- 27 Nisan 2014
- 766
- 1.538
- 313
- Konu Sahibi MutluSon333
-
Çok üzüldüm ya çok kızgınım onaFingirdek anne mi kız belki öldü niye iftira attın ki durduk yere
Artık o anne gelmez bence siz besleyin bakın.
Daha erken saatte gelmeyeceğini bilseydik hemen çıkardık , besleyeyim dimi elimden bişey geliyorken , evde kızımin demir ilacının damlaligi var onunla minnak veririzOff ya çok üzüldüm
Acaba başına bişeymi geldi yavruları bırakmazdı
Eğer gelmezse kuşlara petshoptan yavrular için özel kaşık alın mama yapın verin yada enjektörle verin
Sizi üzmek gibi olmasın ama ne zaman balkonumuza bir kuş yavrulasa yavrular daha 2 haftalık olmadan kargalar yedi. Bize de kanlı balkonu temizlemek kaldıÇok üzüldüm ya çok kızgınım onatam da büyüyorlardi. Akşam üzeri gitti gelmedi ne bileyim kacti gibi geliyor .
Gidip gidip geliyordu, gece bırakmıyordu. Erkek kumru pencere mermerinden bakıp gidiyordu o mesela hiç yok. Ama anne akşam üzeri gidiş o gidişTerk ettiğine emin misiniz günde 2 kez karnını doyurup gider, kuluçka zamanı gibi sürekli yavrusu ile olmaz çünkü.. Belki siz denk gelmediniz..
YaaaSizi üzmek gibi olmasın ama ne zaman balkonumuza bir kuş yavrulasa yavrular daha 2 haftalık olmadan kargalar yedi. Bize de kanlı balkonu temizlemek kaldı
Ama yavrular yumurtadan çıkmadığı için koruyorlardı. Emniyetsiz bir yere yuva yapmıyorlar genelde.. Siz iyi gözlemleyin yiyecek getirmek için geliyor mu? Eğer müdahale ederseniz koku değişikliğinden dolayı terk etmemişse bile terk eder. Tek terk edeceği husus farklı koku alması..Gidip gidip geliyordu, gece bırakmıyordu. Erkek kumru pencere mermerinden bakıp gidiyordu o mesela hiç yok. Ama anne akşam üzeri gidiş o gidişdiğer pencerelerden etrafa bakiniyoruz eşimle belki yakındır gelir diye .
Ölmüştür hayvancaz belki hayvanlar insandan daha iyi analık yapar. Hayvanin bi bildigj vardir gelir başına bisey gelmedi ise. Fingirdek lafına cok güldümÇok üzüldüm ya çok kızgınım onatam da büyüyorlardi. Akşam üzeri gitti gelmedi ne bileyim kacti gibi geliyor .
Bekleyin bi sabah gündüz gözüyle bakın eğer gelmemiş kuşlar açsa öyle yaparsınız ama anne elinizin kokusunu alırsa kuşları öldürebilir başıma geldi eldivenle deneyinDaha erken saatte gelmeyeceğini bilseydik hemen çıkardık , besleyeyim dimi elimden bişey geliyorken , evde kızımin demir ilacının damlaligi var onunla minnak veririz
Evet bunu duymuştum daha önce tedirgin oldugum nokta da bu eğer gelir ve bizim yüzümüzden giderse diye endişelendim ama gelmezse açlıktan da olebilirler. Yavrular küçük ama o cılız hallerini atiyorlardi uzaktan daha seçiliyor. Hatta eşimle dalgasını geçtim elalemin çocuklarına bak anneleri yem bulmaya gidince uyuyorlar , gelince kımıl kımıl ( mutfakta yemek yaparken denk geliyorum, balkon kapısını açmadan görüyordum) bizimkiler ibret alsinlar demiştimAma yavrular yumurtadan çıkmadığı için koruyorlardı. Emniyetsiz bir yere yuva yapmıyorlar genelde.. Siz iyi gözlemleyin yiyecek getirmek için geliyor mu? Eğer müdahale ederseniz koku değişikliğinden dolayı terk etmemişse bile terk eder. Tek terk edeceği husus farklı koku alması..
İnşallah gelirÖlmüştür hayvancaz belki hayvanlar insandan daha iyi analık yapar. Hayvanin bi bildigj vardir gelir başına bisey gelmedi ise. Fingirdek lafına cok güldüm
Her yaz bizim balkona da yapıyorlar , öncelikle sakin olun yarın akşama kadar bekleyin ve kargalar konusunda uyanık olun çünkü yavru kumruları kaçırıp yiyorlar maalesef. Eğer yarın akşam gelmezse annesi bir buzdolabı poşetinin içine mama yapın , sıvıya yakın kıvamda olsun. Bulguru iyice pişirip ezip suyla karıştırabilirsiniz, ben çizi bisküvi ile yapmak zorunda kalmıştım ölmelerinden iyi diye.Bu saatte ağlamamak için kendimi zor tutuyorum , ne yapacağımı da bilemiyorum. Bilgi sahibi biri varsa yol gosterirse çok sevinirim. Bir kaç gün önce kumrunun biri balkonda kombinin üstüne yuva yapmaya başladı , kıyamadık izin verdik. 2 tane yavru çıkmış uzaktan gördüğümüz kadar. Balkonu kullanmamaya özen gösterirken , fingirdek anaları gitti gelmedi, her gece beklerdi yavrularını. Aklım kalbim yavrularda, sanki kendi çocuklarımı sokağa atmışım gibi dokunsaniz ağlarım. Bir yanım git bişey yap diyor bir yanım ya anneleri gelirse yaklaşma diyor.Şimdi ben ne yapayım ?
Eklemeyi unutmuşum. Buzdolabı poşetinin ucunu makasla minicik kesip yavruların ağzına o delikten mamayı yavaşça sıkabilirsiniz. Kolay yemiyorlar korkuyorlar haliyle insandan. Ama sabırlı olun bırakmayın , açlıktan ölmelerinden iyidirHer yaz bizim balkona da yapıyorlar , öncelikle sakin olun yarın akşama kadar bekleyin ve kargalar konusunda uyanık olun çünkü yavru kumruları kaçırıp yiyorlar maalesef. Eğer yarın akşam gelmezse annesi bir buzdolabı poşetinin içine mama yapın , sıvıya yakın kıvamda olsun. Bulguru iyice pişirip ezip suyla karıştırabilirsiniz, ben çizi bisküvi ile yapmak zorunda kalmıştım ölmelerinden iyi diye.
Bizdekilerin ana babası 3 gün hiç gelmemişti.. 2 günün sonunda yapmıştık bu işlemi ve yavrular yaşadı bir sorun olmadı, ertesi sabah anneleri geldi
Önemli uyarı!!!!!! Yavruları sakın çıplak elinizle veya latex eldiven ile tutmayın!!! Kokulu bir ürün ile tutmayın anneleri kokuyu alınca bir daha beklemeyebiliyormuş . Şeffaf naylon eldivenler oluyor ya saç boyarken kullanıyoruz. Onlar bu iş için uygun. Umarım yarın akşama kadar ebeveynleri döner
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?