Yaz okulu

castleinthesnow

Better things are coming
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2014
1.805
1.684
Kızlar kafam çok karıştı. Üniversitedeyim bu dönem kaldığım ders yok ama yaz okulu alacağım, 4 kredilik çok önemli bir dersim düşük geldi harf notu olarak CC bunu yükseltmek için alacaktım. Yani CC yerine AA gelmiş olsa diyelim ortalamam 2.5 ise 2.9 oluyor direk baya etkiliyor bir de erasmusa başvurursam çok iyi olur ortalamamın yükselmesi,ama sonradan düşündüm geçmişim kurtulmuşum, hem para vericem bir de ff ile kalırsam falan AA gelceğinin garantisi yok sonuçtao_Oo_O O yüzden yükseltmek için değil de seneyeki programımdan ağır bir dersi mi yazın alsam diyorum,seneye programım çok ağır, daha rahat olmak için falan?Çok kararsızım.Siz olsanız napardınız, tecrübeli arkadaşlardan yorum bekliyorum :KK49:

Merhaba. Hangi okuldasiniz bilmiyorum ama mesela bizim okulda sinavlar testtir ama yaz okulunda klasik sorarlar yani bazi hocalar yaz okulunu daha zor yapabiliyo oncelikle bunu arastrmanizi tavsiye ederim. Dedignz gbi hazir gecmjsken daha kotu almayasinjz.

Merhaba. Hangi okuldasiniz bilmiyorum ama mesela bizim okulda sinavlar testtir ama yaz okulunda klasik sorarlar yani bazi hocalar yaz okulunu daha zor yapabiliyo oncelikle bunu arastrmanizi tavsiye ederim. Dedignz gbi hazir gecmjsken daha kotu almayasinjz.
Yok bizim her halukarda klasik sınav oluyor

Ben hacettepe mezunuyum hic yaz okuluna gitmedim fakat giden arkadaslarim hocalatin ekstra para aldigi icin kesinlikle iyi notla gecirdigini soylerdi hep.

Yaz okulundan hiç ders almadım ama eski erkek arkadaşım bir üst dönem dersini almıştı çok zorlanmadan AA'yla geçmişti. Aynı dersi sınıf arkadaşları ise bayağı zorlanarak geçmişti okul döneminde. Sanırım yaz okulunda daha az zorluyorlar. Bence üst dönemden ders alıp yüksek ortalamayla vermen daha mantıklı. Hem seneye ders sayın azalınca kalanlardan da yüksek ortalamalarla geçebilirsin.

Bir sene sonranın dersini almak daha mantıklı değil mi hem seneye tüm derslerinizi daha yüksek tutabilirsiniz... Eskide kalmış bir dersi düzeltmek yerine önünüzdeki 3-4 derse daha iyi eğilebilirsiniz, daha iyi olur bence..

Tamamen hocanin tutumuna bagli. Ben de dusuk notla gectigim dersleri yaz okulunda aa ya yukseltmistim ama o hocalarin yaz okulunda bol keseden not dagittigini ust siniftaki arkadaslarimdan biliyordum.

Erasmus için gerekli ortalama 2.00 ya da 2.20 gibi bişey değil miydi 2.50 ortalama sana yarar zaten diye düşünüyorum bence hiç o topa girme yaz okulu neyse notun o sonuçta.Bidahaki sene için daha istikrarlı olur ve yüksek kredili dersler alırsın olur biter.Ki ortalaman zaten erasmus için yeterli.

X