yenimi kanadı önceden bi kanadı anlayamadım offf

Eklentiler

• IMG_20150418_211910.jpg
    IMG_20150418_211910.jpg
    63,2 KB · Görüntüleme: 410
Bende sulandırılmış sut veriyordum dışarıda ki kedilere vermemek gerekliymis gerçekten.
Yazık ya. Gecen aylarda bizim orada da vardı minik bir yavru. İnşaat gibi bir yerdi tahtaların arasında yaşıyordu. Gittim 2 kere alayın diye tekinde gelmedi diğer gittiğim de ise yoktu :KK43: ya öldü ya gitti yavru

X