- 6 Aralık 2008
- 229
- 102
- 103
oda çok çözüm olmamıştı bana biliyormsn çünkü 3 yaştan sonra kreşe alınacak şartı var bizim hastanenin kreşinin 3 yaşına kadar yine birini bulmak sıkıntıydı ahhh ahhh...Çocuğunuz kaç yaşında?
İş yerlerinin böyle ebeveynler için bir katta kreş açması lazım, bazı iş yerlerinde var yurtdışında.
Hiç düşünmüyorlar çalışan kadınları.
damdan benim branşım ve çalıştığım okul niteliği açısından rahat biraz yani iş yüküm diğer arkadaşlar gibi değil belki o yüzden biraz daha rahatım.bir de büyükler zaten kreşte küçüğe de abilerinin eski bakıcısı bakıyor o açıdan içim hep rahat.bakıcı konusunda çok şanslıydım şükür.
kesinlikle bilmeden konuşmuyorum ben de bakıcı ararken neler gördüm,neler yaptım :) ama mutlaka iyi biri bulunur hiç bulamıyorum diyen kişi kendinde de bazı hatalar aramalı.
Bu problemi sadece ben yaşamıyorum demekki bu yaştan sonra(25) örgün üniversite kazandım oğlum 10 aylık okul ikinci üniversitem oldugundan 2-2.5 yılda bitecek ama ailemden kimse yok bakacak görüşüyorum insanlarla ama saatin düzensiz çocuğun küçük vs birazda fiyat için türlü bahaneler çıkıyor dersler bu hafta başladı pazartesiye kadar ayarlayamazsam galiba şehir değişikliği ev değişikliği tamamı boşa gidecek yavrum ufak sesten gürültüden korkuyor yine sizladi burnumun direği
Binbir emekle oku atan öğretmen ol.ama kendi cocuguna bi çözüm bulamaburda kimsenin yapabileceği bişey yok belki ama icimi dökmek istedim.kucuk biyerde yaşıyorum ve bakıcı bulamıyorum bulduklarimin hepsini ailevi problemleri var esimde bana cok beklentin var diye sitem ediyor. Halbuki tek istegim çocuk sevgisi olan birinin oğluma bakmasi.sanki alman dadi aramiyorum ya.komsum bakacakti.ama olmadi cocugimu sabah sabah uykudan alıp başka eve goturunce cok cok ağlıyor. Komsumda sen gidince koseye vekilip sessizce icli icli ağlıyor ben üzülüyorum dedi en azından kendi evinde bakacak birini bul dedi.zaten sabahin korunde baska biyerede cikartamam falan filan.icimi döktüm sadece ucrrtsiz izine girisicem galiba.ev pesinati biriktirwlim diyorduk ama ne yapayim olur olmaz birine birakamiycam not kvdeden Hayır yok.annemde kucuk kardesimin okulu var gelemiyor
Tecrübeli birine ihtiyacım vardı gerçekten ozelden mesaj atsam olur mu :)şehri bilmiyorum ama saatin düzensiz olması neden sorun olmuş ki
benim bakıcım 6 gün günde 11 saat baktı oğluma; neler vermezdi bir iki gün iki üç saat erken gitmek için; cumartesi 7'de değil de 5'te çıkardı bazen de"günnn çoook uzun" derdi
ya da kendimden örnek vereyim Çarşamba 3 saat işe gelme ya da geç gel erken çık dense neden kabul etmeyeyim
siz onlarla tüm günmüş gibi konuşun; arada eve erken gelirsem ya da geç çıkacaksam ayarlarız deyin; sanki ödül gibi olsun
tabii bir de ücret konusu var; benim bakıcım yoğum saatler çalıştı ama asgari ücretin üstünde bir ücret ile çalıştı; yol parası vs de yoktu; başka yerde çalışsa o parayı alamaz; o saatte de evde olamazdı yine
Tecrübeli birine ihtiyacım vardı gerçekten ozelden mesaj atsam olur mu :)
Siz muhatabım değilsiniz.puhahahaAllah'ım şaka gibi ya..
çalışan bir anne için çocuğunu bırakacak işte bir kreş olmamasından, ailelerin bu kadar duyarsızlaşıp torununa -yeğenine bakmamasından, benliğimizi kaybetmek üzere olduğumuzdan utanmıyorsun da de ayrı yazılmadı utandım diyorsunuz.. yok artık! insanlık resmen çöpe atılmak üzere..
