Yaz okulu

baklavacheesecake

Hâlinden memnun ❤️
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2017
2.924
3.305
133
Arkadaşlar selam,
Lütfen linçlemeyin bu konu çok önemli.
Bu dönem üniversite bitecekti. Derken hesapta olmayan bir eksiklik ortaya çıktı ki danışmanımla defalarca kez konuşmuştum ve bir sıkıntı olmayacağına, ders sayımın eksik çıkmayacağını teyit etmişti. Şimdi yaz okuluna kalmam gerekiyor. Dönem içerisindeki her konuşmamızda sıkıntı olmayacağını söylemişti, mezuniyete iki hafta kala dün gece yazdı bunu. Evet daha önce seçmelilerde sorun yaşadım ama sonra onları telafi için ders aldım. Kaldığım iki seçmeli ders haricinde aldığım seçmeli dersleri sayınca gerekli ders limitine ulaşıyorum. Hoca da bu farkı kapatmak için fazla ders alabileceğimi söylemişti, dün gece de diyor ki hayır fazla ders almışsın alamazsın yaz okulu yapacaksın.
Tabii ki bunu aileme söylemek zorundayım. Ama nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum. Yani ortada ciddi anlamda suçlu olduğumu düşünmüyorum. Yine de ailem beni suçlayacak gibi hissediyorum. Annem çok kızmaz sonuçta çok suçlu değilim ama babam delirir. Adam da haklı mezun olacağım diye biliyor. Nasıl anlatsam sizce?

Fazla ders aldınız diye yaz okuluna kalmak mı? Ne yapacakmışsınız yaz okulunda aldığınız dersi mi bırakacaksınız?
Ortada bir karışıklık var. Öğrenci olarak en birinci göreviniz ders çalışmak ve okul. Ders seçiminin ayrıntılarını siz danışmanınızdan iyi bilmelisiniz, başından bunu hesaplamalıydınız. Bu yüzden suçlu aramayın. Tekrar ders hesabınıza bakın almanız gerçekten gerekiyor mu? Gerekli ise de öyle ya da böyle gideceksiniz. Neden aileniz başka bir şey düşünsün veya birkaç ay sonra mezun olmuşsunuz, eve dönmüşsünüz ne fark edecek onlar için eğer eskiden kalma yalan alışkanlığınız yoksa.

ben de anlamadım. Kaldığınızı düşünüp tekrar aldığınız derslerden geçmediniz mi? son dakika danışmanla nasıl böyle sorun çıkabilir ki?
kredilerimi derslerimi kendim hesaplarım. bu şekilde yaparak mantıklı davrandığımı gösteren başlık olmuş.
sorunuza gelirsek de ailenize düzgünce söyleyin zaten olan olmuş. ama yine anlamadım bu kredi ders eksikliğini? daha önce aldığınız ders işlenmiştir zaten

Ben anlamadım
İnsanalr eksik dersi olduğu için yaz okuluna kalır
Fazla dersle nasıl kalıyorsunuz?
Şöyle diyeyim, bir tane seçmeli almıştım yıllar önce ama kaldım. Bir kere de ders aldım seçmeli, ne var ki ders çakışması oldu ve ana dersin hocası bunu kabul etmedi normalde bir saat birine bir saat diğerine girebiliyorduk. E kabul etmeyince dersten çekilme zamanı dolmadan sildirdik bir arkadaşımla. Danışman sildim dedi meğerse silmemiş ve çekilme tarihi geçmiş. NA gözüküyor. Asla da düzeltilemedi.
Bu iki ders sıkıntı. Ne var ki ben bu iki ders dışında seçmeli dersleri ona göre aldım, hocaya da sordum bu açığı kapatmak için fazla ders alıp alamayacağımı. Alabileceğimi söyledi. Ben de ona göre aldım. Grupta da konuştuk arkadaşlarımla yalnız gerçekten belirsizlik var. Bir danışmanın siyah dediğine diğer danışman beyaz diyor. Yani bu iki ders haricinde aldığım dersleri sayınca mezun olmak için gerekli seçmeli ders sayısına ulaşıyorum.

Şöyle diyeyim, bir tane seçmeli almıştım yıllar önce ama kaldım. Bir kere de ders aldım seçmeli, ne var ki ders çakışması oldu ve ana dersin hocası bunu kabul etmedi normalde bir saat birine bir saat diğerine girebiliyorduk. E kabul etmeyince dersten çekilme zamanı dolmadan sildirdik bir arkadaşımla. Hoca sildim dedi meğerse silmemiş ve çekilme tarihi geçmiş. NA gözüküyor.
Bu iki ders sıkıntı. Ne var ki ben bu

Anladım. O zaman yaz okulundan başka seçenek yok maalesef. 2 dersiniz eksik çünkü

Danışmanınızın konuşma durumu varsa o anlatsın. Sizde bu kadar düşünmeyin sonunda ölüm yok ya güzelce anlatmayı deneyin

