Yaz geldi sokak duğunu kabusum

kızlar ya bence cok acıtasyon oldu yanı zaten kışın olmuyo hafta ıcı olmuyo yanı neden artık halk olarak bu kadar tahammulumuz bıttı aslında anlamıyorum

bi bakıma haklısınız durumu olan var olmayan var ama olmayanlar icin de belediyelerin ücretsiz salonları oluyor veya nikah salonları var.sokak arasında aksam 6 dan baslayıp 12 lere kadar devam eden gürültü hos olmuyor.daha 2gün önce burdada oldu aynı durum dısarda org calıyor bizde namaz kılınmaya calısılıyor.ezan okunuyor sesten duyulmuyor.cocugu olan hastası olan derdi olan cok herkesin kafası cekmiyor.büyüksehirlerde hosda olmuyor koca koca binaların arasında.

cnm ya pekala o calgı olmasa o dert unutulcakmı o acı dınecekmı ama gercekten cok yakın cevresınle ölum agır hastalık oldugunda buralarda calgı calmazlar ama ddiğim gıbı benı rahatsız etmıyo ınsanlar eglensın yanı

kızlar ya bence cok acıtasyon oldu yanı zaten kışın olmuyo hafta ıcı olmuyo yanı neden artık halk olarak bu kadar tahammulumuz bıttı aslında anlamıyorum

Allaha şükür şimdiye kadar hiç maruz kalmadım, tahammülümün sonuna gelme gibi bir durumum yok.

Bu acıtasyon değil ayrıca, diğer tüm gerekçeleri geçtim, mümkünse istanbulda iş çıkışı insanların yüzlerine bir bak, ya da başka bir büyükşehirde. Akşama kadar çalışan insanlar evlerine gelip rahatça dinlenmek isterken, millet ucuza eğlenecek diye son ses müzikle rahatsız ediliyorlar. Evin içinde davul zurna yankılanıyor. Çok mu mantıklı? Çok mu doğru? Ki yasası bile var zaten, bir de uygulamayanları yola getirebilseler sorun kalmayacak

Zaten rahatsız olan bir insanı daha da rahatsız etme çabası neden? Ki büyükşehirde insan kapı komşusunu tanımazken kim kimin durumundan nasıl haberdar olsun?

kızlar yasak saat 11 den sonra olan calgıya burada havaı fışeklerde atıldı oh tam dugun ay nedense ben rahatsız olmuyorum ya

Ya rahatsız olan varsa? Durumu kişiselleştirmemek lazım. Bebeğini uyutamayan bir anne, dinlenemeyen hasta, migreni tutmuş insanlar, üzüntüsü, derdi, hatta cenazesi olan insanlar. Böyleleri de var hiç düşündünüz mü?

Köy yerlerinde açık bir alanda düğün yapılır, zaten herkes kafadan düğüne davetlidir, davetiye bile dağıtılmaz. Cenaze varsa ertelenir, aynı gün olmaz. Herkes birbirini tanıyor çünkü. Şehirde üst komşun ne alemde biliyor muyuz ki kafamıza göre açarım sesi bakarım keyfime diyebiliyoruz? Bu arada kimse değinmemiş ama başkasını rahatsız etmek kul hakkıdır, helallik almak lazımdır.

he bızım burada da var nıkah salonları Allah ıcın ama dugun ıcın ucretsız salaonlar yok bu akaşam akşam ve yatsı olamk uzere 2 kere mola verıldı tabı bu hassasıyetı göstermeyenler vardır

Kesinlikle öyle ama kimsenin umrunda değil, milletin kul hakkı korkusu olsa bu konu tartışmaya bile açılmaz.

Dahası bahaneye bile gerek yok aslında, insanlar evlerinde kafalarını dinleyecekler. Sen kendi keyfinden açmış millete davul zurna dinletirken belki onlar başka bir şey dinlemek ya da okumak istiyorlar, sen onları umursamazken "en mutlu günüm" diyerek onların seni umursamasını bekliyorsun.

