• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaz okulu

Danışmanınızla mail üzerinden mi haberleştiniz senelerdir yoksa sözle konuşulup geçildi mi? Mail’ler duruyorsa öğrenci işlerine bana böyle bilgi verildi bunu siz düzelteceksiniz deyip çemkirin. Ama sözlü ise yapılacak bir şey yok? Babanızla böyle bize anlattığınız gibi anlatın ve yine 2021 yılında mezun olacağınızı diplomada yaz okulunda mezun oldu gibi bir şey yazmayacağın söyleyin. Bir de yazarken aklıma geldi benim üniversitemde alıp kaldığınız dersler arasında mezun durumunda iseniz 3 dersten tek ders sınavına girebiliyorsunuz. Bölümünüzle konuşun yök e göre tek ders sınavı açmak zorundalar

Danışmanınızla mail üzerinden mi haberleştiniz senelerdir yoksa sözle konuşulup geçildi mi? Mail’ler duruyorsa öğrenci işlerine bana böyle bilgi verildi bunu siz düzelteceksiniz deyip çemkirin. Ama sözlü ise yapılacak bir şey yok? Babanızla böyle bize anlattığınız gibi anlatın ve yine 2021 yılında mezun olacağınızı diplomada yaz okulunda mezun oldu gibi bir şey yazmayacağın söyleyin. Bir de yazarken aklıma geldi benim üniversitemde alıp kaldığınız dersler arasında mezun durumunda iseniz 3 dersten tek ders sınavına girebiliyorsunuz. Bölümünüzle konuşun yök e göre tek ders sınavı açmak zorundalar
Hayır tabii ki maille konuşuldu. Ya sorunların çoğu zaten Pandemi döneminde çıktı. Başka arkadaşlarımızla da benzer durumlar oldu ve onlara da iki hafta kala seçmelilerinde sorun olduğu söylendi.
tek ders sınavı bende olmuyor çünkü mesele ortalamanın tutmaması değil dersler eksik duruyor. Aileme, daha çok babama rezil oldum gibi hissediyorum. Hani olay tam olarak benim hatam değil, defalarca sorguladığım halde ve danışmanın onayı olmadan bir şey yapmadığım halde böyle bir durum oluyor ama babam böyle olduğuna asla inanmayacak :( anneme söylemiştim iki hafta önce arkadaşlarımızın sorunları olduğunu yani tahmin ediyordur böyle bir şey olabileceğini

Ben de kaldım kaç kere yaz okuluna. Ayıp değil günah değil. Sanki sınıfta kalan ortaokul ogrencisisin. Dünyanın en doğal şeyi üniversite okuyan bir insanın yaz okuluna kalması. Hiç sebeplere bahanelere girme, mutsuz bir şekilde yaz okuluna kaldığını söyle. Kimsenin de laf etmeye hakkı yok. Her sınavı geçeceksin diye bir kaide yok, üniversite kolay degil, hele ki aptal bir online egitim aliyorsan

Ben de kaldım kaç kere yaz okuluna. Ayıp değil günah değil. Sanki sınıfta kalan ortaokul ogrencisisin. Dünyanın en doğal şeyi üniversite okuyan bir insanın yaz okuluna kalması. Hiç sebeplere bahanelere girme, mutsuz bir şekilde yaz okuluna kaldığını söyle. Kimsenin de laf etmeye hakkı yok. Her sınavı geçeceksin diye bir kaide yok, üniversite kolay degil, hele ki aptal bir online egitim aliyorsan
Ya gerçekten kaldığım için kalsam tamam doğru zaten öyle bir durumda mertçe çıkar söylerim evet benim hatam diye, ama benim hatam bile değil :/ M muhtelif Evhamli Hatun’un dediğini dikkate aldım, öğrenci işlerine gideceğim bir dilekçe vereyim en azından denedim derim
Bir de şey işte annem hiçbir şey demez de babam ortalığı yıkar sonuçta belli bir para ödenecek :KK43:

Arkadaşlar selam,
Lütfen linçlemeyin bu konu çok önemli.
Bu dönem üniversite bitecekti. Derken hesapta olmayan bir eksiklik ortaya çıktı ki danışmanımla defalarca kez konuşmuştum ve bir sıkıntı olmayacağına, ders sayımın eksik çıkmayacağını teyit etmişti. Şimdi yaz okuluna kalmam gerekiyor. Dönem içerisindeki her konuşmamızda sıkıntı olmayacağını söylemişti, mezuniyete iki hafta kala dün gece yazdı bunu. Evet daha önce seçmelilerde sorun yaşadım ama sonra onları telafi için ders aldım. Kaldığım iki seçmeli ders haricinde aldığım seçmeli dersleri sayınca gerekli ders limitine ulaşıyorum. Hoca da bu farkı kapatmak için fazla ders alabileceğimi söylemişti, dün gece de diyor ki hayır fazla ders almışsın alamazsın yaz okulu yapacaksın.
Tabii ki bunu aileme söylemek zorundayım. Ama nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum. Yani ortada ciddi anlamda suçlu olduğumu düşünmüyorum. Yine de ailem beni suçlayacak gibi hissediyorum. Annem çok kızmaz sonuçta çok suçlu değilim ama babam delirir. Adam da haklı mezun olacağım diye biliyor. Nasıl anlatsam sizce?
hocaya söyleseydin defalarca sordum ben size hocam diye

