Sevgili
Alys
eşimin dil öğrenmeye inanılmaz bir yatkınlığı var. Kızımın da babadan kaynaklı bir yatkınlığı olduğunu düşünüyorum. 3 dile maruz kalmasına rağmen,düşündüğümden çok çok iyi dil gelişimi. Ben de doğduğundan beri çok çaba sarfettim. Mesela radyoyu açtım,şarkı,türkü söyledim sürekli. Dili en çok geliştiren şey müzik imiş. Ayrıca sürekli sırtımda taşıdım dışarda,insanlarla daha yakın etkileşimde olabilsin diye. Burda bebeklere karşı çok sıcakkanlı ve konuşkan insanlar..Ben de sadece Almanca’yla mı kalsa diye düşündüm ama bakıcısı kendisi teklif etti ben de çok sevindim açıkçası. Şöyle ki kızım Suudi Arabistan doğumlu ve orda doğmasından kaynaklı bir takım hakları varmış(çok cebelleşmiştim doğum sonrası belgelerini edinmekte o zaman sormadım:/ ama nolur nolmaz.. bir dil bir insan. Üstelik benim tekrar Suudi Arabistan'da yaşama planım var ve Türkiye’de de Arapça’ya devam etmemiz daha yüksek ihtimal.
Derdim,eldeki imkanları en iyi şekilde nasıl değerlendiririm. Eşim bakıcıda 3-4 gün birer saatten Arapça için bir kazanımı olmaz. Vermeyelim,kalsın diyor ama bilemiyorum. Ayrıca kızım,bakıcısı ve eşini de çok seviyor.
Oğlanların hep geç konuştuğu söylenir. Alıcı dil dönemi biraz uzundur belki. Konuşunca nasıl olsa yaka silkiliniyormuş:) benim kız şimdiden kuzeniyle telefon görüşmesinde beni ittire ittire uzaklaştırıyor:/