Şöyle diyeyim, bir tane seçmeli almıştım yıllar önce ama kaldım. Bir kere de ders aldım seçmeli, ne var ki ders çakışması oldu ve ana dersin hocası bunu kabul etmedi normalde bir saat birine bir saat diğerine girebiliyorduk. E kabul etmeyince dersten çekilme zamanı dolmadan sildirdik bir arkadaşımla. Danışman sildim dedi meğerse silmemiş ve çekilme tarihi geçmiş. NA gözüküyor. Asla da düzeltilemedi.
Bu iki ders sıkıntı. Ne var ki ben bu iki ders dışında seçmeli dersleri ona göre aldım, hocaya da sordum bu açığı kapatmak için fazla ders alıp alamayacağımı. Alabileceğimi söyledi. Ben de ona göre aldım. Grupta da konuştuk arkadaşlarımla yalnız gerçekten belirsizlik var. Bir danışmanın siyah dediğine diğer danışman beyaz diyor. Yani bu iki ders haricinde aldığım dersleri sayınca mezun olmak için gerekli seçmeli ders sayısına ulaşıyorum.

Hah tamam şimdi anladım
Çözümü basif aslında
Siz ders seçerken yerine seçim yapmamış olabilirsiniz
Örnek veriyorum
Matematik I dersinden kaldınız.
Sonraki dönem matematik 1 dersi ile aynı veya daha yüksek kredili Fizik I dersini aldınız.
Alırken de seçim aşamasında Matematik I dersi yerine olarak seçilmesi gerekir.
Böylece kredi hesabı şaşmaz

Bir danışman olarak benimde başıma çok gelir. Ya öğrenci hatası ya benim gözden kaçırmam sonucu. Mezuniyet anında bakarım. Aslında fazla dersi var, ama ff ve na lar yüzünden eksik kredisi kalmış. Hemen öğrenci işlerine giderim. Bu seçmeli ders aslında bu ders yerine alındı, bu iki dersi birbirine bağlar mısınız derim. Onlar da halleder. Öğrenciyi yormam bile.

Tavsiyem bu süreci danışman bilmiyor olabilir. Transkriptle beraber öğrenci işlerinden önce bilgi alın. Bu işlem size uyuyor mu onu öğrenin. Sonra danışmanla tekrar konuşun. Gerekirse fakülte sekreterliğine bu dersim yerine bu dersimin sayılmasını istiyorum şeklinde dilekçe verin. Fakülte sekreterleri de durumu bilir. Onlara da danışabilirsiniz.

Ama hem kaldığınız hem de Na olan iki dersin toplam akts veya kredisine eşit iki seçmeli daha almış ve başarıylw geçmiş olmanız gerekir

Hah tamam şimdi anladım
Çözümü basif aslında
Siz ders seçerken yerine seçim yapmamış olabilirsiniz
Örnek veriyorum
Matematik I dersinden kaldınız.
Sonraki dönem matematik 1 dersi ile aynı veya daha yüksek kredili Fizik I dersini aldınız.
Alırken de seçim aşamasında Matematik I dersi yerine olarak seçilmesi gerekir.
Böylece kredi hesabı şaşmaz

Bir danışman olarak benimde başıma çok gelir. Ya öğrenci hatası ya benim gözden kaçırmam sonucu. Mezuniyet anında bakarım. Aslında fazla dersi var, ama ff ve na lar yüzünden eksik kredisi kalmış. Hemen öğrenci işlerine giderim. Bu seçmeli ders aslında bu ders yerine alındı, bu iki dersi birbirine bağlar mısınız derim. Onlar da halleder. Öğrenciyi yormam bile.

Tavsiyem bu süreci danışman bilmiyor olabilir. Transkriptle beraber öğrenci işlerinden önce bilgi alın. Bu işlem size uyuyor mu onu öğrenin. Sonra danışmanla tekrar konuşun. Gerekirse fakülte sekreterliğine bu dersim yerine bu dersimin sayılmasını istiyorum şeklinde dilekçe verin. Fakülte sekreterleri de durumu bilir. Onlara da danışabilirsiniz.

Ama hem kaldığınız hem de Na olan iki dersin toplam akts veya kredisine eşit iki seçmeli daha almış ve başarıylw geçmiş olmanız gerekir
Akademisyendiniz sanırım doğru mu hatırlıyorum?
Yaz okuluna son başvuru 18’inde ama. Yarın yapsam mesela diyeceğim de transkript bayağı pahalı. Ben Türkiye’de değilim şimdi Kıbrıstayım belki sistem Farklı işliyordur. Bunu deneyebilirim yarın. Çok sağolun :)

