• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaz okulu

Profesor olmasi ile danismanlik ayni sey deguil. Kendi alaninda uzmanlik basja, danismanlik baska. Belli ki ders yonetmenligini bilmiyor ve danismanlik konusunda da tecrubesiz. Bence siz bu konuyu enine boyuna arastirin ogrenin. Bunun icin sene kaybiniz olmasin ya da bos yere yaz okuluna gitmeyin. Eksik dersiniz olsa anlarim da fazla ders aldim diyorsunuz.
Bence de yani. Hani bana dönem başında söylese bak çok güzel söylüyorsun da yaz okuluna kalman gerekecek, ben de ona göre bir yol izlerdim. Fazla ders diye sınavına girdiğim dersi onaylamamış.

Arkadaşlar selam,
Lütfen linçlemeyin bu konu çok önemli.
Bu dönem üniversite bitecekti. Derken hesapta olmayan bir eksiklik ortaya çıktı ki danışmanımla defalarca kez konuşmuştum ve bir sıkıntı olmayacağına, ders sayımın eksik çıkmayacağını teyit etmişti. Şimdi yaz okuluna kalmam gerekiyor. Dönem içerisindeki her konuşmamızda sıkıntı olmayacağını söylemişti, mezuniyete iki hafta kala dün gece yazdı bunu. Evet daha önce seçmelilerde sorun yaşadım ama sonra onları telafi için ders aldım. Kaldığım iki seçmeli ders haricinde aldığım seçmeli dersleri sayınca gerekli ders limitine ulaşıyorum. Hoca da bu farkı kapatmak için fazla ders alabileceğimi söylemişti, dün gece de diyor ki hayır fazla ders almışsın alamazsın yaz okulu yapacaksın.
Tabii ki bunu aileme söylemek zorundayım. Ama nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum. Yani ortada ciddi anlamda suçlu olduğumu düşünmüyorum. Yine de ailem beni suçlayacak gibi hissediyorum. Annem çok kızmaz sonuçta çok suçlu değilim ama babam delirir. Adam da haklı mezun olacağım diye biliyor. Nasıl anlatsam sizce?
Öncelikle öğrenci işlerine gidip yüzyüze görüşün ve mezuniyet durumunuzu kesin olarak öğrenin. Bu gibi bilgilere akademik personelden ziyade idari personel vakıf. Eğer eksik dersiniz varsa tek ders sınavına girip verin, yaz okuluna kalmanız şart değil.

Bence de yani. Hani bana dönem başında söylese bak çok güzel söylüyorsun da yaz okuluna kalman gerekecek, ben de ona göre bir yol izlerdim. Fazla ders diye sınavına girdiğim dersi onaylamamış.
Onaylanmayan dersin sınavına nasıl girdiniz?
Ders listesinde adınızın yer almaması gerekiyor?
Sizi açık açık mağdur etmiş hocanız, bence biraz uğraşın.

Bu tip durumlari ogrenci isleri daire baskanligi ile cozmelisin. Sistemsel bazi geriye donuk seyleri onlar duzeltebiliyor. Ben hic danismanlik yapmadim ama mesrla final notlarini girdikten sonra bizde de sistemde artik degisiklik yapamiyorsun. Bir ogrenci arayip hocam 5 puan daha verirmusinuz dediginde ogrenci isleri daire baskanligina mail atiyoruz biz sistemin tekrar aktif olmadi icin.

Onaylanmayan dersin sınavına nasıl girdiniz?
Ders listesinde adınızın yer almaması gerekiyor?
Sizi açık açık mağdur etmiş hocanız, bence biraz uğraşın.
Şöyle, bizim normalde derslerin olduğu hani harf notlarının gözüktüğü bir sistem vardı. Geçen dönem bu siteyi aniden kapatıp apayrı bir sisteme geçtiler. Biliyorsunuz üniversitede normalde dersleri dönem başında onaylatıyorsunuz, biz onu dönem sonu yaptık :(

Şöyle, bizim normalde derslerin olduğu hani harf notlarının gözüktüğü bir sistem vardı. Geçen dönem bu siteyi aniden kapatıp apayrı bir sisteme geçtiler. Biliyorsunuz üniversitede normalde dersleri dönem başında onaylatıyorsunuz, biz onu dönem sonu yaptık :KK43:
Burada sizin hiçbir suçunuz yok.
Kesinlikle yaz okuluna kalmayın ve hakkınızı arayın.
Gerekirse dekanla görüşmeye çalışın.
Böyle saçmalık mı olur?

Arkadaşlar hepinizi bilgilendirmeyi borç bilirim.
Ailem öğrendi, babama da söyledim zannettiğim kadar kötü bir tepki vermedi allahtan.
Sorun çözüldü ama istediğimiz şekilde ve doğru şekilde çözülmedi.
Defalarca dekana çıktım, dekan da bölüm başkanı ve rektör yardımcısı ile görüşmüş fakat fazla ders alma durumunu kimse onaylamamış. Danışman hatası olması da pek bir şey ifade etmemiş.
Bir tane dersimi onaylamadı danışmanım, o dersi de onaylasaydı direkt mezun olabiliyordum. FF olan dersten tek ders sınavına gireceğim. NA olan ders de aldığım başka seçmelilerden ötürü zaten kapanıyor. Bence olması gereken bu değildi ama bununla kurtulabildiğime dua ediyorum.
Desteğiniz için çok sağolun iyi ki varsınız 😍

Back
X