Yavrumun dilleri:)

ama bu sekilde olan yetiskinler de var,
simdi gurbetci arkadaslar darilmasinlar ama,
bazilari bir konusuyor, Turkce desen Turkce degil, Almanca desen Almanca degil, iki kelime ondan 3 kelime bundan cumle kuruyorlar. Ne Alman anlar konusulani ne de Turk, gurbetci olmasi gerekir anlamasi icin. Bu sekilde de dil biliyorum dememek lazim.

Aynen
Almancılar genelde ne konuştuğumu anlamıyorlar. Dil sadece gramer,;kelimeler değil anlamak için popüler kültürü de bilmek gerekiyor. Boşuna dil yerinde öğrenilir demiyorlar.

Çok güzel insanlar tanımışsa orda(onlarla tekrar birarada olabilmek için) ve Allah’ın oraya bahsettiği eşsiz güzellikleri tekrar görebilmek için.

Suudi Araplar o Allahın bahşettiği her güzelliğin etrafına 3er 5er otel dikiyor. Gitseniz de göremeyebilirsiniz:deli:Ruhani merkez Kabe bile görünmüyor artık.

O eşşiz güzellikleri göremeyen tek ben mi varım? Arabistan çöl ve otelden oluşuyor gibime geliyor da.:bicak:

ama bu sekilde olan yetiskinler de var,
simdi gurbetci arkadaslar darilmasinlar ama,
bazilari bir konusuyor, Turkce desen Turkce degil, Almanca desen Almanca degil, iki kelime ondan 3 kelime bundan cumle kuruyorlar. Ne Alman anlar konusulani ne de Turk, gurbetci olmasi gerekir anlamasi icin. Bu sekilde de dil biliyorum dememek lazim.
Tabi haklisiniz, ben de bir dilin hakkiyla konusulmasini isterim, suan bizim oglani da en iyi biz anliyoruz, hatta isin icine bize gore anlamsiz ona gore mutlaka bir anlam ifade eden kendi dilini de katinca biz de anlamak da cok zorlaniyoruz. Benim oglan daha 3 yasinda, konusmasi gecikti, dilden dediler, konusma terapistine gittik, simdi daha iyi. Bazi seyleri hep Ingilizce soylemek istiyor, daha gecen gun sakalasirken oglum avakado diyebiliyorsun ama daha su diyemiyorsun dedim, bana soyle bir bakti water dedi, esimle baya bir gulduk. Cok uluslu bir ortamda calisiyorum, bana soylenen Turkce anlar ama eger Turkce cevap vermeye zorlamazsan Turkce`yi konussa bile aksanli konusur oldu. Telaffuz dersi aldigim ogretmenimin anne babasi Rusmus ama o Amerika`da dogmus, Rusca`yi konusabilmesi icin Ingilizce cevap verdiginde seni duymuyoruz, anlamiyoruz ne diyorsun diye Rusca konusmaya zorluyorlarmis Ingilizce de bildikleri halde.

Tabi haklisiniz, ben de bir dilin hakkiyla konusulmasini isterim, suan bizim oglani da en iyi biz anliyoruz, hatta isin icine bize gore anlamsiz ona gore mutlaka bir anlam ifade eden kendi dilini de katinca biz de anlamak da cok zorlaniyoruz. Benim oglan daha 3 yasinda, konusmasi gecikti, dilden dediler, konusma terapistine gittik, simdi daha iyi. Bazi seyleri hep Ingilizce soylemek istiyor, daha gecen gun sakalasirken oglum avakado diyebiliyorsun ama daha su diyemiyorsun dedim, bana soyle bir bakti water dedi, esimle baya bir gulduk. Cok uluslu bir ortamda calisiyorum, bana soylenen Turkce anlar ama eger Turkce cevap vermeye zorlamazsan Turkce`yi konussa bile aksanli konusur oldu. Telaffuz dersi aldigim ogretmenimin anne babasi Rusmus ama o Amerika`da dogmus, Rusca`yi konusabilmesi icin Ingilizce cevap verdiginde seni duymuyoruz, anlamiyoruz ne diyorsun diye Rusca konusmaya zorluyorlarmis Ingilizce de bildikleri halde.

biz de su an ayni problemlerle bogusuyoruz,
elestirmek icin asla yazmadim,
dikkatli olmak gerekir diye dusunuyorum sadece.
gazamiz mubarek ola :)