Seçmeli dersler yaz okulunda açılıyorsa şanslısınız. Döneminiz de uzayabilirdi.
Yaz okulu 7-8 hafta sürüyor zaten. Babanıza söylemeden bile halledebilirsiniz.
Hayır mevzu şu, e ben dönünce diploma görmek isteyecek. Ben gelmedi bilmem ne dersem öyle hııı tamam diyip geçecek bir insan değil, e devleti bile açtırabilir :(

Yaz okuluna son başvuru 18’inde ama. Yarın yapsam mesela diyeceğim de transkript bayağı pahalı. Ben Türkiye’de değilim şimdi Kıbrıstayım belki sistem Farklı işliyordur. Bunu deneyebilirim yarın. Çok sağolun :)

Hmm tarihleri biraz sıkıntılıymış
O zaman telefonla görüşüp sonradan dersler birbirine bağlanabiliyor mu onu öğrenin
Evet derlerse işlemin nasıl yapılacağını öğrenin. danışmanınıza tekrar söylersiniz. Hocam öğrenci işleri ile görüştüm. Şu dersim şu dersime bağlanabilirmiş. Sizin şu işlemleri yapmanız gerekiyormuş diyr.

Hmm tarihleri biraz sıkıntılıymış
O zaman telefonla görüşüp sonradan dersler birbirine bağlanabiliyor mu onu öğrenin
Evet derlerse işlemin nasıl yapılacağını öğrenin. danışmanınıza tekrar söylersiniz. Hocam öğrenci işleri ile görüştüm. Şu dersim şu dersime bağlanabilirmiş. Sizin şu işlemleri yapmanız gerekiyormuş diyr.
Yok yok onu demek istemedim ben zaten Kıbrıs’ta okuyorum, hala da Kıbrıstayım. Şimdi tarihler bu kadar yakınken söylenmesi bana pek iyi şeyler çağrıştırmadı açıkçası. Yarın öğrenci işlerine gideceğim ama endişeliyim.

Arkadaşlar selam,
Lütfen linçlemeyin bu konu çok önemli.
Bu dönem üniversite bitecekti. Derken hesapta olmayan bir eksiklik ortaya çıktı ki danışmanımla defalarca kez konuşmuştum ve bir sıkıntı olmayacağına, ders sayımın eksik çıkmayacağını teyit etmişti. Şimdi yaz okuluna kalmam gerekiyor. Dönem içerisindeki her konuşmamızda sıkıntı olmayacağını söylemişti, mezuniyete iki hafta kala dün gece yazdı bunu. Evet daha önce seçmelilerde sorun yaşadım ama sonra onları telafi için ders aldım. Kaldığım iki seçmeli ders haricinde aldığım seçmeli dersleri sayınca gerekli ders limitine ulaşıyorum. Hoca da bu farkı kapatmak için fazla ders alabileceğimi söylemişti, dün gece de diyor ki hayır fazla ders almışsın alamazsın yaz okulu yapacaksın.
Tabii ki bunu aileme söylemek zorundayım. Ama nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum. Yani ortada ciddi anlamda suçlu olduğumu düşünmüyorum. Yine de ailem beni suçlayacak gibi hissediyorum. Annem çok kızmaz sonuçta çok suçlu değilim ama babam delirir. Adam da haklı mezun olacağım diye biliyor. Nasıl anlatsam sizce?
Herşeyi danışmana bırakmak yerine kendin takip etseydin bunlar olmazdı.
O yanlış biliyormuş dersen kendi işini neden takip etmedin derler sana..
Adam da öldürmedin ya biraz kızar sakinleşir babanda.
Bunu da ders olarak al.
Kendi işini mutlaka sen de takip et.

Herşeyi danışmana bırakmak yerine kendin takip etseydin bunlar olmazdı.
O yanlış biliyormuş dersen kendi işini neden takip etmedin derler sana..
Adam da öldürmedin ya biraz kızar sakinleşir babanda.
Bunu da ders olarak al.
Kendi işini mutlaka sen de takip et.
Her şeyi bırakmış değilim. Nasıl yapacağımı kendisine sormam gerekiyordu çünkü her kafadan bir ses çıkıyordu. Sonuçta danışman yapar demedim, sordum, yapabileceğimi söyledi ve kendisine defalarca notlarımı vs de attım. Onun da onayını aldıktan sonra buna istinaden yaptım. Zaten bu sene okulun sitesini de kapattılar not sistemini baştan yaptılar, biz derslerimizi bile yeni onaylattık aslında. Önceden uzaktan eğitim sitesinden giriyorduk.

Kıbrıs'ta hangi okuldasiniz

Anladığım kadarıyla çalışmadığın için tembellikten kaldığın dersler değil, danışmanınla kopukluk olmuş. Bence açık açık babana danışmanla olanları anlat ve eğer yaz okulunda almazsan 1 dönem uzatmak zorunda kalacağını söyle.
Zaten yaz okulu 1.5 ay sürüyor hemen geçiyor.. 1 dönem uzatma lafını duyunca daha az tepki gösterir diye düşünüyorum..

Back
X