Yavrum ortada kaldi:(

Derinee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
2.680
517
163
Binbir emekle oku atan öğretmen ol.ama kendi cocuguna bi çözüm bulama burda kimsenin yapabileceği bişey yok belki ama icimi dökmek istedim.kucuk biyerde yaşıyorum ve bakıcı bulamıyorum bulduklarimin hepsini ailevi problemleri var esimde bana cok beklentin var diye sitem ediyor. Halbuki tek istegim çocuk sevgisi olan birinin oğluma bakmasi.sanki alman dadi aramiyorum ya.komsum bakacakti.ama olmadi cocugimu sabah sabah uykudan alıp başka eve goturunce cok cok ağlıyor. Komsumda sen gidince koseye vekilip sessizce icli icli ağlıyor ben üzülüyorum dedi en azından kendi evinde bakacak birini bul dedi.zaten sabahin korunde baska biyerede cikartamam falan filan.icimi döktüm sadece ucrrtsiz izine girisicem galiba.ev pesinati biriktirwlim diyorduk ama ne yapayim olur olmaz birine birakamiycam not kvdeden Hayır yok.annemde kucuk kardesimin okulu var gelemiyor

Çok zor çalışan anne olmak helede yardim edebilecek bi yakinin olmadığı durumlarda çok daha zor Allah yardımcın olsun bahsettiğiniz komşunuz sizin eve gelip bakamaz mi çocuğun evden çıkması bence mantıklı degil

eğer komsunuz aynı apartmandaysa baktırın derım mesela evden bı esyasını tanıdıgı bı seyı oraya göturun ybancılık çekmesın ücretsız ızın de baska bır yol ama bu sefer ayrılmanız çok daha zor olacaktır netten falana bakıcı bulmayın kesınlıkle bebek bakımı yapan kresler var yasadıgınız yerde var mı bılmıyorum ama hastanelerde oluyor genelde yakınınızda varsa çok ıyı olur

Iyi niyetinizle konu sahibine alternatif sunmak istemissiniz ama Bebeğin anneye özlemi bir eşya ile telafi edilemiyor ki..

Gündüz bakımevleri konusunda haklısınız ama

Ne söylesem bilemedim ki valla gönlünüz ne diyorsa onu yapın dicem şartlar el vermicek vicdanınızı söküp atamazsınız o ayrı ... Uzaktan konuşmak kolay geliyor tabi ama eşiniz ne diyor o da önemli... İzin konusunda sıkıntı çıkmayacaksa 30 aya kadar bekleyin derim.. En kolay 30 ay sonrası alışırmış tabi bunları okudum yaşamadım.. Allah kolaylık versin

Öğretmensiniz çalışma saatleri de uygundur. Bulamamanıza şaşırdım. Genelde öğretmen çocuğuna saat dolayısı ile bakmak isteyen çok kişi olur. Ya ben napıyım çocuğum ilk okula bile gitse kendi işimi yapamam. En erken eve dönüş saati 8 bazen gece 12 bazen sabaha kadar olur. Yurt dışı seyahati olur. Derken ben eve bağlandım. Nasıl özledim çalışmayı üretmeyi anlatamam. Dün anaokulu için form doldurdum. Eğitim üniversite. mesleği ev hanımı yazmak çok ağrıma gidiyor. Ev hanımları yanlış anlamayın lütfen gerçi bende ev hanımı yım. Ama benim ağırıma gidiyor işte. İnşallah mesleğim den ödün vermemin mükafatı olarak. Sağlıklı aklı başında özgüven sahibi sevgi eksiği yaşamayan bir çocuğum olur diye avutuyorum kendimi. Ama birde çalıştığımı düşünüyorum çok daha iyi bir okulda okutabilirdim çocuğumu mesela. Ama diğer yandan öyle alıştım ki bu duruma sabahtan akşama kadar görmemek fikri zor geliyor. Allah yardımcınız olsun nediyim. Hem sizin hem tüm çalışan annelerin. Hem çalışmayı çok seven ama çocuğu için vazgeçmek zorunda kalan benim gibi annelerin. Rabbim herkesin çocuğuna sağlık sihat versin inşallah.

