- Konu Sahibi beyazbegonvil
-
az sıkın dişinizi şurda ramazana kadar olur düğün ondan sonra zaten kimse düğün yapmaz.ben ücretsiz düğün salonu hiç duymadım.öle olsa kimse sokakta rezillik çekmez.sokakta düğün yasak değil.çünkü bu iş için karakoldan yazılı izin alınıyor.sokakta düğün yapılacaksa bağlı olduğu bölgedeki karakola gidip bildiriyosun.onlarda 11-12 ye kadar izin veriyolar.yasak olsa polis geldiğinde sizce sadece uyarıp gidermi?bence gitmez.çünkü yasaksa poliste görevini yapardı.ekonomilk koşullar insanları buna sürüklüyor.orda evlenen gelinde mutlu değildir eminim.kimse sokakta düğün hayal ederek büyümüyodur...
Ohoo sevmesine geldi mi ben de severim, yazın köyde cümbür cemaat eğleniriz. Ki köyde olması rağmen yine de evlerden daha uzakta bir alanda yapılır. Millet de haberdardır, belki çocuğunu ona göre uyutur, işini ona göre yapar, namazını kılar vs. Ama sen bir bakıyorsun ki mantar gibi bir sokak düğünü çıkmış ortadan. Ne haberin var ne bir şey. Otur insanların mutlu gününe saygı göster sonra mümkünse
Kesinlikle öyle ama kimsenin umrunda değil, milletin kul hakkı korkusu olsa bu konu tartışmaya bile açılmaz.
Dahası bahaneye bile gerek yok aslında, insanlar evlerinde kafalarını dinleyecekler. Sen kendi keyfinden açmış millete davul zurna dinletirken belki onlar başka bir şey dinlemek ya da okumak istiyorlar, sen onları umursamazken "en mutlu günüm" diyerek onların seni umursamasını bekliyorsun.
Bizim karsı bınanın (site bir de) bahçesinde oturan teyzeler (katlanılmaz ince sesleriyle) baya bir kul hakkı alıyorlar... tahammül etmeye çalışıyorum işte ses çıkarmıyorum ama sınav zamanı resmen eziyet oluyor...nasıl bu kadar kaba ve anlayışsız oluyor insanoğlu anlamıyorum...
Rahatsız olmayana diyecek bir lafım yok, ama bir değerlendirme yapılacaksa rahatsız olmayana göre değil rahatsız olana göre yapılmalı zaten.
haklısın bende cok rahatsızım bu durumdan istedigin kadar sikayet et 11 den önce gelmio polisler.hadi c.tesi yap pazar yap onada razı oluyorum bazen ama hafta ici cok can sıkıyo.oglum uyumuyo esim zaten stresli oluyor dinlenemiyor bide onla ugrasıyorum.cocukla esle ugrasmaktan bende bitap oluyorum ama malesef yapcak bisi yok isde.sinir oldugunla kalıyorsun.sehir icinde olucak isler degil bunlar ama isde herkes bizim gibi düsünmüyor.
haklısın bende cok rahatsızım bu durumdan istedigin kadar sikayet et 11 den önce gelmio polisler.hadi c.tesi yap pazar yap onada razı oluyorum bazen ama hafta ici cok can sıkıyo.oglum uyumuyo esim zaten stresli oluyor dinlenemiyor bide onla ugrasıyorum.cocukla esle ugrasmaktan bende bitap oluyorum ama malesef yapcak bisi yok isde.sinir oldugunla kalıyorsun.sehir icinde olucak isler degil bunlar ama isde herkes bizim gibi düsünmüyor.
demek olmayan cognlukta
Rahatsız olmayan demeyelim de şikayet etmeyen çoğunlukta.Rahatsız olanların hepsinin şikayet edip etmediğini bilemezsin sanırım. Ki bizim milletimiz de öyle çok hakkını arayan ses çıkaran bir millet değildir, örnekleri bolca mevcut.
Ama öyle bir hale geldi ki resmen açıklama yapmak durumunda kalıyoruz şu sebepten diye. Sebepli bile olsa kimse sallamıyorken...