Hemen öğrenci işleriyle iletişime geçin. Bu işlemler için danışmanların ekle/sil haftası sonuna kadar süresi var. Ama öğrenci işlerindeki memurlara pek zaman sınırı görünmüyor. Hatta bazen hocalara da dönem sonuna kadar açık olan okullar var. Bahsettiğim işlem alınan bir dersin başka bir ders yerine saydırılması. Bence sorun olmaz. Hatta bizzat danışmanınız ararsa daha iyi olur. Ya da en kötü danışmanınız dilekçe verip sehven saydırma işlemi yapmayı unuttuğunu yazıp halledecek. Yaz okulu size haksızlık olur. Okuyan öğrenci arkadaşların da kulaklarına küpe olur umarım. Her dönem ekle sil haftası, ders listesi ve müfredat durumunu kontrol etmekte fayda var.

Küçük bir güncelleme yapayım, öğrenci işlerine gittim. Onların bir yetkisi yokmuş. Dekana çıktım. Dekana durumu aynen anlattım adam çok şaşırdı keşke daha erken haberim olsaydı dedi. Hocam biz de iki gün önce öğrendik ayrıca sorunu tek yaşayan ben değilim dedim. Danışmanla olan bütün konuşmaları dekana mail attım. Dekan, bölüm başkanı ve rektör yardımcısı bir araya gelip durumu inceleyecekler. Bakalım.

O kadar kötü oldu ki bu durum, yani düşünün yemin edeceğim, toefl notum hazır, her şeyim hazır, iki hafta kala mezun olamayacağımı öğreniyorum. Annemle konuştum, annem de üzüldü ama kızım senin yapabileceğin bir şey yok anlıyorum nasıl sinir bozucu bir durumdur dedi. Babama söyleyemedim nereden baksanız 5000 TL demek çünkü

Isi biraktin mi kadayif?
Kendi ayaklarin uzerinde durabiliyor musun, öyleyse mesleginde sana cok avantaj saglayacak bir yogunlastirilmis egitime katilacagini söyle ve hic uzatmalarina izin verme.

Isi biraktin mi kadayif?
Kendi ayaklarin uzerinde durabiliyor musun, öyleyse mesleginde sana cok avantaj saglayacak bir yogunlastirilmis egitime katilacagini söyle ve hic uzatmalarina izin verme.
Yok. Annem kızmadı zaten, yazık o da üzüldü Hatta anneannem de yanındaydı seninle uğraşmasınlar ha dediler, çok sinir bozucu yani kendi başarısızlığın değil ve bu resmen hırsızlık dediler. Babama daha söyleyemedim :/

Danismanin bence biraz tecrubesiz. Ben olsam rektorlukte ogrenci isleri daire baskanligi olur, orayla konusurdum durumu anlatirdim ogrenirdim. Bir de fakultenizin ogrenci isleri de bilir. Danismaninin yaptigi aciklama bana sacma geldi. Kaldigin secmeli derslerin yerine ders almissin zaten. Kredin de tutuyorsa yaz okulu demesi cok sacma.

Danismanin bence biraz tecrubesiz. Ben olsam rektorlukte ogrenci isleri daire baskanligi olur, orayla konusurdum durumu anlatirdim ogrenirdim. Bir de fakultenizin ogrenci isleri de bilir. Danismaninin yaptigi aciklama bana sacma geldi. Kaldigin secmeli derslerin yerine ders almissin zaten. Kredin de tutuyorsa yaz okulu demesi cok sacma.
İşin garibi profesör oldu? Nasıl oldu hala bilmiyoruz :D bu durumu tek ben yaşamadım. Birkaç arkadaşım daha aynı durumda. Bakalım ne çıkacak.

İşin garibi profesör oldu? Nasıl oldu hala bilmiyoruz :KK70: bu durumu tek ben yaşamadım. Birkaç arkadaşım daha aynı durumda. Bakalım ne çıkacak.
Profesor olmasi ile danismanlik ayni sey deguil. Kendi alaninda uzmanlik basja, danismanlik baska. Belli ki ders yonetmenligini bilmiyor ve danismanlik konusunda da tecrubesiz. Bence siz bu konuyu enine boyuna arastirin ogrenin. Bunun icin sene kaybiniz olmasin ya da bos yere yaz okuluna gitmeyin. Eksik dersiniz olsa anlarim da fazla ders aldim diyorsunuz.

Back
X