- Konu Sahibi beyazbegonvil
-
cnm bende bı cemıyetım olsa sokakta yapma tarftarı degılım ama maddı ımkanı omayan ınsanlar var bı org tutuyolar tamam ee onlarında heveslerı var belkı mkıyamam yanı kıolaymı bı dugun dermen yapmak yenı bı eve acmak salon tutmak
O zaman sokak arasında yapmayacaklar, tanımadıkları, halinden haberdar olmadıkları insanları rahatsız etmeyecekler. Gidip boş bir arazi bulacaklar, yerleşim yerlerinden uzakta.
Onların hevesleri olabilir, başkasının da derdi olur, hastalığı olur, acısı olur. Bunlar mı daha önemli yoksa insnaların ucuz yoldan eğlence ihtiyaçlarını karşılaması mı? Ki hiç bir şekilde insnaların birbirlerini rahatsız etmek gibi bir lüksleri yok, hele de böyle bir pervasızlıkla.
kızlar ya bence cok acıtasyon oldu yanı zaten kışın olmuyo hafta ıcı olmuyo yanı neden artık halk olarak bu kadar tahammulumuz bıttı aslında anlamıyorum
cnm ya pekala o calgı olmasa o dert unutulcakmı o acı dınecekmı ama gercekten cok yakın cevresınle ölum agır hastalık oldugunda buralarda calgı calmazlar ama ddiğim gıbı benı rahatsız etmıyo ınsanlar eglensın yanı
kızlar yasak saat 11 den sonra olan calgıya burada havaı fışeklerde atıldı oh tam dugun ay nedense ben rahatsız olmuyorum ya
kızlar ya bence cok acıtasyon oldu yanı zaten kışın olmuyo hafta ıcı olmuyo yanı neden artık halk olarak bu kadar tahammulumuz bıttı aslında anlamıyorum
bi bakıma haklısınız durumu olan var olmayan var ama olmayanlar icin de belediyelerin ücretsiz salonları oluyor veya nikah salonları var.sokak arasında aksam 6 dan baslayıp 12 lere kadar devam eden gürültü hos olmuyor.daha 2gün önce burdada oldu aynı durum dısarda org calıyor bizde namaz kılınmaya calısılıyor.ezan okunuyor sesten duyulmuyor.cocugu olan hastası olan derdi olan cok herkesin kafası cekmiyor.büyüksehirlerde hosda olmuyor koca koca binaların arasında.
Ya rahatsız olan varsa? Durumu kişiselleştirmemek lazım. Bebeğini uyutamayan bir anne, dinlenemeyen hasta, migreni tutmuş insanlar, üzüntüsü, derdi, hatta cenazesi olan insanlar. Böyleleri de var hiç düşündünüz mü?
Köy yerlerinde açık bir alanda düğün yapılır, zaten herkes kafadan düğüne davetlidir, davetiye bile dağıtılmaz. Cenaze varsa ertelenir, aynı gün olmaz. Herkes birbirini tanıyor çünkü. Şehirde üst komşun ne alemde biliyor muyuz ki kafamıza göre açarım sesi bakarım keyfime diyebiliyoruz? Bu arada kimse değinmemiş ama başkasını rahatsız etmek kul hakkıdır, helallik almak lazımdır.
he bızım burada da var nıkah salonları Allah ıcın ama dugun ıcın ucretsız salaonlar yok bu akaşam akşam ve yatsı olamk uzere 2 kere mola verıldı tabı bu hassasıyetı göstermeyenler vardır
Bir de arkadaşım ben genel sınavlardan önce yapılıyor diyorum, sen acıtasyon oldu zeten sürekli olmuyor ki diyorsun. O genel sınavlar insanlar için çok önemli, "mutlu günüm" diye anlayış bekleyen insanlar düşünceli olsa hiç değilse o tarihlerde düğün yapmaktan kaçınırlar ama haksız mıyım?
Sokak düğünü yasağı kesinlikle ve kesinlikle çok isabetli bir karar.:128:
sizin taraftakiler iyimis o zaman burda ne ezan ne hafta ici ne sabah ne aksam.hemde ist.in göbegi bide persembe günü aksam 6 dan 12 ye kadar cekdik resmen oglum uyumadı en basiti uyuyamadı daha dogrusu.saat 10 bucuk olmus adam bagırıyo komsular rahatsız oldu ama daha devam edelimmi bitirelimmi kınadakiler bagırıyo devam devam die yaptın madem tadında bırak ama onlada doymuyorlar.
bende severim mesela kız cıkmaları olur davullu zurnalı bilmem nede kız cıkınca bitiyo olay tadında kalıyo iyice cıvıtıyolar ya olayı.
sizin taraftakiler iyimis o zaman burda ne ezan ne hafta ici ne sabah ne aksam.hemde ist.in göbegi bide persembe günü aksam 6 dan 12 ye kadar cekdik resmen oglum uyumadı en basiti uyuyamadı daha dogrusu.saat 10 bucuk olmus adam bagırıyo komsular rahatsız oldu ama daha devam edelimmi bitirelimmi kınadakiler bagırıyo devam devam die yaptın madem tadında bırak ama onlada doymuyorlar.
bende severim mesela kız cıkmaları olur davullu zurnalı bilmem nede kız cıkınca bitiyo olay tadında kalıyo iyice cıvıtıyolar ya olayı.
Bir de arkadaşım ben genel sınavlardan önce yapılıyor diyorum, sen acıtasyon oldu zeten sürekli olmuyor ki diyorsun. O genel sınavlar insanlar için çok önemli, "mutlu günüm" diye anlayış bekleyen insanlar düşünceli olsa hiç değilse o tarihlerde düğün yapmaktan kaçınırlar ama haksız mıyım?
Sokak düğünü yasağı kesinlikle ve kesinlikle çok isabetli bir karar.:128:
yanı bızım brada yasak yok ortada alınana bı belge ve 5 dk mesafede sorun cıkmadına göre zaten benım cevremdede raatsız olan hıc kımsyı duymadım ısabetlı olmuş bızım şehırımız ıcnde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?