Yavru kedim sürekli ısırıyor ve aşırı yaramaz

BonnyLass

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1.083
Puanlar
63
4 aylık dişi yavru kedim var tekir çok güzel bir bağ kurduğumuzu düşünüyorum çok oyuncu ve cana yakın bir kedi. Tekirlerin haylaz olduğunu biliyordum ama bu kadarını tahmin etmemiştim. O kadar çok ısırıyor ki sadece birkaç dakika yanıma gelip kendini sevdiriyor mırlıyor yalıyor sonra direkt ısırmaya başlıyor. Ellerim çizik içinde artık birkaç defa yüzüme de uzandı ama kendimi geri çektim. Bir iki kere de yavaşça burnumu ısırdı tamamen oyun için yaptığının farkındayım ama nasıl engel olabilirim? Veterinere sorduğumda bağır yoksa ilerde ısırmaya devam ettiğinde sıkıntı yaşarsın dedi. Ama bağırdığımda daha çok ısırıyor iyice oyun zannediyor. Kedi bakan arkadaşım büyüyünce kendiliğinden geçecek ısırması dişleri kaşınıyor diyor. Perdelere tırmanıyor terör estiriyor evde Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım ilk defa hayvan sahiplendim.

Eğer ısırırsa ceza ver sevmeyi bırak çünkü oyun olarak düşünüyor seni annesi olarak görüyor ve sen tepkini belli etmezsen hep böyle devam eder

Eğer ısırırsa ceza ver sevmeyi bırak çünkü oyun olarak düşünüyor seni annesi olarak görüyor ve sen tepkini belli etmezsen hep böyle devam eder
Büyüyünce geçecek bir durum değil yani. Nasıl ceza verebilirim ne yapmalıyım?

Bizim kedi de çok yaramaz birkaç kere ayağımı bir kere de elimi ısırdı ne yapsam diye düşünürken bu konuya denk geldiğim iyi oldu

Ne gibi bir ceza onu anlamadım pardon açıkçası iki kedim var biri tekir diğeri sarman fakat böyle bi durum yaşamadım perdeler vs tabiki oldu bu üçüncü perde alışım mesela
Evet tekirler yaramaz oluyor genel olarak ısırma olarak çok küçük ve oyun olarak görüyor muhtemelen o yüzden ısırdığı anda uzaklaşın onlar anlıyorlar zaten herseyi bizden akıllılar
öyle bagırma ceza verme olayı hayvanı daha çok hırcınlaştırabilir
Daha yeni sahiplenmişsiniz zaten size alışmaya çalışıyor ortama alışmaya çalışıyor zamanla alıştıgında yapmaz

bu tarz minikler büyüyünce agresif bir yapıya sahip oluyor baktığım tecrübe ettiğim canlar hep böyleydi,bu huyunun %50'si bebek olmasından kaynaklı ise geri kalanı karakterinden,annemin de vardı böyle bir kedisi huyunu hiç bırakmadı büyüyüp kocaman olunca evde ne kadar perde varsa hepsinin hakkından geldihayvanlar sert ses tonlarını algılıyor parmağınızı sallayarak hayır kelimesini sesli bir şekilde ısrarla telafuz edin her seferinde,son kedim ısırmıyordu ama kaşınma şeysi olduğu halde tırnaklarını koltuklarım da törpülüyordu,tok bir sesle hayır dediğim de hemen eylemini bırakıyordu,geçenlerde bir video gördüm ne kadar gerçek bilmiyorum,kediler bizim tükürüğümüzden tiksinirmiş,ısıran bir kediye karşı kadın kendi elinin bir noktasını yalayıp kediye uzattığın da kedi kafasını çevirdi,saçma olabilir ama bunu da deneyin zafere giden her yol mübahtır ahahaha

İsirirsa bagir
Bağırınca da geri gönül almaya gidiyorum ya da kolayca yumuşamaya kalkma

Tutarsız davranışlarınızdan prim yapmasin

Ellerini kullanarak mı oynattın hep? Ellerinle oynatma. Ben de o hatayı yaptım oyun sanıp geçiriyo dişleri. Oyuncaklar kullan. Kedi ne anlasın yahu cezadan. Onlarda öyle farkındalık yok. Hayır kelimesini öğret. Ben yaramazlık yaptığında sakin tonda hayır diyorum bırakıyor

Bizim kedi de çok yaramaz birkaç kere ayağımı bir kere de elimi ısırdı ne yapsam diye düşünürken bu konuya denk geldiğim iyi oldu
Kaç aylık kediniz? Benimki şu an 7 aylık olmak üzere ve eskiye göre çok azaldı diyebilirim ısırması.