Benim oglum iki dilli, okulda Ingilizce evde Turkce duyuyor. Hatta iki dilli olmasi konusmasinin gecikmesine neden oldu, simdi 3 yasinda ve cumle kurabiliyor ama hala yasitlari gibi degil. Evde de Ingilizce konusmak istiyor, biz de simdilik aman konussun da diyiyoruz ama Turkce`yi de iyi konusmasini istiyoruz. Bazen cumlenin yarisini Ingilizce yarisini Turkce soyluyor, cok komik ve tatli oluyor. Bana edilen tavsiye siz hep cocukla kendi anadilinizi konusun ve onun da anadilde cevaplar vermesini isteyin oldu. Yoksa okulda ve arkadas cevresinde ogrenilen dil daha baskin oluyor. Zaman zaman iki dille zorlandigi da oluyor, hatta bizimkinin kendi gelistirdigi 3. bir dili var, mesela sayilar, ogretmeni heralde Turkce sayiyor diye dusunmus, ben de dedim yok o Turkce degil, bizim de bilmedigimiz bir dil dedim. Cok dilli olmak ilk baslarda biraz cocuklari zorluyor bence ama kesinlikle artisi cok fazla. Cocuklar sunger gibi ama eger ogrendiklerini kullanamazlarsa onlar da unuturlar, yani bu 3 dili bir sekilde devam ettiremiyecekse cok zorlamayin. Dil deyince benim aklima arkadaslarimin cocugu geliyor, annesi ve babasi Cinli ve Hintli ve okulda da Ingilizce ogreniyor, cocuk dunyada neredeyse herkesle konusabilecek sekilde yetisiyor.
çok sağolun cevabınız için. Devam ettirebileceğime inanıyorum. Planladığım şekilde ayarlayabilirsem yola koyulacağım bakalım.
Zorlanacağını,dilde gerileme yaşayacağını da biliyorum, onun için sıkıntı olursa 3.dilden vazgeçebiliriz.

Mune Mune konum kapanabilir. Yeterli cevap aldım teşekkür ederim.
Kendi sınırlı zihinleriyle,görmedikleri yerleri herşeyiyle tanıdıklarını sanan insanımsıların saldırı yeri olsun istemiyorum burası.

3 dilli yavru sokağa çıkmak için, çalışmak için, araba kullanmak için velisinden izin istesin
3 dilli yavru sokakta gerekirse ahlak polisinden dayak yesin, gerekirse erkeklerce recmedilsin, lince uğrasın
Kocası kuma getirse de dayak yese de ses edemicek

Arkadaş erkekler neyse ama bir kadının şeriat ülkesinde yaşamak istemesi kadar aptalca bir şey olamaz

Konu sahibesinin kafa güzel bence, çocuğuma eğtim vereyim ama kullanamayacağı bir yerde yetiştireyim?? Yavrunun 3 değil 5 dili olsa ne olacak ki, ailesinin kafa güzel!
Uzun uzun yazmak için kelimenin tam anlamıyla zaman israfısınız..keşke ne kadar seviyesiz olduğunuzun farkında olsanız!!!

Kendi sınırlı zihinleriyle,görmedikleri yerleri herşeyiyle tanıdıklarını sanan insanımsıların saldırı yeri olsun istemiyorum burası.

Uzun uzun yazmak için kelimenin tam anlamıyla zaman israfısınız..keşke ne kadar seviyesiz olduğunuzun farkında olsanız!!!

Sizinkinden başka seviyesiz mesaj goremedim konuda yazmak icin geldim ve gidiyorum.. genel bir goz attim da, susamadım yine. Hayırlısı..

Neden hanımefendi?
Suudi Arabistanın Yemen'de işlediği insanlık suçlarından haberdar mısınız mesela? Yemenliler de Müslüman?

Tüm Müslümanlar kardeş ama paralı olanları daha da kardeş tabi. Suudi Arabistandaki tek güzellik para, gerisi beton ve kum. İnşaatlarda da Afganlar ve diğer fakir Müslümanlar çok kötü şartlarda çalışıyor. Size para gelsin de gerisi önemli değil tabi. İnsan hakları ihlalleri, Yemende yapılan zulüm, Kabeyi bile pazarlama leşliği umrunuzda değil zira güzelliklerle! gözünüzü boyamışlar. Oksijen israfı olan sizsiniz. Demokrasi, insan hakları, adam yerine konma sizin gibilere fazla. Gidin tacir mollaların, leş şeyhlerin ayağını öpün, 3 karılı adama 4.kadın olun layığınız o.

Son düzenleme:
Neden hanımefendi?
Suudi Arabistanın Yemen'de işlediği insanlık suçlarından haberdar mısınız mesela? Yemenliler de Müslüman?

Tüm Müslümanlar kardeş ama paralı olanları daha da kardeş tabi. Suudi Arabistandaki tek güzellik para, gerisi beton ve kum. İnşaatlarda da Afganlar ve diğer fakir Müslümanlar çok kötü şartlarda çalışıyor. Size para gelsin de gerisi önemli değil tabi. İnsan hakları ihlalleri, Yemende yapılan zulüm, Kabeyi bile pazarlama leşliği umrunuzda değil zira güzelliklerle! gözünüzü boyamışlar. Oksijen israfı olan sizsiniz. Demokrasi sizin gibilere fazla. Gidin tacir mollaların, leş şeyhlerin ayağını öpün daha layığınız o.
Hı hı

Siz sadece tek dili kullanmalısınız ev içinde.. Anadiliniz Türkçe olduğu için Türkçe yani.. Babası sürekli Almanca, bakıcısı da sürekli Arapça konuşursa hiçbir sıkıntı oluşmaz.

Back
X