Doğuma Hazırlık yaz bebekleri için nasıl kıyafetler alınmalı?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

nicki_mouse

Guru
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2012
1.031
962
323
etrafımda yeni doğum yapan bütün arkadaşlarım kışın doğum yaptı. benim bebeğim ise ağustosta doğacak. yaz bebeği nasıl giyer, badiyleri, tulumları nasıl olsun. hangisinden ne kadar almak lazım vs. nette bir sürü liste var ama hep kış bebekleri için nedense. bir kısmı da fazla abartmış gibi geldi, piyasada bebekler için ne varsa yazmış. biliyorum kullanışlılığı kişiden kişiye değişir ama nedense ben en çok kk'daki bayanlara güveniyorum :)

etrafımda yeni doğum yapan bütün arkadaşlarım kışın doğum yaptı. benim bebeğim ise ağustosta doğacak. yaz bebeği nasıl giyer, badiyleri, tulumları nasıl olsun. hangisinden ne kadar almak lazım vs. nette bir sürü liste var ama hep kış bebekleri için nedense. bir kısmı da fazla abartmış gibi geldi, piyasada bebekler için ne varsa yazmış. biliyorum kullanışlılığı kişiden kişiye değişir ama nedense ben en çok kk'daki bayanlara güveniyorum :)

Benim de doğumum yaza denk geliyor.Henüz bebekle tecrübe etmedim ama aldığım şeyler genelde kısa kollu ve kolsuz alttan çıtçıtlı bodyler.Bir tane tulum,alt üst gece takımı aldım.Eğer kısa kollularla üşürse penye battaniyelerini kullanacağım.Çorap,eldiven,şapka aldım ikişer tane.Kısacası parça parça şeyler aldım ki,üşürse üstüste giydirebileyim,terlerse çıkartabileyim.Bebeği çok sıkı,çok üstüste giydirme taraftarı değilim.Ama en doğrusu bebek doğduğunda anlaşılacak. :)

benim oğluşumda haziranda doğacak. yeğenimdem kalan kıyafetleri kardeşim verdi. benim aldıklarım genelde yazlık kısa kollu şortlu takımlar, kısa kollu şortlu tulumlardan aldım. kolsuz çıtçıtlı badiler. ama illaki uzun kolluda alın. akşamları serin olabilir. yada akşam bir yere gideceğiniz zaman falan üşümesin diye. patikli pantolaonlardan alın ama abartmayın çünkü çabuk büyüyorlar. kızımdan biliyorum. giydirmeden kaldırdığım çok kıyafeti oldu.

benim oğluşumda haziranda doğacak. yeğenimdem kalan kıyafetleri kardeşim verdi. benim aldıklarım genelde yazlık kısa kollu şortlu takımlar, kısa kollu şortlu tulumlardan aldım. kolsuz çıtçıtlı badiler. ama illaki uzun kolluda alın. akşamları serin olabilir. yada akşam bir yere gideceğiniz zaman falan üşümesin diye. patikli pantolaonlardan alın ama abartmayın çünkü çabuk büyüyorlar. kızımdan biliyorum. giydirmeden kaldırdığım çok kıyafeti oldu.

ben de aldıklarım kullanılsın istiyorum, o yüzden kararsız kaldım. 3-5er tane alsam yeter o zaman? yaz günü yıkayınca kurutmak da sorun olmaz.

Bizde hayırlıysa ağustosta bekliyoruz bebişimizi :) ben de alışverişte çok kararsız kalıyorum..yazın sonu olunca acaba havalar nasıl olur ne almayım diye her gördüğüm şeyde düşünüyorum acaba uygun olur mu giyebilir mi diye. badyleri genelde kolsuz veya kısa kollu aldım ama üzerine ince penye hırkalarda aldım ki üşümesin :) zaten bady üzeri tulum giyer ama bazen ağustos ayı yağmurlu olup çok soğuk olabiliyor o yüzden bende çok kararsızım kıyafet konusunda...Sonra kendi kendime hayırlısıyla sağlıkla bebişimizi kucağımıza alalım da kıyafetler nasıl olsa hallolur diyorum :)

bizim yaşadığımız şehir çoook sıcak bi de, hava şimdiden bunaltıcı. ben pek patikli, uzun kollu almayacaktım ama olur da dayanamazsak ve klimayı açmak zorunda kalırsak diye aldım biraz.

Back
X