Evet dediğiniz gibi bağırmanın daha da saldırganlaştırdığını fark ettikten sonra sadece uzaklaştım ve o anlarda önüne oyuncak atmak dikkatini dağıtmak çok işe yarıyor. Dediğiniz gibi eve alıştıkça ve oyuncaklarıyla enerji attıkça ısırmalar baya azaldı. Ama tamamen bitmedi maalesef ne yaptıysam. Kedinin karakteriyle alakalı olduğunu düşünüyorum. Hala bebek sayılır umarım ilerde tamamen düzelir.

Hahahah evet dediğiniz yöntemi biliyorum denemedim ama henüz. Evet kesinlikle karakteriyle alakalı şu an ısırmaları azaldı ama tamamen geçmedi. Çok inatçı baskın karakterli bir kızım var İlerde bir ihtimal tamamen düzelir diye umuyorum henüz hala küçük. Ama bazen kızdığımı anladığı anlarda da inadına yapıyor sanki bir şeyleri

Bizim kedi de 4 aylıktan 8 aya kadar ısırıyordu. Onla oynamak isteyen herkesi seviyor, yalıyor ısırıyordu. Isırdığında sevmeyi bırakıyoruz. Şu an çok çok azaldı. Tül, perdelerim çekik ip dolu Artık ondan da vazgeçti. Eşim yapma hayır hıııı gibi bağrııyordu sadece. Onun kızdığını anlıyor, bana daha çok yapıyordu hatta geçti şimdi.

Kaç aylık kediniz? Benimki şu an 7 aylık olmak üzere ve eskiye göre çok azaldı diyebilirim ısırması.
Kedim 3 aylık erkek kedi kısırlaştırınca yaramazlığı azalır demişlerdi

Kedim 3 aylık erkek kedi kısırlaştırınca yaramazlığı azalır demişlerdi
Bende kısırlaştırmanın etkisi olmadı hatta kısırlaştırdıktan sonra enerjisi arttı. Ama eve alıştıkça büyüdükçe azalıyor yaramazlıkları.

Bir de ona vakit ayırıp oyun oynamanız çok önemli bol bol enerjisini atın. Oyun bittikten sonra oyuncağı yakalamasına izin verin ve yakalayınca da mama verin. Ufak bir ödül maması veya kendi mamasını verin yesin. Bu şekilde avlanmış gibi hissediyorlar ve enerjisini atıyorlar.

Yavru iken çok hareketlidirler ancak hayır demeyi biraz sert bir tonla tabiki bağırmadan söylerseniz öğreniyorlar.Her kedinin huyu farklı ancak ufakken tamda bu zamanda öğretmelisiniz.Perdeye çıkacağı zaman HAYIR,bankoya tezgaha çıkmak için girişimde bulunduğunda yada siz görmeden çıktığında kararlı bir HAYIR deyip eğer çıktıysa hemen alıp aşağıya koymanız gerekli.Anca böyle öğretirsiniz.Büyüyünce bu yaramazlıkları bitiyor nispeten.Eğer siz sofrada iken ona yemek verirseniz hep ister bunu yapmayın.Elinizi ısırırsa bunun canınızı acıttığını biraz yüksek sesle söyleyin o zaman anlıyorlar bunun iyi birşey olmadığını.Evin bütün kurallarını şimdi 1 yaşına kadar öğretmelisiniz.Kararlı bir ses tonu ile neyin doğru neyin yapılmaması gerektiğini öğretebilirsiniz.

Tavsiyeniz için teşekkür ederim bunu da deneyeceğim

`