Bizim burada dinden imandan dem vuran teyzeler sabahtan akşama kadar balkondan balkona bağıra çağıra dertleşiyorlar. Yahu banane senin pişirdiğin yemeğin tuzundan, banane eltinin gezenti kızından. Oğulları arabayla gelir, hanımların canı oyun havası çeker. Kendileri balkonda, sesi yeterince duyamayınca "aç oğlum aç"... Dinimizin emir ve yasaklarını ister yap ister yapma. Onları affetmek Allah'ın (cc) bileceği iştir. Ama diyor ki "bana kul hakkıyla gelmeyin onu ben affedemem".
Yalnız şöyle bir tespitim var. Sanki ülkemiz görgü konusunda ilerleyecekken daha da geriliyor gibi. Bu tür şeyler normalleşmeye başladı iyice. Sanki eskiden insanlar daha düşünceliydi. Ben küçükken bir kaç blok ötede olan bir cenaze dolayısıyla (samimi değiliz) babam tv açtırmazdı, olur da duyarsa, saygısızlık olursa...
ya bencede hafta ıcı olmamalı bu konuda sana hak verırım kesınlıkle hanı her gece tahammulu zor olmalı arkadaşım ALLAH kolaylık versı
arada sırada olan seye herkes belli ölçülerde tahammül edebilir ama hafta ici olur olmaz zamanlarda olması gercekten cok kötü oluyor.bi pazar sabahı bi uyanıyosun davul zurna sesiyle ne oldu die yataktan fırlıyorsun bakıyosun kız cıkacak dügün olacak.sabahın 9 unda olmak zorundamı?kocan isten geliyor tam sofraya oturuyosun bangır bangır müzik sesi bi süre sonra takıya cagırılan aileler....bilmiyorum ben artık hoslanmıyorum bu durumdan bıkıyor insan canım.herseyin bi edebi adabı var tadında kalınca güzel oluyor böyle seyler.
Hafta içi olsun, hafta sonu olsun. Ben dinlemek is-te-mi-yo-rum... Bu kadar... Sen rahatsız olmuyorsun diye ben niye olmayacakmışım ne münasebet. Benim yerime kimsenin karar alması haddine değil. O salon tutamayan zavallı gariban insanlar çalgıcı tutuyor, ikram veriyor, ışık sistemi kuruyor, oturak masa artık ne halt gerekiyorsa onu hazırlıyor... Salondan ne farkı kaldı? Sadece durumu olmayanlar değil, sade şık bir şekilde evlenmek isteyenler de nikahla işi hallediyor. O kadar gariban adam bir zahmet gösteriş yapmayıversin milleti rahatsız etmek adına.
O zaman sokak arasında yapmayacaklar, tanımadıkları, halinden haberdar olmadıkları insanları rahatsız etmeyecekler. Gidip boş bir arazi bulacaklar, yerleşim yerlerinden uzakta.
Onların hevesleri olabilir, başkasının da derdi olur, hastalığı olur, acısı olur. Bunlar mı daha önemli yoksa insnaların ucuz yoldan eğlence ihtiyaçlarını karşılaması mı? Ki hiç bir şekilde insnaların birbirlerini rahatsız etmek gibi bir lüksleri yok, hele de böyle bir pervasızlıkla.
Aynen bencede arkadasim. İnanirmisin agrikesici alip yattim. Smdi kalkmisim. Esime sordum 12 de bitmis davulzurna sesleri.
Gecen hafta, haftaicihemde iki tane dugun yan sokaktaydi. Yazdan beri bu onu gecti. Fenalik geldi yahu.
geçenlerde çıldırıyordum bunun yüzünden.
3 gün ard arda müzik mi çalınır ya? bir de gündüz 11 de başlıyorlar, ara ara gece 12 ye kadar sürüyor burdada.
bütün kapı pencere ne varsa kapatıp durmuştum o günlerde. neredeyse belediyeyi arayıp imdaaat diye bağıracaktım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?