Keşke şaka olsa değil mi? Gerçek maalesef ve bunu bir öğretmen yapıyor.De nin ayri yazilimi mi saka gibi ya:) sizde forumdaki tdk temsilcisisiz galiba.siz ne is yapiyorsunuz hanimefendi? Bir kac klavye kaymasindan başka yazımda bir sorun göremiyorum. Su an çok sıkıntılı ve zor bir durumdayım sadece burda icimi dokmeye geldim Üzgünüm ama size aradığınız polemigi veremiycem.sizede iyi gunler
sen istediğin kadar rica et, kötü olan yine sensin. öğretmenliği artık ciddiye alan mı kaldı ? eskiden öğretmen denilince herkes ceketinin önünü iliklerdi saygıdan ama şimdi önüne gelen öğretmen olduğu için ceket iliklenecek birşey bırakılmadı ortada. bu ülkede önce şu eğitim sistemi değiştirilmeli diye boşuna denilmiyor bak sen dikkat edilmesi gerektiğini söyledin sana verdiği cevap ortada. sanki küfür etmişsin gibi cevap vermiş. yazık yazık ileride çocuğumuzu bunlara emanet edeceğiz biz. hatasını kabul edeceğine tdk'cı mısın diyor sana. senin onu ciddiye bile aldığın hata zaten birisi dilimizi mahvettiği için kendisini uyardığı zaman verdiği cevaptan belli ediyor kendini. kendi mesleğine saygısı olmayan birinden ne beklenir?Keşke şaka olsa değil mi? Gerçek maalesef ve bunu bir öğretmen yapıyor.
Sıkıntınızı anlıyorum hanımefendi, umarım en kısa sürede çözüme kavuşturursunuz, ben sadece bir ricada bulundum, nasıl algıladığınız size kalmış. Ricayı polemik olarak algılayan birine söyleyecek başka şeyim yok.
bir tane de ben ekleyeyim ben de öğretmenlerimizden utanıyorum, çocuklardan utanıyorum birisi dilin daha düzgün kullanılması gerektiğini söyleyince öğretmen(!)lerin verdiği cevaplardan dolayı... insanlığın nereye atılmak üzere olduğunu sizin yorumunuza bakınca çok net anladım. niye şaka gibi olsun işime gelmiyor desene sen şunapuhahahaAllah'ım şaka gibi ya..
çalışan bir anne için çocuğunu bırakacak işte bir kreş olmamasından, ailelerin bu kadar duyarsızlaşıp torununa -yeğenine bakmamasından, benliğimizi kaybetmek üzere olduğumuzdan utanmıyorsun da de ayrı yazılmadı utandım diyorsunuz.. yok artık! insanlık resmen çöpe atılmak üzere..
Siz muhatabım değilsiniz.
bir tane de ben ekleyeyim ben de öğretmenlerimizden utanıyorum, çocuklardan utanıyorum birisi dilin daha düzgün kullanılması gerektiğini söyleyince öğretmen(!)lerin verdiği cevaplardan dolayı... insanlığın nereye atılmak üzere olduğunu sizin yorumunuza bakınca çok net anladım. niye şaka gibi olsun işime gelmiyor desene sen şuna
Teşekkür ederim arkadasım aynı şeyi yapmayi düşündüm ancak vakit bulamadım. Ben kimseye bişey demedim bişey sormadım bi aşağılama başladı sadece icimi dökmek istedim olay uzadı gittiewt ewt konuda zaten sizin Türkçe muhabbetinizle ilgili. bunu çok dert ediniyorsanız ayrı konu açın. kadıncağız derdini anlatmış işi gücü olmayan aman polemik çıkarayım diye didinenler çoluk çocuğuna anlatmazken burda Türkçe de Türkçe diye paralıyor kendini. Komik! "dakka ,görüşücez ,yokkende" bak bunlar senin önceki mesajındaki kelimeler.. dakka: dakika, görüşücez: görüşeceğiz, yokkende: yokken de diye yazılır.. çok utanç verici olmalı..
Teşekkür ederim arkadasım aynı şeyi yapmayi düşündüm ancak vakit bulamadım. Ben kimseye bişey demedim bişey sormadım bi aşağılama başladı sadece icimi dökmek istedim olay uzadı gitti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?