Yaz geldi sokak duğunu kabusum

yanı herkez ıster dımı guzel salonlarda daha guzel şartlarda yapmak ama durumlar malum bı dugun yapmak falan zor ışler sahsen bızım buradada yok ucretsız salon falan

haklısın bende cok rahatsızım bu durumdan istedigin kadar sikayet et 11 den önce gelmio polisler.hadi c.tesi yap pazar yap onada razı oluyorum bazen ama hafta ici cok can sıkıyo.oglum uyumuyo esim zaten stresli oluyor dinlenemiyor bide onla ugrasıyorum.cocukla esle ugrasmaktan bende bitap oluyorum ama malesef yapcak bisi yok isde.sinir oldugunla kalıyorsun.sehir icinde olucak isler degil bunlar ama isde herkes bizim gibi düsünmüyor.

Ama öyle bir hale geldi ki resmen açıklama yapmak durumunda kalıyoruz şu sebepten diye. Sebepli bile olsa kimse sallamıyorken...

Bizim burada dinden imandan dem vuran teyzeler sabahtan akşama kadar balkondan balkona bağıra çağıra dertleşiyorlar. Yahu banane senin pişirdiğin yemeğin tuzundan, banane eltinin gezenti kızından. Oğulları arabayla gelir, hanımların canı oyun havası çeker. Kendileri balkonda, sesi yeterince duyamayınca "aç oğlum aç"... Dinimizin emir ve yasaklarını ister yap ister yapma. Onları affetmek Allah'ın (cc) bileceği iştir. Ama diyor ki "bana kul hakkıyla gelmeyin onu ben affedemem".

Yalnız şöyle bir tespitim var. Sanki ülkemiz görgü konusunda ilerleyecekken daha da geriliyor gibi. Bu tür şeyler normalleşmeye başladı iyice. Sanki eskiden insanlar daha düşünceliydi. Ben küçükken bir kaç blok ötede olan bir cenaze dolayısıyla (samimi değiliz) babam tv açtırmazdı, olur da duyarsa, saygısızlık olursa...

Umarım o insanlar yaptıkları şeyin başkalarını rahatsız edebileceğini ve bu rahatsızlıktan dolayı kul hakkına girebileceklerini düşünerek kanunlara gerek kalmadan, bu büyük şehirlerde sokak aralarında düğün yapma alışkanlıklarından vazgeçerler. Umuyorum ama görüyorum ki umduğumun gerçekleşmesi çok zor.

Son düzenleme:

ya bencede hafta ıcı olmamalı bu konuda sana hak verırım kesınlıkle hanı her gece tahammulu zor olmalı arkadaşım ALLAH kolaylık versı

demek olmayan cognlukta

Rahatsız olmayan demeyelim de şikayet etmeyen çoğunlukta. Rahatsız olanların hepsinin şikayet edip etmediğini bilemezsin sanırım. Ki bizim milletimiz de öyle çok hakkını arayan ses çıkaran bir millet değildir, örnekleri bolca mevcut.

..............................................

Son düzenleme:

yanı ozman şöyle dıyelım ınsanlar rahatsızlıklarını dıle getırmedıgı surece ıstedıklerı ortamlarda yaşayamazlar ben şahsen rahatsız olsam o oratmı şıkayet etmekten hıc cekınmeden sorunumu dııle getırırdım mlletımız hakkını arayan ses cıkaran bı mıllet olmadıgı surece ıstemedıgı oratmlara maruz kalmak durumunda

...............................................

Son düzenleme:

Evet, insanlar empatiden, haktan, hukuktan, görgüden bihaber haldeler, en çok da ona üzülüyorum. Sebep mebep vız gelir tırıs gider.