Bi süre izne ayrilin imkaniniz varsa o esnada bebeğe bakicak birini bulun ve siz evdeyken gelip gitsin bi süre sizde ona eşlik etmiş olun belki bebek yavaş yavaş alışır bakacak olan kişiye üzüldüm gerçekten aklıma başka bişey gelmedi

Bu arada bakıcı nın evine götürmesine karşı değilseniz diye bir öneri. Bakıcı sabah size gelse. Sabah kalkınca çocuğun kahvaltısını verip atta gidiyoruz diye evine götürse. Yada bakıcı siz ve çocuğunuz hafta sonları yada iş çıkışı evde yada dışarıda zaman geçirseniz çocuğun alışması açısından. Mesela biyere gidip gelicem diye ayrılsanız yanlarından 1 2 saat gerçi her bakıcı bu özveriyi gözterirmi oda var. Zaten göstermem diyene çocukta nasıl güvenip bırakılır.

Iyi niyetinizle konu sahibine alternatif sunmak istemissiniz ama Bebeğin anneye özlemi bir eşya ile telafi edilemiyor ki..

Gündüz bakımevleri konusunda haklısınız ama
bebegın anne özlemıni ne bır eşya ne de bır ınsan bıtırebılır özel bir esya onun kendını bıraz olsun rahat hıssetmesıne yardımcı olur zira ben de bebegımı dogurunca çalışmaya başlayacagım bu benım de kafamı yordugum bı konu

Bosverin ev herzaman alinir ama cocugunuz tam guvene ve sevgiye ihtiyac duydugu zamanda.Ac,acikta degilsiniz ya once evladinizi belli bir yasa getirin,annesine doysun yavrucak...

Bosverin ev herzaman alinir ama cocugunuz tam guvene ve sevgiye ihtiyac duydugu zamanda.Ac,acikta degilsiniz ya once evladinizi belli bir yasa getirin,annesine doysun yavrucak...
Evlat hiç doymaz ki canım. Oğlum 4 yaşında bigün dedim oğlum baban gibi çalışayım mı. Eve gelicenmi dedi. Baban gibi akşam gelicem. Sende anne anne yle kalırsın dedim. Normalde işim falan olunca kalır annemde sorunsuz. Akşam seni alırım eve geliriz dedim. Ne istersen alabilirim dedim. İstediklerini saydı önce tek tek. Onuda alırım. Onuda dedim yek tek. Ve hepsi onu cezbedicek şeyler. Durdu durdu yok anne yok hiçbirini alma sen çalışma dedi. Hadi iii gelde çalış şimdi. Birde çevrede var çalış çalış diye zırt pırt konu açan sanki keyfimden.

Ne öğretmenisiniz siz hanımefendi? Neden Türkçe'yi bu kadar katlettiniz? Kusursuz yazmanızı bekleyen yok ama en azından ayrı yazılması gereken "de"ye falan dikkat etmeli insan. Öğretmen değilim, kusura bakmayın ama ben utandım şu an. Forum kurallarından birisi de dilimizi mümkün olduğunca düzgün kullanmaktır. Belki burası sanal ortam diye fazla dikkat etmiyorsunuzdur ama bari mesleğiniz gereği dikkat etmelisiniz bence. Biz sizin ders verdiğiniz çocuklar değiliz ama insan bari öğretmenlerden düzgün bir yazı görmek istiyor. Bu forumun sıradan bir üyesi olarak buna dikkat etmenizi rica ediyorum. İyi geceler.

Arkadaslar teşekkür ederim herbirinize ayrı ayrı. Maalesef önerilerin hepsini denedim ya da yaşadığım yerde bu imkan yok. Bugun bir haber bekliyorum insallah hayırlısı olur.once yavrumuz onun icin çalışıyoruz zaten.

De nin ayri yazilimi mi saka gibi ya:) sizde forumdaki tdk temsilcisisiz galiba.siz ne is yapiyorsunuz hanimefendi? Bir kac klavye kaymasindan başka yazımda bir sorun göremiyorum. Su an çok sıkıntılı ve zor bir durumdayım sadece burda icimi dokmeye geldim Üzgünüm ama size aradığınız polemigi veremiycem.sizede iyi gunler

Biraz daha araştırırsanız bulacağınıza inanıyorum ben.
Ben doğu görevimi yaparken 13 aylık kızım için bulduğum bakıcı kız 23 yaşında ama okuma yazma bilmeyen biri idi. Ama ne dersem yapıyordu. Bugün şu oyunu oynayın, bugün parka gidin vs. Tek istediğim gözünü kızımdan ayırmaması idi.
Aynı şekilde iş arkadaşlarımın da bulduğu kişiler vardı. Elbette "bakıcı" değillerdi, ilk kez çocuk bakıyorlardı (iş anlamında-yoksa kendi kardeşleri dolu 7-8 tane)

Bence araştırmaya, etrafa haber salmaya devam edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…