Son düzenleme:
Bizim karsı bınanın (site bir de) bahçesinde oturan teyzeler (katlanılmaz ince sesleriyle) baya bir kul hakkı alıyorlar... tahammül etmeye çalışıyorum işte ses çıkarmıyorum ama sınav zamanı resmen eziyet oluyor...nasıl bu kadar kaba ve anlayışsız oluyor insanoğlu anlamıyorum...

arkadaşlarım öele bı bahsedıyosunkı yanı hergu her akşam yaşanan artık sızı ısyana kadar getırmış bı durummuş gıbı bu olan bıten yazın eve haftasonu hanı ıstesnızde kışın yada hafta ıcı yaşanmıyo tum bnlar hanı başka ınsanların acısından nasıl bakıyosanız bıde dugun yapanların acısındanda bamayı duşunun

Bir de arkadaşım ben genel sınavlardan önce yapılıyor diyorum, sen acıtasyon oldu zeten sürekli olmuyor ki diyorsun. O genel sınavlar insanlar için çok önemli, "mutlu günüm" diye anlayış bekleyen insanlar düşünceli olsa hiç değilse o tarihlerde düğün yapmaktan kaçınırlar ama haksız mıyım?

Sokak düğünü yasağı kesinlikle ve kesinlikle çok isabetli bir karar.:128:

Son düzenleme:
he bızım burada da var nıkah salonları Allah ıcın ama dugun ıcın ucretsız salaonlar yok bu akaşam akşam ve yatsı olamk uzere 2 kere mola verıldı tabı bu hassasıyetı göstermeyenler vardır

sizin taraftakiler iyimis o zaman burda ne ezan ne hafta ici ne sabah ne aksam.hemde ist.in göbegi bide persembe günü aksam 6 dan 12 ye kadar cekdik resmen oglum uyumadı en basiti uyuyamadı daha dogrusu.saat 10 bucuk olmus adam bagırıyo komsular rahatsız oldu ama daha devam edelimmi bitirelimmi kınadakiler bagırıyo devam devam die yaptın madem tadında bırak ama onlada doymuyorlar.

bende severim mesela kız cıkmaları olur davullu zurnalı bilmem nede kız cıkınca bitiyo olay tadında kalıyo iyice cıvıtıyolar ya olayı.

benım oldugum şehirde bir yıl yasaklanmıştı sınav öncesi ve sınav günü sokak düğünü, sonra tepkiden galiba yine serbest bırakıldı malesef.

hadı ya hafta ıcı sabah akşam evet öle olsa cekılmez gercekten dedıgım gıbı burada durum yaz haftasonları onun dışında olmaz ondan dolayı rahatsızlık hıssı vermıyo bana

belli bir ses desibeli sınırı var diye biliyorum ve saat sınırı da aynı zamanda . Çok bunaldıysanız şikayet edin ama bence 2 3 saat dinlemek o insanların en özel günlerini bozmaktan daha mantıklı
Zira herkesin düğün salonu tutabilecek durumu olmayabilir

Ohoo sevmesine geldi mi ben de severim, yazın köyde cümbür cemaat eğleniriz. Ki köyde olması rağmen yine de evlerden daha uzakta bir alanda yapılır. Millet de haberdardır, belki çocuğunu ona göre uyutur, işini ona göre yapar, namazını kılar vs. Ama sen bir bakıyorsun ki mantar gibi bir sokak düğünü çıkmış ortadan. Ne haberin var ne bir şey. Otur insanların mutlu gününe saygı göster sonra mümkünse

yanı bızım brada yasak yok ortada alınana bı belge ve 5 dk mesafede sorun cıkmadına göre zaten benım cevremdede raatsız olan hıc kımsyı duymadım ısabetlı olmuş bızım şehırımız ıcnde

az sıkın dişinizi şurda ramazana kadar olur düğün ondan sonra zaten kimse düğün yapmaz.ben ücretsiz düğün salonu hiç duymadım.öle olsa kimse sokakta rezillik çekmez.sokakta düğün yasak değil.çünkü bu iş için karakoldan yazılı izin alınıyor.sokakta düğün yapılacaksa bağlı olduğu bölgedeki karakola gidip bildiriyosun.onlarda 11-12 ye kadar izin veriyolar.yasak olsa polis geldiğinde sizce sadece uyarıp gidermi?bence gitmez.çünkü yasaksa poliste görevini yapardı.ekonomilk koşullar insanları buna sürüklüyor.orda evlenen gelinde mutlu değildir eminim.kimse sokakta düğün hayal ederek büyümüyodur...

Rahatsız olmayana diyecek bir lafım yok, ama bir değerlendirme yapılacaksa rahatsız olmayana göre değil rahatsız olana göre yapılmalı zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…