Hafta içi olsun, hafta sonu olsun. Ben dinlemek is-te-mi-yo-rum... Bu kadar... Sen rahatsız olmuyorsun diye ben niye olmayacakmışım ne münasebet. Benim yerime kimsenin karar alması haddine değil. O salon tutamayan zavallı gariban insanlar çalgıcı tutuyor, ikram veriyor, ışık sistemi kuruyor, oturak masa artık ne halt gerekiyorsa onu hazırlıyor... Salondan ne farkı kaldı? Sadece durumu olmayanlar değil, sade şık bir şekilde evlenmek isteyenler de nikahla işi hallediyor. O kadar gariban adam bir zahmet gösteriş yapmayıversin milleti rahatsız etmek adına.

ya bencede hafta ıcı olmamalı bu konuda sana hak verırım kesınlıkle hanı her gece tahammulu zor olmalı arkadaşım ALLAH kolaylık versı

arada sırada olan seye herkes belli ölçülerde tahammül edebilir ama hafta ici olur olmaz zamanlarda olması gercekten cok kötü oluyor.bi pazar sabahı bi uyanıyosun davul zurna sesiyle ne oldu die yataktan fırlıyorsun bakıyosun kız cıkacak dügün olacak.sabahın 9 unda olmak zorundamı?kocan isten geliyor tam sofraya oturuyosun bangır bangır müzik sesi bi süre sonra takıya cagırılan aileler....bilmiyorum ben artık hoslanmıyorum bu durumdan bıkıyor insan canım.herseyin bi edebi adabı var tadında kalınca güzel oluyor böyle seyler.

vcnm hergun olana bende karşı olurum sanırım hatta senın adına uzuldum dıyebılırım sakaryada asla hafta ıcı olmaz olsada kımse gıtmıyecegınden sanıyorum kı ama yazık yanı hergun de

Aynen katiliyorum. Salon tutmuyorlar ok davulcu zurnaci bedavami caliyor 4saat. Bu bir tarz meselesi sanirim. Durumu olanda sokakta yapiyor.

Zaten butcesi kisitli olan sade bir nikah toreni yapiyor.

Bir gun biter bu sokak dugunleride ben gorurmuyum bilmem.

gece 12 ye kadar izin alınıyor diye biliyorum herzaman olursa problem ama arada sırada olursada sorun etmem ya arada gurultu patırtı iyidir

Aynen bencede arkadasim. İnanirmisin agrikesici alip yattim. Smdi kalkmisim. Esime sordum 12 de bitmis davulzurna sesleri.

Gecen hafta, haftaicihemde iki tane dugun yan sokaktaydi. Yazdan beri bu onu gecti. Fenalik geldi yahu.

geçenlerde çıldırıyordum bunun yüzünden.
3 gün ard arda müzik mi çalınır ya? bir de gündüz 11 de başlıyorlar, ara ara gece 12 ye kadar sürüyor burdada.
bütün kapı pencere ne varsa kapatıp durmuştum o günlerde. neredeyse belediyeyi arayıp imdaaat diye bağıracaktım.

Aynen bencede arkadasim. İnanirmisin agrikesici alip yattim. Smdi kalkmisim. Esime sordum 12 de bitmis davulzurna sesleri.

Gecen hafta, haftaicihemde iki tane dugun yan sokaktaydi. Yazdan beri bu onu gecti. Fenalik geldi yahu.

Aaa olur mu ama, insanların mutlu günleri. Boşver baş ağrısını falan, çık iki göbecik de sen at bea, uyuman hata.

Eğer bir yasak olmazsa adam öğlen 1'de de yapar, gece 3'te de. Laf edersen "sana ne yassah değil ya hemşerim, istediğim zaman yaparım" diye de karşılık alırsın, eh haklı tabi. Ne yazık ki tüm insanlarda vicdani bir otokontrol yok. Biz de bu durumda yasalardan medet umuyoruz. Rahatsız olunuyorsa hak aramak lazım, ses çıkmayınca insanlar buna "tahammül etmeye çalışmak" değil de "rahatsız olmamak" diyorlar sonra.

sonuna kadar katılıyorum. kimse kimsenin gürültüsünü çekmek zorunda değil şehir yaşantısında. Şöyle ki, dedemin öldüğü gün mahallemizde sokak düğünü yapıldı. madem yurdum adeti o zaman biraz da vicdan lazım insana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…